Nu, contoarele inteligente nu sunt periculoase pentru sănătatea dumneavoastră

Înainte de a porni să căutați ce sunt contoarele inteligente, trebuie să auziți ceva foarte important: contoarele inteligente, ca orice alt dispozitiv care emite radiații cu frecvență radio, nu prezintă niciun risc pentru sănătatea dumneavoastră.

În acest moment, pe internet se vorbește mult despre pericolele contoarelor inteligente. Oamenii susțin că, deoarece contoarele inteligente utilizează frecvențe radio, pot provoca cancer, anxietate, insomnie și alte complicații. Acestea nu sunt doar conspirații inofensive pe internet; sunt proteste reale împotriva adoptării la nivel de stat a contoarelor inteligente, iar protestatarii menționează sănătatea lor ca principală preocupare. Dar ce sunt contoarele inteligente, cum funcționează și de ce radiațiile cu frecvență radio sunt inofensive?

Contoarele inteligente sunt walkie-talkie care măsoară consumul de energie

Contoarele inteligente sunt dispozitive digitale folosite pentru a măsura consumul de energie al casei tale. Ei măsoară cu precizie consumul de energie electrică în kilowați-oră și folosesc tehnologia radiofrecvenței (RF) fără fir pentru a comunica consumul de energie către compania de utilități în timp real. Aceasta este partea pe care oamenii o consideră periculoasă – frecvențele radio. Dar vom ajunge la asta într-o secundă.

Contoarele electrice, atât inteligente, cât și proaste, măsoară cantitatea de energie electrică pe care o utilizați în termeni de kilowați oră. De obicei, sunt instalate în afara casei dvs., dar după cum probabil puteți ghici, sunt conectate la circuitul clădirii dvs.

Contoarele mecanice vechi vă măsoară consumul de energie folosind doi conductori metalici și o placă de aluminiu. Cei doi conductori folosesc electricitatea care circulă prin casa ta pentru a forma un câmp electromagnetic (o formă de radiație), care face ca placa de aluminiu să se rotească. Placa se învârte mai repede pe măsură ce folosiți mai multă electricitate și mai lent pe măsură ce folosiți mai puțină electricitate. Pe măsură ce placa se învârte, rotește vitezele pe un afișaj cu cinci panouri numit indicator, care vă indică consumul de energie în kilowați oră.

Contoarele inteligente folosesc senzori AC pentru a măsura tensiunea și amperajul în circuitul casei tale. Sunt senzori digitali precisi, fără piese în mișcare și nu riscă să se defecteze din cauza defectelor mecanice sau a uzurii. Spre deosebire de contoarele mecanice, contoarele inteligente comunică consumul de energie cu compania de utilități prin frecvență radio, ceea ce elimină nevoia de agenți de verificare a contoarelor și permite companiei de utilități să vă vadă consumul de energie în timp real.

  Cum se lucrează cu variabile în Bash

Nu confunda contoarele inteligente cu produse de monitorizare a energiei, cum ar fi Sens sau Smappee. Acestea sunt dispozitive care se atașează la panoul electric și îți permit să-ți monitorizezi consumul de energie pe telefon sau tabletă și îți spun cum poți economisi bani la factura la electricitate.

Care este marea afacere?

Mulți oameni răspândesc mitul că radiațiile RF de la contoarele inteligente cauzează cancer, insomnie, anxietate și o serie de alte probleme de sănătate. Dar contoare inteligente au fost instalate în casele din SUA din 2006, și conform Administrației pentru Informații Energetice din SUA, aproape jumătate din toate casele americane au un contor inteligent. De unde vine această dezinformare și de ce este atât de bruscă?

Ei bine, unii americani erau îngrijorați de contoarele inteligente când au fost introduse pentru prima dată în 2006, dar odată cu trecerea timpului, acele preocupări au început să dispară. Dar Marea Britanie a început recent o tranziție la nivel național de la contoare mecanice la contoare inteligente (care sunt pre-ambalate cu monitoare de energie, britanici norocoși), și a provocat o mică controversă.

Inițial, doar o fracțiune din Regatul Unit a fost îngrijorat de modul în care contoarele inteligente le afectează sănătatea. Dar după ce companiile de utilități din Marea Britanie au ajuns la știri pentru umflarea facturilor la electricitate ale oamenilor și ignorarea defectelor de fabricatie în mii de contoare inteligente, „preocuparea sănătății” a contoarelor inteligente a devenit o plângere obișnuită și un subiect fierbinte pentru site-urile de știri de pe internet de rată a doua care doreau să câștige bani rapid. Oamenii și-au dorit un motiv să urască contoarele inteligente, așa că site-urile web pe jumătate gătite au început să susțină că contoarele inteligente provoacă cancer. Și din moment ce internetul este global, aceste preocupări aiurea și-au găsit drumul peste Atlantic.

Dar aceste îngrijorări sunt complet aiurea. Radiația RF este inofensivă.

  Cum să faci o evaluare a riscurilor de securitate cibernetică în mod corect

Radiațiile de joasă frecvență sunt inofensive

Am explicat deja de ce Wi-Fi-ul și alte aplicații RF nu sunt periculoase, dar vom face un moment pentru a explica lucrurile din nou. E puțin complicat, dar dacă știi asta radiatii ionizante este periculos, și asta radiatii neionizante este inofensiv, atunci vei fi bine.

Radiațiile periculoase despre care auziți în documentarele de la Cernobîl și filmele Godzilla sunt radiațiile ionizante. Aceste forme de radiații de înaltă frecvență ocupă capătul îndepărtat al spectrului de radiații și sunt suficient de puternice pentru a îndepărta atomii și moleculele de electroni. Cele mai puternice forme de radiații ionizante sunt razele gamma și razele X și sunt cauzate de dezintegrarea internucleară și intranucleară.

Contorul tău inteligent va provoca vreo formă de dezintegrare nucleară? Desigur că nu. Casa ta s-ar evapora.

Contoarele inteligente operează între benzi de 902 MHz și 2,4 GHz, deci sunt clasificați ca frecvențele radio, care ocupă cel mai de jos capăt al spectrului de radiații. Frecvențele radio sunt neionizante și complet inofensive. Sunt mai puțin puternice decât lumina IR care se află în telecomanda televizorului sau frecvențele UV pe care le absorbi pe plajă pentru a obține un bronz noduros.

Nu mă crezi? Cele mai puternice routere Wi-Fi funcționează la a Banda de 5,8 GHz, care este mult mai mare decât orice contor inteligent. Pune mâna lângă un router Wi-Fi și anunță-mă dacă se încălzește.

Această știință nu este neconcludentă; este un fapt. Fiecare american care a trăit în ultimii 100 de ani și-a petrecut fiecare zi din viață bombardat de radiații RF, dar speranța de viață continuă să crească. Mai multe teste au fost făcute cu privire la siguranța frecvențelor radio decât la substanțele chimice din covorul sau pasta de dinți.

Cum să faci bani cu o conspirație online

Potrivit unui studiu din 2011 al US Energy Information Administration, problemele de sănătate sunt una dintre cauzele principale a anulării contorului inteligent sau amânării instalării. Acesta este un simptom inofensiv al unei probleme foarte grave. Internetul este saturat de dezinformare și afectează lumea reală.

În domeniul scrisului, avem ceva numit „nișă”. O nișă este ceea ce face ca un site web sau un scriitor să iasă în evidență din mulțime, este ceea ce dă autoritate de voce în cadrul unei comunități online și este ceea ce aduce bani. Din păcate, chiar și atunci când un site web produce conținut de calitate într-o nișă, este dificil să generați trafic.

  7 Cel mai bun software de urmărire a conversiilor pentru manageri

Dar dacă îți construiești afacerea în jurul conspirațiilor, atunci este foarte ușor să creezi o nișă și să obții profit. Cuvântul scris are o anumită autoritate, iar dacă faci tam-tam în legătură cu ceva despre care omul obișnuit nu știe prea multe (cum ar fi radiațiile de joasă frecvență), atunci există șanse mari ca oamenii să creadă orice spui. , mai ales dacă le spui că sănătatea lor este în pericol.

Vrei să câștigi bani dintr-o conspirație online? Iată un ghid rapid:

Găsiți ceva comun, dar misterios și pretindeți că este mortal. Nu contează dacă știința este împotriva ta, pentru că oamenii nu cred în știință.
Construiește un sentiment de comunitate. Oamenii se vor hrăni unii cu alții pentru a-și face convingerile mai valabile.
Mărturiile ușor de citit valorează mai mult de un milion de lucrări științifice. Dar dacă puteți găsi un articol științific pe jumătate sau un studiu învechit, atunci ar trebui să îl utilizați.
Încercați să intrați la știri. Și ei vor să facă bani.
Concepeți un apel la arme. Când oamenii protestează public împotriva a ceva, este mai puțin probabil să asculte opinii opuse.
Convinge-i pe oameni că se află într-o comunitate a „adevărului” și că luptă împotriva unei puternice conspirații.
Da vina pe guvern. Oamenii urăsc guvernul.
Ignorați convenabil echivalența logică. În cazul contoarelor inteligente, ar trebui să sugerați oamenilor să folosească contoare mecanice, chiar dacă contoarele mecanice produc radiații EM.
Alătură-te cu alte comunități de conspirație. Adepții tăi s-ar putea suprapune.

Orice site web sau postare de blog-mărturie care face o afirmație despre sănătatea ta o face pentru un profit. Ei nu o fac pentru că le pasă de tine și nu o fac pentru că vor să salveze copiii; o fac pentru că fiecare clic pe site-ul lor produce o anumită formă de venit publicitar.

Frecvențele radio de la un contor inteligent nu te vor ucide, dar a crede tot ce citești online te-ar putea face să iei niște decizii stupide cu sănătatea ta. Priviți întotdeauna de unde își obține informațiile un site web și încercați să cântăriți lucrurile în termeni de dovezi, nu de speculații.

Surse: FPL