PC-ul tău poate rula Windows 11? Verificați aceste cerințe de sistem

Asigurați-vă că computerul dvs. îndeplinește cerințele minime ale Windows 11 înainte de a vă gândi la upgrade.

Legături rapide

Recomandări cheie

 • Windows 11 este un upgrade gratuit pentru utilizatorii Windows 10. Cu toate acestea, necesită hardware mai avansat.
 • Puteți utiliza aplicația Microsoft PC Health Check pentru a determina dacă computerul dvs. îndeplinește cerințele minime pentru Windows 11.
 • Dacă computerul dvs. nu îndeplinește anumite cerințe, încercați să schimbați setări precum TPM și Secure Boot din BIOS.

Windows 11 oferă mai multe îmbunătățiri față de predecesorul său și este un upgrade gratuit de la Windows 10, atâta timp cât computerul dvs. îndeplinește anumite cerințe. Cu toate acestea, spre deosebire de Windows 10, care acceptă dispozitive mai vechi cu Windows 8, Windows 11 necesită hardware mai avansat.

Cerințe minime pentru instalarea Windows 11

Dacă computerul dvs. are câțiva ani, există șanse destul de mari să nu puteți rula Windows 11. site-ul Microsoft enumeră următoarele cerințe hardware de bază. Compania precizează că utilizatorii Windows ar putea avea nevoie să-și actualizeze computerele dacă nu îndeplinesc cerințele.

 • CPU: 1GHz sau mai rapid pe un procesor compatibil pe 64 de biți sau System on a Chip (SoC)
 • GPU: compatibil DirectX 12 cu driverul WDDM 2.0
 • RAM: 4 GB sau mai mare
 • Hard disk: 64 GB sau mai mare
 • Firmware de sistem: UEFI, capabil de pornire sigură
 • TPM: Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0
 • Afișaj: afișaj HD (720p) mai mare de 9″ în diagonală, 8 biți pe canal de culoare
 • Conexiune la internet și conturi Microsoft: ediția Windows 11 Home necesită conectivitate la internet și un cont Microsoft pentru a finaliza configurarea dispozitivului la prima utilizare. Trecerea unui dispozitiv din Windows 11 Home în modul S necesită și conexiune la internet.
  Remediați Nexus Mod Manager care nu se deschide pe Windows 10

Cu toate că
afirmă Microsoft
puteți rula Windows 11 pe sisteme care acceptă cel puțin TPM 1.2 ocolind verificarea pentru TPM 2.0, compania recomandă cu strictețe să nu luați acea rută.

Cum să verificați compatibilitatea cu Windows 11

Nu toată lumea știe ce hardware are în interiorul computerelor lor. Din fericire, Microsoft oferă un instrument convenabil pentru a verifica dacă computerul dvs. îndeplinește cerințele minime ale Windows 11.

 • Descărcați și instalați noul Aplicația PC Health Check de la Microsoft.
 • Lansați aplicația și faceți clic pe Verificați acum în partea de sus, sub mesajul „Prezentarea Windows 11”.
 • Veți primi pe ecran o fereastră pop-up care listează specificațiile hardware și vă informează dacă acestea îndeplinesc cerințele minime pentru Windows 11.

  Nu intrați în panică încă dacă descoperiți că computerul dvs. nu este compatibil. Mulți utilizatori cu hardware modern s-au confruntat cu această problemă, dar este în principal legată de TPM sau Secure Boot. Ambele setări pot fi modificate prin introducerea în BIOS pe computerul dumneavoastră Windows.

  Activarea AMD fTPM și Intel PTT

  • Dacă aveți un procesor AMD, setați AMD fTPM (TPM firmware) la Activat în meniul Avansat din setările BIOS/UEFI ale sistemului dumneavoastră.
  • Dacă utilizați un procesor Intel, puteți activa Intel PTT (Platform Trust Technology) din același meniu. Salvați setările, porniți computerul și verificați din nou folosind aplicația PC Health Check.

  Deși Windows 11 a fost disponibil pe scară largă din 2021, mulți utilizatori încă mai rulează Windows 10 pe computerele lor. Dacă știți că computerul dvs. îl acceptă, acum este momentul potrivit pentru a face upgrade la Windows 11, deoarece sistemul de operare s-a maturizat de la lansarea inițială.

    6 Cele mai bune alternative gratuite la Windows pentru utilizatorii avansați

  Cu toate acestea, dacă hardware-ul computerului dvs. nu îndeplinește cerințele Windows 11, știți că Microsoft va înceta suportul pentru Windows 10 în octombrie 2025. După aceea, va trebui să faceți upgrade la un computer nou sau să plătiți Microsoft o taxă anuală pentru actualizările de securitate extinse. până în octombrie 2028.