Oricum, pentru ce a fost folosită servieta Windows?

Servieta Windows a fost introdusă în Windows 95 și a fost Dropbox-ul zilei sale. Încă face parte din Windows 7, dar a fost depreciat în Windows 8 și nu mai face parte din Windows 10.

Servieta a fost totul despre sincronizarea fișierelor

Dacă sunteți suficient de bătrân, probabil că ați văzut o pictogramă „Serveta mea” pe desktopul unui computer la un moment dat, chiar dacă nu ați folosit niciodată Servieta Windows.

Servieta Windows a fost concepută pentru a face sincronizarea fișierelor mai ușoară în zilele dinaintea conexiunilor solide la internet. De exemplu, îl puteți folosi pentru a prelua fișiere esențiale de la locul de muncă acasă pe o dischetă. Sau, puteți sincroniza fișierele din rețeaua locală a locului de muncă cu laptopul înainte de a vă deconecta.

Nu a fost vorba doar de copierea fișierelor înainte și înapoi, ceea ce puteți face doar prin copiere și inserare. Servieta era doar despre menținerea acelor fișiere sincronizate. Dacă ați editat copia fișierelor din servietă, le puteți sincroniza înapoi la locația originală. Sau, dacă ați avut copii ale unor fișiere în servietă și fișierele au fost actualizate în locația inițială, ați putea sincroniza Servieta, actualizând copiile servietei pentru a se potrivi cu originalele.

Cum a funcționat servieta

Iată cum ați fi folosit Servieta:

În primul rând, ați stoca servieta pe un dispozitiv care călătorește cu dvs. De exemplu, dacă ai avea un laptop, ai putea păstra servieta oriunde pe laptop. Dacă ai avea un computer desktop, ai putea pune servieta pe o dischetă și ai putea lua acea dischetă acasă cu tine.

  Cum să utilizați diferite imagini de fundal pentru fiecare monitor în Windows 10 și 11

Puteți fie să mutați obiectul Servieta mea de pe desktop pe dischetă, fie să faceți clic dreapta în orice folder și să selectați Nou > Servieta pentru a crea una nouă.

Ați trage orice fișiere importante pe care doriți să le luați cu dvs. în Servietă. De exemplu, dacă ați avut documente importante stocate pe serverul de fișiere din rețea de la locul de muncă, le puteți trage pe acestea pe servieta de pe laptop. Sau, dacă aveai unele fișiere pe care le foloseai pe computerul desktop de la locul de muncă, le poți trage în servieta de pe dischetă.

De asemenea, puteți trage foldere întregi în servietă, iar Windows ar sincroniza acele foldere.

Acum, ați putea să vă deconectați laptopul de la rețea sau să scoateți discheta și să-l duceți pe alt computer. Servieta de pe laptop sau dischetă conținea copii ale fișierelor pe care le-ați pus în servietă. Puteți să le vizualizați offline și chiar să faceți modificări. Tocmai ai deschis servieta și apoi ai deschis fișierele dinăuntru.

Windows a tratat servietele ca practic orice alt folder. Puteți deschide un fișier direct din servietă și să-l salvați direct în servietă.

Mai târziu, te-ai întoarce la serviciu și ai conecta laptopul la rețeaua locală a locului de muncă sau ai introduce discheta în computerul desktop. Pentru a sincroniza modificările, ați deschide Servieta și ați face clic pe butonul „Actualizați tot” din bara de instrumente. Orice modificare ar fi sincronizată. De exemplu, dacă ați editat fișierele din servietă, modificările dvs. ar fi sincronizate înapoi cu locațiile originale ale fișierului. Dacă fișierele din rețeaua locului de muncă s-ar fi schimbat, copiile din servietă ar fi actualizate.

  Cum să schimbați imaginea de fundal cu baterie descărcată pe Windows 10

De asemenea, puteți utiliza butonul „Actualizați selectat” pentru a actualiza doar câteva fișiere. Și, indiferent de modul în care ați procedat, vi se va cere să alegeți ce fișiere doriți să actualizați, astfel încât să nu existe greșeli.

Spre deosebire de Dropbox, nu ați putut sincroniza fișierele de pe mai multe computere diferite cu servieta. Conținutul unei serviete ar putea fi sincronizat doar cu o singură locație – asta este. Deci, în timp ce erai departe de locul de muncă, ideea a fost să lucrezi doar cu fișierele stocate în servietă și să nu le trageți din servietă sau să încercați să le sincronizați în altă parte.

Ce sa întâmplat cu servieta?

Servieta Windows a fost grozavă când a fost introdusă în Windows 95, dar a devenit din ce în ce mai puțin importantă odată cu trecerea timpului. În ciuda acestui fapt, Servieta a fost încă parte din Windows XP, Windows Vista și Windows 7. A fost considerată „învechită” în Windows 8. Servieta Windows a fost dezactivată în versiunea originală a Windows 10 și putea fi activată numai cu un mesaj ascuns. setarea registrului. A fost eliminat complet odată cu lansarea actualizării creatorilor.

În cele din urmă, servieta a devenit mult mai puțin importantă datorită internetului. Având acces la conexiune la internet de mare viteză practic peste tot, de obicei nu este nevoie să păstrați copii offline ale fișierelor și să le sincronizați. Chiar dacă aveți nevoie de partajări de fișiere în rețea, vă puteți conecta la rețeaua locului de muncă de oriunde prin intermediul unui VPN.

Servieta a fost, de asemenea, complet înlocuită de servicii precum Dropbox, Microsoft OneDrive și Google Drive. La fel ca Servieta Windows, aceste servicii sincronizează copii ale fișierelor între computere. Deci, chiar dacă sunteți offline, puteți avea acces offline la fișierele dvs., iar acestea se vor sincroniza când reveniți online.

  Remediați Steam blocat la pregătirea pentru lansare în Windows 10

Spre deosebire de o servietă, aceste servicii vă permit să sincronizați fișierele pe mai multe computere diferite. De asemenea, toată sincronizarea are loc automat. Nu este nevoie să faceți clic pe butonul „Actualizați toate” pentru a aplica manual modificările. Servieta Windows este acum de modă veche.