03/25/2023

Top 12 alternative MS Office 365 pe care ar trebui să le luați în considerare

Locul de muncă Google a depășit cota de piață a Microsoft Office 365 în 2022. Există o mare probabilitate ca acesta să crească în viitor.

De ce pot fi necesare alternative la Microsoft Office 365?

Deși nu este singurul, Microsoft Office 365 este o colecție renumită de instrumente de productivitate. Alternativele la Microsoft Office devin din ce în ce mai populare pe măsură ce proprietarii de afaceri pricepuți adoptă tehnologie de ultimă oră pentru a se potrivi cerințelor lor.

Multe IMM-uri și corporații mari caută noi metode de a lucra și de a coopera mai eficient în mediul de afaceri contemporan.

Aceste alternative includ capabilități care ar putea fi mai ușor de utilizat și mai economice, făcându-le o alegere de dorit pentru companiile care doresc să-și mențină competitivitatea.

Deși Microsoft Office a fost suita de top de produse pentru afaceri și productivitate, odată cu creșterea cloud computingului și apariția unor alternative ieftine, companiile caută din ce în ce mai mult metode de a economisi costuri fără a compromite eficiența soluțiilor lor de productivitate.

Aceste opțiuni accesibile oferă aceeași funcționalitate și caracteristici cu care s-au obișnuit utilizatorii Microsoft Office, dar la un preț mult mai mic. Poate fi avantajos pentru companiile care doresc să reducă costurile menținând în același timp un mediu de lucru profesionist.

În plus, aceste alternative oferă capabilități suplimentare care nu se găsesc în Microsoft Office, cum ar fi instrumente de colaborare care pot crește productivitatea în mai multe moduri.

Deoarece Microsoft Office este scump, mulți clienți au optat recent pentru alte soluții software. Microsoft Office este adesea scump, iar costul unui abonament poate crește în curând.

Alternativele la Microsoft Office sunt mai importante decât oricând astăzi. Pe măsură ce cloud computing devine tot mai popular, tot mai multe companii aleg soluții alternative găzduite față de software-ul desktop convențional.

Beneficiile utilizării alternativelor Microsoft Office 365

Organizațiile pot beneficia de alternativele MS Office care ar putea să nu fie disponibile atunci când utilizează suita standard MS Office. Aceste opțiuni sunt adesea mai economice, permițând întreprinderilor să reducă costurile totale.

Multe alternative MS Office permit companiilor să își personalizeze fluxurile de lucru și procedurile în moduri pe care suita convențională MS Office nu le-ar fi permis. În plus, acestea sunt adesea mai ușor de utilizat, făcând utilizatorii să se familiarizeze cu produsul mai rapid.

Un dezavantaj major al Microsoft 365 este că utilizatorii trebuie să selecteze mai mult decât componentele pe care le doresc din setul complet de caracteristici al programului.

Utilizatorii pot simți că nu merită să plătească pentru funcțiile de care nu au nevoie, deoarece trebuie să le cumpere sau să se înscrie pentru un abonament lunar pentru pachetul complet. Cu toate acestea, mai multe aplicații alternative de birou oferă acum aceleași servicii pentru mai puțini bani; unele sunt libere de utilizat.

Unele opțiuni oferă diverse funcții pentru persoane și organizații, de la creșterea productivității și eficientizarea proceselor complexe până la reducerea costurilor. Aceste opțiuni pot ajuta orice utilizator să-și crească eficiența economisind în același timp bani pe termen lung.

În plus, aplicațiile Office sunt doar uneori compatibile cu alte sisteme de operare, ceea ce face ca lucrul cu oameni care folosesc diferite platforme să fie dificil. Prin urmare, alternativele MS pot fi utilizate în astfel de situații.

Datorită concurenței în creștere, companiile caută mereu platforme de reducere a costurilor. În viitor, aceștia ar prefera instrumente care pot fi accesate de oriunde și oferă funcționalități comparabile, dar cu un raport cost-beneficiu mai bun.

Acum, vom explora lista de alternative MS Office 365 pe care le puteți lua în considerare.

Șampon

Un furnizor de software binecunoscut numit Ashampoo a dezvoltat o suită de birou online. Este o colecție puternică de instrumente inovatoare care vă vor simplifica și îmbunătăți eficiența muncii dvs.

Oferă o selecție cuprinzătoare de aplicații de business și productivitate de birou, inclusiv procesoare de text, foi de calcul, software de prezentare și alte instrumente de procesare a datelor.

Are multe caracteristici, de la editarea și partajarea documentelor până la crearea de formulare personalizate. Pachetul include, de asemenea, o selecție de șabloane și clipart care pot fi folosite în documente.

De asemenea, are funcții precum controale de securitate sofisticate, partajarea și protecția datelor, precum și stocarea și colaborarea în cloud.

Caracteristici de top

 • Îmbunătățiri automate pentru texte mai bune.
 • Produce PDF-uri în format PDF/A standard ISO.
 • Fișierele XLSX pot fi importate fără pierderi.
 • Suport SQLite.
  Un ghid cuprinzător în NFT-urile CryptoPunks

Prețul său unic îl face să utilizeze până la 5 dispozitive. Oricine caută o suită de birou intuitivă ar trebui să aleagă Ashampoo datorită interfeței și designului său ușor de utilizat.

Zoho

Un set inovator de instrumente de productivitate este Zoho. Permite organizațiilor să-și eficientizeze operațiunile și să coopereze mai bine ca niciodată. Utilizatorii beneficiază de un mediu simplu și ușor de utilizat, care le face munca mai productivă.

Conține capabilități precum stocarea fișierelor, gestionarea sarcinilor, e-mailul, chatul și partajarea documentelor.

Cele 20 de milioane de utilizatori masivi la nivel global servesc ca un bun indicator al popularității sale. Platforma oferă instrumentele necesare companiilor de toate dimensiunile.

Oferă capacitatea de a eficientiza gestionarea conținutului, comunicațiile și colaborarea între dispozitive, departamente și locații. Partajarea documentelor digitale, gestionarea sarcinilor și comunicarea îmbunătățită sunt toate posibile pentru companii.

Caracteristici de top

 • Mișcarea datelor dintr-un instrument existent este simplă folosind instrumentul de migrare încorporat.
 • Oferirea accesului companiilor la analize în timp real pentru a ajuta la luarea deciziilor.
 • Sistem de chat integrat.
 • Fezabilitatea de a efectua migrarea pieselor.

Platforma oferă opțiuni de securitate și confidențialitate a datelor la nivel de întreprindere, garantând că datele clienților sunt stocate corect și în siguranță. Software-ul poate fi folosit gratuit timp de 15 zile.

LibreOffice

Milioane de oameni folosesc suita gratuită de birou LibreOffice, un exemplu de software open-source. Peste șase milioane de oameni au descărcat acest produs open-source.

Este o colecție robustă de instrumente software care funcționează cu Windows, macOS, Linux și alte sisteme de operare și acceptă toate sistemele de operare majore.

Suita de aplicații LibreOffice include instrumente pentru procesarea textului, crearea și editarea foilor de calcul, crearea și editarea de diapozitive, operațiunile de baze de date și generarea de formule.

Caracteristici de top

 • Ușor de extins datorită mecanismelor sale robuste de extensie.
 • Îl puteți descărca și utiliza gratuit pentru totdeauna.
 • Îmbunătățiri ale modului întunecat.
 • Diagrame cu tabele de date.
 • Gestionare îmbunătățită a marcajelor.

Pe lângă multe alte funcții, permite utilizatorilor să producă și să lucreze cu documente PDF. În plus, șabloanele și suplimentele gratuite ale site-ului pot fi folosite pentru a crește gradul de utilizare. Singurul dezavantaj este că nu vine cu suport tehnic.

FreeOffice

Unul dintre cele mai fiabile și apreciate instrumente gratuite de creare de documente disponibile online este FreeOffice. Oferă o platformă sigură pentru crearea și editarea simplă a documentelor în mai multe limbi. Suita de birou include instrumente de procesare de text, foi de calcul și de prezentare.

Este disponibil pentru Windows, Mac și Linux și se integrează cu Microsoft Office fără efort.

Are un editor online bogat în funcții, cu diverse instrumente, cum ar fi opțiunile de formatare a textului, încorporarea imaginilor și capacitatea de a salva proiecte în formate precum PDF și Microsoft Word.

Caracteristici de top

 • Are capabilități de ecran tactil pentru computere cu modul tactil.
 • Posibilități de împachetare a textului și plasare avansată.
 • Oferă verificarea ortografică folosind dicționarele lui Hunspell.
 • Accelerația grafică OpenGL este folosită pentru a crea animații minunate și tranziții de diapozitive.

Puteți încerca FreeOffice dacă căutați o alternativă gratuită la suita Microsoft Office. Le oferă consumatorilor resursele de care au nevoie pentru a produce și gestiona documente de mai bine de zece ani. Studenții, oamenii de afaceri și oricine dorește să-și gestioneze documentele îl pot încerca.

WPS

WPS Office oferă o varietate de caracteristici solide și instrumente de ultimă oră pentru generarea, editarea și partajarea documentelor. Este o soluție all-in-one pentru procesarea documentelor de birou.

Conține diverse funcționalități, de la capabilități simple de procesare a textului la altele mai avansate, cum ar fi tabelele pivot și îmbinarea corespondenței.

Cu WPS Office, puteți colabora cu colegii la documente în timp ce le accesați de pe orice locație sau dispozitiv. În plus, schimbul de documente este simplu, ceea ce îl face opțiunea ideală pentru uz personal și profesional.

Are câteva aplicații excelente, inclusiv extragerea textului, ieșirea lungă a imaginii, crearea de filigran și adnotarea.

Caracteristici de top

 • Utilizează mai puțină memorie și este ușor.
 • Suport pentru 46 de limbi pe mobil.
 • Sincronizare bidirecțională în cloud WPS pe toate platformele.
 • Aplicație încorporată pentru conversia fișierelor.

Oferă toate capabilitățile suitelor convenționale de desktop, cum ar fi servicii de chat, calendar și e-mail. WPS oferă, de asemenea, o selecție de șabloane, fonturi și teme pentru personalizarea documentelor și a prezentărilor.

Toate sistemele de operare populare, inclusiv Windows, Mac OS X, iOS și Android, sunt compatibile cu WPS Office.

OfficeSuite

Popularitatea OfficeSuite a ajuns la 300 de milioane de instalări din peste 195 de țări. Este o suită de birou all-inclusive pentru companii, grupuri și oameni. Are toate capacitățile necesare pentru a face față sarcinilor zilnice.

OfficeSuite include tot ce aveți nevoie, inclusiv procesare simplă de text, creare de foi de calcul, scriere de e-mail și programare calendar.

  9 cele mai bune pluginuri SEO pentru WordPress

În plus, suita are capabilități de ultimă oră, cum ar fi formulare și șabloane personalizate, care fac mai simplă producerea de documente cu un aspect profesional.

Are o interfață de utilizator intuitivă care permite utilizatorilor să creeze rapid și fără efort documente, foi de calcul, prezentări și multe altele. În plus, facilitează colaborarea cu colegii de muncă, permițând partajarea fișierelor și colaborarea în timp real la proiect.

Caracteristici de top

 • Are o interfață familiară care facilitează instalarea și trecerea la lucru.
 • Compatibilitate cu toate formatele utilizate pe scară largă, cum ar fi Microsoft Office, Google Docs, Sheets, Slides și Adobe PDF.
 • Pe Windows, Android sau iOS, puteți lucra și sincroniza documentele.
 • Accesați și sincronizați fișierele stocate pe mai multe nori.

OfficeSuite vă poate ajuta să găsiți soluția ideală pentru nevoile dvs. datorită selecției sale extinse de articole. Oferă o gamă cuprinzătoare de funcții pentru utilizatorii corporativi și personali, create pentru a satisface orice cerințe și interval de preț.

Birou deschis

Apache OpenOffice este un software experimentat, de încredere, dezvoltat pe parcursul a douăzeci de ani. În loc să fie combinat din mai multe produse software, OpenOffice a fost creat de la zero ca o aplicație de sine stătătoare. Din acest motiv, este incredibil de consistent și simplu de utilizat.

Formatul OASIS OpenDocument (ISO/IEC 26300) este primul program software din lume care a fost folosit ca format de fișier nativ de către Openoffice. Acest program are un procesor de text, foaie de calcul, prezentator și alte caracteristici.

Este compatibil cu multe sisteme de operare, inclusiv Apple Mac, GNU/Linux, Sun Solaris și Microsoft Windows. În plus, facilitează partajarea fișierelor cu alte persoane, indiferent de tipul de computer sau dispozitiv pe care îl folosesc, deoarece acceptă diferite formate de fișiere.

Actualizările sunt regulate și includ frecvent noi îmbunătățiri sau remedieri de erori, deoarece comunitatea pasionată de utilizatori și dezvoltatori Openoffice inventează și caută în mod constant modalități de a îmbunătăți caracteristicile software-ului.

Pentru utilizatorul obișnuit, oferă multe capabilități, cum ar fi șabloane pentru numeroase aplicații, opțiuni de personalizare, macrocomenzi și instrumente de colaborare. Oricine caută o suită de birou de înaltă calitate fără a cheltui mult ar putea lua în considerare utilizarea OpenOffice.

Lucrez

Cea mai importantă suită de productivitate bazată pe cloud pentru toate produsele dumneavoastră Apple este iWork de la Apple. Este o soluție completă pentru companiile care au nevoie de tehnologii de ultimă oră pentru a fi eficiente și eficiente.

Utilizatorii pot crea și edita documente, foi de calcul și prezentări folosind această suită extinsă și practică de aplicații pe orice dispozitiv Apple.

Companiile își pot accesa fișierele, pot colabora cu alții și pot gestiona proiecte online cu suita iWork de la Apple.

Vine cu Pages (procesor de texte), Numbers (foaia de calcul Excel) și Keynote (prezentare), toate care funcționează cu dispozitive compatibile cu iOS, macOS și iPadOS. Cu aceste aplicații, utilizatorii pot genera rapid documente, foi de calcul, prezentări și multe altele.

Aplicațiile sunt, de asemenea, integrate cu iCloud și partajează informații cu alte persoane, cum ar fi Mail, Messages și Calendar, pentru a facilita colaborarea.

Caracteristici de top

 • Șabloane personalizate pentru a accelera crearea paginii.
 • Urmărirea modificărilor, adăugarea de elemente evidențiate și conversații cu echipa în timp real.
 • Puteți crea vizualizări de date uimitoare cu ajutorul a 700 de forme editabile.
 • Pentru o dezvoltare rapidă și frumoasă a prezentărilor, includeți 40 de teme și 100 de tranziții cinematografice.

Suita iWork este creată pentru a oferi clienților un set de instrumente robuste și convenabile pentru gestionarea muncii lor zilnice. Le permite utilizatorilor să rămână organizați și productivi, indiferent unde se află, datorită integrării cu iCloud și suportului pentru numeroase platforme.

Google Workspace

Google Workspace este o modalitate versatilă și de ultimă oră pentru indivizi și organizații de toate dimensiunile de echipă de a se conecta, de a dezvolta și de a lucra împreună pentru a realiza mai mult.

Google Workspace oferă multe funcții și instrumente care au crescut productivitatea și eficiența în multe organizații.

Platforma permite utilizatorilor să colaboreze la proiecte, să partajeze documente și să aibă conversații în timp real. În plus, permite utilizatorilor să salveze fișiere pe cloud, făcându-le accesibile de pe orice dispozitiv.

Oferă comunicare și cooperare fără întreruperi și permite echipelor să lucreze împreună, indiferent de locație. Are multe funcții sofisticate, inclusiv chat în echipă, calendare, partajarea fișierelor, Google Meet, gestionarea sarcinilor și multe altele.

Caracteristici de top

 • Include instrumente de comunicare perfecte, cum ar fi întâlnirea Google, drive-ul în comun de chat etc.
 • Securitate la nivel de întreprindere pentru a menține datele în siguranță.
 • Pânză inteligentă pentru a lucra împreună cu mai multe persoane.
 • Fluxurile de lucru pot fi eficientizate prin integrarea lor cu Salesforce sau DocuSign.
  Cum să reduceți animațiile desktop pe un Mac cu Reduce Motion

Pentru a le satisface cel mai bine nevoile, echipele își pot modifica spațiile de lucru utilizând setările personalizabile ale spațiului de lucru Google Workspace. În plus, protecția împotriva spamului ajută la evitarea informațiilor nedorite. Utilizatorii pot modifica Workspace cu nume de domenii personalizate și branding.

OnlyOffice

Zece milioane de utilizatori din întreaga lume se bazează pe suita de birou premiată, bazată pe web, Onlyoffice. Oferă utilizatorilor diverse funcții, inclusiv un calendar, un manager de contacte, documente, foi, diapozitive și formulare.

A fost creat pentru a oferi clienților o soluție productivă, bazată pe echipă, pentru a-și gestiona operațiunile de birou. În plus, oferă un mijloc privat și sigur de a salva și distribui documente cu membrii echipei sau clienții și opțiunea de a istoriei versiunilor.

Platforma oferă instrumente pentru indivizi și organizații de toate dimensiunile pentru a crea, edita și lucra împreună la documente, foi de calcul și prezentări.

Platforma oferă o gamă robustă de instrumente de birou pentru o productivitate sporită și se conectează la servicii cloud binecunoscute precum Google Drive, Dropbox și Box.

Caracteristici de top

 • Telegramă sau chatul încorporat pentru o comunicare fără întreruperi.
 • Integrarea Rainbow sau Jitsi pentru a crea apeluri audio și video.
 • În repaus, în tranzit și end-to-end sunt cele trei etape ale criptării.
 • Markdown și conversia HTML a documentelor sunt simple.
 • Manualele pot fi convertite în cărți electronice cu doar câteva clicuri ușoare.

Suita sa de birou online de bază, dar eficientă, este opțiunea perfectă pentru oricine caută o interfață de utilizator ușor de utilizat, ușor de navigat. Școlile și grupurile nonprofit îl pot utiliza gratuit, iar startup-urile cu până la 5 persoane îl pot adopta gratuit.

birou Polaris

Polaris Office are 100 de milioane de abonați și are certificare standard internațional ISO/IEC 27001 (ISMS).

Este o suită de birou care oferă o gamă completă de instrumente de productivitate, inclusiv foi de calcul, prezentări și documente, atât on-premise, cât și în cloud. Este un instrument ușor de utilizat pentru întreprinderile mici și de toate dimensiunile.

Utilizatorii pot partaja în siguranță documente și fișiere cu angajații din altă parte, pot colabora cu aceștia de la distanță și își pot gestiona datele companiei de pe orice dispozitiv.

Le permite utilizatorilor să-și stocheze datele în cloud și să le acceseze de oriunde, în orice moment, prin sprijinirea unei varietăți de furnizori de stocare în cloud. Facilitățile sale de colaborare, cum ar fi editarea în timp real și un sistem de chat încorporat, asigură gestionarea fără întârziere a activităților proiectului.

Caracteristici de top

 • Convertiți și editați documente PDF.
 • Convenabil pentru editarea în timp real și partajarea documentelor.
 • Integrarea API-urilor conform nevoilor.
 • Suporta diverse sisteme de operare, inclusiv Windows, Mac, iOS și Android.

Utilizatorii suitei Polaris Office pot crea și partaja cu ușurință și rapid documente cu persoane din diferite filiale de birou oriunde.

În plus, oferă șabloane, seminarii web și lecții pentru a ajuta utilizatorii să profite la maximum de suita lor de birou. Poate fi folosit gratuit pentru până la 15 dispozitive.

Calligra

Calligra Suite de la KDE este o aplicație de birou și grafică. Este compatibil cu computere desktop, tablete și smartphone-uri.

Software-ul open-source numit Calligra oferă Words, Sheets și stage ca înlocuitori pentru Microsoft Word, Excel și, respectiv, Powerpoint.

În plus față de aceste aplicații, oferă o gamă largă de capabilități pentru luarea de note personale, managementul proiectelor, proiectarea bazelor de date și creativitatea vizuală și lucrări de artă. Utilizatorii Microsoft Office pot trimite cu ușurință documentele oricui altcuiva folosind Calligra Suite.

Caracteristici de top

 • Obiecte încorporabile.
 • Ușurință în utilizarea aplicațiilor de desen vectorial.
 • Aplicația de management de proiect.

Pentru a sprijini utilizatorii, site-ul are informații actualizate în manual și tutoriale, iar utilizatorii se pot alătura comunității pentru a personaliza experiența și a dobândi cunoștințe.

Cuvinte finale

Pentru multe dintre beneficiile și avantajele menționate mai sus, alternativele bazate pe cloud la MS Office îl înlocuiesc. În viitor, există o probabilitate considerabilă ca Microsoft Office 365 să piardă cota de piață în favoarea altor alternative accesibile, dacă nu vedem vreo descoperire.

Există o probabilitate mare ca întreprinderile mari și IMM-urile să treacă în cele din urmă la opțiuni mai accesibile, având în vedere creșterea costurilor operaționale.

Apoi, puteți verifica cele mai bune alternative la Microsoft Word pentru a le încerca.

x