Cheia pentru minimizarea riscului

Cât de des primiți e-mail-uri clickbait sau cele care vă promit mulți bani pentru o sarcină simplă?

Un singur clic pe oricare dintre aceste link-uri și iată-vă, o victimă a phishingului, a programelor malware sau a unui atac de viruși care vă poate lua toate informațiile într-o clipă.

Și, la fel ca noi, indivizii, companii importante precum Amazon, Sony Pictures, Volkswagen etc. au căzut victime ale acestor atacuri în trecut, ceea ce a dus la pierderi uriașe de date și venituri pentru companie.

Din acest motiv simplu, dar major, asigurarea cibernetică devine o parte integrantă a planului de management al riscului al oricărei companii pentru a evita orice atacuri digitale care le-ar putea apărea.

Dacă îți place zicala „mai bine să te protejezi decât să-ți pară rău”, ai dori să continui să citești mai departe pentru a implementa asigurarea cibernetică în afacerea ta.

Introducere în asigurarea cibernetică

Pentru a spune simplu, la fel cum avem asigurări de sănătate care ne îngrijesc monetar atunci când suntem bolnavi și acoperă diferite afecțiuni, în același mod, asigurările cibernetice se ocupă de compania noastră de diferite tipuri de atacuri cibernetice.

Din punct de vedere tehnic, este un contract de răspundere între furnizorul de asigurări și entitatea care îl achiziționează. Ajută la reducerea riscurilor financiare asociate cu diferite tipuri de amenințări online pentru companiile cu prezență online.

Asigurarea cibernetică este încă o schemă recent introdusă, dar se spune că companiile care le achiziționează sunt primii care adoptă o nouă eră în care atacurile cibernetice sunt imprevizibile și nemaivăzute înainte.

Citiți și: Ce este spionajul cibernetic și cum să îl preveniți

Importanța asigurării cibernetice

Între 2015 și 2021, 65% dintre firmele afectate de ransomware au pierdut aproximativ 1 milion de dolari până la 10 milioane de dolari ca urmare a atacurilor online.

  Utilizați tastaturi cu o singură mână pentru a tasta mai bine cu mâna stângă

Prezența din ce în ce mai mare a afacerilor online a permis și furturile digitale, așa că este important să vă acoperiți compania la timp pentru a minimiza acest risc.

Mai mult, compromisul sau pierderea de date poate afecta negativ o afacere care poate duce, de asemenea, la o pierdere de date și de venituri la sfârșitul clientului. Un exemplu este atacul cibernetic asupra Sony Pictures din 2011.

Rețeaua lor PlayStation a fost încălcată de hackeri, expunând datele a 77 de milioane de conturi de utilizatori PlayStation.

Odată cu aceasta, Sony a trebuit să suporte o pierdere de 171 de milioane de dolari în costuri, deoarece nu avea asigurare cibernetică care să acopere furturile digitale.

Multe companii se mută acum online pentru a-și eficientiza procesele interne, a-și crește prezența digitală și a se adapta la provocări mai noi, cum ar fi mediile hibride de lucru, dar acest lucru crește și nevoia de a proteja datele companiei.

Furtul de date, atacurile troiene și malware pot fi făcute pentru răscumpărare, furt de bani sau chiar pentru terorism. Acesta este motivul pentru care multe organizații includ acum asigurarea cibernetică ca strategie de diminuare a riscurilor.

Cum funcționează asigurarea cibernetică?

Puteți beneficia de servicii de asigurare cibernetică de la companii care oferă asigurări legate de afaceri, cum ar fi asigurarea de răspundere civilă, asigurarea E&O și asigurarea comercială.

Pe baza planului selectat, veți obține o acoperire exclusivă care include acoperire primară (pierderi care vă afectează direct compania) și acoperire terță parte (pierderi care afectează persoane legate de respectiva afacere).

De asemenea, acoperă cheltuielile legate de recuperarea datelor, rambursările clienților, investigațiile și asistența juridică.

Cine ar avea nevoie de asigurare cibernetică?

Această întrebare are un răspuns simplu – oricine și toți cei care au o afacere și o prezență online au nevoie de asigurare cibernetică.

O percepție generală este că hackerii vizează de obicei companiile mari, deoarece acestea sunt ținte de mare valoare pentru ele.

Cu toate acestea, este important să înțelegeți că datele sunt cea mai mare afacere din lume, iar datele unei întreprinderi mici și mijlocii pot crea, de asemenea, un impact uriaș.

Aceasta înseamnă că orice companie care gestionează date electronice, date despre clienți, numere de card de credit și alte informații ar avea nevoie de asigurare cibernetică pentru funcționarea în siguranță a unității.

  Cum să activați funcția de filă stivuită în Chrome pentru o gestionare mai bună a filelor

Cum vă poate ajuta asigurarea cibernetică afacerea dvs.?

Există multe beneficii ale asigurării cibernetice pentru afacerea dvs., dintre care unele sunt evidențiate mai jos:

 • Vă protejează datele împotriva accesului neautorizat
 • Nu permite sistemelor terțe să acceseze rețeaua de servere
 • Vă oferă suport juridic în cazul unui atac cibernetic
 • Include acoperirea încălcării datelor
 • Ajută la rambursarea întreruperilor de afaceri
 • Asistență criminalistică pentru retragerea datelor pierdute

Beneficiile de mai sus vă spun cât de importantă este asigurarea cibernetică pentru ca afacerea dvs. să funcționeze întotdeauna fără probleme.

Citește și: Cel mai bun software de securitate online pentru întreprinderi mici și mijlocii

Ce acoperă asigurarea cibernetică?

Majoritatea asigurărilor acoperă daunele primare și terțe în polițele lor pentru a ajuta la o protecție de 360 ​​de grade pentru clienții lor. Să aruncăm o privire rapidă la majoritatea lucrurilor pe care asigurările cibernetice le pot acoperi pentru afacerea dvs

Acoperire prima parte:

 • Servicii de recuperare de date
 • Documentarea și investigarea sursei încălcării
 • Venituri pierdute, reparații hardware și software
 • Servicii de monitorizare a creditelor

Acoperire terță parte:

 • Procese și reglementări privind confidențialitatea
 • Pretenții de încălcare a contractului sau neglijență
 • Reglementare de conformitate amendă

Întrucât asigurările cibernetice sunt un domeniu nou, industria este încă în curs de dezvoltare, la fel și incluziunile acoperite de acestea.

Unele companii de asigurări înțeleg cu adevărat efectele negative asupra unei afaceri după un atac cibernetic, motiv pentru care includ și comunicarea de criză ca parte a acoperirii.

Vă poate ajuta să vă conectați cu agențiile de PR care comunică eficient cu clienții pentru a vă reechilibra reputația.

Ce nu acoperă asigurarea cibernetică

Alături de incluziuni, ar trebui să știți și ce nu acoperă asigurarea cibernetică. Deși acest lucru poate diferi de la o companie la alta, anumite excluderi comune sunt ușor de subliniat.

Aici sunt câțiva dintre ei:

 • Încălcări ale brevetelor, drepturilor de autor și software-ului
 • Furturi fizice ale hardware-ului dvs
 • Daune datorate războaielor și invaziilor
 • Pierderea datelor din cauza lipsei de măsuri de securitate pentru a vă proteja datele
 • Pierderea dispozitivelor
 • Încălcări ale securității de la terți
  Cum să adăugați un gradient de chenar în CSS [+3 Tools]

În plus, acestea nu acoperă pierderile de date din cauza întreruperilor tehnice sau a rețelei.

Trebuie să rețineți că compensarea poliței include doar recuperarea datelor și nu are ca scop îmbunătățirea sistemului sau actualizarea acestuia.

Resurse de învățare

Până acum, am discutat despre cele mai multe aspecte ale asigurării cibernetice pe care trebuie să le cunoașteți. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să ne menținem mintea deschisă pentru mai multe cunoștințe, motiv pentru care sunt un fan al cărților care vă oferă informații care vă vor ajuta enorm.

Mai jos sunt câteva resurse de învățare care vă pot ajuta să începeți cu o înțelegere aprofundată a asigurărilor cibernetice.

#1. Controlul daunelor – Asigurare cibernetică și conformitate

În colaborare cu Joseph Burnsman, Daniel Hudson și Kenneth Reiners, Controlul daunelor se învârte în jurul întrebărilor de bază până la nivel avansat legate de asigurarea cibernetică.

Ajută la o viziune evoluată și imparțială asupra diferitelor fațete care gravitează în jurul afacerilor. Câteva dintre întrebările la care se răspunde sunt:

 • Ce este o încălcare?
 • Ce amenințări îmi afectează afacerea?
 • Ce potențiale legi de stat privind securitatea cibernetică și notificarea încălcării se aplică afacerii mele și care sunt mandatele acestora?
 • Ce se întâmplă atunci când aceleași pierderi sunt acoperite de polițe multiple?

Această carte oferă informații excelente pentru orice proprietar de afaceri și, practic, tot ce trebuie să știți despre furturi cibernetice, asigurări și reprize.

#2. Imperativul asigurării cibernetice

Imperativul de asigurare cibernetică acoperă elementele de bază ale asigurării cibernetice și vă ajută să înțelegeți întregul ecosistem al asigurării cibernetice.

Prezintă mediul de amenințare pentru o afacere mică și mijlocie și ce fel de pierderi aduce.

Vă puteți aștepta să fiți educat cu privire la modul în care asigurările reacționează la efectele secundare ale atacului, cum ar fi pierderile, gestionarea riscurilor, reclamațiile și încălcările de confidențialitate, într-un mod simplu și lucid.

Nota autorului

Furturile digitale au de obicei multe implicații cunoscute și necunoscute pentru o afacere fără notificare prealabilă. Acesta este motivul pentru care este important să vă protejați datele companiei și ale clienților pentru a evita accidentele.

Acestea fiind spuse, este la fel de important să citiți și să înțelegeți pe deplin ce aduce furnizorul dvs. de asigurări cibernetice.

Această postare vă va ajuta să înțelegeți mai bine asigurarea cibernetică și de ce aveți nevoie de ea pentru afacerea dvs.

Apoi, consultați aceste bune practici de securitate cibernetică despre care ar trebui să le cunoașteți.