05/24/2022

Remediați telecomanda Vizio care nu funcționează

O telecomandă Vizio poate înceta să funcționeze din cauza bateriilor epuizate ale dispozitivului, a senzorilor TV blocați, a resturilor de alimentare ale telecomenzii și a televizorului, surse de alimentare necurate, memorie blocată la distanță și chiar dificultăți cu televizorul în sine. Când apare problema telecomenzii Vizio care nu funcționează, rămâi cu un televizor aproape inutilizabil. Deci, a avea o telecomandă funcțională, precum și a avea grijă de ea, este esențială pentru o durată de viață mai lungă. Dacă, desigur, anumite bucăți nu se rup. În comparație cu alte telecomenzi, telecomanda Vizio este mai importantă pentru utilizarea televizorului, deoarece include capabilități smart TV care vă permit să utilizați și să răsfoiți multe aplicații. În acest articol, am arătat cum să remediați problema de nefuncționare a telecomenzii Vizio. Deci, continuați să citiți pentru a cunoaște pașii pentru resetarea telecomenzii Vizio.

Cum să remediați telecomanda Vizio care nu funcționează

Am reușit să identificăm următoarele cauze pentru care telecomanda Vizio nu funcționează după o examinare amănunțită a rapoartelor utilizatorilor.

 • Bateriile care au fost oprite: dacă bateriile telecomenzii Vizio au fost oprite, nu o veți putea folosi.

 • Senzor TV blocat: Această eroare apare atunci când fasciculul IR nu poate ajunge la televizor din cauza unei obstacole între telecomandă și senzorul televizorului.

 • Interferențe electronice: dacă alte dispozitive din apropiere generează radiații care interferează cu razele IR ale telecomenzii, este posibil să întâmpinați greșeala curentă.

 • Sursă de alimentare murdară: dacă sursa de alimentare a televizorului furnizează energie murdară sistemului, este posibil să vă confruntați cu această problemă.

 • Reziduuri de energie TV și telecomandă: Dacă telecomanda sau televizorul au reziduuri de putere care le împiedică capacitatea de a trimite sau de a traduce fasciculul IR, este posibil să întâmpinați problema curentă.

 • Memorie blocată la distanță: dacă memoria la distanță a rămas blocată pe un anumit loc sau dispozitiv, este posibil să aveți probleme similare cu cea actuală.

 • Televizor defect: Dacă televizorul dvs. a devenit defect, este posibil să fiți afectat de problemă.

Pași de bază de depanare

Înainte de a trece la răspunsuri, trebuie să verificăm din nou dacă telecomanda generează lumină infraroșie (dacă utilizați o telecomandă IR). Un test simplu al camerei poate fi folosit pentru a realiza acest lucru. O cameră digitală sau o cameră de pe un telefon mobil poate fi folosită în acest scop.

 • Porniți camera și apoi priviți prin ecran dispozitivul de control de la distanță.
 • Îndreptați spre capătul telecomenzii, cel care este în mod obișnuit îndreptat spre televizor, spre cameră.
 • Dacă țineți apăsat orice buton de pe telecomandă, ar trebui să vedeți o lumină intermitentă de la LED-ul IR de la capătul telecomenzii pe ecranul camerei dvs.
 • Verificați toate butoanele de pe telecomandă, în special butoanele de pornire și de volum, pentru a verifica dacă funcționează.
 • Dacă niciunul dintre butoane nu funcționează, este posibil ca telecomanda să fie defectă.
 • Dacă doar câteva butoane nu funcționează, este posibil ca contactele lor să fie murdare sau uzate din cauza utilizării.
 • Dacă toate butoanele sunt funcționale, puteți trece la pasul următor din procedura de depanare.

Iată metodele avansate de depanare pentru resetarea telecomenzii Vizio.

Metoda 1: Pornire la distanță

Reziduurile de putere pot face ca telecomanda Vizio să nu mai funcționeze. Chiar dacă nu utilizați telecomandă, ciclul de alimentare ajută la resetarea telecomenzii Vizio și epuizează orice putere rămasă. Scopul reciclării alimentării este de a garanta că orice setări temporare sunt complet resetate. Orice setări eronate ale telecomenzii pot fi remediate ca urmare a acestui fapt. Acest lucru poate ajuta la eliberarea unui buton blocat pe telecomandă de care nu erați conștient. Urmați pașii indicați pentru a remedia problema de la distanța Vizio care nu funcționează.

1. Scoateți bateriile telecomenzii.

2. Apăsați butonul de pornire de pe telecomandă. Butonul se află de obicei în partea de sus a telecomenzii.

3. După cinci secunde, eliberați butonul de pornire. Orice putere rămasă va fi preluată de la telecomandă.

4. Cel puțin o dată, apăsați fiecare buton de pe telecomandă. Acest lucru va ajuta la slăbirea oricăror butoane blocate.

Notă: Aveți grijă când eliminați orice buton de pe telecomandă care este blocat într-o poziție apăsată permanent; în caz contrar, telecomanda nu va răspunde la nicio intrare suplimentară din partea utilizatorului.

5. Înlocuiți bateriile din telecomandă.

6. Verificați pentru a vedea dacă telecomanda a început să funcționeze corect.

Metoda 2: Power Cycle TV

Dacă un televizor Vizio este într-o stare incorectă sau oricare dintre setările sale nu funcționează, este posibil să nu mai răspundă la toate intrările, inclusiv la schimbarea canalului cu ajutorul telecomenzii. Problema poate fi rezolvată prin deconectarea televizorului.

1. Scoateți televizorul din priza de perete.

2. Timp de 30 de secunde, apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire al televizorului, care va consuma puterea rămasă a televizorului și poate rezolva dificultățile ciudate.

3. Așteptați un minut.

4. Reconectați televizorul la sursa de alimentare și porniți-l.

Verificați încă o dată telecomanda pentru a vă asigura că este în stare bună de funcționare.

Metoda 3: Schimbați bateriile

Schimbarea bateriilor cu altele noi este cea mai rapidă modalitate de a vă asigura că telecomanda este funcțională și este esențială pentru resetarea telecomenzii Vizio. Majoritatea telecomenzilor Vizio acceptă două baterii AA sau două baterii AAA. Treceți la următoarea soluție dacă noile baterii nu abordează problema pentru a remedia problema de la telecomandă Vizio care nu funcționează.

Metoda 4: Eliminați blocajul senzorului TV

Un alt pas pentru resetarea telecomenzii Vizio este eliminarea blocajului senzorului TV. Deoarece senzorul IR de pe televizor este obstrucționat și nu poate primi semnalul IR, este posibil ca telecomanda televizorului inteligent Vizio să nu funcționeze. Senzorul IR al televizorului se găsește de obicei în stânga jos sau în dreapta jos a ecranului. Chiar și lucrurile translucide, cum ar fi folie de plastic de protecție care vine cu noile televizoare, ar putea bloca semnalul infraroșu de la telecomandă.

1. Localizați senzorul infraroșu al televizorului.

2. Orice lucru din fața televizorului trebuie mutat.

3. Căutați orice pete și pe senzor. Alcoolul poate fi folosit pentru a curăța partea frontală a senzorului.

4. Acum apăsați butonul de pornire de pe telecomandă și îndreptați-l către senzorul IR al televizorului.

5. Asigurați-vă că vă aflați la 10 picioare de televizor, deoarece semnalele IR funcționează doar până la o anumită distanță.

6. Veți afla dacă a existat obstacol în semnalul IR dacă televizorul pornește sau se oprește.

Metoda 5: Schimbați sursa de alimentare

Dirty Power se referă la o anomalie în calitatea puterii date unui dispozitiv. Modificările de tensiune, factorii de putere slabi, variațiile de frecvență și supratensiunile de putere sunt exemple de nereguli. Dacă televizorul dvs. este conectat la o sursă de alimentare murdară, este posibil să observați că telecomanda Vizio nu funcționează.

1. Scoateți cablul de alimentare de la televizorul Vizio.

2. Mutați televizorul Vizio la o altă sursă de alimentare unde se știe că electricitatea este normală și conectați-l.

Verificați pentru a vedea dacă telecomanda funcționează corect acum.

Metoda 6: Limitați interferențele electronice

Odată cu apariția tehnologiei, dispozitivele electronice au devenit o parte esențială a vieții noastre de zi cu zi. Aceste echipamente electrice generează diferite tipuri de radiații, care ar putea face ca telecomanda să nu mai funcționeze dacă aceste radiații interferează cu semnalul IR. Senzorul IR al televizorului se găsește în mod normal în stânga jos sau în dreapta jos a ecranului. Orice lucru care poate ascunde senzorul, inclusiv folie de plastic de protecție care vine cu televizoarele noi, este extrem de sensibil.

1. Identificați orice alte dispozitive electrice sau lumini care sunt aprinse în câmpul vizual al ferestrei senzorului de la distanță, inclusiv CFL-urile.

2. Opriți sau mutați televizorul într-o zonă nouă.

3. Acoperiți senzorul IR din partea frontală a receptorului cu o bucată de bandă albastră pentru vopsit sau bandă de mascare maro simplă. Banda de pictură poate filtra infraroșul rătăcit de la alte dispozitive, permițând semnalului de la distanță să treacă.

4. Curățați orice impurități de pe senzorul televizorului și pe senzorul de la distanță IR folosind un tampon de bumbac înmuiat în alcool distilat.

***

Sperăm că ați găsit aceste informații utile și că ați reușit să rezolvați cum să remediați problema de nefuncționare a telecomenzii Vizio. Vă rugăm să ne spuneți care metodă a fost cea mai benefică pentru dvs. Puteți folosi formularul de mai jos dacă aveți întrebări sau comentarii.

  Cum să deschideți și să extrageți fișiere RAR de pe orice dispozitiv