05/24/2022

Remediați utilizarea ridicată a discului Sedlauncher.exe în Windows 10

Microsoft aduce mai multe actualizări pentru a remedia erorile și problemele pe computerul tău cu Windows 10. Dar, aceste actualizări pot aduce unele conflicte care afectează funcționarea normală a computerului dvs. De exemplu, după ce a fost lansată actualizarea Windows 10 KB4023057, câțiva utilizatori s-au plâns că computerele lor au mers foarte încet și, după ce au analizat, au descoperit că programul Sedlauncher.exe a ocupat o mare parte din spațiul său pe disc. Lucrul într-un sistem foarte lent din cauza utilizării mari a discului Sedlauncher.exe este o problemă frustrantă și trebuie rezolvată cât mai repede posibil. În acest articol, aducem câteva informații despre procesele REMPL Sedlauncher cu metode de depanare pentru a remedia problema de utilizare ridicată a discului din Sedlauncher.exe Windows 10. Să citim mai departe!

Cum să remediați utilizarea ridicată a discului Sedlauncher.exe în Windows 10

Actualizarea de corecție pentru Windows 10 KB4023057 a fost lansată pentru a improviza fiabilitatea și experiența utilizatorului computerelor cu Windows 10 și a componentelor serviciului de actualizare. Acest patch de actualizare este acceptat de mai multe versiuni de Windows 10, după cum este enumerat mai jos:

 • Versiunea 1507
 • Versiunea 1511
 • Versiunea 1607
 • Versiunea 1703
 • Versiunea 1709
 • Versiunea 1803.

Avantajul interesant este că actualizarea de corecție a Windows 10 KB4023057 vă ajută să eliberați spațiu pe disc dacă computerul se străduiește să actualizeze noi actualizări Windows. Pentru a implementa toate aceste sarcini, fișierul Sedlauncher.exe Windows 10 este acolo pentru a vă ajuta să parcurgeți procesul fără erori și probleme. Acest program sedlauncher.exe se află în calea C:Program Files din folderul REMPL de pe computer.

Programul Sedlauncher.exe pentru Windows 10 este similar cu alte programe de actualizare Windows, cum ar fi sedsvc.exe, rempl.exe, Sedplugins.dll, Luadgmgt.dll. Programul Sedlauncher.exe este inclus ca parte a Serviciului de remediere Windows pentru a proteja și accelera procesele de actualizare. Serviciul de remediere Windows este responsabil pentru procesele de actualizare a stivei Windows, cum ar fi repararea oricăror actualizări corupte, asigurarea că computerul este treaz pentru procesele de actualizare, eliberarea spațiului pe disc pentru a instala actualizări noi și multe altele. Totuși, poate cauza alte probleme, cum ar fi utilizarea ridicată a discului REMPL Sedlauncher și multe alte probleme.

Ar trebui să dezactivez Sedlauncher.exe în Windows 10?

Sedlauncher.exe Windows 10 este verificat digital de Microsoft și nu este deloc un virus. Răspunsul la întrebare va depinde de cerințele utilizatorilor. Dacă cu siguranță doriți să instalați noile corecții de securitate reale pe computer, în plus față de unele caracteristici asociate, este posibil să nu dezactivați acest program REMPL Sedlauncher. În timp ce, în celălalt caz, dacă nu vă pasă de aceste actualizări ale corecțiilor de securitate și de noile funcții, îl puteți dezactiva de pe computerul cu Windows 10 pentru a remedia problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe.

Cu toate acestea, dacă nu găsiți fișierul de program Sedlauncher.exe Windows 10 în niciuna dintre aceste locații; C:Windows sau C: folderul WindowsSystem32, există puține posibilități de atacuri malware. Pentru a elimina aceste fișiere suspecte de pe computer, vi se recomandă să efectuați o scanare completă a sistemului, conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum rulez o scanare antivirus pe computerul meu?

De asemenea, dacă doriți să eliminați programele malware de pe computer, consultați ghidul nostru Cum să eliminați programele malware de pe computer în Windows 10.

Odată ce ați confirmat că nu există programe sau fișiere dăunătoare pe computer, sunteți acum gata să depanați problema de utilizare mare a discului Sedlauncher.exe. Începem!

Există mai multe rapoarte pe internet care spun că serviciul SedLauncher sau SedSvc.exe cauzează o utilizare ridicată a discului și a memoriei RAM în computerele cu Windows 10. Uneori, această problemă poate apărea pe computer dacă lansatorul descarcă/instalează un fișier mare de actualizare a caracteristicilor. Pe de altă parte, aceeași problemă ar putea apărea dacă există probleme în timpul procesului menționat. Cu toate acestea, puteți remedia această problemă urmând metodele de depanare menționate mai jos. Urmați instrucțiunile pentru a scăpa de problemă.

  Cum să instalați un profil de culoare pentru monitorul dvs. în Windows

Metode de bază de depanare

Înainte de a dezactiva lansatorul, vi se recomandă să urmați câteva hack-uri simple care vor ușura procesul de depanare.

1. Reporniți computerul

Dacă există erori temporare în computerul dvs., vă veți confrunta cu probleme de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe. Trucul general pentru a rezolva toate erorile temporare este să reporniți computerul. Puteți reporni computerul urmând pașii.

1. Apăsați împreună tastele Windows + D pentru a accesa Desktop.

2. Acum, apăsați simultan tastele Alt + F4.

3. Apoi, selectați opțiunea Restart din meniul drop-down și apăsați tasta Enter.

2. Închideți Sarcinile de fundal

Mai mulți utilizatori au confirmat că problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe poate fi rezolvată prin închiderea tuturor activităților de fundal care rulează pe computer. Pentru a implementa sarcina, urmați ghidul nostru Cum să terminați sarcina în Windows 10 și procedați conform instrucțiunilor.

3. Rulați Instrumentul de depanare Windows Update

Dacă există componente de actualizare Windows corupte pe computerul dvs., este posibil să vă confruntați cu mai multe conflicte, cum ar fi problema de utilizare ridicată a discului REMPL Sedlauncher. Pentru a remedia componentele de actualizare cu erori în computerul dvs., utilizați instrumentul încorporat Windows 10. Rularea instrumentului de depanare încorporat Windows Update va rezolva problemele de conectivitate la rețea, componentele Windows Update corupte și cheile de registry nevalide din computerul dvs. care contribuie la problema discutată. Urmați pașii indicați în ghidul nostru despre Cum să rulați instrumentul de depanare Windows Update.

Efectuați așa cum sa demonstrat și, prin urmare, rezolvați problemele identificate de instrumentul de depanare.

3. Actualizați driverele dispozitivului

Driverele de dispozitiv stabilesc o legătură de conectare între hardware-ul și sistemul de operare al computerului dumneavoastră. De asemenea, driverele defecte sau corupte duc la probleme de utilizare ridicată a discului. Mulți utilizatori au raportat că actualizarea driverelor i-a ajutat să rezolve problema. De asemenea, vi se recomandă să actualizați driverele pentru a îmbunătăți fiabilitatea adaptoarelor, a remedia problemele de compatibilitate și a rezolva problema discutată. Urmați ghidul nostru despre Cum să actualizați driverele adaptorului de rețea pe Windows 10 pentru a face acest lucru. De asemenea, instalați cele mai recente actualizări pentru toate driverele disponibile pe computer.

Deci, computerul este acum gata să remedieze problema Sedlauncher.exe Windows 10. Urmați metodele discutate mai jos pentru a trata același lucru.

Metoda 1: Închideți Sedlauncher.exe

Aceasta este o soluție simplă care vă va ajuta să remediați cu ușurință problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe. Această metodă implică încheierea procesului de lansare prin Task Manager și este instruită după cum urmează.

1. Apăsați împreună tastele Ctrl + Shift + Esc pentru a deschide Managerul de activități.

2. Acum, derulați în jos și căutați Windows Remediation Service. Apoi, faceți clic dreapta pe acest serviciu și selectați Terminați sarcina așa cum este descris mai jos.

Metoda 2: Dezactivați serviciul Sedlauncher.exe

De asemenea, puteți remedia problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe în computerul cu Windows 10 dezactivând Sedlauncher.exe în Serviciile Windows. Oprirea acestui serviciu în instrumentul de gestionare a PC-ului va implica următorii pași.

1. Introduceți Servicii în meniul de căutare și faceți clic pe Executare ca administrator.

2. Acum, derulați în jos și faceți clic dreapta pe Serviciul de remediere Windows. Apoi, selectați Proprietăți așa cum se arată.

Notă: De asemenea, puteți face dublu clic pe Windows Remediation Service pentru a deschide fereastra Proprietăți.

3. Acum, în noua fereastră pop-up, schimbați tipul de pornire la Dezactivat, așa cum este descris.

4. Apoi, dacă starea Service este Running, faceți clic pe Stop.

5. Faceți clic pe Aplicare > OK pentru a salva modificările.

Metoda 3: Blocați Sedlauncher.exe în Firewall

Chiar dacă actualizarea KB4023057 joacă un rol important în menținerea securității computerului dvs., pentru a remedia toate problemele asociate cu aceasta, vi se recomandă să eliminați/blocați serviciul din Firewall sau din suitele de securitate. Fie puteți bloca acest program prin intermediul oricăror programe antivirus terțe sau prin Firewall Windows Defender încorporat, conform instrucțiunilor de mai jos.

  Cum să activați și să dezactivați umbra în Windows 10

1. Apăsați tasta Windows și tastați Windows Defender Firewall cu Advanced Security. Apoi, faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, în panoul din stânga, faceți clic pe Reguli de intrare așa cum este descris.

3. Apoi, în panoul din dreapta, faceți clic pe Regulă nouă… așa cum se arată.

4. Acum, asigurați-vă că selectați opțiunea Program sub Ce tip de regulă doriți să creați? meniu și faceți clic pe Următorul> așa cum se arată.

5. Apoi, faceți clic pe butonul Răsfoire… corespunzător Căii acestui program: așa cum se arată.

6. Apoi, navigați la calea C:Program Filesrempl și faceți dublu clic pe fișierul sedsvc.exe. Apoi, faceți clic pe butonul Deschidere.

7. Apoi, faceți clic pe Next > în fereastra New Inbound Rule Wizard, așa cum se arată.

8. Acum, selectați butonul radio de lângă Blocare conexiunea și faceți clic pe Următorul > așa cum este descris.

9. Asigurați-vă că sunt selectate casetele Domain, Private, Public și faceți clic pe Next > așa cum se arată.

10. În cele din urmă, adăugați un nume noii reguli și faceți clic pe Terminare.

Totul este gata! Verificați dacă problema de utilizare mare a discului Sedlauncher.exe este rezolvată sau nu.

Notă: Există alte câteva procese în computerul dvs. cu Windows 10 care vă vor consuma spațiul CPU și resursele de disc. Ele sunt enumerate mai jos.

 • osrrb.exe
 • remsh.exe
 • WaaSMedic.exe
 • rempl.exe
 • sedlauncher.exe
 • disktoast.exe
 • sedsvc.exe

De asemenea, puteți bloca aceste procese (care se găsesc în C:Program Filesremplfolder) repetând pașii conform instrucțiunilor din această metodă.

Metoda 4: Actualizați Windows

Odată ce ați actualizat Windows 10 KB4023057, mai sunt actualizări în așteptare și s-ar putea să vă confruntați cu o problemă de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe. Actualizarea computerului la versiuni mai noi vă poate ajuta să remediați eventualele patch-uri care contribuie la problemă. Prin urmare, asigurați-vă că ați actualizat sistemul de operare Windows și dacă vreo actualizări sunt în așteptare, utilizați ghidul nostru Cum să descărcați și să instalați cea mai recentă actualizare Windows 10

Metoda 5: Eliminați sau redenumește folderul REMPL

Dosarul REMPL este creat în timpul proceselor de actualizare Windows și este singurul responsabil pentru ca procesul de actualizare să fie mai ușor și mai bun. Acest folder conține alte câteva subfoldere și executabile, cum ar fi disktoast.exe, rempl.exe, remsh.exe, WaaSMedic.exe, Sedlauncher.exe, Sedsvc.exe, osrrsb, în ​​plus față de alte foldere Logs. Eliminarea acestui folder nu dăunează computerului în niciun fel și îl puteți elimina pentru a remedia problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe. Dar, înainte de a elimina acest folder, încercați să-l redenumiți și verificați dacă rezolvă problema.

1. Apăsați și mențineți apăsate tastele Windows + E împreună pentru a deschide File Explorer.

2. Apoi, navigați la calea C:Program Files.

3. Acum, faceți clic dreapta pe folderul rempl și selectați opțiunea Redenumire. Redenumiți folderul la altceva, cum ar fi rempl. vechi.

4. Apoi, verificați dacă puteți remedia problema Sedlauncher.exe Windows 10. Dacă nu puteți remedia același lucru, faceți clic pe opțiunea Ștergere așa cum este descris.

5. În cele din urmă, reporniți computerul.

Metoda 6: Ștergeți REMPL prin Task Scheduler

Windows Task Scheduler programează și menține procesele de actualizare și, dacă nu există nicio remediere pentru problema de utilizare mare a discului Sedlauncher.exe, chiar și după redenumirea/eliminarea folderului rempl prin File Explorer, atunci îl puteți șterge prin Task Scheduler, așa cum se indică mai jos.

1. Apăsați tasta Windows și tastați Task Scheduler, apoi faceți clic pe Run as administrator.

2. Apoi, faceți dublu clic pe Task Scheduler Library, așa cum este descris.

3. Apoi, faceți dublu clic pe Microsoft pentru a-l extinde și faceți dublu clic pe Windows, așa cum se arată.

4. Din nou, faceți clic pe folderul rempl și în panoul din dreapta, faceți clic pe opțiunea Delete Folder, așa cum se arată.

Notă: Aici, folderul Registry este luat ca exemplu. Urmați același lucru pentru folderul rempl.

  Cele mai bune analizoare Wi-Fi pentru Windows: 5 soluții software revizuite

5. Confirmați orice solicitare și verificați dacă ați remediat problema de utilizare mare a discului REMPL Sedlauncher.

Metoda 7: Dezinstalați Windows Setup Remediations

Dacă încă mai aveți de-a face cu Sedlauncher.exe Windows 10 cu probleme de utilizare a discului, puteți elimina fișierele instalate precum Windows Setup Remediations (x64) (KB4023057) sau Update for Windows 10 for x64-based Systems (KB4023057) din sistem și verificați dacă acest lucru funcționează pentru tine. Iată câteva instrucțiuni referitoare la același lucru.

1. Apăsați tasta Windows, introduceți aplicații și caracteristici și faceți clic pe Deschidere.

2. Acum, căutați următoarele.

 • Remedieri de instalare Windows (x64) (KB4023057)

 • Actualizare pentru Windows 10 pentru sisteme bazate pe x64 (KB4023057)

3. După ce ați găsit oricare dintre aceste fișiere, faceți clic pe Dezinstalare și confirmați solicitarea dacă există.

Notă: Un exemplu de referință pentru dezinstalarea fișierului de actualizare Windows KB este prezentat mai jos.

4. După ce ați dezinstalat fișierul listat, reporniți computerul.

Metoda 8: Dezinstalați actualizările recente

Dacă vă confruntați cu o problemă de utilizare mare a discului REMPL Sedlauncher după actualizarea sistemului de operare Windows, fișierele și configurațiile programului dvs. de sistem ar putea fi incompatibile cu noua actualizare și, în acest caz, dezinstalați actualizările recente de pe computer. De asemenea, veți obține stabilitatea computerului dvs. după dezinstalarea unei actualizări defectuoase. Iată cum să o faci.

1. Apăsați tasta Windows, tastați Control Panel și faceți clic pe Open.

2. Setați Vizualizare după > Categorie, apoi faceți clic pe Dezinstalați un program din meniul Programe, așa cum se arată.

3. Acum, faceți clic pe Vizualizare actualizări instalate în panoul din stânga, așa cum se arată aici.

4. Acum, selectați cea mai recentă actualizare și faceți clic pe opțiunea Dezinstalare, așa cum se arată mai jos.

5. Apoi, confirmați solicitarea, dacă există, și reporniți computerul.

Verificați dacă ați remediat problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe Windows 10.

Metoda 9: Reinstalați aplicațiile instalate recent

În mai multe cazuri, cea mai recentă aplicație pe care ați instalat-o pe computer ar putea interfera cu procesele REMPL Sedlauncher. Deci, în acest caz, luați în considerare reinstalarea software-ului sau a aplicației.

Notă: În acest ghid, sunt demonstrați pașii pentru a reinstala Zoom. Urmați pașii conform software-ului dvs.

1. Apăsați și mențineți apăsate tastele Windows + I împreună pentru a deschide Setările Windows.

2. Acum, faceți clic pe Aplicații.

3. Acum, căutați și faceți clic pe Zoom și selectați opțiunea Dezinstalare.

4. Acum, confirmați solicitarea dacă există și reporniți computerul după ce ați dezinstalat Zoom.

5. Vizitați pagina oficială de descărcare Zoom și faceți clic pe butonul Descărcare așa cum este descris.

6. Acum, navigați la Descărcările mele și faceți dublu clic pe fișierul de configurare Zoom pentru al lansa.

7. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza instalarea pe computer.

8. În cele din urmă, ați reinstalat Zoom pe computer. Acum verificați dacă puteți remedia problema de utilizare ridicată a discului Sedlauncher.exe.

Metoda 10: Efectuați Restaurarea sistemului

Există multe circumstanțe în care cea mai recentă actualizare Windows a rupt mecanismul wireless al computerului dvs. Dacă versiunea actuală a PC-ului tău Windows 10 interferează cu arhitectura existentă a configurațiilor de rețea, te vei confrunta cu problema discutată. Restaurare sistem va readuce computerul la versiunea în care funcționa fără erori. Pentru a face acest lucru, urmați ghidul nostru despre Cum să utilizați Restaurarea sistemului pe Windows 10 și implementați instrucțiunile așa cum este demonstrat.

Metoda 11: Resetați computerul

Dacă niciuna dintre metode nu v-a ajutat să remediați problema de utilizare ridicată a discului REMPL Sedlauncher, atunci trebuie să vă instalați cu siguranță sistemul de operare Windows. Pentru a porni curățat computerul, implementați pașii conform instrucțiunilor din ghidul nostru Cum se face o instalare curată a Windows 10

***

Sperăm că acest ghid a fost util și ați putea remedia utilizarea ridicată a discului Sedlauncher.exe în Windows 10. Spuneți-ne ce subiect doriți să explorăm în continuare. De asemenea, dacă aveți întrebări/sugestii cu privire la acest articol, atunci nu ezitați să le trimiteți în secțiunea de comentarii.