03/01/2024

Puteți plăti pentru asistență extinsă pentru Windows 10, dar ar trebui?

Recomandări cheie

  • Microsoft va oferi un plan plătit de actualizări de securitate extinse pentru utilizatorii Windows 10 pentru a continua să primească actualizări de securitate critice până în 2028.
  • Planul include doar remedieri pentru exploatări grave și găuri de securitate, nu funcții noi sau modificări de performanță.
  • Luați în considerare să plătiți pentru plan dacă vă bazați pe Windows 10 pentru anumite aplicații sau dacă hardware-ul dvs. actual nu poate suporta Windows 11, dar fiți pregătit să renunțați la livrare înainte ca suportul să se termine.

Într-o mișcare surpriză, Microsoft va permite utilizatorilor Windows 10 să continue să primească actualizări pentru sistemele lor. Problema este că trebuie să plătiți pentru a continua să obțineți sprijin, dar merită să faceți? Să explorăm de ce ar trebui sau nu ar trebui să plătiți pentru a continua să primiți actualizări pentru Windows 10.

Ce este planul plătit pentru sfârșitul asistenței Microsoft Windows 10?

Unsplash

Oamenii se așteaptă ca dezvoltatorii să mențină aplicațiile actualizate, ceea ce este și mai mult cazul sistemelor de operare. Acest lucru înseamnă furnizarea sistemului cu actualizări de securitate, funcții și ajustări de performanță pentru a-l menține în siguranță și pentru a funcționa optim.

  Cum să remediați codul de eroare 0x80070070 când faceți upgrade la Windows 11

Din păcate, companiile trebuie să reducă sprijinul în cele din urmă. Dacă nu ar fi făcut-o, ar trebui să susțină produsele pe care le-au lansat cu zeci de ani în urmă. Pentru a împiedica compania să cheltuiască mult timp și bani pe dispozitive și sisteme antice, ei acordă produselor lor o dată de „sfârșit de viață”, după care suportul va fi întrerupt.

Windows 10 nu face excepție: Microsoft va reduce suportul pentru acesta pe 14 octombrie 2025. Cu toate acestea, într-o nouă mișcare, Microsoft a anunțat Întrebări frecvente privind ciclul de viață Windows că va permite oamenilor să plătească o taxă anuală pentru un plan de „Actualizări de securitate extinse” pentru a continua să primească actualizări până în 2028.

În prealabil, când Microsoft a oferit un serviciu similar pentru Windows 7, doar companiile aveau voie să achiziționeze planul. Cu toate acestea, persoanele pot plăti pentru a menține Windows 10 actualizat după data de sfârșit. La momentul scrierii, nu știm cât va costa planul.

Ce vă oferă planul de actualizări de securitate extinse Windows 10?

Dacă doriți să obțineți noi funcții interesante ale Windows 10 după data de sfârșit, veți fi foarte dezamăgit. După cum afirmă Microsoft în documentul său Întrebări frecvente privind ciclul de viață Windows:

Dacă sunteți un consumator individual sau o organizație care alege să continue să utilizeze Windows 10 după ce asistența se încheie pe 14 octombrie 2025, veți avea opțiunea de a vă înscrie computerul în programul plătit Actualizări de securitate extinse (ESU). Programul ESU permite computerelor să primească în continuare actualizări de securitate critice și importante […] printr-un serviciu de abonament anual după încheierea asistenței.

Când plătiți pentru Planul extins de actualizări de securitate, tot ceea ce obțineți sunt remedieri pentru exploatări grave și găuri de securitate. Defecte mai mici (pe care Microsoft le acordă o evaluare „Moderată” și „Scăzută”) nu vor fi remediate.

Motive pentru a plăti pentru Planul extins de actualizări de securitate pentru Windows 10

Unsplash

  Cele mai bune 10 programe de descărcare de torrent pentru PC Windows/MAC 2023 – [Top List]

Acum știm ce vă aduce planul, haideți să explorăm câteva motive pentru care ați putea plăti, presupunând că costul nu este de îngrijorare.

Aplicațiile de care aveți nevoie nu au trecut încă la Windows 11

Dacă depindeți de aplicații specifice pentru jobul sau hobby-ul dvs., dar acestea nu funcționează încă pe Windows 11, este foarte logic să plătiți pentru asistența continuă pentru Windows 10. Cu toate acestea, asigurați-vă că aplicațiile pe care le utilizați sunt planificate să migreze în curând la Windows 11.

Dacă nu puteți găsi informații despre dacă dezvoltatorii își migrează aplicațiile către Windows 11, trimiteți-le un e-mail. Dacă dezvoltatorii abandonează o aplicație, ar trebui să încercați opțiuni alternative care funcționează pe Windows 11, astfel încât să nu rămâneți blocat cu un Windows 10 neacceptat când va veni 2028.

PC-ul dvs. nu poate face față cerințelor hardware ale Windows 11

Cel mai mare obstacol pe care oamenii l-au avut atunci când au încercat să facă upgrade de la Windows 10 a fost cât de stricte erau cerințele de sistem ale Windows 11. Numai puterea hardware nu a fost suficientă; de asemenea, aveai nevoie de hardware-ul tău pentru a respecta anumite măsuri de securitate, altfel Microsoft ar declara PC-ul tău incompatibil.

Dacă nu puteți plăti încă pentru hardware nou, extinderea suportului pentru sistemul dvs. Windows 10 vă poate oferi timp să economisiți. Cu toate acestea, acest lucru depinde în mare măsură de cât va decide Microsoft să vă taxeze. Dacă vor mai mult de 100 USD pe an, ar fi mai bine să folosiți acești bani pe hardware nou – sau puteți pur și simplu să ocoliți cerințele minime de hardware ale Windows 11.

Motive pentru a face upgrade la Windows 11

Unsplash

În timp ce Windows 10 a câștigat inimile multor oameni, există și câteva motive bune pentru a face upgrade la Windows 11.

  Cum să împărțiți și să aliniați Windows cu comenzile rapide de la tastatură pe macOS

Actualizările plătite ale Windows 10 vor conține doar remedieri de securitate

După cum am menționat anterior, veți plăti doar pentru funcțiile bazate pe securitate. Asta înseamnă că nu mai sunt completări interesante, ajustări de performanță sau chiar remedieri pentru erori minore de securitate.

Windows 11 nu împărtășește această problemă; Microsoft îl menține în mod constant actualizat cu funcții noi și îmbunătățiri interesante ale sistemului de operare. Ca atare, veți pierde câteva funcții noi grozave dacă rămâneți cu Windows 10.

Puteți face ca Windows 11 să funcționeze ca Windows 10

Dacă nu vă place cum arată sau se comportă Windows 11, îl puteți face să semene mai mult cu Windows 10, astfel încât să vă simțiți mai familiar. Aceasta include descărcarea de aplicații terță parte pentru ca Windows 11 să semene mai mult cu Windows 10.

Asistența plătită pentru Windows 10 va expira în cele din urmă

Oricât de frumos sună să extinzi suportul Windows 10 la sfârșitul vieții, asta este tot: o extensie. Când 2028 va avea loc, suportul extins se va încheia și veți reveni la primul loc. Trebuie să vă gândiți dacă plătirea acelor ani suplimentari merită investiția față de actualizarea la Windows 11.

Ar trebui să plătiți pentru planul de actualizări de securitate extinse pentru Windows 10?

Având în vedere că încă nu știm cât va fi suportul extins, este greu să dăm un da sau un nu acestei întrebări. Cu toate acestea, atunci când costul iese din ecuație, devine mult mai ușor.

Persoanele care se bazează pe Windows 10, fie pentru că aplicațiile pe care le folosesc rulează doar pe acesta, fie pentru că hardware-ul lor nu acceptă Windows 11, ar trebui să ia în considerare plata taxei anuale. Aceasta nu este menită să fie o soluție permanentă, ci o modalitate de a evita utilizarea unui sistem de operare nesigur până când sunteți gata să treceți la Windows 11.

Plata pentru asistență Windows 10 pentru a depăși Windows 11 poate să nu fie o idee grozavă. Întrebați-vă: când Windows 10 va pierde suportul în 2028, veți continua să utilizați sistemul de operare? Dacă nu, puteți economisi niște bani și puteți migra acum. Dacă doriți, atunci veți primi câțiva ani de siguranță pentru banii dvs., dar apoi veți reveni la nesuportat din nou.

Dacă costul este cea mai mare preocupare a ta, ar fi mai bine să folosești o distribuție Linux pentru utilizatorii Windows.

x