Această aplicație este ca GarageBand pentru Windows, doar mai bună

Recomandări cheie

  • Nu veți găsi GarageBand pentru Windows, dar MPC Beats de la Akai este un concurent apropiat.
  • MPC Beats este mai mult pentru producători/producători de beat decât GarageBand.
  • MPC Beats are tutoriale pentru a vă ajuta să începeți și vă permite să deveniți instrumente mai avansate de creare a muzicii.

Indiferent dacă sunteți începător sau profesionist, GarageBand de la Apple este un loc minunat pentru a începe o melodie, de la un demo până la începutul unei producții terminate. Deși nu veți găsi GarageBand pentru Windows, există o opțiune posibil superioară.

Nu există GarageBand pentru Windows

Așa cum este cazul majorității software-ului realizat de Apple, nu veți găsi o versiune a popularului software GarageBand creată pentru Windows. Acestea fiind spuse, există o mulțime de aplicații care urmăresc să umple golul lăsat de GarageBand.

Problema este că multe dintre aceste aplicații sunt stații de lucru audio digitale (DAW) tipice. Deși acestea sunt instrumente puternice, ele sunt adesea destinate utilizării de către inginerii audio profesioniști, în timp ce aplicațiile precum GarageBand sunt destinate oamenilor obișnuiți.

Deși nu veți găsi un echivalent perfect cu GarageBand de la Apple pentru Windows, există un concurent apropiat disponibil în software-ul MPC Beats de la Akai. Nu este o înlocuire directă, dar dacă doriți să începeți să creați muzică pe computer, există câteva locuri mai bune pentru a începe.

Ce este Akai MPC Beats?

Software-ul MPC Beats de la Akai se adresează mai mult producătorilor și creatorilor de beat decât cântăreților-compozitori și muzicienilor singuri, dar este un instrument puternic pentru orice producător de muzică. Similar cu GarageBand, care este, într-un fel, o încercare a Apple de a vă face să faceți upgrade la Logic Pro, MPC Beats este menit să vă învețe fluxul de lucru Akai și să vă atragă să faceți upgrade.

  Cum să programați Wi-Fi să se pornească automat după ce îl opriți în Windows 10

Moștenirea lui Akai se întoarce la samplerele digitale și la aparatele de tobe, care au fost un element de bază al hiphop, drum and bass și nenumărate stiluri populare de muzică electronică. În timp ce MPC Beats deschide ușa, Akai probabil speră că vei trece fie la software-ul MPC plătit, fie chiar la hardware precum Akai MPC One+.

Instalarea și configurarea MPC Beats

Spre deosebire de multe alte software-uri produse de companii de hardware, nu trebuie să cumpărați nimic pentru a utiliza MPC Beats gratuit. Aplicația este disponibilă gratuit și, deși puteți cumpăra extensii care oferă opțiuni suplimentare de sunet, toate capacitățile principale sunt incluse gratuit și nu dispar niciodată.

Pentru a descărca aplicația, mergeți la Pagina MPC Beats de pe site-ul Akai și faceți clic pe butonul Descărcare gratuită. După descărcarea aplicației, faceți dublu clic pe fișierul descărcat pentru a începe procesul de instalare.

Instalarea este destul de simplă. Odată ce aplicația este instalată, faceți dublu clic pe pictogramă, fie în meniul Start, fie pe desktop, pentru a lansa aplicația.

Dacă aveți o tastatură MIDI sau o suprafață de control pe care doriți să o utilizați cu software-ul MPC Beats (veți ști dacă aveți unul dintre acestea), acum este momentul să o configurați, folosind instrucțiunile de la producătorul tastaturii sau controlerului. În caz contrar, puteți începe să utilizați aplicația.

Cum să începeți cu MPC Beats

Începeți cu MPC Beats este mai ușor decât credeți, dar dacă nu ați folosit niciodată acest tip de software, interfața inițială cu care vi se prezintă poate fi descurajantă.

Lansați aplicația și vă va solicita să conectați dispozitivul MIDI, așa cum s-a menționat mai sus. Apoi, expertul vă solicită să decideți dacă doriți să configurați un spațiu de lucru simplu sau avansat. Dacă nu sunteți relativ familiarizat cu aplicațiile muzicale, alegeți simplu. Presupunând că ați folosit aplicații de creare de muzică în trecut, modul avansat nu va părea copleșitor.

  Cum să remediați problemele cu miniaturile pe Windows 10

De aici, veți vedea câteva șabloane de pornire pentru diferite genuri de muzică, cum ar fi Hip Hop, Trap sau Songwriter. Acestea servesc drept puncte de plecare pentru a începe să vă creați propriile ritmuri și melodii în aplicație.

Pentru a învăța cu adevărat software-ul MPC Beats, va trebui să petreci ceva timp cu acesta. Vestea bună este că Akai a creat o listă de videoclipuri în Lista de redare MPC Beats Academy pe YouTube.

Aceste videoclipuri vă vor ghida prin interfața de bază, vă vor crea prima ritm și vă vor învăța acordurile și scalele în aplicație. Odată ce ați înțeles elementele de bază, există și alte videoclipuri care vă arată cum să vă tăiați propriile mostre, să creați anumite genuri de muzică și să vă creați propriile truse de tobe personalizate.

Dacă se întâmplă să aveți o tastatură USB, o tastatură MIDI sau un alt tip de controler, videoclipurile lui Akai vă arată și cum să începeți să le utilizați în MPC Beats.

În timp ce GarageBand de la Apple poate fi o opțiune puțin mai bună pentru compozitori, mulți muzicieni și producători moderni se ocupă de beat-uri și bucle mai mult decât melodiile tradiționale. Dacă vă sună, MPC Beats este o opțiune mai bună și este disponibil gratuit atât pe Windows, cât și pe macOS.

MPC Beats poate fi ușor de preluat și de utilizat, dar există o cantitate surprinzătoare de profunzime în software. Dacă începeți să deveniți priceput cu MPC Beats, trecerea la alt software destinat producătorilor sau chiar hardware precum samplerele independente de la Akai ar trebui să fie o perspectivă mult mai ușoară. Acestea fiind spuse, dacă aplicația nu pare potrivită pentru tine, există și alte opțiuni pentru a crea muzică pe Windows.

  Remediați Twitch care nu merge pe ecran complet în Windows 10