Browserul implicit Windows 10 se resetează în continuare

Windows 10 vine cu un browser din cutie; Margine. Pe parcursul celor cinci ani de viață ai Windows 10, aplicația UWP Edge originală dezvoltată de Microsoft a fost retrasă și înlocuită cu un Edge nou-nouț, bazat pe Chromium. Această versiune Chromium este noul browser implicit pe Windows 10, dar îl puteți schimba în orice alt browser la alegere.

Windows 10 va împinge Edge asupra utilizatorilor săi ori de câte ori poate, dar opțiunea de a schimba browserul implicit a existat întotdeauna.

Browserul implicit Windows 10 se resetează în continuare

Pentru a schimba browserul implicit, trebuie să treceți prin aplicația Setări. Opțiunea de a schimba browserul se află în Aplicații> Aplicații implicite.

Browserul la care doriți să treceți trebuie să fie deja instalat pe sistem, astfel încât să îl puteți alege dintr-o listă de aplicații. Dacă ați schimbat browserul implicit, dar Windows 10 continuă să îl resetați, încercați următoarele remedieri.

1. Utilizați EdgeDeflector

Windows 10 permite utilizatorilor să schimbe browserul implicit pentru majoritatea acțiunilor, dar, pentru unele acțiuni, de exemplu, căutarea pe web în Cortana, setarea implicită a browserului poate să nu rămână întotdeauna.

Schimbați browserul implicit cu orice browser la alegere.
Descărcați și instalați o aplicație numită Edge Deflector de la Github.
Căutați ceva în Cortana și selectați un rezultat web.
Vi se va solicita să selectați un browser implicit.
Selectați EdgeDefelector.
EdgeDeflector va redirecționa toate căutările către browserul pe care l-ați selectat.

  Remediați eroarea de actualizare Windows 10 0x800f0831

2. Eliminați Internet Explorer

Internet Explorer, deși este învechit, este încă o parte din Windows 10. De asemenea, găzduiește anumite setări de internet pe care nu le puteți accesa cu ușurință din nicio altă aplicație. Acesta poate fi motivul pentru care browserul continuă să se reseteze.

Deschideți aplicația Setări (comandă rapidă de la tastatură Win+I).
Accesați Aplicații și funcții.
Faceți clic pe Caracteristici opționale.
Selectați Internet Explorer.
Faceți clic pe Dezinstalare.
Schimbați din nou browserul implicit.

3. Rulați Explorer.exe ca administrator

Este posibil să aveți nevoie de privilegii la nivel de administrator pentru a schimba browserul, chiar dacă setarea este o setări pentru fiecare utilizator.

Faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați Manager de activități din meniul contextual.
Accesați fila Procese.
Selectați Windows Explorer și faceți clic pe End Task.
În Task Manager, accesați Fișier>Run noua sarcină.
Introduceți explorer.exe și rulați sarcina cu drepturi de administrator.
Odată ce Explorer rulează din nou, schimbați browserul implicit și modificarea ar trebui să rămână.

4. Creați un cont de utilizator nou

Deși nu este cea mai bună soluție, crearea unui nou cont de utilizator poate rezolva probleme de bază, cum ar fi resetarea browserului din nou și din nou. Este foarte probabil să existe ceva în neregulă cu contul de utilizator, ceea ce se poate întâmpla.

Creați un cont nou și schimbați browserul implicit în el. Schimbarea se va menține și puteți schimba noul utilizator într-un cont de administrator.

Concluzie

Windows 10 a avut probleme cu setarea aplicațiilor implicite. Au devenit mai puțin comune de-a lungul anilor, dar este nevoie doar de o actualizare proastă sau de o actualizare eșuată pentru a sparge ceva pe sistemul de operare și încep să apară probleme de acest fel. Adesea, cea mai bună soluție și pe termen lung este crearea unui cont nou.

  Cum să vă găsiți cheia de produs Windows 10 folosind linia de comandă