Recenzie HOVERAir X1: Cameramanul zburător autonom

Recomandări cheie

 • HoverAir X1 este o dronă ușoară și portabilă, cu o calitate decentă a imaginii și video pentru uz personal.
 • Oferă cinci moduri de fotografiere și stabilizare triplă pentru înregistrări fluide și de înaltă calitate.
 • Drona are control limitat al camerei, autonomie redusă a bateriei și nu evită obstacolele, dar este prietenoasă pentru începători și perfectă pentru momente rapide de vlogging.

The HoverAir X1 este un dispozitiv pliabil, ușor, care poate fi lansat din palmă și operat cu doar două butoane pentru a selecta dintre diferitele sale moduri de zbor autonome. Este foarte practic pentru cei care doresc să renunțe la calibrările înainte de zbor și să obțină acele momente rapide de vlogging din mers.

Ca un compromis pentru dimensiunea sa mini, Hoverair X1 nu oferă cea mai înaltă calitate a imaginii, interval de zbor sau timp de zbor per baterie. Cu toate acestea, este un dispozitiv prietenos pentru începători, care vă permite să obțineți imagini și videoclipuri secundare fără un operator de cameră practic.

HOVERAir X1

HoverAir X1 este o dronă de clasă de uz personal concepută să zboare autonom pentru a captura videoclipuri și imagini. Poate fi acționat de la doar două butoane sau preluat pentru zbor manual în aplicația însoțitoare. Pentru confort suplimentar, oferă un design complet închis, cu apărătoare de siguranță, fiind în același timp ușor și pliabil pentru a permite un tranzit ușor. În plus, cele cinci moduri de fotografiere ale sale oferă opțiuni video de 2,7K (30FPS), 1080P (60 și 30FPS) sau fotografii de 12MP pentru a stoca în spațiul său intern de stocare de 32 GB. Camera dronei încearcă să obțină cele mai bune fotografii, în timp ce stabilizarea triplă netezește procesul, alături de rezistența la vânt de nivelul patru.

Marca HOVERAir

Aplicația Hover X1

Viteza 7 m/s (15,6 mph) – Orizontal | 1,5 m/s (~3,3 mph) – Urcare/Coborâre

Greutate 125 g (0,28 lbs)

Raza de acțiune 98 ft (30 m)

Conectivitate Wi-Fi (2,4 GHz, 5,8 GHz)

Baterie 1050mAh

Dimensiuni 5 x 3,4 x 1,2 inchi (127 x 86 x 31 mm) pliat / 5 x 5,7 x 1,2 inchi (127 x 145 x 30 mm) desfășurat

Rezoluție video 2.7K (30fps), 1080P (60fps), 1080P (30fps) HDR

Formate video MP4

Vizualizare live Da

Nivelul de rezistență la viteza maximă a vântului-4 (7,9 m/s)

Vizualizare la persoana întâi (FPV) Vizualizare live prin aplicație

Rata de biți 32 Mbps

Pro

 • Ușoare și portabile
 • Tripla stabilizare
 • Traseele inteligente de zbor mențin subiectul la vedere cu ușurință
 • Lansarea Palm este simplă
 • Detectează când condițiile vântului sunt prea volatile
 • Opțiune de zbor manual cu vizualizare live prin aplicație

Contra

 • Durată de viață scăzută a bateriei (9 până la 10 minute)
 • Control limitat al camerei
 • Fără evitare a obstacolelor/coliziunii
 • Defecțiuni ocazionale în aplicație sau conectivitate

Configurare: în mare parte fără sudură

James Hirtz / MakeUseOf

După desfășurarea și încărcarea completă a bateriei, Hoverair X1 trebuie să se conecteze la aplicația Hover X1. Acest lucru vă va asigura că puteți obține actualizările necesare de firmware, puteți accesa spațiul de stocare al dispozitivului și puteți consulta orice tutoriale înainte de zbor.

Antrenamentul ghidat al aplicației nu durează foarte mult, dar va trebui să vă asigurați că fiecare pas se înregistrează în aplicație pentru a evita să fie nevoie să reporniți drona și să o repetați pentru prima dată. Acest lucru se poate întâmpla dacă rupeți din greșeală la nivelul feței cu camera dronei atunci când practicați pentru prima dată decolarea cu palma, de exemplu.

Design: ușor și pliabil

James Hirtz / MakeUseOf

Ca mini dronă, HoverAir X1 se pliază până la aproximativ 5 x 3,4 x 1,2 inchi (127 x 86 x 31 mm) și se extinde la 5,7 inci lățime (145 mm) când este desfășurat. Natura manuală a dronei coincide cu greutatea sa de 125 g (0,28 lire sterline) cu bateria instalată, ceea ce o face potrivită fie pentru un buzunar, fie pentru o geantă de călătorie de dimensiuni mici și, de asemenea, o menține sub cerințele de greutate pentru înregistrarea FAA. Designul complet acoperit folosește un plastic robust și ușor elastic pentru a menține elicele în siguranță în timpul tranzitului sau în cazul în care drona se întâmplă să se apropie prea mult de o creangă a copacului.

James Hirtz / MakeUseOf

Dincolo de designul său mic, LED-ul frontal își va schimba culorile și va clipi pentru a indica starea sa actuală sau orice problemă. Acest lucru coincide de obicei cu un anunț vocal, așa că vă puteți reconfirma setările de zbor înainte de a trimite Hoverair X1 la cer sau puteți observa o problemă în direct dacă ar trebui să vă luați ochii de la dronă.

  Cum să creați o imagine a unității dvs. USB

Pentru conectivitate, drona folosește Wi-Fi 2,4 GHz sau 5,8 GHz; te vei conecta direct la Wi-Fi-ul dronei Hover pentru a-i accesa albumul. Nu există o expansiune de stocare, iar drona vine cu 32 GB pe dispozitiv. Aplicația notează spațiul rămas.

În timpul zborului, HoverAir X1 poate pleca la aproximativ 98 ft (30 m) de utilizator. Între timp, viteza sa de zbor atinge 7 m/s (15,6 mph) în timp ce zboară orizontal sau 1,5 m/s (3,3 mph) la urcare sau coborâre.

James Hirtz / MakeUseOf

Pentru a naviga, HoverAir X1 folosește sistemul de poziționare VIO mai degrabă decât orice navigație GPS. Aceasta oferă opțiunea de a zbura și în interior, cu condiția să fie disponibilă suficientă iluminare. Ca un compromis, nu există o adevărată evitare a obstacolelor și veți primi doar un avertisment pe măsură ce drona ajunge într-un scenariu problematic, așa că cel mai bine este să țineți ochii pe el.

Pentru stabilizare, HoverAir X1 folosește un sistem triplu format dintr-un cardan, nivelare a orizontului și stabilizare electronică a imaginii (EIS). Acest lucru este combinat cu algoritmii săi de viziune bazați pe computer, care ar trebui să mențină subiectul în cadru în timpul modurilor de zbor inteligente.

Testarea condițiilor de zbor

James Hirtz / MakeUseOf

Lipsa telecomenzii vine cu câteva restricții. În anumite condiții, HoverAir X1 pur și simplu nu va decola, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vor apărea câteva scenarii de accidente.

Dacă zburați într-o lumină insuficientă (sub intervalul ≥15 lux), HoverAir X1 vă va alerta și nu va decola. În mod similar, dacă scoateți HoverAir X1 într-o zi care depășește rezistența la vânt de nivelul patru (7,9 m/s), fie își va încetini viteza de zbor pe măsură ce se apropie de pragul de viteză a vântului, fie va încheia zborul și va începe aterizarea dacă lovit de vânturi care îi depășesc rezistența.

Nicio măsură de siguranță nu este suprasensibilă; este destul de evident când priviți Hoverair X1 luptă împotriva vântului brusc și se corectează. Sistemul de stabilizare tripla isi face si treaba; veți observa agitația camerei doar dacă depășește toleranțele normale la vânt.

Deși cel mai bine este să zbori cu HoverAir X1 pe vreme plăcută, este bine că poate monitoriza anumite condiții pentru zburatorii mai noi.

James Hirtz / MakeUseOf

Ca măsură generală, menținerea deschisă a aplicației Hover X1 vă permite să vedeți dacă apar erori atunci când testați un mediu nou. În caz de urgență, puteți, de asemenea, să luați HoverAir X1 în aer și să îl răsturnați pentru a opri zborul dacă nu puteți iniția în siguranță o comandă de aterizare. De obicei, nu este nevoie de acest lucru decât dacă drona este pe cale să se ciocnească de mediul său sau dacă sunteți prea întâmplător când o zburați în interior.

James Hirtz / MakeUseOf

Înainte de a face fotografii mai lungi, cel mai bine este să vă simțiți cu adevărat mediul în care veți lucra. De exemplu, dacă HoverAir X1 vă urmărește în timp ce mergeți sau alergați, o viraj strâns îl poate duce la un obstacol. . Designul complet acoperit îi va permite să se elibereze într-o anumită măsură, dar cel mai bine ar fi să evitați zonele încărcate de obstacole sau să le urmăriți îndeaproape în timpul fotografiilor de acțiune.

Încercați diferite moduri de zbor

James Hirtz / MakeUseOf

Odată ce știți cum funcționează Hoverair X1, veți dori să experimentați cu cele cinci moduri de zbor principale: hover, follow, orbita, pasăre și micșorare. Pentru fluturașii noi, aplicația Hover X1 ține, de asemenea, evidența numărului de zboruri efectuate în fiecare mod și deblochează controlul manual numai după un anumit număr de zboruri reușite.

Puteți folosi microfonul telefonului dacă doriți să adăugați voce la zborurile dvs. Odată ce HoverAir începe înregistrarea video, veți vedea un indicator că sunetul este înregistrat de pe telefon. Mai degrabă decât o setare în timpul zborului, aceasta este o setare generală care va trebui să fie dezactivată atunci când nu se dorește.

James Hirtz / MakeUseOf

Când încercați modurile pentru prima dată, aplicația Hover X1 oferă setări mai sigure pentru altitudinea dronei, distanța sau chiar viteza de rotație. Aceasta oferă o valoare încorporată sigură pentru utilizatorii mai noi care doresc să încerce cum arată diferite setări. Va trebui să ajustați setările pentru a atinge praguri mai mari, cum ar fi altitudinea maximă de 15 metri în anumite moduri. Dacă filmați în modul video vertical, veți vedea și Hoverair X1 se blochează la 1080P (30 fps) pentru video. Totuși, nu există multe setări pentru fiecare mod.

  8 noțiuni de șabloane de buget pentru a vă eficientiza finanțele

James Hirtz / MakeUseOf

Dacă doriți mai mult control, vă va fi mai bine să utilizați previzualizarea live și controlul manual din aplicație. Modurile presetate se bazează pe urmărirea unui subiect uman și urmărirea lui foarte îndeaproape fără a utiliza GPS-ul.

Acest lucru face ca HoverAir X1 să se concentreze pe un subiect uman în diferite setări. Pentru a introduce alte subiecte, ei vor trebui să rămână în vecinătatea dvs. Pentru a fotografia animale de companie și alți subiecți non-umani, veți avea nevoie de control manual complet.

Durată de viață a bateriei: Foarte limitată

James Hirtz / MakeUseOf

Un dezavantaj al lui X1 este durata medie de zbor. Ca un compromis pentru greutatea sa mai mică, capacitatea instalată a bateriei este de numai 1050mAh; acest lucru vă lasă de obicei cu un timp de funcționare de 11 minute per baterie. În condiții de zbor mai stresante, veți vedea această scădere la aproximativ nouă până la zece minute, cum ar fi în timpul zborurilor manuale cu vânturi puternice sau moduri de zbor mai complexe.

Oferte HoverAir pachete combinate care vin cu două sau trei baterii; sau puteți cumpăra altul după cum este necesar. Dar dacă obțineți un pachet combinat, acesta vine și cu un hub de încărcare a bateriei pentru a încărca mai multe baterii simultan.

James Hirtz / MakeUseOf

Pentru timpii de încărcare, HoverAir observă că pentru a ajunge la încărcarea completă este nevoie de 35 de minute per baterie cu hub-ul de încărcare sau 55 de minute când se încarcă direct la bordul X1 printr-un cablu USB-C. Pentru a atinge aceste intervale de reîncărcare, veți dori să utilizați cel puțin un adaptor PD 18W. După instalare, puteți verifica nivelul actual al bateriei atingând butonul de pornire de pe X1 sau conectându-vă la aplicație pentru o estimare procentuală completă.

Timpii de încărcare vor fluctua, de asemenea, în funcție de încărcarea finală a bateriei la care a rămas drona. În funcție de modul de zbor sau manual și de altitudinea actuală, drona poate începe să aterizeze automat, cu aproximativ trei până la cinci procente din durata de viață a bateriei rămase.

În acest moment, X1 nu va zbura, iar alerta sa vocală va spune că este prea scăzut pentru a decola, dar puteți folosi orice baterie rămasă pentru a descărca imagini sau videoclipuri din stocarea de pe dispozitiv.

Aplicația Hover X1: control manual și nu multe altele

Pe ecranul de pornire al aplicației Hover X1, veți vedea câteva dintre videoclipurile încărcate de alți utilizatori alături de propriile momente înregistrate. Dar probabil că veți dori să săriți fie la butonul Hover, fie la setări.

Dacă drona dvs. X1 este deja pornită și asociată, aplicația Hover X1 se va conecta automat la ea. Puteți apoi să accesați rapid setările de zbor, albumul sau să activați înregistrarea sunetului. Fila Hover vă permite, de asemenea, să treceți într-un mod de previzualizare inteligentă, unde puteți privi pe scurt setările limitate atât pentru fotografii, cât și pentru videoclipuri. În plus, puteți vedea comenzile manuale pentru a vă face o idee despre cum funcționează înainte de a efectua un zbor live.

Dacă nu sunteți interesat de controlul manual sau de o înregistrare extinsă a sunetului, probabil că veți folosi aplicația doar pentru a modifica setările sau pentru a descărca conținut media.

Testarea controlului manual al HoverAir X1

James Hirtz / MakeUseOf

Când sunteți gata să controlați manual X1-ul, vi se recomandă să decolați imediat după activarea modului de previzualizare, deoarece se consumă rapid bateria. Dar înainte de asta, veți dori să vă setați controlul pentru a opera fie spre dvs., fie departe de dvs. În timpul zborului, schema de control este puțin ciudată, deoarece touchpad-urile virtuale sunt stivuite unul peste celălalt, mai degrabă decât plasate unul lângă celălalt într-un format mai tipic de controler.

Dacă vă concentrați pe controlul unei singure axe de mișcare pentru lovitura dvs., aceasta nu este o afacere prea mare. Dar dacă încercați să combinați comenzile pe fiecare joystick, inițial se poate simți puțin nefiresc. Între timp, butoanele de reglare a unghiului cardanului și de înregistrare rămân pe fiecare parte a joystick-urilor de pe ecran, cu modurile și setările de fotografiere disponibile în partea de sus.

James Hirtz / MakeUseOf

În timpul zborului, veți primi alerte critice dacă atingeți orice prag, cum ar fi distanța de operare sau altitudinea maximă. Acestea pot împiedica uneori alertele de vânt, așa că, dacă zburați pe o vreme mai neplăcută, este posibil să doriți să zburați sub limitele dure ale razei sale pentru a evita o alertă suplimentară.

  7 motive pentru a alege React Native pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile

James Hirtz / MakeUseOf

Când apăsați butonul de aterizare, există o mică întârziere, deoarece se stabilizează înainte de coborâre. Dacă depășiți limitele bateriei, X1 va ateriza automat devreme pentru a vă asigura că se poate întoarce în siguranță. Pentru mai mult control al lui X1, zborul manual oferă cea mai mare flexibilitate, dar are o curbă de învățare mai abruptă.

Puteți zbura cu mai multe drone?

James Hirtz / MakeUseOf

Una dintre restricțiile cele mai stricte ale HoverAir X1 este că traseul său inteligent de zbor se concentrează pe o singură țintă. Pentru a ocoli aceasta și limitele bateriei, puteți achiziționa un alt X1. Cu toate acestea, aplicația Hover X1 se poate conecta doar la o dronă la un moment dat, așa că va trebui să planificați acest lucru sau să lansați manual al doilea X1.

James Hirtz / MakeUseOf

Dacă încercați să obțineți mai multe fotografii într-un interval scurt de timp, opțiunea de a efectua mai multe variante de mod sau ușor diferite vă poate ajuta să vă diversificați filmările fără mult mai mult efort. Dacă trebuie să modificați setările de zbor, puteți doar să schimbați conexiunea live între cele două drone în aplicația Hover X1.

James Hirtz / MakeUseOf

Când am încercat acest lucru, nu a existat nicio încrucișare a traiectoriei de zbor, chiar dacă foloseam același mod de urmărire simultan pe un subiect. Dar acesta a fost mai degrabă un accident fericit, deoarece nu comunică cu fiecare și nu evită obstacolele.

Calitatea camerei și video: așa cum era de așteptat

James Hirtz / MakeUseOf

Pe lângă durata de viață a bateriei, lipsa controlului camerei este un factor limitator al HoverAir X1. Pentru videoclipuri, puteți alege între 2,7K (30fps), 1080P (60fps) și 1080P (30fps), care vor fi toate salvate ca MP4. Fotografiile, între timp, sunt și mai limitate, cu opțiunea pentru o singură fotografie sau în rafală în format JPEG de 4.000 x 3.000 pixeli (12 megapixeli). Camera se ocupă de orice altceva în mod automat, așa că nu există nicio opțiune de a schimba lucruri precum ISO sau vitezele de expunere.

James Hirtz / MakeUseOf

După cum s-ar putea aștepta, sistemul automat de cameră poate face fotografiile să pară puțin supraprocesate, dar puteți captura în continuare detalii foarte fine. Dacă obiectivul dvs. principal pentru fotografiile dvs. este utilizarea personală sau rețelele sociale, aceasta este mult mai puțin o problemă, dar este din nou un compromis cu ușurința de utilizare.

James Hirtz / MakeUseOf

În general, HoverAir X1 este utilizat în mod ideal pentru capacitățile sale de urmărire video. Dacă îl utilizați acolo, veți beneficia la maximum de el atunci când îl combinați cu portabilitatea sa.

Ar trebui să cumpărați HoverAir X1?

James Hirtz / MakeUseOf

Specificațiile HoverAir X1 arată mai puțin impresionante pe hârtie decât ar sugera eticheta de preț de 400 USD. La o privire, probabil îl veți compara cu DJI Mini 2 SE pentru specificațiile sale video și fotografie și funcționează foarte similar acolo. Cu toate acestea, pierde în ceea ce privește performanța de zbor cu o durată de viață mai scurtă a bateriei, raza de zbor și o rezistență mai mică la vânt.

În schimb, ați opta pentru HoverAir X1 în primul rând pentru confortul său. Dacă îți dorești o dronă pe care să o poți transporta toată ziua fără să o observi și să zbori rapid în interior și în exterior, ea câștigă acolo. În comparație cu DJI Mini 2 SE, veți găsi și o siguranță îmbunătățită cu cușca din jurul elicelor.

Dacă sunteți dispus să renunțați la un anumit control și putere, HoverAir X1 se dovedește o introducere incredibil de îngăduitoare la o dronă personală. Trebuie doar să decideți dacă amprenta sa mică se potrivește cel mai bine situațiilor dvs. de fotografiere.

HOVERAir X1

HoverAir X1 este o dronă de clasă de uz personal concepută să zboare autonom pentru a captura videoclipuri și imagini. Poate fi acționat de la doar două butoane sau preluat pentru zbor manual în aplicația însoțitoare. Pentru confort suplimentar, oferă un design complet închis, cu apărătoare de siguranță, fiind în același timp ușor și pliabil pentru a permite un tranzit ușor. În plus, cele cinci moduri de fotografiere ale sale oferă opțiuni video de 2,7K (30FPS), 1080P (60 și 30FPS) sau fotografii de 12MP pentru a stoca în spațiul său intern de stocare de 32 GB. Camera dronei încearcă să obțină cele mai bune fotografii, în timp ce stabilizarea triplă netezește procesul, alături de rezistența la vânt de nivelul patru.

Marca HOVERAir

Aplicația Hover X1

Viteza 7 m/s (15,6 mph) – Orizontal | 1,5 m/s (~3,3 mph) – Urcare/Coborâre

Greutate 125 g (0,28 lbs)

Raza de acțiune 98 ft (30 m)

Conectivitate Wi-Fi (2,4 GHz, 5,8 GHz)

Baterie 1050mAh

Vizualizare la persoana întâi (FPV) Vizualizare live prin aplicație

Dimensiuni 5 x 3,4 x 1,2 inchi (127 x 86 x 31 mm) pliat / 5 x 5,7 x 1,2 inchi (127 x 145 x 30 mm) desfășurat

Rezoluție video 2.7K (30fps), 1080P (60fps), 1080P (30fps) HDR

Formate video MP4

Rata de biți 32 Mbps

Vizualizare live Da

Nivelul de rezistență la viteza maximă a vântului-4 (7,9 m/s)