12/04/2023

Aceasta este o motocicleta sau o bicicleta electrica?

Recomandări cheie

 • Yadea Trooper 01 seamănă mai mult cu o mini-motocicletă decât cu o ebike, cu farul mare și scaunul în stil bancă.
 • Este cel mai potrivit pentru cicliști mai scunzi și se bazează în principal pe accelerația sa, deoarece experiența de pedalare este limitată și nu practică.
 • În ciuda faptului că este dificil de pedalat și are un preț mai mare, Trooper 01 oferă un aspect unic asemănător unei motociclete și o performanță netedă a motorului, care îl face plăcut să conduci folosind doar accelerația.

Având un far mare și un scaun în stil bancă, Yadea Trooper 01 arată mai puțin ca o ebike și mai mult ca o mini-motocicletă Triumph Street Twin. Aceasta este una dintre acele biciclete care cu siguranță va îndrepta capetele și s-ar putea să-i facă pe oameni să arunce o privire dublă atunci când se gândesc: „De ce merge această motocicletă pe pista de biciclete?”

Cu motorul său de 750 W, Yadea Trooper 01 oferă putere excelentă și livrare lină, făcând chiar și aceste dealuri abrupte să se simtă fără efort. În ciuda aspectului său mai sofisticat, aceasta este o bicicletă simplă, cu cota ei de limitări. În cele din urmă, este distractiv să mergi – presupunând că ești un călăreț mai scund sau nu te deranjează să renunți la pedalat.

Yadea Trooper 01

Yadea Trooper 01 este o bicicletă distractivă dacă o tratezi ca pe o motocicletă, mai degrabă decât ca pe o bicicletă. Este cel mai potrivit pentru cicliști mai scunzi și, chiar și atunci, merită luat în considerare doar dacă nu te deranjează să te bazezi mai ales pe accelerația sa. Experiența de pedalare este foarte limitată și este destinată în principal să ajute să scadă o parte din sarcina de lucru de pe motor, mai degrabă decât să furnizeze vreo contribuție semnificativă a utilizatorului.

Brand Yadea

Baterie 48V 20Ah

Greutate 73 lb

Viteza maxima 20 mph

Stil frână hidraulică

Suspensie completa

Motor (W) 750W butuc spate

Raza de acțiune Realistic, aproximativ 20-25 mile

Electronic Power Assist 3 nivele

Încarcă încărcător rapid de 3 A

Conectivitate Niciuna

Înălțimea călărețului 160-180 cm (5’1″ până la 5’8″)

Anvelope CST 20 x 4.0″

Gearing Nici unul

Mod de mers pe jos Da

Frame Straddle

Pro

 • Styling – Arată ca o mini-motocicletă
 • Scaun și călătorie foarte confortabile
 • Suspensie completă
 • Putere lină
 • Depozitare submarină încorporată
 • Dimensiune bună pentru călăreții mai mici
 • Surprinzător de compact
 • Sosește în mare parte pre-asamblat

Contra

 • Foarte greu și nepractic de pedalat
 • La 5’10”, această bicicletă se simte foarte înghesuită dacă pedalez
 • Fără caracteristici de securitate
 • Mai degrabă afișare de informații de bază
 • Nu există caracteristici suplimentare care să justifice eticheta de preț mai mare

O mare parte din marketingul cu această bicicletă ar sugera că este concepută pentru off-road. În timp ce suspensia sa completă și anvelopele grase de 4 inci îl fac cu siguranță capabil să se descurce pe drumuri accidentate și unele căi de pământ, aceasta nu ar fi prima mea alegere pentru drumeții.

Paul Antill / MakeUseOf

În schimb, cred că Trooper se remarcă prin confortul și comoditatea sa pentru călărie pe stradă. Scaunul este foarte moale, iar spațiul de depozitare încorporat sub scaun este excelent pentru a ține obiectele tale mai mici, cum ar fi sticlele de apă și pungi. În ciuda stilului său mai îndrăzneț, această bicicletă este înșelător de mică. Pe de o parte, îl face surprinzător de compact, ușor de urcat sau de coborât și ușor de mutat și ridicat pe cont propriu, ceva ce nu se poate spune despre multe alte ebike de 750 W. Pe de altă parte, la 5’10”, mă simt ca un uriaș absolut călare pe chestia asta.

  KeyCut Ștergeți cuvinte, litere, adăugați puncte și multe altele cu gesturi de glisare

Trooper 01 oferă o călătorie excelentă și mult pumn, dar odată ce încerc să pedalez, este o altă poveste.

Asamblarea în mare parte nu este necesară

Paul Antill / MakeUseOf

Pe lângă stilul său, unul dintre cele mai bune lucruri despre această bicicletă este cât de simplă este configurarea. Trooper vine într-o cutie semnificativ mai mare decât majoritatea celorlalte ebike pe care le-am revizuit, ceea ce la început m-a făcut să cred că această bicicletă va fi absolut masivă. Deschizându-mă însă, mi-am dat seama că această bicicletă a venit în principal pre-asamblată, ceea ce probabil m-a scutit de cel puțin 30 de minute sau cam așa ceva de lucru.

După ce îl scoateți din cutie, tot ce trebuie să faceți este să atașați ghidonul din față, să instalați pedalele (deși nu le veți folosi prea mult, dacă este deloc), să conectați bateria, să conectați câteva fire pentru el. farul și controlerul, pompați anvelopele și lăsați-l pe încărcător timp de aproximativ două ore pentru a ajunge la 100%. Cu o cutie semnificativ mai mare decât majoritatea celorlalte mărci, îmi pot imagina doar că acest lucru adaugă destul de mult la costurile de transport ale Yadea; dar este greu să spui nu la mai puțină muncă.

În interiorul cutiei, veți găsi și manualul, deși având în vedere cât de simplu este procesul de instalare, probabil nici nu va trebui să vă referiți la el decât dacă verificați întreținerea și depanarea lui cândva în viitor. Există și chei pentru deblocarea și scoaterea bateriei bicicletei, dar este de remarcat faptul că nu este necesară pornirea bicicletei, așa că dacă securitatea este o problemă, țineți cont de asta. Nu există sistem de urmărire sau de alarmă.

Design și caracteristici

Paul Antill / MakeUseOf

Sunt șanse, dacă vă gândiți deloc la această bicicletă, este din cauza stilului ei îndrăzneț. La prima vedere, aceasta poate fi ușor confundată cu o motocicletă, deși una mică. Abia când îi observi pedalele și lanțul, îți dai seama că aceasta ar trebui să fie o bicicletă, în ciuda faptului că ea nu merge ca una. Cu toate acestea, în afară de aspectul său destul de unic, Trooper 01 te poate lăsa să te simți dezamăgit.

Dispune de un coș încorporat sub cadru, care este suficient de larg și adânc pentru a încăpea câteva articole compacte sau o geantă mai mică.

Paul Antill / MakeUseOf

Pentru naveta mea mai mică, a fost plăcut să pot încăpea sticla cu apă și un ghiozdan cu iPad-ul meu și câteva accesorii fără a fi nevoie să le port pe spate. Acestea fiind spuse, cu excepția cazului în care articolele sunt suficient de largi pentru a sta bine în coș, probabil că vor fi multe zdrăngănii acolo. Nu există nicio modalitate de a adăuga un portbagaj din spate sau un coș din față. Nu că ai vrea să faci cu această bicicletă, dar merită menționat.

Paul Antill / MakeUseOf

Comenzile dvs. sunt simple, cu o manetă de accelerație cu degetul mare pe partea dreaptă și o interfață de afișare monocromă destul de simplă, mică deasupra acesteia, care vă permite să schimbați modurile de alimentare. Dacă Yadea ar fi vrut să se aplece în moștenirea sa de motociclete, ar fi trebuit să îndrepte accelerația.

Paul Antill / MakeUseOf

Cu bicicletele la prețuri mai mari, aceasta este de obicei o zonă în care am găsi ecrane LCD color mai mari pentru a urmări statisticile bicicletei tale. Având în vedere prețul cerut de peste 2000 USD, simt că Yadea și-ar fi putut permite o opțiune mai premium. În plus, nu există funcții inteligente, cum ar fi integrarea smartphone-ului, sau ceva pe care îl caut mereu în biciclete acum: semnalizatoarele.

  Puteți avea nevoie de Xbox Live pentru a juca Warzone?

Paul Antill / MakeUseOf

În stânga, există un buton pentru aprinderea farului, iar dedesubt un buton pentru claxonul acestuia, pe care, deși mic, după părerea mea, îl găsesc poziționat într-un loc grozav pentru a ajunge ușor cu degetul mare stâng, fără a fi nevoie să-l dau drumul. ghidonul. Imediat, veți observa și că acestei biciclete îi lipsește angrenajul. După ce am testat câteva alte biciclete electrice cărora le lipsește și ele, știam că acest lucru va avea dezavantajele sale, deși nu eram pregătit pentru adevărata amploare.

Surprinzător de neted

Paul Antill / MakeUseOf

Trooper 01 este echipat cu un motor butuc spate de 48 V 750 W care oferă 80 Nm de asistență înaltă și trei niveluri de asistență la pedală: Eco, Mid și High. Livrarea energiei este lină și previzibilă.

Îi lipsește abruptitatea obișnuită pe care o găsiți de la motorul unei biciclete, fie pornit, fie oprit, atunci când începeți să pedalați sau să activați accelerația. Da, există o întârziere în asistența cu motor înainte de a începe asistența cu putere și, cu siguranță, nu este la fel de receptiv ca un motor cu tracțiune medie, dar își face treaba fără sughițuri semnificative. Chiar și în modul său de mare putere, trântirea accelerației are ca rezultat o accelerare grațioasă, mai degrabă decât o zguduială care zboară gâtul. Dacă ești în căutarea unui fior care să te țină pe scaun, s-ar putea să nu ai noroc, dar are puterea de a aborda cu ușurință dealurile abrupte și pantele chiar mai mici, ceea ce caut pe bicicleta mea pentru navetiști. .

Paul Antill / MakeUseOf

Cu toate acestea, așa cum am continuat să sugerez, norul întunecat care atârnă peste performanța lui Trooper 01 este absența sa de viteze. Atunci când este combinată cu greutatea proprie de aproape 80 lb, pedalarea poate fi o adevărată luptă aici. Dacă doriți să încercați și să porniți această bicicletă dintr-un punct mort pedalând, vă veți da rapid seama de limitări. Este ca și cum ai fi în treapta maximă atunci când ar trebui să fii primul – doar că nu poți trece în jos pentru a ușura lucrurile. M-am trezit adesea bazându-mă pe accelerație pentru a porni mișcarea înainte de a începe să pedalez. Bine, ce zici când ai luat viteza? Folosirea clapetei de accelerație continuă să fie grozavă, dar, din păcate, lucrurile nu se îmbunătățesc cu mult cu pedalarea. Mai multe despre asta într-un pic.

Paul Antill / MakeUseOf

În ceea ce privește alte funcții, ar fi fost o atingere plăcută să aveți controlul vitezei de croazieră. Deoarece probabil că nu veți pedala prea mult aici, vă bazați în mare parte pe accelerație pentru a menține viteza cu Trooper 01. De ce să nu ușurați și ea degetul mare, nu? Trooper 01 este echipat cu frâne hidraulice cu disc Tektro cu rotor de 160 de milimetri. Ele oferă o putere de oprire fiabilă. Testându-le, am putut să mă opresc complet rapid chiar și de la viteze de până la 20 mph, fără a pierde echilibrul sau tracțiunea.

Paul Antill / MakeUseOf

Menținând bicicleta în mișcare, găsim o baterie de 48V 20Ah care acceptă încărcare rapidă de 3A. În timp ce intervalul teoretic de asistență la pedală este de 56 de mile generos, cu cât de mult a trebuit să mă bazez doar pe accelerația sa, am avut o autonomie maximă mai aproape de 25 de mile.

Nu este destinat pedalării

Paul Antill / MakeUseOf

Deși s-ar putea să nu semene prea mult cu una, aceasta este totuși o bicicletă, dar numai în sensul cel mai tehnic. De cele mai multe ori, m-am trezit călând pe Trooper 01 ca pe un moped sau pe o motocicletă. Amplasarea pedalei bicicletei mi se pare foarte înghesuită. Cu înălțimea șaui scaunului fix de puțin sub 2,5 picioare, ei susțin că bicicleta este potrivită pentru călăreți între 160-180 cm sau aproximativ 5’2″ până la 5’9″. Dar se pare că Yadea are estimările de dimensiuni reduse cu aproximativ 2 cm. Sincer, s-ar putea să mă aflu la intervalul mai mare al înălțimii recomandate pentru această bicicletă, dar am mers chiar și pe biciclete pentru copii care s-au simțit mai ergonomice. Dacă aș putea ridica scaunul cu 3-4 inci, probabil că aș fi în formă bună, dar asta nu se va întâmpla aici. În loc să am puterea obișnuită de apăsare de la picioarele mele împingând pedalele de sub mine, când merg cu Trooper, genunchii sunt poziționați deasupra taliei mele, reducând dramatic puterea de la picioare.

  Începeți cu HomePod sau HomePod mini

Paul Antill / MakeUseOf

Combinat cu lipsa sa de angrenaj, doar te pregătești pentru o perioadă grea. Odată ce bicicleta este în mișcare, pedalarea cu asistență motor este posibilă. Vă ajută să eliminați o parte din tensiunea motorului și vă extinde ușor raza de acțiune. Cu toate acestea, după aproximativ 14 mph sau cam asa ceva, nu există absolut niciun motiv să pedalezi. La aceste viteze, bicicleta simte acum că are nevoie de o treaptă mai mare. Pedalele se învârt atât de repede și de liber, încât ar fi mai bine să folosești exclusiv accelerația. Aceasta este o problemă pe care o vor întâmpina și cicliștii mai scunzi, deoarece este o limitare a butucului său cu o singură viteză.

Paul Antill / MakeUseOf

Pentru a clarifica, indiferent de înălțimea pilotului, această bicicletă este groaznic de pedalat fără nicio asistență electrică. Aș merge până la a spune că aș prefera să cobor și să merg pe jos în loc. Crezi că exagerez? Într-una dintre călătoriile mele de testare anterioare, am calculat greșit durata de viață rămasă a bateriei bicicletei și a sfârșit prin a muri cu aproximativ o milă rămasă înainte să ajung acasă. Atenție, traseul meu este în mare parte drumuri netede, dar nu am putut să țin bicicleta în mișcare mai repede de 5 mph sau cam așa ceva mai mult de câteva minute înainte de a mă obosi. Ca să nu mai spun că arătam ca un prost absolut care încearcă să pună din nou bicicleta în mișcare după ce m-am oprit la intersecții. Mi-a luat mai puțin de cinci minute să decid că ar fi mai bine să fac plimbarea rușinii pentru tot restul călătoriei înapoi. După cum vă puteți imagina, mi-a lăsat un gust acru în gură, dar am ajuns la o concluzie importantă.

Vrei să pedalezi?

Dacă sunteți în căutarea unei biciclete care să se simtă ca o bicicletă, aceasta nu este cursa pentru dvs. Atâta timp cât tratezi Trooper 01 ca pe un vehicul electric asemănător motocicletei pe care este proiectat să-l emuleze, lucrurile sunt grozave. Îmi place estetica și constat că este foarte aproape de a oferi experiența unei motociclete adevărate, dar într-o caroserie mai compactă și cu putere limitată. Dacă îl conduceți exclusiv folosind clapeta de accelerație, uitați de pedale (da, veți primi o lovitură masivă la gamă), atunci veți fi tratat cu o călătorie cuplu, confortabilă și fără efort.

Și dacă nu am numi asta o ebike? Ce se întâmplă dacă am numi-o o mică motocicletă electrică cu o viteză maximă de 20 mph?

Yadea Trooper 01

Yadea Trooper 01 este o bicicletă distractivă dacă o tratezi ca pe o motocicletă, mai degrabă decât ca pe o bicicletă. Este cel mai potrivit pentru cicliști mai scunzi și, chiar și atunci, merită luat în considerare doar dacă nu te deranjează să te bazezi mai ales pe accelerația sa. Experiența de pedalare este foarte limitată și este destinată în principal să ajute să scadă o parte din sarcina de lucru de pe motor, mai degrabă decât să furnizeze vreo contribuție semnificativă a utilizatorului.

x