Alexa ascultă mereu? Cum să o oprești

Recomandări cheie

  • Alexa începe să asculte doar când aude cuvântul de trezire, dar au existat cazuri în care interpretează greșit sunete și înregistrează conversații.
  • Puteți opri Alexa să asculte apăsând butonul de dezactivare a sunetului de pe difuzorul dvs. Echo, dar acest lucru înseamnă că nu va răspunde la comenzile vocale.
  • Pentru a vă îmbunătăți confidențialitatea, alegeți cuvinte mai puțin obișnuite, cum ar fi „Ziggy”, și ștergeți istoricul vocii Alexa pentru a elimina înregistrările anterioare.

Milioane de oameni își folosesc Amazon Echos în fiecare zi. Aceste gadgeturi inteligente pentru casă sunt fără îndoială utile, dar trebuie să le asculte în cazul în care faceți o comandă vocală. Deci, cât de mult ascultă Echo-ul tău și este în pericol confidențialitatea ta?

Alexa ascultă mereu?

Puteți obține doar Alexa, asistentul virtual încorporat al dvs. Echo, să răspundă la comenzile vocale folosind un cuvânt de trezire. Majoritatea oamenilor folosesc cuvântul de activare implicit, „Alexa”, dar există o serie de alte cuvinte de activare din care să aleagă în aplicația Alexa, inclusiv…

  • „Calculator”
  • „Ziggy”
  • „Amazon”
  • „Ecou”

Când rostiți cu voce tare cuvântul de trezire ales, inelul luminos al lui Echo devine albastru pentru a indica faptul că Alexa ascultă activ. Dacă nu spui nimic după aceasta, lumina albastră se va stinge și va trebui să rostești din nou cuvântul de trezire pentru a recăpăta atenția lui Alexa.

Puteți utiliza un singur cuvânt de activare la un moment dat, care poate fi modificat navigând la setările dispozitivului dvs. în aplicația Alexa și selectând Cuvânt de activare.

  Caracteristici noi în OS X Yosemite

Aici intervine întrebarea despre obiceiurile de ascultare ale Alexa. Alexa este concepută pentru a fi într-un mod de ascultare pasivă, procesând în mod constant audio pentru a detecta cuvântul de trezire. Odată ce este detectat cuvântul de trezire, Alexa ascultă activ comanda vocală.

Când începe Alexa să asculte?

Conform setărilor de confidențialitate Echo ale Amazon, Alexa păstrează o înregistrare a sunetului vocii tale ori de câte ori îi vorbești direct. În timpul configurării dispozitivului, Alexa vă poate solicita să creați un profil vocal. Aceasta implică înregistrarea vocii pentru a recunoaște cine ești atunci când faci o solicitare. Pe site-ul oficial Amazon, se spune că „Doar după ce dispozitivul dvs. Echo detectează cuvântul de trezire, Alexa vă ascultă cererile”.

Pe o pagină separată Amazon, se spune că „Dispozitivele Echo sunt proiectate în mod implicit pentru a detecta doar undele sonore ale cuvântului de trezire ales și totul este ignorat”. De asemenea, pe aceeași pagină este scris că „Alexa face parte din viața ta doar atunci când îi ceri lui Alexa” și „Alexa nu ascultă conversațiile tale personale”.

Dacă ar fi să credem Amazon pe cuvânt, am putea concluziona că Alexa te ascultă doar după ce spui cuvântul specific de trezire. Dar este acest lucru în întregime adevărat?

În trecut, au apărut o serie de povești despre Alexa care ar putea asculta atunci când nu ar trebui să fie. De exemplu, în 2018, povestea unei femei a făcut titluri de știri când a susținut că Amazon Echo a înregistrat o conversație privată și a trimis-o unui contact aleatoriu. După cum se raportează în a articol CNBCfamilia femeii a luat cunoștință de încălcarea vieții private abia după ce persoana care a primit conversația i-a alertat despre incident.

  5 cele mai bune instrumente de dispută a datelor pentru a vă formata datele pentru analiză

Ca răspuns la această acuzație, Amazon a declarat că Alexa a interpretat accidental zgomotul de fundal ca o comandă de a trimite audio către contactul aleatoriu, care avea sediul în Seattle. Ar fi implicat pe Alexa să interpreteze greșit zgomotul aleatoriu ca cuvânt de trezire, comandă și numele contactului specific.

Cum să oprești Alexa să asculte

Dacă doriți ca Alexa să preia comenzile dvs. vocale, va trebui să-l lăsați să monitorizeze zgomotul de fundal pentru a vă detecta comanda de trezire. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați difuzorul Echo doar pentru a reda audio și nu doriți să interacționați cu acesta folosind vocea, puteți opri Alexa să vă asculte.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să apăsați butonul de dezactivare a sunetului de pe difuzorul dvs. Echo.

Imaginea de mai sus arată că butonul de dezactivare a sunetului este activat pe un difuzor de generația a 4-a, dar toate generațiile au un buton de sunet care arată ca un cerc cu o linie care trece prin el. Odată ce apăsați pe aceasta, Alexa nu va mai asculta. Veți ști că ascultarea a fost dezactivată când inelul luminos Echo devine roșu.

Dacă doriți ca Alexa să vă asculte comenzile vocale, dar doriți și să vă sporiți confidențialitatea, există câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți încerca.

În primul rând, evitați să utilizați cuvântul de trezire „Computer”, deoarece acesta este un cuvânt obișnuit care ar putea apărea cu ușurință în conversațiile dvs. Respectați cuvintele de trezire mai puțin obișnuite, cum ar fi „Ziggy” și „Alexa”, pentru a ajuta la scăderea ascultării Alexa atunci când nu ar trebui să fie.

  Cum să vedeți data de sfârșit a vieții Chromebookului dvs

În plus, luați în considerare ștergerea istoricului vocii Alexa. Acest lucru va elimina orice înregistrări în aplicație ale vocii dvs. pe care Alexa le-ar fi putut realiza în trecut. Consultați ghidul nostru despre cum să vă îmbunătățiți confidențialitatea atunci când utilizați Alexa pentru a găsi și mai multe sfaturi ingenioase.

Deși se știe că Alexa își duce obiceiurile de ascultare puțin prea departe, există lucruri pe care le puteți face pentru a limita tipul de date pe care le poate colecta. Țineți cont de acest lucru dacă doriți să vă creșteți nivelul de confidențialitate Alexa.