15 moduri creative de a folosi ChatGPT de la OpenAI

Nenumărați oameni anunță ChatGPT ca un avantaj al productivității, excelent pentru a vă ajuta să obțineți un loc de muncă, să produceți conținut, să creați un CV și tot ce vă puteți gândi. Dar cum rămâne cu modalitățile distractive, neobișnuite și inventive de a folosi ChatGPT?

Iată cum poți fi creativ cu ChatGPT.

1. O versiune mai bună a Google

Descărcarea aplicației ChatGPT este ca și cum ai avea o versiune compactă a internetului chiar în buzunar. Cea mai bună parte este că nu mai trebuie să treci prin reclame și articole lungi și serpentine pentru a răspunde la o întrebare simplă precum „Va funcționa tigaia mea de oțel pe o sobă cu inducție?”.

Versiunea gratuită a ChatGPT nu este conectată la internet, ci se bazează pe informațiile pe care le-a învățat prin instruire. Abonarea la ChatGPT Plus, pe de altă parte, vă permite să conectați ChatGPT la web și să preluați informațiile curente.

La fel ca internetul, totuși, poate încă să greșească lucrurile. Există câteva probleme mari cu ChatGPT care trebuie remediate, așa că aveți grijă să nu credeți tot ce spune și evitați să îl utilizați pentru rezultate cu risc ridicat!

2. Începeți un hobby nou-nouț

Cum învăț să cânt la pian? Ce materiale de pictură aveți nevoie pentru pictura în acuarelă? Cum coac un gratinat de cartofi? Aflați ceva nou punând aceste întrebări la ChatGPT. Este mult mai rapid decât să navighezi prin postările de pe blog pentru a găsi un răspuns simplu la ceea ce cauți.

Dacă sunteți nou în această tehnologie, citiți ghidul nostru despre cum să utilizați ChatGPT de OpenAI.

3. Aflați cum funcționează ceva

Un domeniu în care ChatGPT excelează ne ajută să înțelegem ideile dificile. Îi poți cere să explice temele majore dintr-un roman celebru sau să găsească legătura dintre două idei. Și dacă există părți ale răspunsului pe care nu le primești, cere-i lui ChatGPT să clarifice ideea.

Dacă doriți să încercați ceva puțin diferit, cereți-i lui ChatGPT să explice o idee folosind o analogie amuzantă sau puneți-l să scrie răspunsul în stilul unui cântec rap.

  Cele mai bune 5 portofele din fibră de carbon cu tehnologie de blocare RFID (ediția 2021)

4. Schițați un site web și ChatGPT îl va construi

Cuvintele nu sunt singura limbă pe care ChatGPT o poate vorbi; de asemenea, poate înțelege imagini și scrie cod. Pune aceste două lucruri împreună și ți-ar putea construi un site web bazat pe puțin mai mult decât o schiță. Capacitățile multimodale care vă permit să partajați o imagine cu ChatGPT sunt disponibile pe ChatGPT Plus.

Dacă vă întrebați cât de departe puteți merge, iată cum am folosit ChatGPT pentru a construi o aplicație web.

5. Scrie o carte

Cei mai mulți scriitori serioși ar râde de ideea că oricine ar putea folosi ChatGPT pentru a ajuta la scrierea a ceva ca o carte – și pe bună dreptate. Nu vrem cu adevărat să citim cărți scrise de un robot AI, deoarece asta ar pierde scopul de a vedea lumea din punctul de vedere al altei persoane.

Dar ChatGPT poate fi folosit pentru a ajuta procesul de scriere în multe moduri:

  • Ca tezaur/dicționar
  • Verificarea gramaticii
  • Schimbarea tonului
  • Parafrazând
  • Contururi, titluri, generare de nume
  • Vorbind prin idei

Este nevoie doar de puțină imaginație pentru a te gândi la modul în care ChatGPT te-ar putea împinge să termini povestea la care ai lucrat de secole. Aceste lucruri există deja în instrumente separate – ca aplicații, pluginuri sau site-uri web – dar ChatGPT combină toate aceste lucruri într-o singură locație.

Acesta este doar începutul. Un lucru pe care l-am încercat, de exemplu, a fost să trimitem un rezumat de carte la ChatGPT și să îi cerem să pună punctele principale ale complotului într-un tabel alături de descrierile lor. Puteți face acest lucru pentru propria dvs. scriere, ca o modalitate de a vă organiza ideile. Ceva care ar fi putut dura cu ușurință o oră a fost finalizat în doar câteva secunde.

6. Compune un mesaj

Trimiterea unui e-mail unui proprietar sau solicitarea unui șef de concediu poate fi dificilă, dar cu ChatGPT de partea ta, vei ști întotdeauna cum să-ți aranjezi cuvintele profesional. ChatGPT vă poate revizui e-mailul și vă poate face sugestii pentru îmbunătățiri sau poate rescrie ceva într-un ton diferit, de exemplu, profesional, casual, prietenos, direct.

Acoperim mai multe situații dificile în ghidul nostru de utilizare a ChatGPT pentru a scrie e-mailuri dificile de muncă.

7. Un spațiu sigur pentru aerisire

Când viața te doboară, poate fi util să vorbești cu cineva. Deși nu este întotdeauna posibil să vă împărtășiți gândurile cu prietenii sau familia, puteți să vă accesați ChatGPT.

  Acest motor de căutare poate găsi orice benzi desenate Calvin & Hobbes pe baza unui cuvânt cheie

Tratează-l ca și cum ai scrie într-un jurnal. Folosiți-l pentru a vă scrii sentimentele sau poate mai constructiv pentru a explora o problemă care vă provoacă stres. Uneori, tot ce avem nevoie este să simțim că cineva ne ascultă.

Ca întotdeauna, asigurați-vă că păstrați anonimatul. Regula numărul unu pentru a vă proteja în era AI este să nu împărtășiți informații sensibile cu un chatbot.

8. Sugestii de stil

Cu tot ceea ce ChatGPT a absorbit despre istoria modei, poate fi un loc surprinzător de bun pentru a căuta sfaturi de stil. Ce funcționează cu mocasini? Cum pot îmbrăca o pereche de blugi? Ce piese vestimentare clasice ar trebui să aibă fiecare femeie în dulap? Vă puteți extinde întrebările la culori, texturi, țesături, accesorii și multe altele.

9. Gătitul cu ChefGPT

După cum am descoperit, oamenii iau și ChatGPT în bucătărie. Puteți găsi tutoriale despre cum să pregătiți mesele cu ChatGPT și exemple de oameni care fac fotografii cu alimentele din frigider și primesc sugestii de rețete de la ChatGPT în schimb.

Dacă ești pe versiunea gratuită de ChatGPT, nu vei avea funcția de imagine, așa că va trebui să introduci manual ingredientele pe care le ai la îndemână. Pe lângă asta, există o mulțime de alte lucruri pe care le poți încerca, de asemenea, cum ar fi să ceri idei de mese bazate pe cost, calorii, produse de sezon sau dimensiunea porției.

10. Povestitor pentru copii

ChatGPT poate trece drept un povestitor destul de decent, unul de la care copiii tăi s-ar putea distra foarte mult! Îl poți folosi pentru a prezenta oameni din viața reală ca personaje din povestea copiilor tăi sau pentru a genera o poveste care implică jucăria preferată a copiilor tăi. Se vor bucura să audă o poveste înainte de culcare care pare unică pentru viețile lor.

11. Scrie poezie

Pe lângă crearea de povești, ChatGPT poate crea și o poezie. Este un plus grozav la o felicitare de ziua de naștere dacă vă întrebați cine scrie poezie în aceste zile! Îi poți cere să scrie în stilul unui scriitor celebru sau într-un format dat, cum ar fi un limerick. Doar dă-i un subiect și gata.

12. Brainstorming Idei

ChatGPT este o sursă excelentă de inspirație dacă ești vreodată blocat de idei. De la idei de cadouri la planificarea unei petreceri până la punerea la punct a unui itinerar de vacanță, ChatGPT îl poate aranja în câteva secunde. Ar trebui să fie suficient pentru a vă face să începeți să faceți brainstorming și ar putea să vă ofere idei la care nu v-ați fi gândit.

  Cum să vizionezi filme Fast & Furious pe Netflix de oriunde?

13. Obțineți sugestii de filme personalizate

Introduceți un gen, un deceniu, actorul dvs. preferat sau orice alt detaliu specific, iar ChatGPT poate prezenta o sugestie de film care se potrivește. Gata cu doom-scrolling pe Netflix sau cernerea recenziilor despre Rotten Tomato.

De asemenea, am încercat să spunem lui ChatGPT ceva ce ne-a plăcut să vizionam recent și am întrebat dacă ne poate recomanda ce altceva ar trebui să încercăm.

Dacă ești curios cum a ajuns la aceste recomandări, iată ce a avut de spus ChatGPT.

În acest caz, am dedus recomandări pe baza informațiilor că „Still Game” este un sitcom scoțian și am făcut sugestii pentru alte emisiuni cu teme similare, stiluri de umor sau care implică unii dintre aceiași actori. Mi-am propus să ofer o varietate de opțiuni pentru a satisface diferite preferințe în genul comediei. Rețineți că preferințele personale pot varia, așa că este întotdeauna o idee bună să verificați trailere sau recenzii pentru a vedea dacă o emisiune se potrivește cu gusturile dvs. înainte de a viziona.

14. Învingerea blocului scriitorului

Există mai multe moduri prin care ChatGPT vă poate ajuta să depășiți blocajul scriitorului, de la sugerarea titlurilor de articole la subiecte de brainstorming. De exemplu, încercați să introduceți ceea ce ați scris până acum și să cereți ChatGPT să enumere câteva titluri alternative.

Având în vedere un subiect, acesta poate, de asemenea, să dezvolte câteva unghiuri diferite despre care ar putea merita să scrieți. S-ar putea să fie suficient pentru a vă face sucul creativ să curgă și pentru a vă împinge peste blocul scriitorului.

S-ar putea să fii surprins să auzi că profesorii profită la maximum de ChatGPT în sala de clasă.

Un mod în care îl puteți folosi, de exemplu, este să produceți un chestionar cu variante multiple pe un subiect. Vă sugerăm să transmiteți ChatGPT informațiile relevante, cum ar fi un pasaj dintr-un manual sau un site web, și să îi cereți să le folosească ca sursă. După cum vă puteți imagina, această metodă se extinde la toate tipurile de sarcini.

Sarcinile obositoare sunt exact locurile în care ChatGPT poate fi folosit în mod adecvat, astfel încât să vă puteți concentra pe sarcini mai importante. Aceste beneficii ale tehnologiei AI sunt cele care încurajează mai mulți oameni să înceapă o carieră în AI.

Deveniți creativ cu ChatGPT

Ca orice tehnologie nouă, va dura ceva timp pentru a descoperi cele mai bune utilizări ale acesteia. Dar, după cum puteți vedea, oamenii inventează deja modalități noi de a profita la maximum de ChatGPT. Amintiți-vă că nu doriți să îl utilizați pentru niciun rezultat cu risc ridicat, dar, pe lângă asta, există o mulțime de modalități distractive și creative de a folosi ChatGPT.