10 remedieri potențiale de încercat

Ecranul iPhone-ului dvs. reacționează fără intrarea dvs., unde aplicațiile se deschid și efectuează acțiuni singure, fără să atingeți nimic? Iată câteva remedieri rapide pentru a rezolva această problemă de „atingere fantomă” pe iPhone-ul tău.

Ce iPhone-uri sunt afectate de Ghost Touch?

Problemele de atingere fantomă afectează cel mai frecvent iPhone X. În noiembrie 2018, Apple a recunoscut că a găsit unele probleme care afectează ecranul tactil al iPhone X. De asemenea, a anunțat că va oferi reparații gratuite clienților afectați.

Cu toate acestea, rapoartele și reclamațiile online au arătat că problema iPhone Ghost Touch se întâmplă și pe modelele mai noi. iPhone-urile afectate nu includ doar modelele iPhone 11, 12 și 13, ci și modele mai vechi, cum ar fi iPhone 8, 7, 6 și 5. Cu alte cuvinte, atingerea fantomă este ceva care, în rare ocazii, poate afecta orice iPhone.

Indiferent de modelul pe care îl aveți, iată cum să remediați atingerea fantomă pe iPhone.

1. Curăţaţi ecranul tactil

Camerafreun.de/Shutterstock

Poate suna simplu, dar curățarea ecranului tactil al iPhone-ului poate fi o apărare eficientă împotriva atingerii fantomă. Făcând acest lucru, veți îndepărta orice resturi sau praf care fac ca iPhone-ul dvs. să creadă că atingeți ecranul.

Pentru a curăța ecranul iPhone-ului, mai întâi opriți-l și deconectați orice cablu. Apoi, ar trebui să găsiți o cârpă moale și curată, cum ar fi o cârpă fără scame pentru curățarea ochelarilor. Ar trebui să umeziți ușor această cârpă cu apă. În cele din urmă, începeți să curățați ecranul tactil ștergând ușor, dar ferm de la un capăt la altul.

În timp ce ștergeți ecranul, asigurați-vă că nu introduceți umezeală în nicio deschidere.

Apple recomandă evitați produsele de curățare pentru ferestre sau de uz casnic, precum și produsele de curățare care conțin abrazivi sau peroxid de hidrogen, deoarece acestea ar putea eroda stratul rezistent la ulei pe care Apple îl pune pe ecranul iPhone-ului dvs.

  Cum să vă vizualizați impresiile pe X (Twitter)

2. Scoateți-vă protectorul de ecran

Protecțiile de ecran sunt straturi subțiri de sticlă sau plastic pe care le puteți atașa pe ecranul tactil al iPhone-ului pentru a-l proteja de zgârieturi sau crăpături. Deși sunt adesea utile, pot perturba modul în care funcționează ecranul tactil dacă sunt de proastă calitate.

Prin urmare, ar trebui să încercați să eliminați protectorul de ecran pentru a vedea dacă rezolvă problemele de atingere fantomă. Scoateți cu grijă și încet protectorul de ecran al iPhone-ului dvs. Începeți dintr-un colț, apoi scoateți treptat protectorul de pe ecranul iPhone-ului.

Dacă protectorul a fost crăpat sau deteriorat deloc, ar putea fi mai sigur să vă duceți telefonul la un atelier de reparații calificat corespunzător (sau la Apple) pentru a vă asigura că nu vă tăiați pe geamul crăpat.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare să contactați producătorul protectorului de ecran. Producătorul ar putea fi mai bine plasat pentru a recomanda cea mai bună metodă de îndepărtare a protecției și ar putea fi în măsură să vă ramburseze dacă protectorul de ecran a cauzat probleme de atingere fantomă ale iPhone-ului dvs.

Nu uitați să curățați din nou ecranul după ce ați îndepărtat orice protecție de ecran.

3. Scoateți husa iPhone-ului dvs

Unsplash

Un ecran ușor răsucit este o altă cauză posibilă a problemelor de atingere fantomă pe un iPhone. Dacă iPhone-ul dvs. are o astfel de problemă cu ecranul său, este posibil să puteți rezolva problema eliminând orice husă rigidă pe care o utilizați. Uneori, o carcasă rigidă poate răsuci ecranul, iar aceste carcase se pot răsuci și după o cădere accidentală.

Ca atare, merită să încercați să scoateți carcasa rigidă dacă iPhone-ul dvs. are unul.

4. Păstrați obiceiuri bune de încărcare

Pexeli

Amânați adesea încărcarea iPhone-ului până când procentul bateriei scade la o singură cifră? Sau poate lăsați frecvent bateria să se consume, iar iPhone-ul dvs. nu are de ales decât să se închidă singur?

Obiceiurile proaste de încărcare pot cauza, de asemenea, probleme de atingere fantomă pe iPhone. Prin urmare, cel mai bine este să conectați iPhone-ul pentru a încărca înainte ca bateria să scadă sub 20 la sută. Luați în considerare adoptarea obiceiurilor de încărcare a smartphone-urilor pe care le recomandăm.

  Bulele muzicale controlează muzica Google cu un buton plutitor omniprezent

5. Păstrați-vă iPhone-ul departe de suprafețele reci

Deși Apple afirmă că un iPhone funcționează bine la temperaturi ambientale între zero și 95 de grade Fahrenheit, este totuși cel mai bine să evitați să-l lăsați pe suprafețe reci pentru perioade îndelungate.

De exemplu, obișnuiam să-mi așez iPhone-ul pe podea cu gresie, lângă patul meu, când mă duceam la culcare. Pe măsură ce aerul condiționat a umplut camera pe tot parcursul nopții, podeaua cu gresie s-a răcit în mod natural.

Fără să știu, am făcut asta timp de aproape o săptămână, iar iPhone-ul meu a început să aibă probleme cu atingerea fantomă. Odată ce mi-am lăsat iPhone-ul pe biroul meu din lemn, problema atingerii fantomă a încetat și iPhone-ul meu a funcționat din nou normal.

6. Reporniți iPhone-ul

Este întotdeauna o idee bună să reporniți iPhone-ul ori de câte ori are o problemă. Acest lucru se aplică și problemelor de atingere fantomă, deoarece este posibil ca ștergerea memoriei pe termen scurt a iPhone-ului dvs. prin repornirea acestuia să remedieze orice defecțiune care provoacă redarea ecranului.

Similar cu repornirea iPhone-ului, dar vizibil mai drastic, ați putea forța repornirea (sau resetarea soft) iPhone-ului. Puteți face acest lucru dacă problema de atingere fantomă a iPhone-ului dvs. este atât de gravă încât nici măcar nu o puteți opri corect.

7. Actualizați iOS

Dacă atingerea fantomă este în continuare o problemă, ar trebui să vă actualizați iPhone-ul. Acest lucru merită făcut, deoarece atingerea fantomă ar putea fi cauzată de o eroare de software pe care Apple a remediat-o într-o actualizare recentă.

Pentru a vă actualiza iPhone-ul, accesați Setări > General > Actualizare software. Atingeți Actualizați acum dacă este disponibilă o versiune mai nouă.

Dacă atingerea fantomă are loc numai atunci când utilizați o aplicație terță parte, ar trebui să actualizați și respectiva aplicație pentru iPhone pentru a obține cele mai recente remedieri de erori pentru aceasta.

8. Efectuați o resetare din fabrică

Dacă repornirile și actualizările de software nu opresc problema de atingere fantomă a iPhone-ului, ar trebui să efectuați o resetare din fabrică pe iPhone. Aceasta este o modalitate bună de a elimina orice probleme de software subiacente care ar putea cauza atingerea fantomă.

  Criptarea asimetrică explicată în 5 minute sau mai puțin

Ar trebui să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului înainte de a efectua o resetare din fabrică, deoarece acesta vă va șterge toate datele.

Pentru a reseta iPhone-ul, accesați Setări > General > Transfer sau Resetare > Ștergeți tot conținutul și setările. După ce ați efectuat resetarea din fabrică, va trebui să treceți din nou prin procesul de configurare. Aici puteți alege să vă restaurați iPhone-ul dintr-o copie de rezervă anterioară.

9. Reinstalați iOS utilizând modul de recuperare

Dacă o simplă repornire forțată nu funcționează, luați în considerare trecerea iPhone-ului în modul de recuperare și reinstalarea iOS. Odată ajuns în modul de recuperare, computerul va afișa un mesaj care spune „Există o problemă cu iPhone-ul care necesită actualizarea sau restaurarea acestuia”. Ar trebui să faceți clic pe Actualizare (dacă este disponibil) sau Restaurare.

Restaurarea iPhone-ului din modul de recuperare va șterge toate datele. Prin urmare, ar trebui să faceți o copie de rezervă a iPhone-ului în prealabil, dacă este posibil.

Dacă modul de recuperare nu ajută, încercați să utilizați modul DFU pe iPhone. Aceasta este o versiune și mai profundă a modului de recuperare care rezolvă problemele cu firmware-ul.

10. Du-ți iPhone-ul la Apple

Dacă iPhone-ul dvs. încă suferă de probleme de atingere fantomă, ar trebui să faceți o programare la cel mai apropiat magazin Apple pentru o reparație. Acum ați epuizat remedierea software-ului, așa că trebuie să fie o problemă hardware care cauzează atingerea fantomă pe iPhone. De exemplu, unii oameni au menționat că asamblarea necorespunzătoare a afișajului sau așezarea ecranului tactil poate cauza această problemă.

Nu ar trebui să demontați iPhone-ul și să încercați să îl reparați singur decât dacă aveți experiență considerabilă. Este mult mai sigur să apelezi la Asistență Apple, unde vă puteți rezerva o programare. Încercarea unei reparații DIY va anula, de asemenea, orice garanție pe care o aveți pentru iPhone.

Dacă iPhone-ul dvs. are nevoie de o reparație hardware pentru a remedia atingerea fantomă, asigurați-vă că contactați Apple sau un Furnizor de servicii autorizat Apple. Piesele de calitate scăzută sau reparațiile nesoluționate pot cauza alte probleme cu ecranul iPhone-ului.

În general, este o idee bună să începeți prin a verifica dacă problema atingerii fantomă se află în protectorul ecranului sau carcasa telefonului. Apoi, luați în considerare dacă obiceiurile dvs. de utilizare cauzează accidental problema. Puteți, de asemenea, să reporniți, să actualizați și, ca ultimă soluție, să vă resetați iPhone-ul înainte de a-l duce la un Apple Store sau la un Furnizor de servicii autorizat Apple pentru reparații.