12/03/2023

Nu puteți încărca fișiere în Google Chrome pentru Windows? Încercați aceste remedieri

Întâmpinați probleme la încărcarea fișierelor în Google Chrome? Poate fi destul de enervant, nu? Indiferent dacă atașați documente la e-mailuri, partajați imagini pe rețelele sociale sau trimiteți fișiere esențiale pentru serviciu sau școală, un proces de încărcare a fișierelor este esențial. Prin urmare, poate fi frustrant dacă încărcările fișierelor tale continuă să eșueze în Chrome pe computerul tău Windows.

Dacă încă nu sunteți pregătit să renunțați la browserul preferat, iată câteva sfaturi care ar trebui să vă restabilească capacitatea de a încărca fișiere în Google Chrome

1. Începeți cu remedieri generice

Înainte de a ajunge la orice sfaturi avansate de depanare, este o idee bună să încercați mai întâi câteva soluții de bază menționate mai jos.

 • Excludeți problemele legate de conexiunea dvs. la internet: o conexiune la internet slabă sau instabilă ar putea fi motivul pentru care nu puteți încărca fișiere în Chrome. Pentru a vă testa conexiunea, deschideți o filă nouă în Chrome și navigați la un site web de încredere pentru testarea vitezei internetului. Dacă există o problemă cu internetul, luați în considerare repornirea routerului sau trecerea la o altă conexiune de rețea, apoi încercați din nou.
 • Reporniți Chrome: Uneori, cele mai simple soluții sunt cele mai eficiente. Este posibil ca o eroare temporară a browserului să cauzeze probleme de încărcare a fișierelor în Chrome. Dacă acesta este cazul, repornirea Chrome ar trebui să rezolve problema.
 • Ștergeți memoria cache și cookie-urile: Datele de navigare învechite sau corupte pot cauza, de asemenea, astfel de probleme. Puteți încerca să ștergeți memoria cache și cookie-urile din Google Chrome pentru a vedea dacă asta rezolvă problema.
  Cum să dezactivați temporar antivirusul pe Windows 10

2. Utilizați o fereastră incognito

Unul dintre avantajele cheie ale utilizării Chrome este gama sa largă de suport pentru extensii. Cu toate acestea, nu toate extensiile de la terți sunt de încredere. Există șansa ca una dintre extensiile dvs. să facă Chrome să nu mai răspundă sau să se blocheze atunci când încărcați fișiere de pe computerul Windows.

Pentru a exclude această posibilitate, puteți încerca să utilizați Chrome în modul incognito, care încarcă browserul fără nicio extensie terță parte. Pentru a deschide o fereastră incognito în Chrome, faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați Fereastră incognito nouă.

După aceea, încercați să încărcați fișiere și verificați dacă problema apare din nou.

3. Dezactivați extensiile browserului

Dacă puteți încărca fișiere fără probleme într-o fereastră incognito, este probabil ca una dintre extensiile dvs. să cauzeze problema. Pentru a-l identifica, va trebui să dezactivați toate extensiile și apoi să le reactivați pe rând.

Pentru a dezactiva extensiile în Google Chrome, urmați acești pași:

 • Deschideți Google Chrome și faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte din colțul din dreapta sus.
 • Treceți cursorul peste Mai multe instrumente și apoi selectați Extensii din submeniu.
 • Utilizați comutatoarele pentru a dezactiva toate extensiile.
 • Reporniți Chrome după aceasta și apoi activați extensiile pe rând. Va trebui să încărcați un fișier de test după ce activați fiecare extensie până când problema apare din nou. După ce găsiți extensia care cauzează problema, luați în considerare eliminarea acesteia.

  4. Dezactivați modul de economisire a energiei în Chrome

  Când activați modul Economisire energie în Chrome, acesta limitează anumite procese de fundal și efecte vizuale pentru a conserva durata de viață a bateriei. Cu toate acestea, această caracteristică poate duce la eșecul încărcării fișierelor în Chrome, mai ales dacă încărcați fișiere mari.

    Tastați litere greșite (caractere) pe Windows 10? Iată reparația

  Prin urmare, cel mai bine este să dezactivați modul Economisire energie în Chrome dacă întâmpinați dificultăți. Iată pașii pentru același lucru.

 • Deschideți Chrome, faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte din colțul din dreapta sus și selectați Setări.
 • Utilizați panoul din stânga pentru a comuta la fila Performanță.
 • Dezactivează comutatorul de lângă Economizor de energie.
 • După finalizarea pașilor de mai sus, vedeți dacă puteți încărca fișiere fără probleme.

  5. Dezactivează-ți antivirusul

  Multe programe antivirus terțe au funcții de protecție web care sunt menite să vă protejeze în timp ce navigați pe internet. Cu toate acestea, aceste programe antivirus pot fi uneori intruzive și pot împiedica încărcarea fișierelor în Chrome.

  Pentru a verifica această posibilitate, puteți dezactiva temporar programul antivirus pe Windows. Pentru a face acest lucru, pur și simplu faceți clic dreapta pe pictograma barei de activități a programului antivirus și selectați Dezactivare > Dezactivare până la următoarea repornire.

  Dacă acest lucru vă rezolvă problema, va trebui să revizuiți setările de protecție web din programul antivirus și să faceți modificările necesare pentru a evita orice probleme.

  6. Instalați toate actualizările Google Chrome în așteptare

  Un alt motiv pentru care este posibil să nu puteți încărca fișiere în Google Chrome este dacă utilizați o versiune învechită sau cu erori a browserului. Deși Google Chrome se actualizează de obicei automat, acest lucru s-ar putea să nu se întâmple dacă nu ați închis browserul de ceva timp.

  Pentru a verifica și instala actualizările Google Chrome în așteptare, urmați acești pași:

 • Deschideți Google Chrome și faceți clic pe pictograma meniu (trei puncte verticale) din colțul din dreapta sus.
 • Selectați Ajutor > Despre Google Chrome.
 • Așteptați ca Chrome să descarce actualizările în așteptare, apoi faceți clic pe butonul Relansare pentru a le instala.
 •   Cum se schimbă serverele DNS pentru o navigare mai rapidă în Linux, Windows și Mac?

  După ce ați actualizat Chrome, fișierele încărcate ar trebui să funcționeze conform așteptărilor.

  7. Creați un profil Chrome nou

  Problemele cu profilul dvs. Chrome pot cauza, de asemenea, funcționarea defectuoasă a browserului. Acest lucru se poate întâmpla dacă profilul dvs. Chrome a fost corupt. Puteți încerca să creați un nou profil de utilizator în Chrome pentru a vedea dacă asta rezolvă problema. Iată cum să faci asta.

 • Deschideți Google Chrome și faceți clic pe pictograma profilului dvs. din colțul din dreapta sus.
 • Selectați Adăugați din meniul rezultat.
 • Alegeți dacă doriți să vă conectați cu sau fără cont.
 • Comutați la profilul nou creat și încercați să încărcați din nou fișiere. Dacă acest lucru vă rezolvă problema, puteți lua în considerare ștergerea vechiului profil Google Chrome.

  8. Resetați setările Chrome

  Dacă tot nu puteți încărca fișiere în Google Chrome, puteți reseta browserul ca ultimă soluție. Aceasta va elimina toate setările dvs. personalizate, va dezactiva extensiile și va șterge alte date temporare. Cu toate acestea, marcajele și parolele salvate nu vor fi afectate, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru ele.

  Pentru a reseta Google Chrome pe Windows:

 • Lansați Google Chrome și faceți clic pe meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus.
 • Selectați Setări din meniul rezultat.
 • Selectați Resetați setările din bara laterală din stânga.
 • Faceți clic pe opțiunea Restabiliți setările la valorile implicite inițiale din panoul din dreapta.
 • Faceți clic pe Resetare setări pentru a confirma.
 • După resetarea Chrome, reporniți-l și problema ar trebui să vă deranjeze.

  Experimentați din nou încărcările fără efort cu Chrome pe Windows

  Google Chrome poate fi un browser popular, dar nu este lipsit de defecte. Uneori, Chrome vă poate dezamăgi, nu vă permite să încărcați fișiere de pe computerul Windows. Sperăm că acesta nu mai este cazul, iar unul dintre sfaturile de mai sus a ajutat la rezolvarea problemei.

  x