03/05/2024

Cele mai bune practici de securitate ale tehnologiei operaționale (OT) în 2023

Dacă dețineți o fabrică automată de producție de produse, trebuie să învățați cele mai bune practici ale acesteia pentru a vă proteja operațiunile de producție de amenințările cibernetice.

Tehnologia digitală și a informației au pătruns în fiecare afacere, inclusiv în producția de bunuri reale. Fabricile adăpostesc acum mașini automate, brațe robotizate, actuatoare și senzori conectați la intranet sau internet.

Internetul Industrial al Lucrurilor (IIoT) a accelerat adoptarea tehnologiilor digitale în procesele critice de producție și control al utilităților.

Cu tehnologiile de rețea și digitale, riscul de amenințări cibernetice externe sau interne crește mult. Aici vine securitatea tehnologiei operaționale (OT) pentru procesele de fabricație. Citiți mai departe pentru a afla mai multe!

Ce este securitatea tehnologiei operaționale (OT)?

Pentru a înțelege securitatea tehnologiei operaționale (OT), trebuie mai întâi să știți ce este un OT.

Tehnologia operațională este standardul care utilizează software și hardware pentru a supraveghea și controla procesele de producție din lumea reală, dispozitivele din fabrică, mașinile din fabrică de producție și infrastructura industrială generală.

OT controlează în principal brațele mecanice, roboții de serviciu, benzile transportoare, diverși senzori de intrare de mediu, sistemele de camere de securitate, fluxul de lichid, fluxul de combustibil și așa mai departe.

Acum că știți ce este OT în producția industrială, este ușor de înțeles ce ar putea fi securitatea tehnologiei operaționale. Da, ai ghicit bine! Este procesul tehnologic informațional și hardware pentru a securiza toate sistemele digitale și analogice ale unui OT, în principal sistemele de control industrial.

În securitatea OT, companiile folosesc diverse hardware, cum ar fi scuturi de dispozitive IoT pentru securitatea IoT, filtre de rețea, loggere de rețea, firewall-uri hardware, scanere biometrice, dispozitive de stocare internă criptate și așa mai departe.

În mod similar, implementează, de asemenea, diverse programe de securitate cibernetică pentru a apăra instalația împotriva atacurilor de hacking țintite. Dacă nu pirata, actorii răi pot încerca să dezactiveze uzina de producție paralizând echipamentele de proces.

Deoarece producția sau operațiunile industriale necesită producție continuă, câteva ore de întrerupere vă pot cauza milioane de dolari. Și securitatea OT protejează împotriva unor astfel de atacuri și asigură că sistemele industriale funcționează non-stop.

Și nu protejează doar hardware-ul, software-ul, dispozitivele IIoT, senzorii și mașinile automate de amenințările cibernetice, dar securitatea OT poate modifica sistemele pentru a readuce sistemul de producție în starea sa ideală.

De ce este importantă securitatea tehnologiei operaționale (OT)?

Înainte de era internetului, activele OT ale organizației nu erau conectate la internet. Drept urmare, aceștia au fost liberi de amenințări new-age, cum ar fi atacuri ransomware, malware și atacuri de hacking. Cu toate acestea, scenariul este complet opus acum.

În plus, extinderea convergenței IT-OT a condus la adăugarea de soluții punctuale infrastructurii de afaceri. Prin urmare, rețelele complexe de sistem adesea nu împărtășesc vizibilitatea completă necesară pentru management.

Aceste probleme de mai sus fac dificilă controlul și gestionarea tehnologiei operaționale. Securitatea acestuia devine importantă din cauza următoarelor puncte:

  Google Drive și fotografiile se împart: ceea ce trebuie să știți

#1. Protecție împotriva atacurilor cibernetice

Securitatea OT detectează modificările sistemului printr-o monitorizare necruțătoare și previne atacurile cibernetice asupra rețelelor industriale. Astfel, protejează informațiile esențiale utilizate într-o afacere împotriva căderii în mâini greșite.

#2. Continuitatea afacerii

Indiferent de ce, afacerile moderne nu își pot permite să-și oprească operațiunile, inclusiv transportul și comunicațiile. Un minut de oprire poate cauza neplăceri consumatorilor și poate dăuna reputației companiei.

Securitatea OT asigură că aceste companii își continuă operațiunile și au un flux de afaceri neîntrerupt.

Cele mai bune practici de securitate ale tehnologiei operaționale (OT).

Tehnologiile operaționale și soluțiile lor de securitate variază foarte mult de la o afacere la alta. Cu toate acestea, acestea sunt câteva dintre cele mai bune practici care ar trebui să facă parte din strategia dvs. de securitate OT:

OT Asset Discovery

Majoritatea rețelelor tehnologice operaționale sunt extrem de complicate. Prin urmare, companiile nu au vizibilitate completă asupra resurselor OT. Această situație devine mai complicată atunci când o rețea OT operează pe mai multe site-uri din locații geografice.

Pentru a rezolva această problemă, o strategie de securitate OT trebuie să includă descoperirea dispozitivului OT sau a activelor. Astfel, companiile pot obține o vizibilitate completă asupra activelor și pot proteja rețelele de tehnologie operațională.

Segmentarea rețelei

În primele zile, rețelele IT și OT erau deconectate fizic una de cealaltă. Acest decalaj de rețea dintre IT și OT a funcționat ca protector al rețelelor de tehnologie operațională. Deși această abordare nu oferă protecție perfectă împotriva amenințărilor online, face dificil pentru atacatori să atace rețelele OT, prin urmare activele OT.

Acum, când vine vorba de convergerea rețelelor IT și OT, companiile trebuie să înlocuiască decalajul rețelei pentru a proteja sistemele vechi care nu ar trebui să fie conectate la Internet din motive de securitate. Prin segmentarea rețelei, întreprinderile pot izola activele din rețea.

Activarea unui firewall cu cunoștințe de protocol OT îi va permite să inspecteze comenzile sau conținutul potențial rău intenționat. Acest lucru ajută, de asemenea, la aplicarea controlului accesului pe segmentele de rețea OT.

Prevenirea amenințărilor OT

Strategiile de securitate pentru OT sunt de obicei concentrate pe detectare. Motivul este că instrumentele de prevenire a amenințărilor au șansa de a detecta erori fals pozitive. Imaginează-ți cât de incorect etichetarea unei operațiuni legitime rău intenționate va afecta performanța și disponibilitatea sistemului.

Prin urmare, securitatea OT era reactivă la atacuri, iar infecțiile erau rezolvate la un moment convenabil. Acest lucru a dus la sistemele OT infectate cu malware care amenințau funcționarea neîntreruptă.

Cea mai bună practică în astfel de cazuri este de a implementa prevenirea amenințărilor OT. Astfel, companiile își pot asigura activele OT într-un mod mai bun, chiar și într-un moment în care atacurile cibernetice sunt în creștere. Ajută la detectarea și blocarea precisă a atacurilor pentru a minimiza amenințările.

Controlul identității și managementul accesului

Orice compromis în ceea ce privește identitatea și controlul accesului poate fi distructiv fizic pentru organizații. Acestea pot dăuna, de asemenea, siguranței umane.

Deci, mediile IT ar trebui să verifice de două ori identitatea fiecărui utilizator. În plus, fiecărui angajat ar trebui să i se acorde acces la resurse în funcție de rolurile și cerințele sale. Acestea vor opri automat orice tip de acces neautorizat la resursele companiei și la datele cruciale ale utilizatorilor.

Alegeți un cadru cu încredere zero

Politica de încredere zero înseamnă a presupune că orice utilizator, dispozitiv sau rețea reprezintă o amenințare până când este autentificat. Organizațiile trebuie să adopte cadrul de încredere zero cu elemente precum autentificarea multifactorială.

  Cele mai bune 10 sisteme de operare pentru hacking (OS) pentru securitate cibernetică 2023 - [Ethical List]

Căutați activități suspecte în ecosistem

Orice măsură de securitate ar putea deveni vulnerabilă la atacuri cibernetice. Prin urmare, companiile ar trebui să caute întotdeauna activități de rețea anormale sau neobișnuite, inclusiv trafic de la furnizori și furnizori de servicii. Această practică poate reduce riscurile de securitate și poate menține o poziție de securitate solidă.

Antrenează-ți forța de muncă

Nicio strategie de securitate nu va funcționa dacă forța de muncă nu este conștientă de responsabilitățile lor. Deci, trebuie să-i faceți pe angajați să înțeleagă tipurile de amenințări la care se pot aștepta și ce ar trebui să facă pentru a le evita.

Tehnologia operațională ICS și SCADA (OT)

ICS înseamnă sisteme de control industrial, iar SCADA este un tip de ICS. ICS este unul dintre elementele principale ale unei tehnologii operaționale cu servicii complete. Include multe părți mobile și nemișcate, cum ar fi computere, rețele, echipamente de rețea, vase de producție, senzori automatizați, camere de securitate, brațe robotizate, stingătoare de incendiu și multe altele.

Și, nu doar hardware, include și diverse programe care controlează aceste sisteme. ICS trebuie să ruleze zilnic pe tot parcursul anului și nu poate fi oprit pentru instalarea patch-urilor de securitate. Aici, securitatea OT oferă protecție în timp real pentru ICS.

O parte din ICS, SCADA sau controlul de supraveghere și achiziția de date este un pachet de aplicații și pachete care pot controla o întreagă fabrică de pe un ecran de computer. ICS este mai mult ca o combinație de hardware și software.

SCADA este pur și simplu un software și este instrumentul central care controlează totul într-o unitate de producție. SCADA comunică între unitățile de producție din diferite locații și le expune la riscuri online. Pentru SCADA, aveți nevoie de criptare robustă și filtre de rețea bazate pe hardware pentru a ține hackerii la distanță.

IT vs. Securitate OT

Caracteristici Securitate IT Securitate OT ImplementareLa locurile de muncă, pe site-uri web, în ​​aplicații etc. Implementat în fabrici de producție, facilități de control al utilităților, manipulare a bagajelor din aeroport, fabrici de gestionare a deșeurilor, etc. acestea sunt mai puțin expuse. Expunere Întotdeauna expusă la internetul public Securitatea OT gestionează amenințările cibernetice din intranet și adesea nu este expusă la internetul public. Instrumente de securitateAntivirus, corecții de securitate, criptare, autentificare, captcha, OTP, 2FA etc. firewall-uri, scanere biometrice, camere de securitate cu OCR și recunoaștere facială, senzor de mișcare, alarmă de incendiu, stingător de incendiu, etc. Securitatea TargetIT protejează datele, acreditările, identitatea, activele, banii etc. Securitatea OT protejează utilajele din industrie, ușile de acces, inventarul, coduri de comandă, procese de fabricație etc.

Convergența IT și OT

Înainte de analiza big data, IoT etc., sistemele IT și OT erau entități separate în aceeași organizație. Se ocupă de lucruri legate de internet, cum ar fi navigarea pe site-uri web, trimiterea de e-mailuri, apeluri VoIP, apeluri video, mesagerie prin chat, partajarea documentelor etc. Dimpotrivă, OT controlează toate echipamentele mari până la mici necesare pentru a conduce o fabrică de producție.

Dar, adoptarea datelor mari și a IoT a schimbat modul în care OT și IT interacționează între ele. Acum, companiile trebuie să combine atât rețelele OT, cât și cele IT pentru a colecta date în timp real din fabrici pentru a crea rapoarte de performanță sau pentru luarea deciziilor critice.

Aceasta este cunoscută sub numele de convergență IT și OT, care necesită securitate robustă a datelor și a sistemelor pentru întreaga organizație, inclusiv pentru fabricile de procesare a mărfurilor sau de producție.

Resurse de învățare

#1. Securitatea tehnologiei operaționale: un ghid complet

Această carte poate oferi îndrumări cu privire la cele mai bune practici de securitate cibernetică pe care trebuie să le urmați pentru securitatea OT. Cu ajutorul întrebărilor pe care le ridică, puteți descoperi provocările securității tehnologiei operaționale și puteți găsi soluțiile.

  Cum să verificați dacă Xbox Live este oprit sau nu

Acesta nu este un manual, așa că este mai bine să nu vă așteptați să predea teorii. În schimb, această resursă vă va spune importanța de a pune întrebarea potrivită pentru a afla problemele și soluțiile lor.

După ce îl citiți, puteți utiliza practicile standard de diagnosticare pentru inițiative, proiecte, procese și afaceri de securitate OT. În plus, vă va ajuta să implementați cele mai recente progrese în practică bazate pe dovezi.

#2. Tehnologia operațională OT ediția a treia

Citind această carte, vă puteți da seama dacă afacerea dvs. este pregătită pentru întreprinderea conectată sau de ce active OT vă preocupă cel mai mult în ceea ce privește amenințările cibernetice.

Cu această carte, veți avea, de asemenea, acces la componentele digitale de autoevaluare pentru tehnologia operațională. De asemenea, vă permite să determinați ce este cel mai important pentru organizația dvs. și să o conduceți cu asta.

#3. Fundamentele securității cibernetice OT (ICS/SCADA)

Așa cum sugerează și numele, cursul Udemy despre curriculumul securității cibernetice OT conține conceptele fundamentale ale securității cibernetice OT. A fost conceput în special pentru profesioniștii în securitate cibernetică care doresc să învețe astfel de concepte.

Pe lângă introducerea în tehnologia operațională a securității cibernetice, vă va familiariza și cu terminologia OT, SCADA și sistemele de control distribuit. Mai mult, veți afla despre designul logic al sistemelor de control industrial (ICS) și componentele OT și protocoalele sale de rețea.

Alte elemente ale curriculum-ului includ analiza Modbus, decalajul și convergența IT / OT, ​​controalele de securitate cibernetică OT, Analiza de pachete Modbus – LAB și PLC virtual simplu – HMI – LAB.

Cei care doresc să se înscrie la acest curs ar trebui să aibă cunoștințe generale de securitate cibernetică IT. Durata cursului este de 5 ore. Are un total de 111 prelegeri pe care le puteți accesa prin mobil și TV și puteți descărca, de asemenea, 6 resurse. După finalizarea cursului, veți primi și un certificat.

#4. Operațiuni de securitate cibernetică și soluții tehnologice

Acest curs Udemy despre operațiuni de securitate cibernetică și soluții tehnologice vă va învăța despre operațiunile și soluțiile tehnologice pentru securitatea cibernetică. Astfel, participanții vor fi capabili să detecteze și să răspundă incidentelor de securitate cibernetică.

Acest curs vă face, de asemenea, familiarizați cu obiectivele principale ale centrului de operațiuni de securitate (SOC), responsabilitățile zilnice ale unui analist SOC și cele cinci funcții ale cadrului de securitate cibernetică NIST.

De asemenea, vă va ajuta să înțelegeți sursele și scenariile evenimentelor de securitate cibernetică, acțiunile de răspuns adecvate și fazele de răspuns la incident. Clasificarea furnizorilor de securitate cibernetică a domeniilor de securitate abordate de produsele lor specifice.

Este potrivit pentru profesioniștii IT, aspiranți stagiari în domeniul securității cibernetice, absolvenți de facultate și entuziaști cibernetici. Cursul constă din 60 de prelegeri de peste 4 ore.

Pentru a finaliza cu succes acest curs, trebuie să aveți o înțelegere de bază a conceptelor IT. Materialul de curs este disponibil în limba engleză și oferă subtitrări în engleză și franceză.

Încheierea

Sistemele de control industrial sunt procese supercritice care combină multe hardware și software complexe. Deși are un trafic digital foarte scăzut prin sistemele sale de rețea, deoarece majoritatea ICS sunt sisteme izolate, nu ați ști dacă un hacker v-a vizat afacerea și a exploatat lacune din intranet pentru a se infiltra în ICS sau SCADA pentru a paraliza instalația de producție.

Amenințările cibernetice ICS sunt în creștere în întreaga lume, fie din cauza competiției în afaceri, fie din cauza rivalității interguvernamentale. Oricare ar fi cazul, trebuie să implementați acum cele mai bune practici de tehnologie operațională pentru a vă salva instalația de producție de amenințările cibernetice.

În continuare, puteți consulta ghidul privind controlul de supraveghere și achiziția de date (SCADA) pentru începători.

x