4 moduri simple de a conecta noua bară de sunet la televizor

Recomandări cheie

  • Utilizați un cablu HDMI pentru o configurare ușoară: conectați-vă la porturile etichetate de pe televizor și bara de sunet.
  • Dacă nu există HDMI, încercați un cablu optic: conectați-vă la porturile respective de pe televizor și bara de sunet, apoi reglați intrarea barei de sunet folosind telecomanda.
  • Cablurile RCA sau aux funcționează: conectați porturile corespunzătoare de pe televizor și bara de sunet, apoi setați intrarea barei de sunet în consecință.
  • Pentru o opțiune fără fir, utilizați conectivitatea Bluetooth dacă televizorul și bara de sunet au suport Bluetooth.

Felicitări pentru achiziționarea unei noi bare de sunet pentru a îmbunătăți experiența audio a televizorului!

Deși conectarea la televizor poate părea inițial intimidantă, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece există patru metode simple și fără probleme pentru a conecta fără probleme bara de sunet și televizorul.

Utilizarea unui cablu HDMI este cea mai ușoară cale

Cel mai simplu mod de a pune în funcțiune noua bară de sunet cu televizorul este cu un cablu HDMI. Căutați un port HDMI etichetat „HDMI” sau ceva similar pe spatele barei de sunet.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Apoi, găsiți un slot HDMI gol pe spatele televizorului. Asigurați-vă că ambele dispozitive sunt oprite mai întâi, apoi luați cablul HDMI și conectați un capăt la portul HDMI de pe bara de sunet. Conectați celălalt capăt la portul HDMI deschis de pe televizor. Doar fiți blând când le conectați pentru a evita îndoirea conectorilor.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Dacă televizorul dvs. are un singur port HDMI, iar cutia de cablu sau consola de jocuri îl utilizează deja, puteți utiliza un splitter sau un comutator HDMI. Aceste dispozitive ingenioase vă permit să conectați mai multe gadgeturi HDMI la un singur port HDMI de pe televizor. De exemplu, acest comutator HDMI patru-în-un vă oferă mai multe opțiuni HDMI.

  Cum puteți elimina o linie din planul dvs. Verizon

După ce ați conectat televizorul și bara de sunet, reporniți-le pe ambele. Dacă sunetul televizorului nu comută automat la bara de sunet, poate fi necesar să apăsați butonul HDMI ARC de pe telecomanda barei de sunet sau să comutați butonul de intrare al barei de sunet până când indicatorul arată HDMI (sau ARC, în funcție de model). Din acest moment, televizorul va trimite sunet la bara de sunet ori de câte ori este pornit.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

În plus, vă recomand să activați funcția HDMI-CEC (Consumer Electronics Control) pe televizor (dacă este disponibilă) pentru un control îmbunătățit asupra dispozitivelor dvs.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Cu CEC Control activat, puteți opri în mod convenabil atât televizorul, cât și bara de sunet simultan sau puteți regla nivelurile de volum ale ambelor dispozitive folosind fie telecomanda televizorului, fie a barei de sunet.

Fără cablu HDMI? Utilizați un cablu optic

Doriți să vă conectați bara de sunet la televizor, dar nu aveți la îndemână un cablu HDMI? Sau poate bara de sunet sau televizorul dvs. nici măcar nu au un port HDMI. În schimb, puteți folosi un cablu audio optic – par subțiri, cu mufe cu aspect funky la fiecare capăt. Dacă bara de sunet nu a venit cu un cablu optic, puteți cumpăra unul destul de ieftin online sau de la un magazin de electronice din zona dvs.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Localizați porturile audio optice de pe panourile din spate atât ale televizorului, cât și ale barei de sunet. Aceste porturi sunt de obicei mufe mici, de formă pătrată, cu un capac de protecție sau o clapă. De asemenea, pot aprinde o lumină roșie pentru a vă ajuta să le identificați cu ușurință.

  Bookmark Sorter este un instrument de automatizare pentru sortarea marcajelor [Firefox]

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Conectați ușor un capăt al cablului optic în portul optic de ieșire al televizorului și celălalt în portul optic de intrare al barei de sunet. Veți simți sau auzi un clic atunci când sunt conectate în siguranță.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Bara de sunet ar trebui să primească automat sunetul televizorului odată ce cablul optic este bine conectat la ambele capete. Dacă nu, apăsați butonul OPT de pe telecomanda barei de sunet sau parcurgeți opțiunile butonului de intrare până când selectați OPT sau ceva similar.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Un cablu RCA sau Aux este, de asemenea, o opțiune

Puteți folosi un cablu RCA dacă vedeți porturi RCA roșii și albe pe spatele televizorului și al barei de sunet. Cablurile RCA vin de obicei într-o pereche cu conectori roșu și alb (sau negru). Conectați capetele roșii și albe (sau negre) la porturile de ieșire audio corespunzătoare ale televizorului, apoi conectați celelalte capete la porturile de intrare audio de pe bara de sunet.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Cu toate acestea, dacă acele porturi nu sunt prezente și ambele dispozitive au o intrare auxiliară (aux) sau de linie, ar trebui să fie suficient un cablu auxiliar simplu cu o mufă în stil căști la fiecare capăt. Pur și simplu conectați un capăt al cablului auxiliar la mufa pentru căști de pe televizor și celălalt la intrarea auxiliară de pe bara de sunet.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Porniți-le pe ambele și setați intrarea barei de sunet la RCA sau Aux (Line In la unele modele de bare de sunet) dacă nu detectează automat conexiunea.

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

Redați ceva audio sau video pe televizor și ar trebui să auziți un sunet clar care vine prin difuzoare. Dacă nu, verificați din nou dacă totul este conectat corect și măriți volumul.

Nu-ți plac cablurile care atârnă în jur? Încercați Bluetooth

Conectivitatea Bluetooth a avansat în ultimii ani, iar majoritatea televizoarelor și barelor de sunet moderne sunt echipate cu acesta imediat din cutie. Este o caracteristică foarte convenabilă, deoarece nu trebuie să vă încurcați cu un cablu audio separat de la televizor la bara de sunet. Doar puneți bara de sunet oriunde doriți și asociați-o fără fir cu televizorul prin Bluetooth.

  10 cele mai bune programe software pentru un progres eficient

Procesul de configurare este de obicei destul de simplu. Pe televizorul dvs., navigați în meniul de setări și găsiți secțiunea Bluetooth. Puneți bara de sunet în modul de asociere (verificați manualul dacă nu sunteți sigur cum) și ar trebui să apară pe lista de dispozitive Bluetooth disponibile a televizorului. Selectează-l și voila — ești conectat wireless!

Oluwademilade Afolabi/MakeUseOf

S-ar putea să vă gândiți: „Dar nu voi avea probleme de întârziere audio sau de calitate prin Bluetooth?” Aceasta este o îngrijorare corectă, dar tehnologia Bluetooth a evoluat pentru a gestiona transmisia audio destul de bine în aceste zile. Atâta timp cât aveți un televizor și o bară de sunet relativ recente care acceptă codecuri Bluetooth moderne precum aptX sau AAC, probabil că nu veți observa probleme semnificative de sincronizare audio sau degradare a calității.

Acestea fiind spuse, dacă sunteți un audiofil hardcore (ca mine) sau un jucător serios care cere cea mai mică latență absolută posibilă, ați putea lua în considerare utilizarea unui cablu audio HDMI sau optic pentru cea mai fiabilă conexiune prin cablu. Dar pentru majoritatea telespectatorilor ocazionali care doresc doar să-și îmbunătățească sunetul televizorului fără dezordinea de cabluri, Bluetooth este o opțiune perfect viabilă în zilele noastre.

Din nou, nu lăsați procesul de configurare a noii bare de sunet cu televizorul să vă copleșească. Urmând oricare dintre aceste patru metode simple poate fi o sarcină simplă. După ce ați terminat, veți fi cufundat într-o experiență de sunet surround captivantă, cinematografică, fără nicio bătaie de cap. Amintiți-vă, dacă întâmpinați dificultăți sau observați ceva în neregulă cu sunetul, nu ezitați să consultați manualele de utilizare pentru televizorul și bara de sunet. Acestea sunt concepute pentru a oferi îndrumări și pentru a depana orice probleme cu care vă puteți confrunta în timpul procesului de configurare.