03/25/2023

6 cele mai bune IDE-uri Ruby pentru dezvoltatori în 2023

Dezvoltatorii care caută un limbaj de programare ușor de stăpânit, au nevoie de mai puține linii de cod și care are cadre grozave se vor îndrăgosti întotdeauna de Ruby.

Pe lângă abilitățile de codare, dezvoltatorii au nevoie de un IDE pentru a scrie, depana și compila codul. Cu toate acestea, lumea modernă are sute de IDE-uri și editori de cod, iar determinarea pe care să le folosești pe Ruby poate fi o provocare.

Acest articol va defini IDE-urile, va explica de ce aveți nevoie de ele și va revizui unele dintre cele mai bune IDE-uri Ruby pe care le puteți folosi astăzi.

Ce este un IDE?

Integrated Development Environment, IDE, este o aplicație software care combină un editor de cod, instrumente de automatizare pentru construirea și un depanator.

IDE-urile Ruby sunt aplicații software care oferă o dezvoltare software completă pentru aplicațiile Ruby. Diferite IDE-uri Ruby au caracteristici și personalizări diferite. Cu toate acestea, toate au scopul de a oferi un proces simplificat de scriere, testare și depanare a codului Ruby.

Acestea sunt rolurile IDE-urilor Ruby;

 • Automatizarea editării codului: Ruby urmează anumite reguli privind modul în care trebuie scrise/prezentate declarațiile. Un IDE Ruby cunoaște aceste reguli și va veni astfel cu funcții inteligente care vor scrie sau chiar edita codul sursă.
 • Sintaxa de evidențiere: Când vă uitați la codul Ruby, este posibil să observați că unele elemente sunt în culori diferite, aldine sau chiar cursive. O astfel de setare facilitează citirea codului.
 • Compilare: codul Ruby este conceput pentru a fi citit de oameni. Cu toate acestea, sistemul dvs. de operare are nevoie de cod scris într-o limbă pe care o poate înțelege. IDE-urile convertesc codul Ruby care poate fi citit de om în cod care poate fi citit de mașină.
 • Depanare: erorile sunt frecvente la scrierea codului. Un IDE va ​​evidenția unele dintre erori în timp real și va sugera cum să le remediați.
 • Testare: IDE-urile vă permit să automatizați testele unitare pentru codul dvs. Ruby înainte de a începe teste complexe.
 • Completarea inteligentă a codului: Unele IDE-uri vă vor oferi sugestii odată ce începeți să introduceți codul. Această abordare reduce erorile și timpul petrecut scriind codul.

Cum se selectează Ruby IDE

 • Compatibilitate cu platforma: IDE-ul ideal ar trebui să funcționeze cu sistemul dvs. de operare, indiferent dacă utilizați Windows, Linux sau macOS.
 • Cost: IDE-urile pot fi fie gratuite, freemium sau plătite. Comparați ceea ce oferă diferite IDE-uri cu prețul lor.
 • Integrare cu alte instrumente: aveți nevoie de un sortiment de instrumente atunci când construiți aplicații Ruby. IDE-ul ideal ar trebui să se integreze perfect cu instrumentele de control al versiunilor, printre alte instrumente.
 • Utilizabilitate: ușurința în utilizare este importantă dacă productivitatea contează pentru dvs. Un astfel de IDE ar trebui să vă permită să comutați fără probleme de la o caracteristică la alta.
 • Asistență și comunitate: Un IDE bun ar trebui să fie bine documentat. IDE-ul ideal ar trebui să aibă, de asemenea, un forum comunitar în care utilizatorii interacționează, pun întrebări și obțin soluții.
  Cum să personalizați desktopul LXDE

Acestea sunt cele mai bune IDE-uri Ruby pe care ar trebui să le încercați:

RubyMine

RubyMine, un produs al JetBrains, se prezintă drept „Cel mai inteligent Ruby and Rails IDE”. Acest IDE evidențiază sintaxa, oferă completarea codului și, de asemenea, vine cu instrumente de refactorizare pentru a vă simplifica procesul de dezvoltare.

Caracteristici cheie

 • Editor de cod inteligent: Editorul de cod este suficient de inteligent pentru a nota limba pe care o utilizați. Acest editor de cod vă permite să formatați cu ușurință codul, să evidențiați erorile și să creați documentație.
 • Terminal încorporat: puteți rula toate comenzile în terminalul încorporat pe RubyMine.
 • Integrarea controlului versiunii: vă puteți gestiona cu ușurință codul din IDE, deoarece RubyMine se integrează cu controlul versiunilor, cum ar fi Git, Mercurial și SVN.
 • Detectează și elimină mirosurile de cod: RubyMine vă permite să urmați cele mai bune practici de dezvoltare prin inspecții de cod pentru a detecta erorile comune și a evidenția cum să le remediați.
 • Personalizări: puteți lucra cu RubyMine și puteți personaliza schemele și culorile tastaturii.

RubyMine este un IDE plătit, dar are o probă gratuită de 30 de zile. Opțiunile plătite încep de la 229,00 USD per utilizator pentru primul an.

Text sublim

Sublime Text este un editor multiplatform versatil, acceptat pe macOS, Windows și Linux. Designul de bază al Sublime Text este simplu, dar îl puteți transforma într-un IDE puternic prin plugin-uri și extensii.

Caracteristici cheie

 • Ecran și panouri: puteți afișa fișiere text în moduri diferite. O astfel de abordare facilitează referirea la diferite fișiere pe măsură ce codificați.
 • Editare simultană: folosind această funcție, puteți efectua aceeași editare în locuri diferite din proiectul dvs. Ruby.
 • Vine cu o paletă de comenzi: Paleta de comenzi, accesibilă prin Ctrl + Shift + P (Windows/Linux) sau Cmd + Shift + P (Mac) afișează diverse comenzi. Folosind paleta de comenzi, puteți schimba sintaxa sau chiar puteți deschide fișiere.
 • Completare automată și evidențieri de sintaxă: Acest editor de cod va evidenția erorile din codul dvs. și chiar oferă o funcție de completare automată pentru a ușura procesul de scriere a codului.
 • Pluginuri și extensii: puteți dezlănțui bestia în Sublime Text prin diferite suplimente care vă permit să inspectați, să rulați, să depanați și să testați codul.
  Cum să îmbunătățiți utilizarea Gmail

Sublime Text vă oferă timp nelimitat să îl încercați înainte de a cumpăra. Pe măsură ce utilizați acest IDE, pe ecran va apărea adesea o fereastră pop-up care vă reamintește să cumpărați licența. Taxele de licență încep de la 80 USD.

Aptana Studio

Aptana Studio este un IDE cuprinzător care permite dezvoltatorilor să construiască, să testeze și să implementeze aplicațiile lor web din același instrument. Pe lângă sprijinirea dezvoltării Ruby, acest IDE este potrivit pentru PHP, Python, JavaScript și Perl.

Caracteristici cheie

 • Multiplatformă: puteți utiliza Aptana Studio pe sistemele de operare Windows, macOS și Linux.
 • Terminal încorporat: puteți rula comenzi direct din terminalul acestui IDE și puteți economisi timp.
 • Asistent de implementare: după ce ați terminat de codat, puteți utiliza FTP, Capistrano, SFTP și FTPS pentru a vă implementa aplicația. Acest instrument are și o funcție de publicare automată pentru aplicațiile Ruby on Rails.
 • Mediu personalizabil: puteți oricând personaliza Aptana Studio pentru a se potrivi nevoilor și preferințelor dvs. Vă puteți juca cu teme de culoare și multe altele.
 • Depanator integrat: puteți detecta erori suficient de devreme și puteți reduce timpul de testare.

Aptana Studio este open-source și gratuit. Acest instrument este întreținut de o comunitate mare care dezvoltă și extensii și pluginuri.

Komodo IDE

Komodo IDE este un mediu de dezvoltare integrat multiplatform pentru dezvoltatorii web și mobil.

Caracteristici cheie

 • Editor inteligent de cod: Komodo IDE este asistentul dvs., deoarece poate detecta erori de sintaxă și poate completa automată în timp ce scrieți codul.
 • Consola Ruby: puteți executa comenzi Ruby din consola Ruby a Komodo și puteți testa și depana codul.
 • Extensibil: puteți personaliza și extinde funcțiile aplicației dvs. folosind diverse suplimente. De exemplu, puteți utiliza Task Runner pentru a automatiza testele.
 • Integrarea controlului versiunilor: vă puteți gestiona codul din acest IDE, deoarece acceptă Git, CVS, Mercurial și Subversion.
 • Previzualizare live: nu trebuie să părăsiți editorul de cod pentru a vedea ceea ce este redat în browser, deoarece Komodo IDE oferă o previzualizare una lângă alta pe măsură ce editați codul.

Komodo IDE este un software plătit al cărui preț începe de la 295 USD/ utilizator. Cu toate acestea, acest software are un plan gratuit cunoscut sub numele de Komodo Edit, care vine cu funcționalități limitate.

AWS Cloud9

AWS Cloud9 este un IDE bazat pe cloud unde puteți scrie, rula și depana cod din browser. Acest IDE este printre cele mai apreciate IDE-uri pentru programatori și vine cu instrumentele esențiale Ruby, ceea ce înseamnă că nu trebuie să configurați nimic pentru a începe să scrieți și să rulați cod Ruby.

Caracteristici cheie

 • IDE bazat pe browser: nu este nevoie să descărcați aplicații grele pe computer, deoarece AWS Cloud9 vă permite să vă bucurați de toate caracteristicile unui IDE puternic din browser. Acest IDE acceptă majoritatea browserelor moderne, cum ar fi Microsoft Edge, Apple Safari, Mozilla Firefox și Google Chrome.
 • Suportă aplicații fără server. Acest IDE configurează SDK-uri, biblioteci și plug-in-uri cu un mediu de dezvoltare pentru a vă ajuta să creați aplicații fără server.
 • Colaborare în timp real. AWS Cloud 9 permite membrilor echipei să colaboreze la un proiect Ruby cu câteva clicuri.
 • Terminal integrat. Nu trebuie să comutați între browser și terminal, deoarece acest IDE vine cu un terminal integrat.
 • Integrare AWS. AWS Cloud9 vă conectează la resurse AWS, cum ar fi funcțiile AWS Lambda și instanțe Amazon EC2.
  18 tipuri de infracțiuni cibernetice de care companiile ar trebui să fie conștiente

AWS Cloud9 este un IDE plătit. Cu toate acestea, îl puteți folosi gratuit până la 750 de ore/lună timp de 1 an. După epuizarea orelor respective, atragi o taxă în funcție de resursele pe care le consumi.

Selenium IDE

Selenium IDE este un instrument open-source pentru scrierea, rularea și depanarea cazurilor de testare. Acest IDE bazat pe browser este disponibil ca plugin pentru browserele Google Chrome și Mozilla Firefox.

Caracteristici principale

 • Pregătit pentru web: După instalarea extensiei Selenium IDE, nu aveți nevoie de configurare suplimentară; începeți imediat să scrieți, să depanați și să rulați teste.
 • Depanator: profitați de funcții precum întreruperea excepțiilor și setarea punctelor de întrerupere pentru a vă depana codul.
 • Runner de linie de comandă: fără a scrie niciun cod, acest instrument vă permite să rulați toate testele pe orice browser pe o Grilă și în paralel. Puteți lansa acest instrument folosind comenzile potrivite în câteva clicuri.
 • Flux de control: Selenium IDE vă permite să adăugați buclă și logică la teste prin diverse comenzi. Această setare permite aplicației dvs. Ruby să execute comenzi numai atunci când sunt îndeplinite anumite condiții.

Selenium IDE este gratuit și open-source. Proiectul are o mare comunitate globală care contribuie la menținerea acestuia.

Concluzie

Acum aveți mai multe opțiuni de IDE-uri pe care le puteți utiliza, indiferent dacă vă creați aplicația folosind vanilla Ruby sau folosind diferite cadre Ruby. Alegerea unui IDE va ​​depinde de caracteristicile pe care le căutați și de preț. Cele mai multe dintre aceste instrumente vor veni cu extensii/plugin-uri pe care trebuie să le configurați pentru ca acestea să execute codul Ruby.

x