Cum se deschide fișierele ASPX

Fișierele ASPX nu sunt obișnuite, dar veți întâlni ele dacă descărcați codul sursă pentru o aplicație, este posibil să găsiți un fișier APSX sau două în el. Tipul de fișier poate fi neobișnuit pentru majoritatea utilizatorilor finali, dar nu este dificil să deschideți acest tip de fișier.

deschideți fișierele ASPX

fișier ASPX

Un fișier ASPX este creat de un server care rulează ASP.Net. Aceasta este practic o pagină web, dar în loc să folosească limbajul HTML. Este procesat și tradus în HTML atunci când fișierul este citit sau încărcat de un site web într-un browser web modern.

În ceea ce privește deschiderea unui fișier ASPX, veți găsi că este destul de ușor de făcut. Nu trebuie să configurați un server sau să instalați aplicații complicate pentru a face treaba.

1. Deschideți ASPX Files – browser web

Un fișier ASPX este practic un document. Singurul motiv pentru care nu îl puteți deschide este din cauza extensiei sale. Spre deosebire de un fișier HTML pe care îl puteți deschide cu un editor de text, aveți nevoie de un vizualizator PDF pentru a deschide fișierele ASPX.

Deschideți File Explorer.
Accesați fila Vizualizare.
Activați opțiunea „Afișați extensiile”.
Navigați la fișierul ASPX și selectați-l.
Atingeți tasta F2.
Schimbați ASPX în PDF.
Confirmați că doriți să schimbați formatul.
Faceți clic dreapta pe fișier și deschideți-l într-un browser modern precum Chrome.

  10 dispozitive de streaming pentru a vă duce experiența de vizionare la nivelul următor

2. Utilizați instrumente de dezvoltare web

Dacă convertirea unui fișier ASPX într-un PDF și deschiderea acestuia într-un browser duce la afișarea corectă a fișierului, puteți utiliza un instrument de dezvoltare web în locul acestuia. Există o mulțime de instrumente de dezvoltare web pe care le puteți utiliza, dar dacă sunteți în căutarea unui instrument gratuit, ușor de instalat și ușor de configurat, vă recomandăm insistent să utilizați Notepad++.

Descarca și instalați Notepad++.
Deschideți File Explorer și navigați la fișierul ASPX.
Faceți clic dreapta pe fișier și selectați Deschidere cu din meniul contextual.
Selectați Notepad++ pentru a deschide fișierul.

3. Instrumente de dezvoltare web online

Aplicațiile web pentru dezvoltarea web vă permit să deschideți fișiere ASPX în browser. Nu trebuie să le convertiți în PDF. În schimb, aplicația web poate citi fișierul APSX așa cum este. Nu trebuie să instalați aplicații suplimentare atâta timp cât aveți un browser modern, cum ar fi Chrome sau Firefox, instalat pe sistemul dvs.

Există vizualizatoare de fișiere ASPX dedicate, dar nu sunt cele mai impresionante aplicații online pe care le veți găsi. Încercați să utilizați Vizualizatorul ASPX al File Pro Info pentru a deschide un fișier ASPX în browser.

Concluzie

Dacă aveți Microsoft Visual Studio instalat pe sistemul dvs., aceasta este cea mai bună aplicație de utilizat pentru a vizualiza un fișier ASPX. Desigur, Visual Studio va instala și o mulțime de alte lucruri pe sistemul dvs. pentru a ajuta la dezvoltare. Dacă nu sunteți dezvoltator, instalarea Visual Studio pentru a vizualiza un fișier ASPX este exagerată. Încercați una dintre opțiunile pe care le-am enumerat pentru o abordare mult mai simplă.

  Cum să împiedicați companiile să asculte înregistrările din Asistentul vocal