12/03/2023

Cu Vedant Singh Thakur (CEO-ul My Content Cafe)

Cu câteva zile în urmă, am avut ocazia să-l cunosc și să-l intervievez pe Vedantul Singh Thakur. Au fost o mulțime de lucruri pe care am avut de învățat despre antreprenoriat, mentalitatea unui fondator și câteva valori ale vieții.

După ce l-am întâlnit cu Vedant, pot spune cu mândrie că visele și pasiunea nu caută calificarea sau locul de care aparține. Copiii din orașele mici pot visa mare. Viața are nenumărate oportunități care te așteaptă; tot ce ai nevoie este o viziune pentru a-l vedea și munca grea și pasiune profundă pentru a o realiza.

În acest articol, voi împărtăși experiența mea de interviu cu Vedant și ce învățământ am primit de la el. În plus, sunt destul de sigur că toți veți învăța mult. Dar înainte de a te scufunda în învățare, hai să știm.

Cine este Vedantul Singh Thakur?

Vedantul Singh Thakur este inginer mecanic, antreprenor indian și fondator și CEO al Cafeneaua mea de conținut (MCC). MCC este o agenție de marketing de conținut care deservește în prezent peste 50 de clienți în peste 8 județe, oferind servicii precum Growth Marketing, Search Marketing, Social Media Growth și Growth Consultancy.

De-a lungul acestei călătorii, Vedant a fost un lider, conducând o echipă profesionistă și proactivă. În timp ce mă întâlnesc cu Vednat, pot simți aura de cunoaștere în jurul camerei.

  Este Adobe Creative Cloud descărcarea bateriei prea repede? Iată ce să faci

Știu că trebuie să fii curios să știi despre întrebările pe care le-am pus și răspunsurile pe care le-a dat Vedant. Așa că, fără alte prelungiri, să ne aruncăm în sesiunea de întrebări și răspunsuri.

Așa că vă prezentăm tuturor în spatele sălii de consiliu cu Vedantul Singh Thakur.

Î: Care a fost momentul cheie din viața ta care ți-a dat ideea start-up-ului tău?

R: Deci aceasta a fost prima mea întrebare, la care a spus Vedant. Așadar, călătoria sa a început în orașul visurilor, alias Mumbai, când lucra cu una dintre cele mai importante firme de media și divertisment.

În timpul pandemiei, Vedant nu a avut prea mult de lucru timp de 6 luni, așa că, după câteva autoanalize și îndrumări de la prieteni, s-a născut ideea MCC.

Înainte de a-și înființa agenția, Vedant a lucrat ca freelancer scriind scenarii, pe care îl consideră unul dintre punctele sale principale. Iar restul este istorie. Trec la următoarea întrebare.

Î: Ce lucru ai schimba la trecutul tău dacă ai putea să te întorci în timp?

R: Deci, Vedant nu și-a luat timp și a spus: „Aș începe devreme!!” Am fost destul de șocat, dar când Vedant a continuat cu răspunsul meu, pot să relatez multe. Întrebarea în mintea mea era: „Cum poate cineva să înceapă devreme fără nicio experiență anterioară?”

Atunci Vedant a spus că poți face câteva concerte/proiecte gratuit pentru a-ți testa abilitățile. Acest lucru vă va ajuta să câștigați încrederea clienților dvs. și, cu toate acestea, va trebui să aveți un portofoliu pe care viitorii clienți vi le pot plăti.

O altă întrebare aici este „Experiența este obligatorie?” la care Vedant a răspuns: „Dacă ai nevoie de bani pentru afacerea ta, atunci da”, sau poți avea experiență de lucru în industrie sau un portofoliu bun pe care să-l arăți clienților tăi. Acest lucru vă va ajuta să construiți încredere.

Î: În calitate de lider, care a fost cea mai provocatoare decizie pe care ați luat-o?

R: Deci, potrivit lui Vedant, provocarea este schimbarea culturii muncii după pandemie. Practic, gestionarea angajaților la distanță și la fața locului. Dar pe măsură ce KPI (Indicatorul cheie de performanță) este setat, devine mai ușor, iar acum el este capabil să profite la maximum de echipa sa. Apoi l-am întrebat: „Lucrul de la distanță versus productivitatea muncii de birou: există o diferență?”

  O alternativă demnă la Google Analytics?

El a răspuns: „Depinde de la persoană la persoană și, cel mai important, de modul în care liderul conduce echipa!” Potrivit lui, „empatia și comunicarea” sunt una dintre cele mai subestimate calități pe care ar trebui să le aibă fiecare fondator.

Î: Care este cel mai mare eșec cu care te-ai confruntat și care s-a dovedit a fi o binecuvântare deghizată?

R: Deci Vedant a împărtășit un incident despre un client cu bilete mari; dacă trebuie să dezvălui, a fost o afacere în valoare de peste 10.000 de dolari. Așa că Vednat și compania au fost nevoiți să refuze compania pentru că nu puteau împărtăși aceleași valori. Valoarea despre care vorbea era că clientul dorește ca extensie Vedant și Co.

Ceea ce nu a fost bun pentru clienții existenți și cu siguranță nu a fost bun pentru reputația companiei. Potrivit lui Vedant, dacă nu-ți poți potrivi valorile cu cineva, nu-ți poți da 100%.

Î: Dacă nu ai fi fondator, care ar fi profesia ta?

R: Așa că Vedant a zâmbit și a spus că va lucra chiar în industria media, ceea ce îmi amintește de cum și-a început călătoria. Un lucru pe care foarte puțini oameni știu despre Vednat este că el este și un actor pregătit, așa că ar putea încerca să joace și ca profesie.

Î: Care sunt metodele tale de a te destresa?

R: În calitate de fondator, este evident că stresul este întotdeauna un însoțitor pe tot parcursul călătoriei tale. Așa că Vedant și-a împărtășit modurile de a-și elimina stresul și de a se relaxa. Încearcă să petreacă timp departe de gadgeturi și așteaptă cu nerăbdare să plece în excursii scurte cu prietenii săi.

Uneori, când prietenii săi nu sunt disponibili, îi place să se uite la documentare și, din această cauză, partenerul său de viață îl consideră foarte plictisitor 🤣🤣. Când am întrebat despre filmul/documentarul/seria lui preferată, a spus „Ford vs Ferrari”

Î: Care este cea mai scumpă călătorie la care ai fost vreodată?

R: La asta, Vednat a spus Dubai. Apoi a spus că a devenit nebun cât a fost în Dubai. Pentru a înțelege acest lucru, a spus că a cheltuit atât de mult acolo încât o persoană normală ar putea face 3 călătorii în Dubai din el.

Mai mult, în timpul petrecut în Dubai, a uitat că a fost fondator și, la 25 de ani, și-a trăit din plin timpul acolo. Mergi la cumpărături și mergi la cele mai scumpe restaurante. Dar el consideră că este o investiție pentru care trebuie să urmărești podcastul.

  7 Instrumente de administrare și management Active Directory pentru Sysadmin

Î: Care este cea mai bună parte și cea mai proastă parte a a fi fondator?

R: Deci aceasta este una dintre cele mai interesante întrebări ale podcastului. Deci, cea mai bună parte a a fi fondator, conform lui Vedant, este să înțelegeți jocul industriei și să vă păstrați la curent. Pentru că vor fi momente în care va trebui să faci totul. Fiorul și responsabilitatea sunt ceva care face ca rolul unui fondator să fie cel mai bun.

Partea cea mai proastă este că uneori trebuie să iei niște decizii critice. Fie că este vorba despre echipa ta sau despre un client. Deci, deciziile pot fi dure, dar cineva trebuie să o facă.

Î: Care este sfatul dumneavoastră pentru tânăra generație/studenți?

R: Răspunsul se află într-un singur cuvânt, care este „Explorare”. Sfatul lui a fost să nu devină conștient de a-i vedea pe toți fondatorii adolescenți. Explorați cât de mult puteți, nu vă bazați pe nimeni și depășiți studiile/diploma și încercați să explorați la sol.

Cine știe, s-ar putea să găsești lucrul de care ești cu adevărat pasionat și îl poți transforma într-o profesie. Notează-ți interesul, filtrează-l și continuă să o faci. Așa și-a găsit Vednat scopul și, la fel, poți să o faci și tu.

Î: Unde te vezi pe tine și compania ta în următorii 5 ani?

R: Ei bine, aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări la interviu. Așadar, Vedant a răspuns că vrea să-l vadă pe el și compania lui colaborând cu startup-uri/clienți din compania Fortune 500.

Î: Care este piesa de tehnologie/software fără de care nu poți trăi?

R: Răspunsul a fost clar și a spus ChatGPT și ce râsete se aud în toată camera. Ei bine, este realitatea că am acceptat inteligența artificială cu brațele deschise, iar acum face parte din viața noastră de zi cu zi.

Î: Cum arată viitorul cu prezența Inteligenței Artificiale?

R: Am vorbit mult despre asta, așa că dacă trebuie să o descriu pe scurt, atunci Vedant a spus că trebuie să ne adaptăm în funcție de tehnologia în schimbare. Totul se reduce la modul în care îl folosim.

Nu trebuie să folosim AI pentru 100% din munca noastră; trebuie să ne folosim creierul și creativitatea pentru a obține o muncă îmbunătățită și mai bună.

Î: Cât este salariul tău?

R: Știu că aceasta este una dintre întrebările interesante. Dar personal cred că acesta nu este ceva ce ar trebui scris public. Pentru că după un an numărul este schimbat. Dar am discutat despre acest segment în podcast, așa că dacă ești curios, atunci verifică-l.

Verdictul autorului

Întâlnirea cu Vedant a fost o experiență plină de cunoștințe, râsete și, cel mai important, de valori. Am avut personal o perspectivă grozavă asupra mentalității unui fondator și sunt destul de sigur că acest lucru vă va ajuta pe toți să înțelegeți și mai bine lumea antreprenoriatului.

Așa că rămâneți pe fază pentru că, în viitor, vom aduce mai mulți fondatori și vă vom prezenta cunoștințele și experiența lor valoroasă.

x