Analiza datelor ușoară cu ChatGPT Code Interpreter

OpenAI Code Interpreter (redenumit ulterior în Advanced Data Analysis) ajută la accesarea rapidă și precisă a informațiilor folosind ajutorul analizei și vizualizării datelor, codării și ecuațiilor matematice.

Această nouă caracteristică oferă utilizatorilor săi o flexibilitate de neegalat, care le-ar putea permite să facă minuni într-o fracțiune de secundă folosind procesarea limbajului natural.

Interpretul de cod de la OpenAI este foarte util pentru programatori și cu atât mai mult pentru profesioniștii de date în general, care ar putea beneficia foarte mult de această suită de caracteristici, altele decât codarea.

Ce este ChatGPT Code Interpreter și cum funcționează?

ChatGPT de la OpenAI a provocat o revoluție cu capabilitățile sale remarcabile de generare de text. Continuă să uimească utilizatorii de internet, luând intrări în limbaj natural și răspunzând cu acuratețe în texte, diagrame, hărți, statistici etc.

Chatbot-ul AI al OpenAI a captat atenția a milioane de oameni de pe tot globul în doar o săptămână de la lansare – evidențiind cât de rapid evoluează tehnologia astăzi.

OpenAI a revoluționat tehnologia Inteligenței Artificiale (AI) cu chatbot-ul său prin introducerea unui Plugin/funcție pentru interpretul de cod care îmbunătățește semnificativ capacitățile ChatGPT.

În zilele noastre, multe activități, precum analiza datelor și generarea de vizualizări, sunt realizate mai rapid datorită acestui plugin revoluționar, care face obținerea de cunoștințe mult mai accesibilă prin comenzi simple date prin procesarea limbajului natural.

ChatGPT Code Interpreter este un model de limbaj puternic care ajută companiile să deblocheze potențialul datelor mari, interpretându-le automat pentru a genera cod. Acest instrument avansat oferă o viteză și o acuratețe fără precedent în procesarea seturilor de date la scară largă, permițând organizațiilor să descopere informații valoroase în mod eficient și eficient, cu un efort minim.

Drept urmare, companiile obțin informații în timp real despre tendințele comportamentului clienților sau dinamica pieței, permițându-le să ia decizii informate mai rapid decât oricând înainte, în timp ce conducă la succesul afacerii printr-o analiză aprofundată a datelor lor brute.

Funcția de interpret de cod a OpenAI mărește în mod semnificativ acuratețea și precizia răspunsurilor ChatGPT, creând în același timp o experiență de utilizator mai interactivă. Această completare revoluționară la ChatGPT îi permite să efectueze calcule complexe, să genereze diagrame din datele încărcate, să accepte diferite formate de fișiere, cum ar fi CSV și JSON și să proceseze imagini/videoclipuri (utile în viziunea computerizată) prin încărcări și descărcări.

Acest lucru oferă utilizatorilor posibilități imense pentru proiectele sau sarcinile lor care necesită asistență inteligentă AI.

Interpretul de cod este un instrument inovator care permite ChatGPT să reducă decalajul dintre înțelegerea limbajului natural și execuția codului. Dispune de o capacitate unică de a se auto-reflecta asupra rezultatelor sale, permițându-i să corecteze orice greșeli făcute pe parcurs.

Această tehnologie avansată oferă utilizatorilor capabilități puternice de programare automată, neegalate de alte platforme.

Interpretul de cod le permite utilizatorilor să interogheze datele folosind limbajul natural. Interpretul oferă răspunsuri rapide fără a necesita expertiză tehnică, astfel încât analiștii de date cu experiență și începătorii pot folosi această tehnologie inovatoare pentru a debloca noi posibilități.

Vă rugăm să rețineți: OpenAI a redenumit Code Interpreter în Advanced Data Analysis în timp ce a lansat versiunea ChatGPT Enterprise, introducând noi funcții precum interpretarea imaginilor, interpretarea îmbunătățită a codului și capabilități avansate de analiză a datelor pentru ca utilizatorii să analizeze datele mai eficient.

  16 cel mai bun software de colectare a chiriei pentru proprietarii moderni

Mergând mai departe în această postare, vom folosi intermitent analiza avansată a datelor pentru a reprezenta Code Interpreter.

Cum să accesați interpretul de cod ChatGPT (analiza avansată a datelor)?

Analiza avansată a datelor ChatGPT este alegerea perfectă pentru analiștii de date, cercetătorii, profesioniștii IT etc., care doresc să aibă informații aprofundate și vizualizare a datelor pentru a-și moderniza fluxurile de lucru.

ChatGPT Code interpreter este un schimbător de joc pentru analiza datelor. Puteți efectua interactiv transformări de date simple până la complexe, analize statistice și vizualizări.

Capacitatea sa de a efectua multe sarcini pe cont propriu prin executarea codului Python într-un mediu sandbox, corectând datele oriunde este necesar, încărcând o cantitate mare de date și exportându-le cu ușurință, îl face un instrument robust de analiză a datelor pentru o analiză rapidă a datelor și oferă semnificativ perspective.

Începeți cu interpretul de cod ChatGPT este ușor, dar trebuie să aveți un cont ChatGPT Plus.

În mod implicit, nu este activat deoarece este în faza beta, așa că trebuie să îl porniți din Setări și opțiuni Beta, după cum se arată mai jos:

Puteți naviga la cele trei puncte din colțul din stânga al consolei ChatGPT. După ce faceți clic pe trei puncte, veți obține o opțiune „Setări și beta”, așa cum se arată mai jos.

După ce faceți clic pe opțiunea „Setări și beta”, va apărea următoarea casetă. Puteți activa opțiunea „Analiza avansată a datelor”.

În cel mai recent ChatGPT-4, trebuie să navigați la opțiunea GPT-4 din partea de sus a ecranului și să activați Analiza avansată a datelor, după cum se arată mai jos:

Acum, sunteți setat să utilizați analiza avansată a datelor (Interpretul de cod) al OpenAI ChatGPT și să efectuați calcule, analize și vizualizări de la bază până la complexe ale datelor.

Code Interpreter este o caracteristică inovatoare concepută pentru a revoluționa analiza datelor. Oferă o gamă largă de capabilități – de la procesarea calculelor și numerelor complexe până la crearea de transformări interactive, analize statistice și vizualizări pentru utilizatori non-tehnici într-o configurație conversațională.

Dovedit cu capacitatea de a remedia deficiențele ChatGPT atunci când vine vorba de sarcini tehnice legate de analiza datelor, Code Interpreter a devenit unul dintre cele mai căutate instrumente în rândul analiștilor din întreaga lume.

Ce activități sunt efectuate de „Analiza avansată a datelor” în ChatGPT?

Progresele recente au permis chatboților să meargă dincolo de interfețele simple cu text, permițând analiza datelor în mai mulți pași și o experiență de utilizator mai interactivă. Prin medii backend sofisticate, analizele complexe ale datelor pot fi efectuate cu ChatGPT Advanced Data Analysis pentru a crea modele predictive, a efectua teste de ipoteze, statistici descriptive sau a rezuma grafic rezultatele utilizând software specializat. Aceste perspective formează o bază pentru luarea deciziilor eficiente și strategiile de prevenire a riscurilor.

Unele dintre activitățile importante efectuate folosind Analiza avansată a datelor sunt:

  • Analiza datelor și vizualizarea rezultatului sub formă de diagrame sau imagini
  • Convertiți profesional imaginile în diferite formate, cum ar fi PNG, JPEG sau GIF, cu ani de experiență folosind comanda „convertire”.
  • Oferiți utilizatorilor o modalitate ușoară de a rula coduri Python într-o singură casetă de chat, cu un simbol > la începutul fiecărei linii pentru codificarea importurilor din bibliotecile existente și utilizarea ulterioară a pachetelor și modulelor pentru rezultate îmbunătățite.
  • Editați în mod expert fișierele de cod existente, cum ar fi HTML, CSS și JavaScript, utilizând comanda de editare cu numerele de linie specificate.
  • Rezolvarea problemelor matematice, atât cantitative cât și calitative

În secțiunea următoare, vom analiza cum poate fi utilizată analiza avansată a datelor ChatGPT pentru vizualizarea datelor cu exemple.

Cum se utilizează ChatGPT Code Interpreter (Analiza avansată a datelor) pentru vizualizarea datelor?

Cel mai comun caz de utilizare al analizei avansate a datelor ChatGPT care a apărut până acum este Analiza și vizualizarea datelor.

  Cum să preveniți vulnerabilitățile de injectare a comenzii sistemului de operare?

De exemplu, să presupunem că cereți ChatGPT să găsească ceva interesant în datele dvs. În acest caz, poate examina informații precum înregistrările dvs. financiare, statisticile de sănătate sau detaliile locației și poate oferi informații.

Oamenii care lucrează în finanțe l-au găsit util pentru sarcini precum studiul prețurilor acțiunilor, planificarea unui buget și alte previziuni financiare. De asemenea, cercetătorii folosesc acest instrument pentru a obține informații din date complexe și pentru a face vizualizări unice de date.

Chiar dacă analiza datelor este cel mai comun caz de utilizare pentru moment, teoretic, orice sarcină care necesită logică și calcul ar trebui să fie posibilă pentru ca analiza avansată a datelor de la ChatGPT să fie realizată.

Cea mai bună parte dintre toate acestea este că ChatGPT realizează toate acestea în mod conversațional, făcând procesul intuitiv, captivant și accesibil pentru utilizatorii tehnici și non-tehnici.

Să vedem cum să folosim Analiza avansată a datelor (Interpretul de cod) pentru vizualizarea datelor.

Analiza și obținerea de informații aprofundate asupra datelor depind de solicitările pe care le utilizați pentru a comunica cu ChatGPT, pentru a-l face să funcționeze pe datele dvs. și pentru a prelua rezultatele.

Să luăm date disponibile public despre țări și PIB-ul lor și să obținem câteva informații.

Datele sunt preluate de la Worldometreconstând dintr-o listă de țări și date respective despre PIB, populație, creșterea PIB, Per capita etc.

Să folosim câteva solicitări pentru a spune analizei avansate a datelor ChatGPT să preia informații specifice și să le reprezinte într-o diagramă.

Pentru a începe, dacă nici măcar nu înțelegeți ce sunt aceste date, atunci pur și simplu lipiți-le în interfață, iar GPT vă va oferi un rezumat rapid al acestora, așa cum se arată mai jos:

Să începem prin a extrage informații precise din aceste date.

Studiu de caz 1: Analizați datele și creați diagrame

Dacă doriți să vedeți primele 10 țări cu PIB-ul, creșterea PIB-ului și populația lor sub forma unui grafic, atunci:

Prompt: Can you plot a chart of the top 10 countries with GDP data, GDP growth, and population?

Având câteva motive tehnice, a trasat datele în format tabelar, după cum se arată mai jos:

După ce am trasat datele în format tabelar, am dat instrucțiuni pentru a reprezenta datele într-o diagramă cu bare pentru a ușura sarcina de vizualizări și interpretări, așa cum se arată mai jos.

Prompt: Can you convert the above tabular format into another chart that can be easy to visualize and understand?

Puteți vedea mai jos ChatGPT a acceptat solicitarea și a generat graficul.

Rezultatul arată cum analiza avansată a datelor a ChatGPT analizează datele și oferă perspective într-un format vizual ușor de înțeles și interpretat.

Studiu de caz 2: Model predictiv de analiză avansată a datelor

Unul dintre cazurile de utilizare semnificative ale analizei avansate de date a ChatGPT este de a analiza seturi de date complexe și de a prezice rezultatul pentru a ajuta organizațiile, agențiile și companiile să îmbunătățească procesele de luare a deciziilor.

Să vedem un exemplu:

Au încărcat aceleași date despre țări și cifrele respective ale PIB-ului ca și în cazul exemplelor de mai sus.

Prompt: Can you use data from all countries and predict when India will surpass China and the USA in GDP

În acest caz, ChatGPT efectuează o mulțime de calcule financiare, matematice și economice pentru a oferi predicția după cum se arată mai jos:

Se afirmă chiar în mod clar că factorii critici, cum ar fi inflația și evenimentele politice globale, nu sunt luați în considerare, care afectează creșterea PIB-ului în timp real, după cum se precizează mai jos:

După cum este vizibil din exemplul de mai sus, analiza Advanced Data a ChatGPT a făcut numeroase calcule și a prezis rezultatul în care a afirmat că India ar dura 34 de ani pentru a depăși India și SUA în PIB.

  Cum să obțineți un mixer de volum pentru filele Chrome

De asemenea, puteți alimenta datele complexe, iar ChatGPT va prognoza răspunsul conform solicitărilor dvs.

De cele mai multe ori, corectează datele în mod automat pentru orice discrepanțe, dar uneori, vă poate cere să corectați și să reîncărcați; în astfel de cazuri, poate nu produce rezultatele.

Studiu de caz 3: Crearea setului de date și analiza datelor

În acest exemplu, să folosim ChatGPT pentru a crea un set de date simulat și îl vom folosi în continuare pentru a obține informații despre date.

Prompt: can you create a mock data set

ChatGPT produce următoarea soluție solicitând informații mai precise:

După cum este necesar, am creat următorul prompt care indică câteva detalii mai precise:

Prompt: Please provide mock data for sales for last 3 months , including salesperson name, product name, price, quantity sold etc. 

După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, ChatGPT a rezumat detaliile și a făcut ipoteze adecvate pentru a crea date simulate.

După descărcarea fișierului CSV, am ajuns să știu că coloana de produse avea doar un ID de produs, așa că în următoarea solicitare, am cerut ChatGPT să înlocuiască coloana de produse cu nume de produse ale produselor tehnologice și puteți vedea cum a reacționat în următoarea imagine:

După descărcarea fișierului CSV, numele produselor sunt corectate și înlocuite. Puteți arunca o privire la imaginea de mai jos a datelor simulate create de ChatGPT.

În următoarea sesiune, să folosim aceste date și să facem ChatGPT pentru a genera informații care să îi ajute pe părțile interesate să ia decizii de afaceri.

Prompt: can you create chart of using above data highlighting the best, average and poor sales performance.

Analiza avansată a datelor ChatGPT rezumă datele și creează graficul care evidențiază performanța vânzărilor, după cum se arată mai jos:

Analiza avansată a datelor ChatGPT nu se referă doar la crearea de diagrame simple; de asemenea, corectează erorile și solicită și analizează seturi de date uriașe și complexe pentru a produce o vizualizare excelentă.

Pentru a adăuga date suplimentare la graficul de mai sus, i-am cerut să adauge cele mai mari și cele mai mici vânzări de produse. Dar a creat două diagrame separate, după cum se arată mai jos:

Apoi am cerut să le combin pe ambele și să creez un singur grafic, iar acesta a creat un grafic perspicace care evidențiază cel mai bun agent de vânzări și cel mai bun produs de vânzări, după cum se precizează mai jos:

Prompt: Can you coombine both and produce single chart

Exemplele explicate mai sus de analiză a datelor sunt doar vârful aisbergului, dar, de fapt, există potențiale nelimitate în funcție de industria dvs. specifică și de disponibilitatea datelor. Puteți accesa secțiunea noastră de interpret de cod ChatGPT pentru mai multe exemple.

ChatGPT permite utilizatorilor să genereze diferite tipuri de grafice pentru vizualizarea datelor, permițându-le să-și înțeleagă mai bine datele.

Acoperind toate formatele populare, cum ar fi diagrame de dispersie, hărți termice, diagrame cu bare și grafice cu linii – plus histograme, diagrame cu case sau diagrame cu zone – ChatGPT vă poate oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare în doar câteva momente.

Cu soluții avansate de analiză a datelor, companiile pot identifica modele și tendințe în seturile lor de date. Acest instrument puternic le permite să optimizeze performanța tuturor domeniilor strategiilor lor de marketing, de la campanii SEO la performanța PPC în toate domeniile, pentru o perspectivă de succes și cuprinzătoare a tendințelor și anomaliilor – permițând optimizarea în diferite eforturi care conduc la o creștere puternică a afacerii.

Cuvinte finale

Analiza avansată a datelor ChatGPT este un activ de neprețuit care ajută companiile să ia decizii informate, bazate pe constatări precise și de încredere. Pe lângă faptul că oferă capabilități îmbunătățite de vizualizare a datelor, oferă opțiuni precum verificarea erorilor și detectarea valorii aberante atunci când se manipulează date structurate, garantând fiabilitatea rezultatelor de fiecare dată.

Apoi, consultați articolul nostru detaliat despre interpretul de cod ChatGPT [+ usage examples].