Faceți-vă somnul mai bun cu aceste 8 aplicații pentru somn

Somnul insuficient nu numai că cauzează oboseală, dar duce și la probleme pe termen lung, cum ar fi obezitatea și un sistem imunitar slab.

Cu toate acestea, asigurarea unui somn bun nu este la fel de ușor ca să dormi 8 ore pe zi. Trebuie să dormi la momentul potrivit, să eviți întreruperile, să te asiguri că corpul tău urmează ciclul de somn și să te trezești corect. Dacă aveți probleme cu somnul, atunci este mai bine să obțineți ajutor de la unele aplicații decât să luați pastile.

Există multe aplicații care vă pot ajuta să adormiți cu ușurință, să vă urmăriți activitatea de somn și să vă treziți ușor. Mai jos am enumerat o grămadă de aplicații de somn care vă pot îmbunătăți somnul sau vă pot oferi informațiile potrivite pentru a rezolva problemele de somn.

Cum pot ajuta aplicațiile la un somn mai bun?

După cum am spus mai devreme, un somn bun nu înseamnă doar să dormi 8 ore pe zi. Somnul are 5 etape, inclusiv trezire, N1, N2, N3 și REM (Mișcarea rapidă a ochilor). Acest lucru înseamnă practic să te culci și apoi să treci de la un somn mai ușor la un somn profund și apoi la stadiul REM, în timpul căruia visezi de obicei. Corpul tău ar trebui să treacă prin aceste etape la timp și fără întreruperi pentru un somn bun.

Mai jos sunt câteva modalități în care aplicațiile pot ajuta la etapele somnului:

Stare de trează

În mod normal, o persoană ar trebui să doarmă în decurs de 10-20 de minute după ce a ajuns în pat. Stresul, anxietatea și chiar entuziasmul sau curiozitatea te pot ține treaz mai mult decât de obicei. A rămâne treaz prea mult timp va reduce timpul total pe care îl puteți dormi și, în funcție de motivul pentru care sunteți treaz, vă poate împiedica să rămâneți adormit.

Folosind meditația, sunete liniștitoare, povești de culcare și terapii, aplicațiile te pot ajuta să te relaxezi și să adormi. O aplicație te poate încuraja să te bagi în pat la timp și apoi să folosești melodii și alte sunete relaxante pentru a-ți limpezi mintea, astfel încât să poți dormi cu ușurință.

Este posibil ca aplicațiile să nu funcționeze prea bine pentru tulburările de somn precum insomnia, dar vă pot ajuta să vă urmăriți activitatea de somn, astfel încât să puteți beneficia de tratamentul potrivit.

Stare de somn

Corpul tău nu se va întineri în mod corespunzător dacă somnul este întrerupt în mod constant sau dacă stai prea mult într-o anumită etapă, cum ar fi somnul ușor. Un mediu inconfortabil, sforăitul, zgomotele externe și tulburările de somn vă pot afecta somnul.

Deoarece creierul tău poate răspunde la sunete chiar și în timpul somnului, aceleași aplicații care te pot ajuta să adormi te pot ajuta și să adormi. Aplicațiile vă pot menține relaxat în timp ce dormiți cu sunete și terapii liniștitoare. De asemenea, pot încuraja trecerea de la un somn ușor la un somn profund, deoarece creierul este mai receptiv la sunet în somnul ușor. Ca să nu mai vorbim că vor bloca zgomotele externe incomode cu sunete liniștitoare.

  Tabelul periodic dinamic este un instrument interactiv pentru pasionații de chimie [Web]

Mai important, aplicațiile de urmărire a somnului vă pot spune cât de bun este somnul dvs. urmărind întreruperile, somnul ușor/profund, sforăitul etc. Acest lucru vă ajută să vă identificați problema de somn și să obțineți tratamentul potrivit.

Trezirea

Trezirea bruscă din somnul profund poate provoca oboseală și o dispoziție proastă. Spre deosebire de alarma obișnuită, o aplicație de alarmă inteligentă vă poate trezi ușor cu sunete slabe care pornesc cu mult înainte de ora reală a alarmei. Aplicația detectează când sunteți în somn ușor pentru a începe să vă trezească, ceea ce vă asigură că sunteți gata să vă treziți cu energie când vine ora reală a alarmei.

De asemenea, au opțiuni avansate de alarmă de amânare care nu vă vor lăsa să dormiți prea mult, ceea ce face dificilă amânarea.

Acum că știți care sunt beneficiile utilizării aplicațiilor pentru somn, să trecem la aplicațiile care vă vor ajuta să mergeți la culcare până la trezire:

Sunete de somn

Dacă întâmpinați probleme în a dormi sau a rămâne adormit, atunci sunetele liniștitoare vă vor ajuta enorm. Zgomotul alb sau sunetele liniștitoare vă pot ajuta să vă relaxați și să blocați zgomotul care v-ar putea perturba somnul. Acest lucru face mai ușor să dormiți mai repede și să rămâneți adormit, mai ales dacă dormiți într-o zonă cu zgomot, cum ar fi claxoanele mașinii.

Sleep Sounds combină sunete diferite pentru a crea melodii în scopuri diferite. Există o categorie de somn care are sunete precum viața de oraș, foc, iarnă, plajă, zonă rurală etc. Sunetele sunt complet personalizabile, puteți regla individual volumul fiecărui sunet, puteți regla timpul de redare și chiar vă puteți face sunetele.

Cele mai multe sunete sunt gratuite, iar restul pot fi deschise prin vizionarea reclamelor. De asemenea, vă puteți abona la versiunea premium care nu are reclame și toate sunetele sunt deblocate.

Descărcați pe Android | iOS

Dormita

Dacă sunetele liniștitoare nu sunt treaba ta, atunci poate că poveștile de la culcare te vor ajuta să adormi. Slumber oferă sute de povești audio pentru adulți și copii. Poveștile sunt povestite de voci liniștitoare cu pauze lungi pentru a te adormi.

Puteți crea o listă de redare cu povești, astfel încât acestea să continue să se joace chiar și atunci când dormi, sau poți pune o singură poveste într-o buclă. Puteți chiar să adăugați zgomot alb de fundal poveștilor pentru a le face și mai relaxante.

Există, de asemenea, un instrument de urmărire a somnului încorporat care îți spune când te-ai culcat, dacă te-ai trezit între somn sau nu și când te-ai trezit dimineața. Puteți urmări progresul în săptămâni sau luni.

Majoritatea povestirilor sunt gratuite, dar narațiunile complete necesită un abonament cu o perioadă de încercare gratuită de 7 zile.

Descărcați pe Android | iOS

SnoreLab

Dacă doriți să confirmați dacă sforăiți sau nu, sau dacă doriți să urmăriți sforăitul pentru tratament, atunci SnoreLab vă poate ajuta. Sforăitul nu numai că perturbă somnul, ci și o mare problemă de sănătate, deoarece poate crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

  Cum să vă înscrieți la Apple One pe iPhone și iPad

Aplicația vă urmărește sforăitul și creează grafice pentru a vă ajuta să vedeți cât de mult sforăiți în timp. Afișează timpul total în care ați sforăit și intensitatea sforăitului folosind coduri de culoare. Puteți chiar să ascultați sforăitul dvs. și va reda doar timpul în care ați sforăit.

Dacă sunteți sub tratament pentru sforăit, aplicația vă poate ajuta să urmăriți sforăitul în funcție de remediul pe care îl utilizați. De exemplu, dacă utilizați un muștiuc cu pernă și dormiți lateral, atunci transmiteți aceste informații aplicației, iar aceasta va urmări și înregistra în consecință.

Versiunea sa gratuită oferă urmărire de bază cu redare audio limitată. Trebuie să obțineți un abonament pentru a debloca urmărirea completă și backup în cloud.

Descărcați pe Android | iOS

Digipill

Digipill oferă multe terapii relaxante și motivaționale, cum ar fi pastilele digitale, pentru a vă ajuta să depășiți diferite probleme. Dintre aceste pastile, există unele care ar putea ajuta la un somn mai bun. Există o pastilă Sleep Deeply care are un cântec de leagăn liniștitor care va elibera tensiunea și vă va ajuta să adormiți mai repede.

Unele pastile ar putea rezolva probleme care ar putea afecta indirect somnul. De exemplu, Sanctuary poate elimina anxietatea și crește încrederea, Creșterea Confortului pentru confort și reasigurare și poate oferi Închidere pentru a trece de la o experiență proastă din trecut.

Pastilele constau de obicei în muzică de fundal adecvată cu comentarii pentru a vă ajuta să vă deblocați subconștientul. De asemenea, dispozitivul pentru pastile este ușor de utilizat; doar redați audio și deplasați-vă înainte/înapoi după cum doriți.

Doar pilula T-break este disponibilă gratuit, trebuie să cumpărați restul pastilelor individual în aplicație.

Descărcați pe Android | iOS

Ciclul somnului

Primul pas pentru a dormi mai bine este să știi cât de bun este somnul tău actual. Aici te va ajuta aplicația Sleep Cycle, înregistrând când dormi, cât de bine a fost somnul tău și când te-ai trezit. Ulterior, ține evidența somnului zilnic și arată schimbările în timp.

Aplicația va înregistra cât timp ți-a luat să dormi după ce te-ai culcat. Odată adormit, va urmări cât timp ați fost în somn ușor sau somn profund, împreună cu alte activități precum sforăitul, vorbitul în somn, tusea, trezirea etc. Alarma sa inteligentă încorporată vă trezește, de asemenea, ușor cu o oră înainte de alarma reala.

De asemenea, puteți crea note de somn și puteți comenta starea dvs. de trezire. Toate aceste informații sunt înregistrate sub formă de grafice cu sănătatea zilnică a somnului afișată pe zile, săptămâni sau luni.

Urmărirea somnului și alarma de trezire sunt disponibile gratuit. Abonamentul plătit vă permite să înregistrați sunete, să adăugați note de somn, să faceți backup pentru date și să comparați datele cu alți utilizatori.

Descărcați pe Android | iOS

SleepTown

SleepTown este practic un joc de construcție care te ajută să construiești un oraș urmând programul tău de somn. Cel mai bine este pentru persoanele care au probleme de a merge la culcare la timp sau sunt dependente de utilizarea telefonului în pat.

  12 Platforme de autentificare a utilizatorilor [Auth0, Firebase Alternatives]

Pentru a folosi aplicația, trebuie să-i spui programul tău de somn, de la culcare până la trezire. Când este timpul să dormi, trebuie să pornești aplicația și să-i spui că te duci la culcare. Aplicația va începe o clădire, iar dacă vă treziți la ora programată, clădirea se va finaliza.

Cu toate acestea, dacă nu veți ajunge în pat la timp sau vă treziți târziu, atunci clădirea va fi distrusă. Ce clădire veți primi este o surpriză în fiecare zi și există zeci de clădiri de deblocat. Urmând programul tău, poți crea un întreg oraș cu diferite clădiri.

Versiunea gratuită oferă un oraș mic cu tipuri limitate de clădiri. Versiunea premium vă permite să creați un întreg oraș cu toate clădirile și să deblocați realizări.

Descărcați pe Android | iOS

Respiratie

Exercițiile de respirație vă pot ajuta să vă relaxați și să dormi confortabil, iar Breakthwrk este aplicația perfectă. Găsirea și urmarea exercițiului de respirație potrivit poate fi dificilă fără indicii vizuale. Breathwrk facilitează acest lucru prin crearea unui plan personalizat de exerciții de respirație pentru dvs. și apoi ajutându-vă să-l urmați folosind indicii vizuale și audio.

Deși aplicația oferă exerciții de respirație pentru mai multe scopuri, are o funcție dedicată pentru somn, stres și anxietate. Va pune o grămadă de întrebări pentru a înțelege cu ce fel de problemă de somn aveți de-a face și apoi vă va oferi exerciții în consecință.

Există și exerciții de respirație ale experților cu instrucțiuni în voce. Deși majoritatea acestor exerciții sunt disponibile doar în versiunea premium. Versiunea gratuită oferă exerciții de bază de somn oferite folosind indicii vizuale și audio.

Descărcați pe Android | iOS

Dormi ca Android

Trezirea corectă este la fel de importantă ca și un somn bun. Trezirea bruscă poate provoca stres, oboseală și o dispoziție proastă. Sleep as Android este o aplicație inteligentă de alarmă cu urmărire încorporată a somnului, care te trezește ușor înainte de ora alarmei. Îți urmărește somnul pentru a începe să te trezească în faza de somn ușor.

Aplicația folosește un ton lent de volum și vibrații pentru a te trezi ușor și ajunge la volumul maxim când vine ora reală a alarmei. De asemenea, oferă mai multe opțiuni de amânare. Puteți chiar să configurați o provocare pe care trebuie să o treceți pentru a amâna alarma, cum ar fi rezolvarea unui puzzle sau răspunsul la matematică simplă.

Provocarea cu alarmă inteligentă și amânare este disponibilă în versiunea gratuită. Dacă doriți ca urmărirea somnului și sunetele să vă ajute să dormi, va trebui să faceți upgrade la premium.

Descărcați pe Android | iOS

Concluzie

Indiferent cu ce problemă de somn vă confruntați, sunt sigur că una dintre aceste aplicații vă va ajuta. În afară de acestea, îți voi recomanda și să dormi la timp noaptea. În întuneric (adică noaptea), corpul tău produce hormonul melatonină responsabil cu inducerea somnului. Nerespectarea acestui semnal natural nu va afecta doar somnul general, ci va provoca și probleme precum tensiunea arterială, diabetul, obezitatea etc.

Dacă aceste aplicații de somn nu sunt suficiente, poate că unele gadget-uri pentru somn vă vor ajuta.