12/03/2023

7 moduri de a elibera spațiu de stocare pe Google Foto

Google Foto nu oferă un nivel de stocare nelimitat, așa cum obișnuia. De aceea, este mai important ca niciodată să vă gestionați biblioteca Google Foto și să vă asigurați că nu rămâneți fără spațiu. Urmați aceste sfaturi pentru a elibera spațiu de stocare în Google Foto.

1. Convertiți fotografii în calitate de economisire stocare

Toate fotografiile pe care le-ați încărcat la calitate originală în Google Foto sunt luate în considerare pentru cota de stocare. Puteți elibera rapid spațiu în Google Foto conversia toate imaginile încărcate de la calitatea originală la economisitor de spațiu de stocare. Acest lucru se poate face din Google Foto de pe web.

 • Deschide Site-ul Google Foto pe calculatorul tau.
 • Faceți clic pe pictograma Setări din colțul din dreapta sus lângă fotografia de profil.
 • Asigurați-vă că este selectat Economizor de stocare și faceți clic pe opțiunea Gestionați spațiul de stocare.
 • Acum, derulați în jos la Recuperare spațiu de stocare și faceți clic pe Aflați mai multe.
 • Bifați caseta din fereastra pop-up și confirmați acțiunea făcând clic pe Comprimați fotografiile și videoclipurile existente.
 • În calitate de economisire a stocării, imaginile de înaltă rezoluție sunt reduse la 16MP. Videoclipurile sunt, de asemenea, redimensionate la 1080p dacă au o rezoluție mai mare. În plus, Google aplică o ușoară compresie pe toate imaginile și videoclipurile pentru a economisi spațiu, dar este puțin probabil să observați o pierdere a calității. Rețineți că subtitrările din videoclipuri se pierd în timpul acestui proces.

  Toate fișierele media pe care le încărcați în calitate de economisire a spațiului de stocare vor fi luate în considerare pentru cota de stocare a Contului dvs. Google. Nu sunt luate în considerare doar fotografiile și videoclipurile încărcate înainte de 1 iunie 2021. Puteți exporta fotografiile și videoclipurile existente din Google Foto la rezoluție completă, astfel încât să aveți o copie înainte de a le comprima în cont pentru a economisi spațiu.

    Cum să remediați toate numele de contact care au dispărut pe iPhone

  2. Dezactivează Backup-ul foto pentru WhatsApp și alte foldere de dispozitiv

  Google Foto poate face backup automat pentru fotografii și videoclipuri de pe WhatsApp, Instagram și alte dosare de pe dispozitiv. Deși acest lucru poate fi util pentru unii, aceste copii de siguranță media ocupă și spațiu de stocare.

  Dacă primiți o mulțime de conținut media nedorit pe WhatsApp sau pur și simplu nu doriți ca postările dvs. de Instagram să facă copii de rezervă în Google Photos, este o idee bună să dezactivați backupul pentru astfel de foldere de pe dispozitiv pentru a economisi spațiu. Acest lucru vă va ajuta să vă gestionați mai bine spațiul de stocare Google Foto.

  Pentru a face acest lucru pe Android, deschideți aplicația Google Foto pe dispozitiv, apoi atingeți fotografia de profil din colțul din dreapta sus și alegeți Setări Fotografii. Apoi, mergeți la Backup > Backup foldere de dispozitiv și dezactivați toate folderele irelevante din care nu doriți să aibă loc nicio copie de rezervă media.

  Din păcate, aceasta nu este o opțiune pe iPhone din cauza limitărilor sistemului. Ca o soluție, deschideți WhatsApp și dezactivați descărcările media automate, astfel încât imaginile și fișierele media partajate pe platformă să nu se sincronizeze cu Google Foto.

  3. Ștergeți videoclipurile neacceptate

  Google Foto acceptă copierea de rezervă a unei game largi de fotografii și formate video. Acestea includ fișiere RAW de la camerele Canon, Sony și Nikon selectate, videoclipuri MKV și multe altele.

  Cu toate acestea, dacă încărcați videoclipuri din mai multe surse, este posibil ca cel puțin unele dintre fișierele media pentru care faceți backup să nu fie acceptate de platformă. Dar vor continua să ocupe spațiu în Google Foto, așa că cel mai bine este să le ștergeți. Eliminarea videoclipurilor neacceptate este o modalitate excelentă de a vă curăța Google Foto și de a elibera gratuit spațiu de stocare suplimentar.

    Cum să vă supraîncărcați scorul Reddit Karma și să lăsați un impact de durată

  Iată cum puteți găsi și șterge videoclipuri neacceptate în Google Foto

 • Deschide site-ul web Google Foto pe computer.
 • Faceți clic pe pictograma Setări din colțul din dreapta sus, lângă fotografia de profil.
 • Veți vedea o secțiune Videoclipuri neacceptate pe pagina Setări. Faceți clic pe Vizualizare de lângă el.
 • Toate videoclipurile incompatibile vor fi listate. Selectați toate fișierele și continuați să le ștergeți.
 • Asigurați-vă că goliți coșul de gunoi pentru a scăpa definitiv de aceste fișiere.
 • 4. Eliminați capturile de ecran nedorite

  Dacă faceți copii de rezervă pentru capturile de ecran ale dispozitivului dvs. în Google Foto, este o idee bună să le ștergeți și pe acestea. De-a lungul anilor, probabil că ați acumulat o mulțime de capturi de ecran nedorite care nu mai sunt relevante.

  Puteți găsi cu ușurință toate capturile de ecran pe care le-ați încărcat în Google Foto căutând „capturi de ecran”. Apoi, procedați la ștergerea celor pe care nu le mai găsiți relevante. Alternativ, navigați la Setări Google Foto > Gestionați spațiul de stocare > Capturi de ecran pentru a examina și a șterge toate capturile de ecran nedorite.

  5. Goliți Coșul de gunoi

  Orice fotografie sau videoclip pe care îl ștergeți din Google Foto rămâne în coșul de gunoi (numit și coșul de gunoi în unele regiuni) timp de până la 60 de zile. Între timp, coșul de gunoi în sine este capabil să dețină până la 1,5 GB de fișiere media șterse.

  Dacă doriți să eliberați imediat spațiu în Google Foto, goliți coșul de gunoi pentru a recupera o cantitate decentă de spațiu. Acesta este un pas important pe care trebuie să-l urmați după ce ați șters capturile de ecran nedorite, fotografiile și videoclipurile din biblioteca dvs. Google Foto.

  6. Redimensionați fotografiile înainte de încărcare

  Dacă faceți backup pentru fotografiile făcute de pe un DSLR în Google Foto, ar trebui să le redimensionați înainte de a le încărca. Încărcarea fotografiilor cu o rezoluție de 30-40 MP în Google Foto va ocupa spațiu prețios în contul dvs. Google – acestea vor fi de puțin folos.

    Stăpânirea XPath în Selenium: Cum să localizați elementele

  Prin reducerea rezoluției unor astfel de fotografii, le veți reduce considerabil dimensiunea fișierului și le veți face mai bune pentru backup în cloud. În funcție de cerințele dvs., puteți redimensiona în bloc fotografiile dvs. DSLR în Adobe Lightroom la aproximativ 20-25 MP și puteți economisi o cantitate substanțială de spațiu.

  Puteți, de asemenea, să comprimați un videoclip și să-i reduceți dimensiunea fișierului înainte de a-l încărca pe Google Foto sau să utilizați un alt format de fișier pentru a putea reduce dimensiunea fișierului.

  7. Ștergeți fișierele din Google Drive și Gmail

  Orice fișier sau document pentru care faceți copii de rezervă în Google Drive se iau în calcul și din cota de stocare a contului dvs. Google. Deci, dacă doriți să eliberați și mai mult spațiu de stocare în Google Foto, ar trebui să vă uitați la ștergerea fișierelor nedorite și a altor fișiere inutile din Google Drive.

  De asemenea, puteți transfera fișiere din contul dvs. Google Drive principal într-un cont secundar fără a le încărca din nou și să economisiți spațiu în acest proces.

  Același lucru este valabil și pentru Gmail – fișierele pe care le utilizați în Gmail ocupă spațiu în contul dvs. Google. Dar puteți șterge oricând e-mailurile vechi cu atașamente mari pentru a elibera spațiu în contul dvs. Google. Asigurați-vă că descărcați datele contului dvs. Gmail înainte de a urma sfaturile noastre pentru a elibera spațiu în contul dvs. Gmail.

  Eliberați spațiu în Google Foto cu ușurință

  Puteți elibera o cantitate substanțială de spațiu în Google Foto urmând aceste sfaturi. Acest lucru vă va permite să faceți copii de rezervă pentru mai multe fotografii și videoclipuri fără a fi nevoie să plătiți pentru spațiu de stocare. Dar dacă nu reușiți să eliberați spațiu în Google Foto chiar și după ce ați urmat pașii de mai sus, probabil va trebui să plătiți pentru un plan de stocare Google One.

  Există o mulțime de alte avantaje pentru un abonament Google One, așa că luați în considerare să vă abonați la acesta pentru mai mult decât spațiu de stocare suplimentar.

  x