REPARAȚI eroarea ÎNCĂLCĂRII DPC WATCHDOG (Soluții de lucru 2021)

ÎNCĂLCAREA DPC WATCHDOG este o eroare BSOD pe care o puteți întâlni atunci când încercați să jucați sau să lucrați la un proiect important pe computer. Poate fi cauzată de diverse probleme la nivel de software sau hardware.

Pe lângă mesajul clasic Blue Screen of Death, Windows scrie codul de eroare DPC_WATCHDOG_VIOLATION pe ecran dacă doriți să căutați o soluție online. Probabil așa ați ajuns pe această pagină în primul rând.

Microsoft explică de ce primiți acest cod de eroare și cum îl puteți remedia. Cu toate acestea, dacă nu sunteți programator, acele instrucțiuni nu vă vor spune prea multe. Suntem aici să o descompunem pentru tine.

Cum se remediază eroarea DPC WATCHDOG VIOLARE

Dacă eroarea se repetă, înseamnă că computerul dumneavoastră are o problemă persistentă care trebuie rezolvată cât mai curând posibil.

Există mai multe soluții pe care le poți încerca pentru a scăpa de această supărare. Nu este obligatoriu să le parcurgeți pe toate. Doar începeți cu primul și mergeți în jos.

Înainte de a începe, totuși, ar trebui să creați un punct de restaurare a sistemului ca măsură de siguranță. Sau, mai bine, configurați o copie de rezervă completă a hardware-ului dvs.

1. Actualizați-vă driverele

Dacă cel puțin unul dintre dispozitivele dvs. nu funcționează corect din cauza driverelor învechite sau incompatibile, este suficient să declanșați codul de eroare BSOD DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

Iată cum să reinstalați automat driverele:

Faceți clic dreapta pe butonul Start Windows 10 și selectați Manager dispozitive
Selectați un dispozitiv, faceți clic dreapta pe el și alegeți Dezactivați dispozitiv
Reporniți computerul. Windows ar trebui să reinstaleze automat versiunea corectă a driverului

Dacă încă primiți codul de oprire DPC WATCHDOG VIOLATION, este posibil ca Windows să eșueze în încercarea de a instala driverul corect.

Puteți căuta cele mai recente versiuni de driver pe site-ul oficial, în funcție de producătorii dispozitivelor dvs. Odată ce le descărcați, le puteți instala cu ușurință pe computer folosind Device Manager și opțiunea Răsfoiți computerul pentru software-ul driver.

Dar durează destul de mult. În plus, riști să instalezi un driver incompatibil dacă nu știi ce faci, ceea ce ar putea cauza și mai multe probleme sistemului tău de operare.

Cel mai sigur plan de acțiune este utilizarea software-ului de actualizare a driverelor. Astfel de aplicații scanează computerul, identifică drivere învechite, caută versiuni de drivere mai noi și compatibile pe web, apoi descarcă și instalează driverele. Cea mai bună parte este că totul este realizat aproape automat.

  8 instrumente de grupare a cuvintelor cheie pentru a vă organiza și îmbunătăți strategia SEO

2. Setați driverul SATA AHCI Controller

Driverul de dispozitiv care declanșează de obicei eroarea DPC WATCHDOG VIOLATION este controlerul SATA AHCI. Există un truc simplu:

Accesați Manager dispozitive, extindeți meniul Controlere de stocare, faceți clic dreapta pe Controler SATA AHCI și selectați Proprietăți
Selectați fila Driver și faceți clic pe Driver Details
Dacă aveți mai multe fișiere de driver, selectați iaSorE.sys

Cu toate acestea, dacă fișierul driver iaSorE.sys a fost deja selectat, treceți la următoarea soluție.

3. Asigurați-vă că hardware-ul instalat este compatibil cu Windows

Dacă ați început să primiți codul de eroare DPC_WATCHDOG_VIOLATION după ce ați construit un nou computer de la zero, ar trebui să verificați dacă există probleme de compatibilitate hardware.

De exemplu, când vine vorba de unități de computer personalizate, verificați dacă placa de bază și procesorul procesorului sunt compatibile între ele. Apoi, asigurați-vă că aceste două componente sunt compatibile cu părțile rămase, inclusiv cu cardurile RAM și GPU.

Pe de altă parte, dacă tocmai ați făcut upgrade la Windows 10, poate că hardware-ul dvs. existent nu este compatibil cu cel mai recent sistem de operare Microsoft. Consultați specificațiile oficiale Windows 10 pentru a afla mai multe. Pentru a opri erorile BSOD, ar putea fi necesar să vă actualizați echipamentul.

4. Detașați hardware-ul periferic

Chiar dacă o anumită piesă hardware este compatibilă cu computerul și Windows și are instalat driverul mai nou, este posibil să fie totuși defectă. În acest caz, ar trebui să-l returnați producătorului dacă mai aveți garanția.

Dar poate fi dificil să identifici hardware-ul vinovat. Este mai ușor să deconectați totul de la computer, să reporniți aparatul și să confirmați că nu mai primiți eroarea DPC_WATCHDOG_VIOLATION.

După aceea, conectați componentele pe rând pentru a vedea care dintre ele ridică semnale roșii. De asemenea, este recomandat să porniți Windows în modul sigur, urmat de reinstalarea fiecărui driver (consultați prima soluție din această listă pentru mai multe detalii).

5. Verificați compatibilitatea software-ului

În plus față de hardware, eroarea DPC WATCHDOG VIOLATION ar putea fi declanșată de o problemă la nivel de software. Poate ați instalat recent aplicații care nu sunt compatibile cu sistemul dvs. de operare sau programe suspecte care declanșează alerte de malware.

Ar trebui să puteți confirma acest lucru dacă sunteți singurul cu acces la computer și să vă amintiți dacă ați început să obțineți codul de oprire după instalarea unei noi aplicații pe computer.

Ar putea fi un instrument antivirus, un serviciu VPN, un browser web, un utilitar de overclocking, un optimizator de RAM, un amplificator de joc, o suită de optimizare pentru PC sau orice altceva.

Iată cum să dezinstalați programele recente:

Faceți clic dreapta pe meniul Start din Windows 10 și selectați Aplicații și caracteristici
Setați Sortare după la Data instalării pentru a lista programele după dată (mai întâi cele mai noi)
Selectați primul instrument din listă. Dacă doriți să fiți absolut sigur că este un program suspect, căutați mai multe detalii despre program și procesele sale pe Google. Faceți clic pe Dezinstalare când sunteți gata și urmați instrucțiunile de eliminare
Reporniți computerul și vedeți dacă încă primiți eroarea DPC WATCHDOG VIOLATION

  Cum să dezactivați și să dezactivați iMessage pe iPhone sau iPad

Cu toate acestea, dacă aplicația vinovată a făcut deja modificări în registrul de sistem și și-a amestecat fișierele DLL cu bibliotecile Windows, atunci dezinstalarea acesteia nu va rezolva cu adevărat nimic.

Este mai bine să restaurați Windows la un punct de control anterior, înainte de a instala acel program.

6. Utilizați System Recovery

Dacă soluția anterioară nu a funcționat, dar bănuiți cu tărie că DPC_WATCHDOG_VIOLATION a fost cauzată de un program, încercați să utilizați modul System Recovery.

Apăsați Ctrl + R, tastați panoul de control și apăsați Enter
Faceți clic pe Recuperare
Faceți clic pe Open System Restore
Selectați un punct de control din listă și urmați pașii asistentului. Dacă nu sunteți sigur, selectați o dată și o oră înainte de a instala programul Guilty. Îl puteți compara cu data instalării afișată în zona Aplicații și funcții.

7. Verificați computerul pentru malware

Unii agenți malware sunt suficient de puternici pentru a prelua sistemul și a opri procesele și serviciile. Ele ar putea chiar să vă împiedice să accesați Managerul de activități, Editorul de politici de grup și alte părți critice ale Windows.

Așa că ar trebui să rulați o scanare malware pentru a verifica acest lucru. Dacă nu aveți instalată o soluție antimalware terță parte, înseamnă că Windows Defender este responsabil de apărarea computerului dvs. Iată cum să-l folosești:

Faceți clic pe butonul Start Windows 10, tastați Windows Security și lansați această aplicație
Accesați Protecția împotriva virușilor și amenințărilor
Faceți clic pe Opțiuni de scanare
Selectați Scanare rapidă și faceți clic pe Scanare acum
Dacă rezultatele scanării nu arată nimic suspect, efectuați o scanare secundară utilizând opțiunea de scanare offline Windows Defender

Instrumentele antivirus de la terți pot avea opțiuni diferite, așa că asigurați-vă că ajustați pașii de mai sus în consecință. Este posibil să aveți chiar și o aplicație care acceptă scanări de vulnerabilități, pe care cu siguranță ar trebui să o efectuați pe computer.

8. Verificați erorile de sistem

Am salvat această soluție atât de departe, deoarece este mai delicată și implică utilizarea promptului de comandă. Nu vă faceți griji, deoarece nu aveți nevoie de abilități speciale pentru a utiliza CMD, atâta timp cât urmați instrucțiunile de mai jos la scrisoare.

Pentru a rămâne în siguranță, totuși, este o idee bună să creați un punct de restaurare a sistemului sau o copie de rezervă a datelor dacă nu ați făcut-o deja până în acest moment.

Începeți rulând CHKDSK (Verificare disc):

Opriți toate procesele active
Apăsați Ctrl + R, tastați cmd, apoi apăsați Ctrl + Shift + Enter pentru a lansa Command Prompt cu drepturi de administrator
Tastați chkdsk c: /f. Dacă aveți Windows instalat pe o altă unitate, utilizați acea literă
Linia de comandă vă va cere să confirmați programarea scanării la următoarea pornire a sistemului. Tastați y și apăsați Enter pentru a confirma
Reporniți computerul și așteptați

  CrowdInspect scanează procesele care rulează peste VirusTotal, WOT și altele

CHKDSK ar trebui să repare orice erori de disc care declanșează mesaje BSOD, inclusiv ÎNCĂLCAREA DPC WATCHDOG. Cu toate acestea, dacă tot nu îl puteți scutura, treceți la următorul instrument Prompt de comandă.

Iată cum să rulați SFC (System File Checker):

Rulați din nou promptul de comandă ca administrator
Tastați sfc /scannow și apăsați Enter. Va porni o scanare la nivel de Windows și va repara orice fișiere de sistem corupte
Reporniți computerul după terminarea scanării

Spre deosebire de CHKDSK care verifică erorile de disc, SFC identifică și repară fișierele de sistem corupte. Deci, vă puteți baza pe el pentru a rezolva fișierele de sistem proaste care provoacă erori BSOD. Dacă tot nu a funcționat, procedați cu DISM.

Iată cum să utilizați DISM (Deployment Image Service and Management):

Activați promptul de comandă cu drepturi de elevație
Scrieți DISM /online /cleanup-image /scanhealth și apăsați Enter
Dacă rezultatele scanării indică probleme, scrieți DISM /online /cleanup-image /restorehealth pentru a le rezolva
Reporniți computerul, lansați CMD ca administrator, scrieți sfc /scannow și apăsați Enter
Reporniți mașina din nou

DISM este puțin mai invaziv decât CHKDSK și SFC, deoarece caută fișiere corupte în magazinul de componente al imaginii Windows. Dar ar trebui să ajute la depanarea erorii DPC WATCHDOG VIOLATION dacă este cauzată de un fișier Windows defect.

9. Consultați Event Viewer

Event Viewer este un instrument Windows încorporat care colectează diagnostice despre sistemul de operare și vă anunță despre orice evenimente, inclusiv mesaje de eroare.

Dacă încă nu puteți scăpa de eroarea DPC WATCHDOG VIOLATION după ce ați încercat soluțiile de mai sus, dar nu sunteți încă gata să efectuați o resetare din fabrică Windows, consultați Event Viewer pentru a obține mai multe detalii despre mesajul BSOD.

Iată cum să utilizați Vizualizatorul de evenimente:

Reporniți computerul imediat după ce ați primit eroarea DPC WATCHDOG VIOLATION
Faceți imediat clic pe meniul Start, introduceți event viewer și apăsați Enter
Extindeți secțiunea Jurnale Windows din partea stângă și selectați Sistem
Selectați prima eroare din listă și citiți descrierea acesteia în fila General

Puteți folosi aceste informații pentru a căuta mai multe detalii despre cauza exactă a codului de oprire DPC_WATCHDOG_VIOLATION pe web.

Cu toate acestea, dacă devine prea mult pentru dvs., luați în considerare să luați legătura cu un specialist în tehnologie și să distribuiți detalii din Vizualizatorul de evenimente.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION: Cuvinte de despărțire

Pentru a rezuma, puteți încerca să remediați eroarea DPC WATCHDOG VIOLARE actualizându-vă driverele, schimbând driverul SATA AHCI Controller în iaSorE.sys și asigurându-vă că hardware-ul dvs. instalat este compatibil cu Windows.

De asemenea, puteți deconecta orice dispozitiv extern pentru a izola componenta defectă, a verifica compatibilitatea software-ului cu sistemul de operare și a utiliza System Recovery pentru a restabili Windows la un punct de control anterior.

Dacă nici asta nu funcționează, verificați computerul pentru infecții cu malware, precum și sistemul pentru erori. În cele din urmă, puteți utiliza Event Viewer pentru a afla rădăcina exactă a problemei.

Aceste soluții au funcționat pentru tine? Ce altceva ați încercat să reparați codul de oprire DPC_WATCHDOG_VIOLATION? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.