AVG Wifi Assistant comută automat Wi-Fi pe Android pentru a economisi bateria

A uita să dezactivați WiFi pe telefonul Android atunci când sunteți în oraș poate fi destul de enervant, mai ales când descoperiți că scanerul WiFi a epuizat puțină baterie pe care o mai aveați. Din păcate, comutatorul Wi-Fi îngropat adânc în aplicația Setări face un pas suplimentar pentru a ajunge oricând trebuie să îl activați sau să îl dezactivați. Chiar dacă versiunea Android a telefonului dvs. are comutatoare de lansare rapidă în zona de notificare în acest scop, va trebui totuși să vă amintiți să dezactivați WiFi. Nu ar fi grozav dacă ai putea automatiza procesul cumva? Exact asta face AVG Wifi Assistant. Denumită „WiFi Hotspot On/Off Manager” în Magazinul Play, această aplicație gratuită pentru Android de la firma populară de securitate își amintește turnurile rețelei celulare din apropierea locațiilor în care vă aflați mai des și apoi comută automat WiFi în funcție de puterea semnalului.

Este prima dată când vedem că automatizarea WiFi este implementată în acest fel. Am văzut mai multe aplicații cu scop similar în trecut, dar majoritatea au folosit radioul GPS al dispozitivului, comutând WiFi numai în funcție de locație. În timp ce GPS-ul este excelent pentru detectarea precisă a locației unui utilizator, dacă îl porniți în mod constant va epuiza bateria mai repede.

În schimb, AVG Wifi Assistant învață unde sunt turnurile dvs. de telefonie preferate și, când simte că vă aflați în raza lor, pornește automat WiFi. În mod similar, ori de câte ori părăsiți acele locații și puterea semnalului scade, aplicația dezactivează WiFi singură.

  Cum să obțineți modul PIP YouTube pe Android 7 sau mai jos

AVG menționează că această practică vă va asigura, de asemenea, că vă conectați numai la rețelele dvs. WiFi de încredere, protejându-vă, la rândul său, dispozitivul de potențiala urmărire WiFi de către comercianți.

Când lansați aplicația pentru prima dată, aceasta listează automat toate rețelele WiFi din apropiere, permițându-vă să comutați automatizarea WiFi pentru fiecare rețea separat. Butonul „Asistent activat” situat în partea de jos a ecranului principal indică dacă este activat pentru o anumită rețea sau nu.

Aplicația vă permite, de asemenea, să adăugați noi rețele wireless fără a părăsi interfața sa. Atingerea unei conexiuni wireless existente vă permite să alegeți dacă să automatizați „Auto WiFi Activat”, „Auto WiFi Off” sau ambele sau să eliminați acea conexiune din listă. Fila Locație de pe același ecran vă permite să vizualizați ID-ul celulei înregistrat în prezent pe dispozitiv și să ștergeți aceste informații dacă este necesar.

Aplicația păstrează, de asemenea, o evidență a tuturor acțiunilor sale automate sub ecranul Jurnal, complet cu ID-urile celulelor.

AVG Wifi Assistant este o soluție nouă și îmbunătățită de automatizare WiFi, una care vă poate economisi mai mult decât doar câteva puncte de viață a bateriei pe zi. Cu siguranță merită încercat.

Instalați AVG Wifi Assistant din Play Store