Cum se instalează Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon este o versiune alternativă a Fedora care utilizează mediul Cinnamon Desktop de la Linux Mint. Este un sistem de operare elegant și foarte popular printre cei cărora le plac funcțiile moderne, dar nu le place Gnome Shell. Iată cum să-l instalezi pe computer.

Se descarcă Fedora Cinnamon

Fedora Cinnamon este una dintre cele mai populare „rotiri” Fedora. Un rotire este o versiune modificată a Fedora, dar cu un mediu desktop diferit de cel implicit Gnome Shell. Învârtirile au, de asemenea, un set diferit de programe, spre deosebire de cele implicite Gnome.

Dacă doriți să instalați Fedora Cinnamon pe computerul dvs. Linux, mai întâi trebuie să descărcați cea mai recentă versiune ISO. Puteți obține cea mai recentă versiune ISO a Fedora, mergând la oficial Fedora învârte pagina.

Odată ajuns pe pagina de rotiri Fedora, parcurgeți lista până când găsiți „CINNAMON DESKTOP”. Când ați găsit această opțiune, selectați-o cu mouse-ul pentru a accesa pagina de descărcare Fedora Cinnamon.

Pe pagina de descărcare Fedora Cinnamon, faceți clic pe butonul „Descărcați acum” pentru a prelua cel mai recent fișier ISO în scopul instalării. Alternativ, puteți merge la oficial Pagina de torrent Fedora și apucă Fedora Cinnamon așa.

Crearea programului de instalare USB Fedora Cinnamon

Instalarea Fedora Cinnamon pe un computer necesită un program de instalare USB. Aveți nevoie de un program de instalare USB, deoarece computerele moderne nu au unități optice, așa că un DVD sau CD nu este fezabil aici. În plus, fiecare sistem de operare Linux, inclusiv Fedora Cinnamon, este distribuit ca fișier imagine ISO pe care utilizatorii trebuie să-l descarce.

  ProWidgets este prima implementare adevărată a unui widget pentru iPhone și iPad

Există multe modalități de a crea un program de instalare USB pentru Fedora Cinnamon. Acestea fiind spuse, cel mai simplu mod de a crea un program de instalare este cu aplicația de imagistică Etcher. Acest program funcționează pe Mac OS, Linux și Windows.

Pentru a începe, descărcați cea mai recentă versiune a Gravor la computerul dvs. Apoi, instalați-l pe sistemul dvs. de operare și porniți-l. Apoi, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos pentru a configura Fedora Cinnamon pe USB.

Pasul 1: Găsiți butonul „Flash din fișier” și faceți clic pe el cu mouse-ul. Când selectați butonul „Flash din fișier”, va apărea o fereastră pop-up. În această fereastră, găsiți fișierul ISO Fedora Cinnamon și faceți clic pe el cu mouse-ul.

Pasul 2: Selectați butonul „Selectați ținta” cu mouse-ul. Când alegeți acest buton, veți putea selecta dispozitivul USB pe care doriți să instalați fișierul ISO Fedora Cinnamon.

Pasul 3: Găsiți butonul „Flash” și faceți clic pe el cu mouse-ul. Când selectați acest buton, procesul de clipire va începe. Acest proces va dura ceva timp. Când procesul este încheiat, închideți Etcher.

Cu Etcher închis, deconectați dispozitivul USB de la computer. Apoi, conectați-l la dispozitivul USB pe care intenționați să instalați Fedora Cinnamon. De asemenea, va trebui să accesați setările BIOS ale computerului și să îl configurați să pornească de pe USB.

Instalarea Fedora Cinnamon

Pentru a instala Fedora Cinnamon pe computer, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos.

Pasul 1: Găsiți pictograma „Instalați pe hard disk” pe desktop-ul Cinnamon și faceți clic pe ea cu mouse-ul. Selectând această pictogramă, veți lansa programul de instalare Fedora.

  9 tipuri de hackeri despre care ar trebui să știți

Pasul 2: Găsiți limba în meniu și selectați-o. Apoi, alegeți butonul „Continuare” pentru a trece la pagina următoare.

Pasul 3: Găsiți butonul „Destinația instalării” din programul de instalare și selectați-l pentru a alege locația de instalare. Apoi, selectați unitatea din meniu și faceți clic pe „Terminat”. Fedora se va ocupa automat de partiţionare.

Pasul 4: Selectați „Parola rădăcină” și faceți clic pe ea cu mouse-ul. Apoi, utilizați GUI pentru a seta parola implicită de root. În cele din urmă, faceți clic pe butonul „Terminat” când ați setat parola pentru a confirma alegerea.

Pasul 5: Găsiți „Crearea utilizatorului” și selectați-l cu mouse-ul. Apoi, utilizați GUI pentru a vă configura numele complet, parola și confirmați-o. Asigurați-vă că alegeți și butonul „Faceți acest utilizator administrator”. Selectați „Terminat” când ați terminat.

Pasul 6: După ce ați urmat toți pașii de mai sus, Fedora va fi gata de instalare. Selectați butonul „Începe instalarea” pentru a începe. Vă rugăm să înțelegeți că acest proces de instalare va dura destul de mult timp. Aproximativ 20 de minute, în funcție de cât de repede conduceți.

Pasul 7: Când instalarea este finalizată, va apărea o fereastră pop-up pe ecran în programul de instalare Fedora Cinnamon. Acest buton vă va anunța că Fedora Cinnamon a fost instalat și procesul este finalizat.

Notificarea vă va anunța, de asemenea, că puteți reporni sau continua să utilizați Fedora. Reporniți sistemul și deconectați USB-ul. Apoi, încărcați în noua configurație Fedora Cinnamon.

După ce ați încărcat computerul în noua configurație Fedora Cinnamon, acesta va fi gata de utilizare. Bucură-te de noua ta instalare Fedora Cinnamon!

  Cum să depanați problemele în Redis