Cum se instalează MongoDB Compass pe Ubuntu

Mongo DB Compass este o interfață grafică pentru software-ul Mongo Database. Funcționează pe Ubuntu, precum și pe Mac OS, Windows și RedHat. Este un software util pentru cei care doresc un mod mai bun GUI de a-și gestiona setările Mongo DB. În acest ghid, vă vom arăta cum să îl configurați în Ubuntu.

MongoDB Compass pe Ubuntu

Instalare GUI

Pentru a instala Mongo DB Compass pe Ubuntu cu GUI, începeți prin a merge la secțiunea oficială de descărcare a site-ului web Compass. Odată ce vă aflați în secțiunea de descărcare, găsiți caseta „Descărcări disponibile” din dreapta.

În caseta „Descărcări disponibile”, veți vedea trei casete. Setați caseta din mijloc la „Ubuntu 64-bit (14.04+). Când setați caseta din mijloc la Ubuntu, caseta de jos se va comuta la „Pachet”.

După ce ați selectat Ubuntu ca sistem de operare pe pagina de descărcare, treceți la instrucțiunile de mai jos, deoarece există trei opțiuni stabile la instalarea acestui software. Pentru cele mai bune rezultate, vă sugerăm să utilizați versiunea „Stable”.

Grajd

Dacă intenționați să utilizați versiunea stabilă a Compass, mergeți la caseta de sus a paginii de descărcare și setați-o la (Stable.) Când ați selectat versiunea corectă, faceți clic pe butonul verde de descărcare pentru a începe descărcarea pachetului DEB. .

Când pachetul Stable Compass DEB s-a terminat de descărcat, deschideți managerul de fișiere Ubuntu și faceți clic pe folderul „Descărcări” pentru a vă accesa descărcările. Apoi, faceți clic dreapta pe pachetul Compass DEB și selectați meniul „Deschide cu”.

  Cum să fixați și să reîncadrați fluxurile video în Microsoft Teams

În meniul „Deschide cu”, selectați opțiunea „Instalare software”. Când faceți clic pe această opțiune, software-ul Ubuntu (sau software-ul dacă nu utilizați versiunea Gnome a Ubuntu) se va deschide.

Găsiți butonul „Instalare” și faceți clic pe el cu mouse-ul pentru a instala software-ul cu GUI.

Izolat

Dacă preferați versiunea Izolată a Compass, iată ce trebuie să faceți. Mai întâi, selectați „Izolated Edition Stable” în meniul de sus de pe pagina de descărcare. După ce l-ați selectat, faceți clic pe butonul verde de descărcare pentru a descărca pachetul Isolated Compass DEB.

Când descărcarea este completă, deschideți managerul de fișiere Ubuntu și faceți clic pe folderul „Descărcări”. Faceți clic dreapta pe pachetul DEB „Izolat” cu mouse-ul și selectați meniul „Deschide cu”.

În meniul „Deschide cu”, alegeți butonul „Instalare software” pentru a deschide pachetul DEB în aplicația software Ubuntu. De acolo, faceți clic pe butonul „Instalare” pentru a instala Compass pe sistemul dumneavoastră Ubuntu.

Numai citire

Pentru a instala versiunea de numai citire a Compass, procedați în felul următor. Mai întâi, selectați „Read Only Edition Stable” în zona de descărcare. Apoi, faceți clic pe linkul „Descărcare” pentru a începe descărcarea pentru busola Mongo DB în Ubuntu.

Când descărcarea este completă, deschideți managerul de fișiere Ubuntu și faceți clic pe folderul „Descărcări”. De acolo, găsiți pachetul DEB „Read Only Edition Stable”, faceți clic dreapta pe el și selectați meniul „Deschide cu”.

În meniul „Deschide cu”, găsiți opțiunea „Instalare software” și faceți clic pe ea pentru a deschide pachetul Compass DEB în programul de instalare GUI. De acolo, faceți clic pe butonul „Instalare” pentru a configura Compass pe computer.

  Cum să anulați trimiterea mesajelor pe iPhone, iPad și Mac

Instalare pe linie de comandă

Dacă preferați să instalați Compass pe sistemul dumneavoastră Ubuntu cu linia de comandă, veți putea face acest lucru, datorită managerului de pachete robust al Ubuntu. Pentru a începe procesul de instalare, deschideți o fereastră de terminal.

Puteți deschide o fereastră de terminal apăsând Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației și căutați-l pentru al lansa. Când fereastra terminalului este deschisă, urmați instrucțiunile de mai jos care corespund versiunii Compass pe care doriți să o instalați.

Grajd

Pentru a instala versiunea stabilă a Compass prin linia de comandă, începeți prin a utiliza comanda wget pentru a descărca cea mai recentă versiune DEB a software-ului pe computer.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

După descărcarea pachetului DEB pe computerul Ubuntu, utilizați comanda apt install pentru a configura Mongo DB Compass Stable.

sudo apt install ./mongodb-compass_1.26.1_amd64.deb

Izolat

Pentru a instala Isolated Stable Edition a Compass pe sistemul dumneavoastră Ubuntu, începeți prin a descărca cel mai recent pachet DEB direct pe computer folosind comanda wget de mai jos.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

După descărcarea pachetului DEB pe computer, utilizați comanda apt install pentru a configura Isolated Stable Edition pe computer.

sudo apt install ./mongodb-compass-isolated_1.26.1_amd64.deb

Numai citire

Dacă doriți să puneți în funcțiune versiunea numai pentru citire a Compass, începeți prin a utiliza comanda wget de descărcare de mai jos pentru a descărca cea mai recentă versiune a Compass pe computer.

wget https://downloads.mongodb.com/compass/mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb

Când descărcarea este completă, instalarea poate începe. Folosind comanda apt install de mai jos, instalați Compass.

sudo apt install ./mongodb-compass-readonly_1.26.1_amd64.deb