Imprimarea 3D multicoloră, accesibilă, rapidă este acum o realitate

Recomandări cheie

 • Kitul combinat Bambu Lab P1S cu AMS este o imprimantă 3D accesibilă, care poate produce printuri uimitoare multicolore.
 • Imprimarea color poate duce la o mulțime de deșeuri, dar software-ul oferă metode pentru a minimiza acest lucru.
 • P1S are un design compact, o configurare ușoară și un software ușor de utilizat atât pentru desktop, cât și pentru smartphone.

Kitul combinat Bambu Lab P1S cu AMS (Automatic Materials System) este o imprimantă 3D accesibilă, complet închisă, cu capacități multicolore. Este rapid, fiabil și poate produce rezultate uimitoare. Dar înainte de a începe să imprimați toate culorile, ar trebui să știți că imprimarea full-color implică o mulțime de deșeuri. Cu toate acestea, la mai puțin de 1000 USD, P1S și AMS sunt un pachet superb pentru începători.

Bambu Lab P1S

O imprimantă închisă superbă, prietenoasă pentru începători, cu software remarcabil pentru smartphone-ul sau desktopul dvs. Combinat cu AMS (Automatic Materials System), P1S poate produce printuri multicolor uimitoare: până la patru filamente pot fi stocate într-un singur AMS și până la 4 unități AMS pot fi combinate pentru imprimarea cu 16 filamente. Cu toate acestea, ar trebui să știți că imprimările multicolor produc multe deșeuri și, pentru a atenua acest lucru, va trebui să imprimați fie în mai multe, fie să imprimați obiecte „deșeuri” suplimentare pentru a absorbi filamentul purjat.

Brand Bambu Lab

Volum de construcție 256 x 256 x 256 mm

Conectivitate Wi-Fi (și Bluetooth pentru configurare)

Placă de construcție încălzită Da

Tip de alimentare Tub Bowden

Dimensiuni 386 x 389 x 458 mm (AMS poate fi amplasat deasupra sau lateral)

Greutate 9,65 kg fără AMS

Imprimare în două culori AMS oferă imprimare în 4 culori; până la 16 prin conectarea în lanț de unități AMS suplimentare

Viteza de pana la 500 mm/s

Pro

 • Rezultate multicolore fantastice
 • Software ușor de utilizat pentru desktop și smartphone
 • Cameră web pentru monitorizare de la distanță și videoclipuri timelapse
 • Până la 4 culori per unitate AMS, cu maximum 16 culori
 • AMS acționează și ca o cutie uscată pentru filamente

Contra

 • O mulțime de deșeuri de la imprimeurile color complicate atunci când purifică filamentul dintre culori

Bambu Lab a fost una dintre primele companii care a produs o imprimantă CoreXY disponibilă comercial. Deși veți găsi în continuare alte tipuri de imprimante 3D în gama lor, modelele CoreXY sunt cele care deschid drumul sub forma lor de vârf. Carbon X1 și mai prietenos cu bugetul P1P și P1S.

Imprimantele CoreXY au o serie de avantaje față de designul tradițional cartezian (sau „bed slinger”) al imprimantelor 3D, în care servomotoarele simple sau duble controlează fiecare axă în mod independent. La o imprimantă CoreXY, patul de imprimare se mișcă lent în jos cu fiecare strat nou, în loc să fie aruncat înainte și înapoi de-a lungul axei Y. O pereche de servo controlează apoi axele X și Y simultan. Acest design are ca rezultat o imprimantă compactă – maximizând suprafața de construcție până la amprenta desktopului – precum și o imprimare mai rapidă, o calitate mai bună și mai puține erori.

Despachetare și configurare: Ambalate în siguranță

Cu peste un deceniu de revizuire a produselor, vă pot spune că ambalajul contează. Nu numai pentru că un produs bine ambalat este mai puțin probabil să fie deteriorat în timpul transportului (mai ales important având în vedere sticla de pe această carcasă), ci pentru că arată o experiență de utilizator considerată holistic. Dacă este aruncat la întâmplare într-o cutie cu niște spumă expandată, acesta este efortul de cel mai scăzut nivel și, de obicei, ar trebui să vă așteptați la același lucru de la experiența de produs care urmează.

P1S a sosit bine ambalat, cu aparatul și totul, cu excepția filamentelor de probă, într-o pungă de plastic rezistentă, cu instrucțiuni pentru a scoate punga întreagă. Este suficient de ușor pentru a face acest lucru și a însemnat să pot transfera fără probleme imprimanta pe birou, în loc să încerc să răsturn cutia cu susul în jos sau să-mi alunec mâinile pe micile goluri laterale, rupând totul în acest proces.

James Bruce / MakeUseOf

Inițial am crezut că unitatea AMS lipsește; de fapt, totul este securizat în interiorul cavității principale a imprimantei, împreună cu o cutie de unelte și alte bucăți. Veți avea nevoie de o cheie Allan din cutia de instrumente pentru a „debloca” unitatea AMS, care este înșurubat în interiorul imprimantei.

Există puțină construcție de făcut înainte de a putea imprima, dar nimic neașteptat sau dificil: atașați ecranul, conectați tuburile și cablurile etc.

James Bruce / MakeUseOf

De acolo, introduceți cel puțin unul dintre filamentele dvs. de probă (se livrează cu trei: două PLA standard și un suport), apoi probabil că veți dori să imprimați bancul inclus, care va fi finalizat în mai puțin de 20 de minute.

Design și specificații: construcție din plastic, dar oricum genială

Cea mai mare parte a carcasei P1S este din plastic ABS, deși veți găsi un capac și o față din sticlă. Asta nu înseamnă că este subțire în vreun fel – dimpotrivă. Este o structură bine proiectată și durabilă care minimizează vibrațiile nedorite.

Designul CoreXY înseamnă că obțineți o imprimantă incredibil de compactă, cu o suprafață de construcție maximizată, ocupând doar o amprentă de 43 x 40 cm pe spațiul dvs. de lucru (fără a include filamentul sau coșul de gunoi). Înălțimea mașinii este puțin mai mare la 47 cm, dar puteți alege și să montați unitatea multicolor AMS deasupra imprimantei, aducând înălțimea totală la 63 cm și nu uitați să lăsați spațiu liber pentru ridicarea capacului AMS. De asemenea, puteți plasa AMS-ul în lateral sau în spate – nu este mai lat decât P1S.

  Cum să setați mementouri în Slack

Cel mai mare pe care îl puteți imprima este de 256 mm cub; nu este enorm, dar este mai mult decât suficient pentru majoritatea oamenilor.

James Bruce / MakeUseOf

Placa de construcție furnizată este o placă PEI texturată cu două fețe de uz general, cu o culoare aurie minunată. Acest lucru oferă o suprafață incredibilă pentru aderența primului strat, permițând în același timp imprimarea să alunece fără efort odată ce s-a răcit. Cu toate acestea, produce aceeași textură distinctivă pe partea de jos a imprimărilor dvs., așa că nu este potrivit dacă aveți nevoie ca lucrurile să fie netede pe toate marginile.

James Bruce / MakeUseOf

Sunt obișnuit să trebuiască să șterg un pat cu IPA pentru a curăța amprentele murdare ale mâinilor și pentru a asigura aderența de fiecare dată, dar după săptămâni de imprimare, încă nu am făcut asta și sunt șocat. Pe lângă faptul că trebuie să se ocupe mai puțin de pat pentru că amprentele se desprind atât de ușor, pare cea mai bună suprafață pe care am testat-o ​​până acum. Ar trebui să se ocupe de PLA, ABS și PETG – nu a avut nicio problemă cu PLA-CF. Pentru filamentele TPU, PA sau PC, poate doriți să cumpărați pat neted la temperatură ridicată în schimb, și Bambu recomandă și utilizarea unui stick de lipici.

De asemenea, de notă minoră sunt ghidajele plăcii de construcție, care facilitează glisarea din nou a foii magnetice. Când o imprimantă nu are aceste ghidaje, lupta împotriva forței magnetice și înclinarea plăcii este ușor.

Unul dintre compromisurile pe care le face Bambu Lab pentru ca P1S să poată fi vândut la un preț atât de accesibil este ecranul. Este un afișaj monocrom simplu, cu un D-pad și câteva butoane în lateral, mai degrabă decât un ecran tactil color mai mare.

James Bruce / MakeUseOf

Practic, acest lucru nu m-a deranjat deloc. Interacțiunile mele cu aparatul s-au realizat prin intermediul software-ului desktop superb, care vă pregătește printurile, vă permite să urmăriți camera în direct și vă oferă control deplin asupra tuturor parametrilor. Cu AMS conectat, nici măcar nu trebuie să încălziți duza pentru a încărca și descărca filamentele manual, așa că nu ezitați să le schimbați în orice moment în care nu se imprimă activ. În afara configurației inițiale, nu am atins controlerul frontal.

În ceea ce privește nivelurile de zgomot, P1S are o gamă de practic silentios până la „Ce naiba a fost asta?” Vitezele mari de imprimare de până la 500 mm/s pot duce uneori la o uvertură destul de melodică. De cele mai multe ori, în timpul imprimării, este suficient de silențios pentru a avea lângă stația mea de lucru. Totuși, nu aș vrea să dorm în aceeași cameră, deoarece schimbarea filamentelor duce la un zgomot puternic și brusc. De asemenea, scoate niște sunete deranjante în timpul calibrării; acest lucru este destinat deoarece învață cum să contracareze propriile vibrații și pe cele ale suprafeței pe care se află cu compensare activă.

AMS: Imprimare multicoloră glorioasă (dar risipește mult)

Unitatea AMS (Automatic Materials System) poate sta deasupra carcasei principale sau în lateral, conectându-și propriul Bowden în alimentarea din spate. Fabricat din ABS și acril, capacul AMS se închide ermetic pentru a împiedica aerul ambiental. Deși nu este strict un uscător cu filament, AMS include câteva plicuri de deshidratare de înaltă performanță, precum și un higrometru pentru a vă anunța când trebuie înlocuite. Teoretic, nu ar trebui să aveți o problemă cu filamentele care se udă prea mult atunci când sunt depozitate în interiorul camerei.

James Bruce / MakeUseOf

Deoarece AMS conține până la patru filamente, transmite, de asemenea, beneficiile unei mai puține deșeuri la schimbarea filamentelor. Dacă vă mai rămâne puțin pe bobină și doriți să abordați un nou proiect mare, nu trebuie să așteptați să se epuizeze sau să imprimați articole mai mici pentru a-l folosi – puteți specifica în ce filament să vă răsturnați sau să lăsați. restul într-unul dintre sloturile nefolosite până când este nevoie.

Până la patru unități AMS pot fi conectate în lanț împreună, ceea ce înseamnă că puteți utiliza până la 16 filamente simultan. Asta înseamnă că oricine produce în mod regulat modele la cerere va vedea o creștere semnificativă a productivității.

Un alt aspect fascinant al Bambu Lab AMS este că poate citi coduri RFID încorporate în propriile filamente ale Bambu Lab. Aceasta transmite detaliile despre tipul, culoarea și setările de imprimare ale filamentului respectiv către software, astfel încât să nu trebuie să introduceți manual nicio setare și să nu fie greșeli atunci când alocați culorile unui model. Asta nu înseamnă totuși că ești blocat în ecosistemul lor. Puteți imprima în continuare cu filamente standard de la orice producător la aceeași calitate înaltă, dar va fi la fel de convenabil ca orice altă imprimantă, deoarece va trebui să specificați setările dvs. sau să alegeți dintre unele mărci cunoscute (și spuneți-i ce culoare are). Nu am avut probleme la amestecarea și potrivirea filamentelor în timpul testării mele. Dar pentru cei care doresc să rămână cu filamente de la prima parte, veți fi încântați să aflați că prețurile Bambu Lab sunt pe deplin rezonabile.

  De ce tehnologia veche și nefolosită aduce o tonă de bani în licitații

Pentru a facilita schimbarea filamentului, P1S include o „poop shute” încântătoare în jurul spatelui, din care mici rulouri ondulate de filament de deșeuri extrudate vor fi șterse și trimise în jos.

James Bruce / MakeUseOf

Presupun că există un colector de deșeuri undeva care așteaptă să fie tipărit, dar unul nu este furnizat, așa că am folosit o cutie mică de carton. Nu uita să pui ceva acolo, sau te vei întoarce pentru a găsi o mizerie de clarificat. Și nu uitați să-l goliți, altfel va reveni și va revarsă în camera de imprimare.

James Bruce / MakeUseOf

Deși este impresionant, există un mare secret murdar pentru imprimarea multicolor: cantitatea mare de deșeuri pe care o produce. Ca exemplu rapid, dragonul articulat din imaginea de mai sus a folosit aproximativ de trei ori mai mult portocaliu în deșeuri și turn decât în ​​model. Negrul era destul de eficient, iar verdele era cam de două ori mai mult irosit.

Aceasta a fost aplicarea unor metode de optimizare a deșeurilor. Fără nicio optimizare, setările implicite ar fi irosit de trei ori mai mult filament total decât a fost folosit pe model. În exemplul de mai sus, filamentul trebuie schimbat de 739 de ori. Acest număr nu poate fi redus, deci contează ceea ce faci cu filamentul purjat.

James Bruce / MakeUseOf

Pentru a atenua acest lucru, aveți câteva opțiuni:

 • Imprimați până la umplere și imprimați suporturi. Ambele folosesc deșeurile de schimbare pentru a imprima o piesă funcțională în locul în care culoarea nu contează. Imprimarea în umplere ar trebui să fie întotdeauna activată pentru printuri de culoare mată solidă, așa că cifrele pe care le-am dat mai sus au folosit deja acest lucru.
 • Imprimați multipli de ceva. Cantitatea de modificări de culoare va fi aceeași ca un singur obiect, astfel încât deșeurile sunt „împrăștiate” comparativ între toate imprimările.
 • Imprimați un obiect fără legătură și deșeuri în el. Dacă aveți altceva pe care trebuie să îl imprimați și nu contează ce culoare este, puteți pur și simplu să imprimați în el între schimbările de culoare. Acest lucru folosește „deșeurile” la o bună utilizare, deși încă mai imprimați altceva în același timp, astfel încât timpul de imprimare și utilizarea generală a filamentului sunt mai mari. În mod ideal, obiectul dvs. de deșeuri va avea aceeași înălțime ca obiectul dvs. principal; altfel, dincolo de acel punct, încă scoate deșeurile.

Totuși, chiar și cu toate acele strategii de atenuare folosite, există un târg de risipă pe tipărituri complexe. Dar nu mai mult decât imprimarea unui obiect complex cu o mulțime de suporturi.

James Bruce / MakeUseOf

Al doilea meu imprimeu multicolor a fost a Panda de la Flexifactory (descărcare gratuită). Standul a fost un imprimeu separat, iar panda sunt articulate. Pentru aceasta, am redus semnificativ deșeurile prin imprimarea simultană a unor clipuri utile pentru uz casnic. Ei au prezentat modificări aleatorii de culoare care au ajuns să fie destul de atractive, așa că aceasta pare, de departe, cea mai bună metodă de a folosi acel material rezidual.

James Bruce / MakeUseOf

Acest lucru nu afectează semnele duotone simple sau schimbările de culoare la anumite înălțimi, care duc la aproape zero deșeuri. Nu prea profită de schimbarea culorii, desigur, dar este foarte convenabil să nu trebuiască să schimbați filamentul la jumătatea drumului prin pauză manuală.

James Bruce / MakeUseOf

M-am mai jucat cu imprimante cu dublu extruder și cu alimentare cu două filamente. Întotdeauna am fost complet dezamăgit de rezultate și de cât de extrem de capricioase sunt, cu blocaje constante sau alte stânjeniri.

Modulul AMS al lui P1S nu m-a defectat încă, producând rezultate incredibile. În combinație cu software-ul care facilitează colorarea obiectelor 3D care nu sunt precolorate pentru acesta, aveți cea mai funcțională imprimantă 3D color, la prețuri accesibile de până acum. În peste un deceniu de acoperire a imprimantelor 3D, am continuat să fiu uimit de progres.

Un lucru de remarcat despre AMS este că Bambu Lab vă sfătuiește să nu îl utilizați cu filamente mai complexe precum TPU sau cu cele foarte abrazive. Pentru aceștia, veți dori să montați suportul bobinei din spate și să deconectați AMS-ul. Totuși, este perfect pentru a lucra cu PLA.

Bobine reutilizabile

Am vorbit mult despre deșeurile de plastic, dar cum rămâne cu bobinele pe care se înfășoară filamentul? Aceasta este o altă sursă uriașă de deșeuri de plastic, deși unii producători trec din ce în ce mai mult la carton.

Bambu Lab a mers în cealaltă direcție, folosind bobine de plastic reutilizabile și durabile. Puteți cumpăra aceste bobine singure, ca pachet sau pur și simplu să le folosiți pe cele două din bobinele de probă furnizate împreună cu imprimanta, așa că nu le aruncați când sunt goale!

James Bruce / MakeUseOf

Pur și simplu răsuciți pentru a debloca miezul interior din carton și înlocuiți-l cu filamentul nou achiziționat. De asemenea, este de remarcat faptul că cipul RFID care conține informații despre filament este atașat acestui miez de carton (în imaginea de mai sus, puteți vedea discul RFID argintiu mic de pe partea laterală a filamentului). În teorie, ai putea extrage acest lucru și a-l lipi pe propriul filament de înlocuire de la terți, dar nu m-aș deranja, deoarece setările standard nu sunt tocmai dificile.

  Decodificarea recenziilor CPU: un ghid pentru începători privind termenii procesorului

Ar fi fantastic să vedem acest design reutilizabil de bobină cu sursă deschisă și utilizat în întreaga industrie.

Software: Bambu Studio și Bambu Handy conduce calea

Software-ul – sau lipsa acestuia – poate face sau distruge o imprimantă 3D. Deși este posibil să obțineți rezultate excelente dintr-un pachet software generic, cu cât o imprimantă le oferă mai multe caracteristici specializate, cu atât va beneficia mai mult de un pachet software personalizat.

Bambu Lab a produs două componente remarcabile de software pentru desktop sau smartphone. Pe partea receptorului este Bambu Handy. Puteți să răsfoiți modele extinse, să tăiați și să imprimați de la distanță pe P1S-ul dvs. conectat la Wi-Fi fără a părăsi telefonul.

Oferă, de asemenea, o previzualizare a imprimării curente prin intermediul camerei web și capabilități complete de control de la distanță. Pe scurt, dacă doriți să imprimați doar modele din bibliotecă, nici măcar nu veți avea nevoie de pachetul desktop. Este destul de uimitor și, în plus, aplicația pentru smartphone este bine concepută, ușor de navigat și nu are probleme. Asta e rar.

Pentru mai mult control, veți dori să descărcați Bambu Studio, dispozitivul de tăiere pentru desktop disponibil pentru Mac sau Windows. Motivul principal pentru a face acest lucru este că include monitorizarea și controlul de la distanță, precum și un set de îmbunătățiri care se ocupă de imprimarea multicolor.

Pentru modelele multicolore gata făcute, alocarea fiecărei piese unui filament diferit sau combinarea subansamblurilor este ușoară. Dar este, de asemenea, ușor să intri în modul Vopsea și să recolorezi singur orice model, adăugând culoare cu o varietate de instrumente de pictură, inclusiv o pensulă sau o găleată de vopsea cu detectarea marginilor. Puteți chiar să adăugați text la modele pentru personalizare rapidă, apoi pictați textul.

Bambu Studio are o ușoară curbă de învățare, dar dacă ați folosit vreun alt software de tăiere înainte, nu ar trebui să fie prea abruptă, iar recompensa merită din plin.

Este adesea ușor să renunți la propriul software al unui producător și să spui „Folosește doar Cura”. De obicei oferă mai multe caracteristici. În acest caz, acest lucru nu este absolut adevărat. Bambu Studio este atât de bun încât îmi va fi greu să mai folosesc altceva.

Comutare Hot-End

Mi s-au trimis și câteva filamente din fibră de carbon să le încerc, dar după ce am încercat să imprim cu acestea, software-ul Bambu Studio a recunoscut filamentul pe care îl foloseam și m-a avertizat că va deteriora duza standard. Fibrele sunt destul de abrazive, iar unele teste au descoperit că chiar și un sfert dintr-o bobină de filament de fibră de carbon va distruge duzele standard. Din fericire, mi s-a trimis și o opțiune din oțel întărit, așa că era timpul să schimb o duză – ceva pe care a trebuit să-l fac o singură dată înainte și acea situație anterioară a implicat încălzirea acesteia și apoi extragerea cu grijă cu o pereche de cleşte şi cheie. Nu a fost ușor, să spunem ușor.

James Bruce / MakeUseOf

Duza de înlocuire Bambu Lab vine ca un ansamblu complet, cu doar două șuruburi de desfăcut și două mănunchiuri de fire de deconectat cu grijă. A fost ridicol de simplu și nu a necesitat deloc încălzirea duzei. Am finalizat schimbul în mai puțin de cinci minute.

Am putut apoi să încerc filamentul Bambu PLA-CF, care are ca rezultat piese mult mai puternice care pot fi folosite pentru imprimări structurale, cum ar fi aceste suporturi pentru extrudarea 4040.

James Bruce / MakeUseOf

Ar trebui să cumpărați Bambu Studio P1S și AMS?

După ce am folosit Bambu Lab P1S, AMS și software-ul Bambu Studio însoțitor, bănuiesc că m-aș putea transforma într-unul dintre acei oameni enervanti care spune doar „cumpărați Bambu Lab P1S” oricui are probleme de imprimare. Nu am avut o imprimare eșuată. Am făcut imprimeuri multicolore fără efort. N-am petrecut o săptămână calibând lucrurile. Software-ul nu luptă împotriva mea la fiecare pas. Este ca Apple din lumea imprimării 3D: pur și simplu funcționează (TM). Asta ar fi trebuit să fie imprimarea 3D. Așa arăta în filme.

Deci, nu ezit să vă recomand Bambu Lab P1S și AMS dacă bugetul dvs. este de până la 1000 USD pentru ceva care poate imprima diferite culori simultan.

Singurul dezavantaj este cantitatea de deșeuri pe care o implică imprimarea multicolor, dar nu asta este vina P1S; este doar natura imprimării 3D cu schimbări frecvente de filament. Fiecare schimbare trebuie eliminată undeva. Ar trebui să imprimați obiecte funcționale în același timp cu cele multicolore pentru a utiliza eficient aceste deșeuri. Totuși, ecologistul din mine moare puțin când mă uit la cutia de resturi din spate. Am deja o pungă mare de plastic cu bucle de plastic cu care nu știu ce să fac. Să înțeleg cum să reciclez deșeurile PLA va fi următorul meu hobby.

Bambu Lab P1S

O imprimantă închisă superbă, prietenoasă pentru începători, cu software remarcabil pentru smartphone-ul sau desktopul dvs. Combinat cu AMS (Automatic Materials System), P1S poate produce printuri multicolor uimitoare: până la patru filamente pot fi stocate într-un singur AMS și până la 4 unități AMS pot fi combinate pentru imprimarea cu 16 filamente. Cu toate acestea, ar trebui să știți că imprimările multicolor produc multe deșeuri și, pentru a atenua acest lucru, va trebui să imprimați fie în mai multe, fie să imprimați obiecte „deșeuri” suplimentare pentru a absorbi filamentul purjat.