03/01/2024

Revizuirea tastaturii cu efect Hall Akko MOD007B: pentru jucătorii serioși

Recomandări cheie

  • Tastatura Akko MOD007B HE folosește comutatoare cu efect Hall pentru distanța de acționare personalizabilă, oferind jucătorilor un avantaj.
  • Tastatura oferă teme frumoase Tokyo sau Santorini, cu accesorii potrivite incluse.
  • Suportul cu garnitură oferă o experiență de tastare ușoară, dar comutatorul de pornire situat în mod incomod și împerecherea fără fir multi-mod confuză sunt dezavantaje.

Tastaturile mecanice au fost întotdeauna tastatura ideală pentru jucători și profesioniști. Cu toate acestea, dacă ești pasionat de jocurile competitive sau de sporturi, în curând vei atinge limitările tastaturilor mecanice.

Așadar, Akko aduce tastatura MOD007B cu efect Hall pentru a ajuta la depășirea punctelor slabe ale tastaturilor mecanice și pentru a vă oferi un avantaj față de adversarii tăi.

AKKO MOD007B PC

PC-ul Akko MOD007B HE folosește comutatoare cu efect Hall pentru a vă oferi un avantaj în joc. De asemenea, puteți personaliza puternic tastatura cu Akko Cloud Driver, permițându-vă să modificați distanța de acționare și să atribuiți acțiuni separate pentru fiecare acțiune de apăsare a tastei.

Factor de formă 75%

Opțiuni de comutare Akko Crem Yellow / Kailh Sakura Pink Comutator magnetic

Variante de culori Tokyo (roz și alb) / Santorini (albastru și alb)

Iluminare de fundal RGB

Montare garnitură de amortizare

Tastaturi PBT

Sisteme de operare acceptate macOS / Windows

Interschimbabil la cald Da

Capacitate baterie 3600mAh

Conectivitate prin cablu / 2,4 GHz / Bluetooth

Personalizare software Akko Cloud Driver

Dimensiuni 33,5 x 14,9 x 4,3 cm

Greutate 1,12 kg

Număr de taste 83

Marca Akko

Num Pad Nr

Pro

  • Comutatoarele cu efect Hall vă permit să personalizați distanța de acționare
  • Vine în teme frumoase Tokyo sau Santorini
  • Suportul pentru garnitură oferă o experiență de tastare moale și relaxată

Contra

  • Mod și comutator de alimentare situate incomod
  • Nu există slot pentru dongle-ul de 2,4 GHz de pe tastatură

O tastatură minunată la suprafață

Jowi Morales / MakeUseOf

Tastatura Akko MOD007B cu efect Hall este o tastatură de 75%, care a renunțat la tastatura numerică și a combinat tastele de control pentru un factor de formă mai compact. De asemenea, vine în două teme de taste: Santorini albastru și Tokyo roz.

Akko ne-a trimis MOD007B PC Tokyo pentru această recenzie, care prezintă taste roz și albe cu caractere englezești și japoneze imprimate. Bara de spațiu prezintă și Muntele Fuji cu un torii și niște flori de cireș în prim plan pentru a completa tema.

  Cele 5 gazde WordPress cel mai bine gestionate care prioritizează confidențialitatea

Toate acestea se așează pe o carcasă simplă de plastic alb, cu picioare reglabile pe două niveluri. De asemenea, aveți un buton alb simplu pentru reglarea volumului și a luminozității RGB. Această tastatură ar arăta grozav pe orice birou. Chiar dacă țintiți spre o stație de jocuri minimalistă, designul său ar putea fi punctul focal al computerului dvs.

Chei și accesorii cu tematică Tokyo incluse

Jowi Morales / MakeUseOf

Dincolo de tastatură, primești și câteva accesorii care se potrivesc cu tema. Veți găsi un cablu USB-C alb spiralat, cu un strat gros de cauciuc mat, un extractor de taste de culoare lavandă, un dispozitiv de îndepărtare a comutatorului lavandă și 19 tastaturi suplimentare cu tematică Tokyo.

Tastele suplimentare conțin pictograme japoneze, dar instalarea lor ar putea amesteca deja combinația perfectă de roz și alb pe tastele stoc. Dar sunt încă o opțiune grozavă dacă doriți să vă personalizați în continuare tastatura și ați memorat plasarea tastelor non-alfanumerice.

Jowi Morales / MakeUseOf

Akko MOD007B înseamnă afaceri serioase dedesubt

Ceea ce face ca Akko MOD007B să fie diferit de cele mai multe tastaturi pentru jocuri este că folosește comutatoare cu efect Hall în loc de taste mecanice. Tastaturile mecanice funcționează folosind arcuri pentru a controla cantitatea de presiune pe care trebuie să o aplicați înainte de a închide comutatorul.

Pe de altă parte, comutatoarele cu efect Hall nu au părți mobile. În schimb, folosește schimbarea poziției a doi magneți pentru a determina poziția unei chei. Din acest motiv, tastaturile cu efect Hall au o durată de viață mai lungă decât comutatoarele mecanice tradiționale, la fel ca joystick-urile cu efect Hall.

Jowi Morales / MakeUseOf

Cu toate acestea, cel mai semnificativ avantaj al tastaturilor cu efect Hall este că le puteți personaliza presiunea de acționare. Spre deosebire de tastaturile mecanice, în care trebuie să înlocuiți întrerupătoarele sau mărcile pentru a modifica cât de multă presiune trebuie să aplicați înainte ca o tastă să se activeze, puteți seta aceasta la distanța dorită pe comutatoarele cu efect Hall.

Efect Hall asociat vs. optic: ce comutatoare mecanice de tastatură ar trebui să alegeți? Comutatoarele mecanice vin în toate formele și dimensiunile, dar unele sunt mult mai bune decât altele.

Pe Akko MOD007B, puteți alege între 0,2 și 3,8 mm distanță de acționare, făcând tastatura atât de ușoară sau grea pe cât aveți nevoie. În plus, deoarece puteți determina cu exactitate mișcarea unei taste cu efect Hall, puteți atribui mai multe acțiuni unei singure taste. Aceasta înseamnă că puteți seta diferite acțiuni pentru fiecare tastă, care se vor activa numai în funcție de poziția acesteia.

MOD007B este, de asemenea, compatibil cu comutatoarele mecanice cu trei pini. Deci, dacă preferați să utilizați taste mecanice (sau dacă jucați într-o competiție care necesită comutatoare mecanice), le puteți comuta cu ușurință pe tastatură.

  Cum să eliminați „Vizitate frecvent” pe Safari (iPhone și Mac)

Jowi Morales / MakeUseOf

Tastând pe Cloud Nine

Pe lângă avantajele tastelor cu efect Hall, Akko MOD007B oferă, de asemenea, o senzație excelentă de tastare. Tastatura în sine folosește un suport de garnitură pentru o experiență de tastare moale și relaxată. Iar când apăsați puternic pe taste, veți observa că se înfundă în carcasă, mai ales pentru tastele de lângă margini.

Chiar și atunci când dai jos tastele, te vei simți ca și cum ar fi amortizat, reducând stresul de pe vârful degetelor. Și, deși nu are sunetul slăbănog și grozav pe care unii entuziaști de tastatură îl caută, oferă totuși feedback sonor excelent pentru fiecare apăsare de tastă pe care o faci.

Personalizare extinsă cu driverul Akko Cloud

Desigur, hardware-ul nu este bun dacă nu îl asociați cu un software excelent. Din fericire, Akko MOD007B vine cu un driver ușor de utilizat și ușor de înțeles. În fila Principală, puteți remapa tastatura, modifica setările de apăsare dinamică a tastei și puteți seta distanțele de acționare personalizate pentru întreaga tastatură sau pentru fiecare tastă.

De asemenea, puteți crea până la două straturi de funcții pentru a mapa mai mult de 100 de taste și comenzi rapide în doar două apăsări. În cele din urmă, există meniul Macro pentru înregistrarea macro-urilor și meniul Light pentru a schimba iluminarea RGB a tastaturii după cum credeți de cuviință.

Dar, cel mai bine, orice modificări pe care le faci la tastatură sunt stocate pe ea. Deci, chiar dacă comutați computerele sau faceți upgrade la un dispozitiv mai nou, nu trebuie să descărcați driverul și să recreați setările salvate de la tastatură.

Împerechere multi-mod confuză

Jowi Morales / MakeUseOf

Cu toate acestea, Akko MOD007B nu este doar curcubeu și soare. Tastatura cu efect Hall are câteva dezavantaje, în special atunci când o folosești fără fir.

Cea mai mare îngrijorare a mea este confuzia Bluetooth și modurile de asociere de 2,4 GHz. În loc de combinațiile obișnuite de taste Fn+Q/W/E/R pentru asocierea wireless a tastaturii, folosește Fn+E/R/T/Y/U. Și nici măcar nu ați ști ce mod utilizați decât dacă nu există niciun dispozitiv conectat (unde tasta în cauză ar începe să clipească). În plus, dongle-ul inclus de 2,4 GHz nu are un slot pe tastatură. Deci, trebuie să-l păstrați într-o pungă de plastic separată și să sperați să nu o pierdeți.

Devine puțin mai rău dacă utilizați atât Mac, cât și Windows. Trebuie să comutați un cursor pentru a comuta între aceste sisteme de operare, care, din păcate, se află sub tasta Caps lock. Deci, dacă sunteți ca mine și utilizați atât macOS, cât și Windows, aveți nevoie în mod constant de extractorul de taste (pentru a scoate capacul de blocare a majusculelor) și de tractor (pentru a muta cu grijă glisorul în modul potrivit) cu dvs.

  Cum să vă curățați corect laptopul brut

Ar fi fost mai bine dacă Akko includea cel puțin un singur bec LED care schimbă culoarea pentru a indica modul în care este în prezent tastatura. Și poate că ar putea pune comutatorul modului OS pe o suprafață ușor accesibilă.

Durată de viață discutabilă a bateriei

Jowi Morales / MakeUseOf

O altă problemă cu care m-am confruntat cu Akko MOD007B este durata de viață a bateriei. Nu am rămas niciodată fără putere când examinez alte tastaturi, dar este prima dată când o fac cu această tastatură. Chiar și cu luminile RGB stinse, trebuie să mă încarc mai des. De asemenea, nu puteți verifica starea de alimentare în timp ce vă încărcați – trebuie să o deconectați pentru a vedea câtă energie rămâne apăsând Fn+bara de spațiu.

În plus, comutatorul de oprire al tastaturii se află pe glisorul modului de operare (sus pentru macOS și pe baterie, centrul pentru Windows și sursa de alimentare oprită și de jos pentru Windows cu alimentarea pornită) sub capacul tastei cu blocare majuscule, ceea ce face incomod să rotești. oprit.

Desigur că această tastatură va sta cel mai probabil pe birou în modul cu fir, este totuși mai bine să permiteți utilizatorului să oprească tastatura atunci când nu o folosește. Acest lucru va ajuta la economisirea energiei, mai ales dacă transportați tastatura în geantă (cum ar fi atunci când mergeți la o petrecere LAN sau la o competiție la fața locului) și doriți să o utilizați fără fir.

Tastatura ta pentru Victory în jocuri

Deși aceste două probleme vor avea un impact negativ pe utilizatorii de nișă ca mine, ele nu vor afecta majoritatea utilizatorilor. Nu poți ignora beneficiile unei tastaturi cu efect Hall, mai ales dacă iei meciurile în serios.

Nivelul de personalizare pe care îl obțineți cu Akko MOD007B este fără precedent, mai ales dacă treceți de la o tastatură mecanică. Și în timp ce unele meciuri profesionale ar putea interzice caracteristica Tastatură dinamică, doar capacitatea de a seta o presiune de acționare personalizată face ca această tastatură să merite.

Deci, dacă sunteți sau plănuiți să fiți un jucător serios, Akko MOD007B este o alegere excelentă pentru o tastatură principală. Și, atâta timp cât nu comutați frecvent între Windows și Mac, este și o tastatură excelentă.

AKKO MOD007B PC

PC-ul Akko MOD007B HE folosește comutatoare cu efect Hall pentru a vă oferi un avantaj în joc. De asemenea, puteți personaliza puternic tastatura cu Akko Cloud Driver, permițându-vă să modificați distanța de acționare și să atribuiți acțiuni separate pentru fiecare acțiune de apăsare a tastei.

x