SmartClose îngheață aplicațiile de fundal în iOS pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei

Chiar și după toți acești ani în care am acoperit profesional aplicații mobile, ajustări, sfaturi și trucuri, încă nu am găsit un răspuns sigur la întrebarea: „Ar trebui să închid manual toate aplicațiile din comutatorul de aplicații multitasking sau să las sistemul de operare să se ocupe de totul. ?”

Există două școli de gândire aici. Prima – în care cred mai mult – este că Apple a pus suficientă inteligență în iOS pentru a se asigura că aplicațiile care rulează în fundal funcționează eficient și că cele care se comportă greșit sunt închise automat. Cealaltă școală consideră că intervenția manuală este o necesitate, deoarece dezvoltatorii nu sunt atât de pricepuți în a crea aplicații conștiente de performanță.

Există atunci o cale de mijloc? Renumitul dezvoltator de ajustări de jailbreak iOS Ryan Petrich crede că da. Apelul lui tweak lansat recent SmartClose pretinde a fi modalitatea mai inteligentă de a închide aplicațiile care rulează în fundal.

În mod implicit, aplicațiile iOS pot rula în fundal timp de până la 10 minute sau mai mult dacă folosesc anumite API-uri iOS speciale. Când totul este spus și făcut, aceste aplicații sunt „înghețate” de iOS în ultima lor stare. Când utilizatorul reia o aplicație înghețată – astfel „decongelarea” acesteia – durează mai puțin timp decât lansarea acesteia de la zero. iOS face toate acestea de la sine.

Dacă sunteți un cititor de wdzwdz, trebuie să ne fi văzut ajustări de acoperire precum SwitchSpring, care vă permit să „închideți” toate aplicațiile care rulează în fundal. Renunțarea este mult mai bruscă; aplicației nu i se permite să-și salveze ultima stare sau să termine sarcinile rămase. Drept urmare, reluarea aplicațiilor părăsite are o taxă relativ mare asupra duratei de viață a bateriei, deoarece iOS trebuie să reîncarce complet aplicația.

  8 cele mai bune aplicații pentru luarea de note pentru iOS din 2019

SmartClose pune direct aplicațiile care rulează în starea înghețată, după ce au fost lansate folosind un gest Activator. În cazul în care nu știți deja, Activator este întreținut și de Ryan Petrich. Puteți alege să legați lansarea unei aplicații, modificarea sau comutarea setărilor sistemului cu zeci de gesturi diferite, cum ar fi apăsarea butonului Blocare, glisarea în sus de la marginea de jos etc. Petrich recomandă legarea acesteia cu butonul Blocare, astfel încât aplicațiile rulează în fundal sunt înghețate când ați terminat de utilizat dispozitivul iOS.

În acest fel, nu numai că evitați rularea inutilă a aplicațiilor în fundal, dar vă asigurați și că atunci când relansați o aplicație folosită recent, procesul este mult mai rapid și nu vă afectează atât de mult bateria. O situație win-win, cel puțin pe hârtie.

Din ceea ce am auzit pe site-urile comunității precum Reddit, SmartClose are un efect pozitiv dramatic asupra duratei de viață a bateriei. Cu un iPhone 4S vechi, sunt dispus să trec de la școala de gândire „lasă iOS să se ocupe de tot” la alta, dacă SmartClose funcționează așa cum susține. Va dura o zi sau două de testare pentru a confirma asta.

SmartClose este disponibil gratuit pe Cydia. Va trebui să adăugați repo-ul lui Ryan Petrich (https://rpetri.ch/repo) din Gestionare > Surse > Editare > Adăugați înainte de a-l putea descărca.

Spune-ne dacă funcționează bine pentru tine.