12/04/2023

Ar trebui să utilizați o extensie VPN gratuită pentru Chrome?

Într-o eră în care oamenii își desfășoară din ce în ce mai mult viața online, nevoia de protecție online robustă nu a fost niciodată mai mare. O metodă populară pentru a vă proteja confidențialitatea și securitatea online este utilizarea extensiilor gratuite de browser VPN.

Extensiile de browser VPN vă asigură conexiunea la internet, ferindu-vă activitățile și datele online de privirile indiscrete și de interceptori. De asemenea, deblochează conținutul blocat de regiune, permițându-vă să accesați site-uri web și servicii restricționate din diferite regiuni.

Dar sunt extensiile VPN gratuite pentru Chrome fiabile pentru confidențialitatea și securitatea online?

Care sunt avantajele utilizării unei extensii VPN gratuite?

Extensiile de browser VPN oferă o modalitate fără probleme și rentabilă de a vă bucura de beneficiile VPN. De la protejarea activităților dvs. online până la deblocarea conținutului geo-restricționat, iată avantajele utilizării unei extensii VPN gratuite pentru Chrome.

VPN-urile sporesc securitatea online

Extensiile VPN Chrome vă pot cripta traficul de internet, protejându-vă datele de istorisori și criminali cibernetici. Acest lucru este util în special atunci când utilizați rețele Wi-Fi publice, care sunt adesea nesecurizate și predispuse la hacking.

  Cum să remediați nicio culoare a barei de titlu în Chrome 67 pe Windows 10

Suplimentele pot proteja confidențialitatea online

Utilizarea extensiilor VPN Chrome vă poate îmbunătăți confidențialitatea prin mascarea adresei IP. Acest lucru vă ajută să vă ascundeți identitatea online și îngreunează pentru oricine, inclusiv pentru site-urile web și agenții de publicitate, urmărirea activităților dvs. online.

Un VPN bun deblochează conținutul geo-restricționat

VPN-urile gratuite Chrome vă permit să depășiți restricțiile geografice pe anumite site-uri web și servicii de streaming. Conectați-vă pur și simplu la servere din diferite țări pentru a accesa conținut care ar putea fi blocat în regiunea dvs.

Care sunt dezavantajele utilizării extensiilor VPN gratuite?

Credit imagine: cookie_studio/Freepik

În ciuda confortului și rentabilității lor, s-a descoperit că multe extensii VPN gratuite compromit securitatea și confidențialitatea online a utilizatorilor. Iată dezavantajele utilizării extensiilor VPN gratuite pentru Chrome.

Este posibil să suferiți viteze reduse de internet

Extensiile de browser VPN pot oferi viteze de navigare mai mari decât VPN-urile independente, dar totuși pot provoca încetiniri ale internetului, mai ales atunci când se conectează la servere îndepărtate sau supraîncărcate. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales dacă utilizați un VPN pentru activități care consumă intens date precum streaming.

Unele extensii au o criptare slabă

VPN-urile limitate la browsere web funcționează mai mult ca proxy decât VPN-urile reale. Extensiile proxy VPN funcționează la fel ca VPN-urile, schimbându-ți adresa IP pentru a păcăli site-urile web și serviciile de streaming, făcându-le să creadă că te afli într-o altă locație.

Cu toate acestea, extensiilor proxy VPN le lipsește criptarea găsită în VPN-urile reale. Extensiile VPN gratuite Chrome, de exemplu, nu creează același tunel criptat ca și VPN-urile. Aceasta înseamnă că ISP-ul dvs. și alți snoopers vă pot monitoriza în continuare activitățile online.

  Cele mai bune steaguri Chrome de activat pentru o navigare mai bună

Urmărirea datelor potențiale și încălcarea confidențialității

Multe extensii gratuite de browser VPN înregistrează activitatea online a utilizatorilor și datele personale, riscându-ți anonimatul și confidențialitatea. Unii chiar vând obiceiurile tale de navigare către terți.

Ați putea fi încă vulnerabil la programe malware

Numeroase suplimente VPN gratuite adăpostesc programe malware, ceea ce reprezintă un risc pentru siguranța dvs. online. Unele sunt extensii adware concepute pentru a vă infiltra în computer și a vă inunda cu reclame intruzive.

În plus, anumite extensii de browser VPN conțin programe malware infostealer, care pot fura datele sistemului, inclusiv numele de utilizator și parolele, și le pot trimite unor actori rău intenționați.

Cum să configurați o extensie VPN Chrome

Pentru a instala un VPN pe Google Chrome, vizitați Magazinul web Chrome și găsiți VPN-ul dorit. Faceți clic pe el și apoi apăsați Add to Chrome pentru a-l instala. Odată ce extensia este instalată, conectați-vă și alegeți un server.

Dacă întâmpinați probleme de conexiune VPN, încercați să reporniți browserul sau să ștergeți cookie-urile browserului.

Extensiile VPN gratuite pentru Chrome nu sunt lipsite de riscuri

Mulți oameni folosesc extensii VPN gratuite pentru a-și proteja securitatea și confidențialitatea online. O extensie gratuită de browser VPN poate oferi numeroase beneficii, inclusiv anonimatul, accesul la conținut restricționat, securitatea Wi-Fi și prevenirea urmăririi.

Cu toate acestea, este posibil ca unele extensii VPN gratuite pentru Chrome să nu ofere suficientă protecție, punând riscuri pentru activitățile dvs. online. Aceasta include urmărirea potențială a datelor, încălcări, scăderea vitezei de internet și susceptibilitatea la malware.

Abordarea acestor preocupări implică adesea optarea pentru un furnizor VPN de încredere, care acordă prioritate confidențialității și securității utilizatorilor. Cu toate acestea, acești furnizori vin de obicei cu o etichetă de preț.

  Cele mai bune VPN-uri pentru telefoanele Samsung (septembrie 2021)

x