02/08/2023

Cum se conectează telefonul la proiector prin USB

Un proiector este un astfel de dispozitiv care a fost folosit de foarte mult timp și continuă să fie în uz. Treptat, s-a dezvoltat în ceea ce privește compatibilitatea și funcțiile sale cu creșterea tehnologiei. Cu toate acestea, există o gamă largă de tipuri de proiectoare. Unele sunt limitate la PC-uri și laptopuri, în timp ce altele pot fi conectate la telefoane și tablete. Ați încercat vreodată să conectați telefonul la proiector? Dacă nu, atunci puteți citi acest articol pentru a afla cum să conectați telefonul la proiector prin USB. De asemenea, veți învăța cum să conectați telefonul la proiector fără HDMI folosind opțiunile wireless.

Cum se conectează telefonul la proiector prin USB

Continuați să citiți pentru a afla în detaliu modalitățile de conectare a telefonului la proiector prin USB.

Puncte de luat în considerare înainte de a conecta telefonul la proiector

Înainte de a încerca să vă conectați telefonul la un proiector, trebuie să luați în considerare:

 • Dacă proiectorul este compatibil cu telefonul dvs.
 • Dacă ieșirea video este acceptată pe telefonul dvs.
 • Dacă un port USB sau HDMI este disponibil în proiectorul dvs.

Există diferite moduri de a conecta Android la proiector. În primul rând, va trebui să știi dacă telefonul tău este compatibil cu proiectorul. Cel mai bun mod de a afla despre aceasta este să consultați manualul de utilizare al proiectorului. Puteți conecta telefonul fie cu un fir numit cablu HDMI, fie fără cablul HDMI. În continuare, în articol, veți afla despre cum să conectați telefonul la proiector fără HDMI. Acum să ne uităm la diferitele moduri în care puteți conecta Android la proiector:

Metoda 1: Prin USB Type-C la HDMI

USB de tip C este portul care este echipat standard cu cele mai recente lansări de telefoane Android. Aceste porturi nu sunt doar destinate încărcării, puteți utiliza acest port cu un cablu USB-C la HDMI pentru a vă conecta telefonul la proiector prin USB. Una dintre limitările utilizării USB tip C este că nu vă puteți încărca simultan telefonul în timp ce acesta este conectat la proiector. În unele cazuri, un port USB este destinat doar încărcării. Prin urmare, puteți căuta și alte modalități de a vă conecta telefonul la proiector citind în continuare acest articol.

Imagine de Michi de la Pixabay

Metoda 2: Prin USB Type-C la USB Type-C

USB de tip C la USB de tip C poate fi utilizat atunci când atât telefonul, cât și proiectorul au porturi de tip C. Este una dintre cele mai ușoare metode, cu condiția să aveți porturile cu dispozitivele. Cu acest tip de cablu, vă puteți oglindi telefonul cu proiectorul și îl puteți încărca simultan. Tot ce trebuie să faceți este să cumpărați un cablu USB de tip C la USB de tip C și să-l introduceți în telefon și proiector. După ce o faci, te vei direcționa direct la opțiunile de oglindire de pe ecran.

  7 cursuri online de top pentru a urmări datele sportive

Metoda 3: Prin HDMI la HDMI

Acesta nu este un tip de metodă de conectare foarte frecvent utilizat. Acestea sunt folosite numai în cazurile în care telefoanele și tabletele au porturi mini sau micro HDMI. Proiectoarele fie au un port standard de tip A, fie porturi multiple. Tot ce trebuie să faci este să găsești un cablu HDMI potrivit pentru dispozitivul tău.

Metoda 4: Prin MHL

MHL (Mobile High-Definition Link) este un cablu HDMI special conceput care utilizează un port micro-USB. Cea mai bună parte a acestui cablu este că, fiind conectat la proiector, vă încarcă simultan telefonul. Acesta poate fi utilizat numai atunci când proiectorul acceptă o conexiune HDMI cu MHL. Puteți găsi întotdeauna o etichetă lângă ea când un port acceptă MHL. Această metodă este utilizată atunci când rămâneți fără alte opțiuni. Un cablu corect este singura cerință, cu condiția să aveți porturile de suport MHL pentru a efectua această metodă.

Metoda 5: Prin USB-C la VGA

Această metodă de conectare USB-C la VGA se aplică numai proiectoarelor vechi cu port VGA. Pentru aceasta, veți avea nevoie de un adaptor USB-C la VGA și un cablu VGA la VGA. Următorul pas este să continuați prin conectarea adaptorului și a cablului, a telefonului și a proiectorului. Dacă este disponibil, va trebui să porniți portul de afișare VGA. Cea mai bună parte a adaptorului USB-C la VGA este că poate fi folosit cu dispozitive Apple.

Cum să conectați telefonul la proiector fără HDMI

Acum că ați înțeles cum să conectați telefonul la proiector prin USB, să continuăm să înțelegem Cum să conectați telefonul la proiector fără HDMI. Am enumerat mai jos metodele fără fir utilizate în mod obișnuit de conectare a telefonului la proiector.

1. Prin Wi-Fi Direct

Utilizarea Wi-Fi direct este una dintre cele mai convenabile metode de a conecta un telefon Android la un proiector fără HDMI. Această metodă poate fi aplicabilă numai atunci când proiectorul acceptă conexiunea Wi-Fi direct. Cu câteva atingeri pe telefon, veți putea să vă conectați cu ușurință telefonul fără a utiliza aplicații terțe. Pentru a începe, găsiți opțiunea Screen-Device mirroring. Urmați pașii menționați mai jos pentru a vă conecta telefonul la proiector cu Wi-Fi direct:

Notă: Acești pași pot varia în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați. Următorii pași au fost efectuati pe POCO F4.

1. Deschideți setările pe telefon.

2. Apăsați pe Wi-Fi.

3. Porniți Wi-Fi.

4. Apăsați pe Setări suplimentare.

  Cum să personalizați butoanele mouse-ului pe un iPad

5. Apăsați pe Wi-Fi direct.

Telefonul dvs. va identifica dispozitivele disponibile Wi-Fi direct disponibile. Apoi atingeți când apare proiectorul dvs. și apoi vă puteți conecta cu ușurință telefonul la proiector.

2. Prin Chromecast

Chromecast este o altă opțiune care vă ajută să vă conectați telefonul la proiector fără HDMI. Dispozitivele Android vin cu programare Chromecast încorporată. Unele televizoare și proiectoare nu au Chromecast. Într-un astfel de caz, va trebui să cumpărați un adaptor Chromecast. Adaptoarele Chromecast folosesc intrare HDMI, prin urmare sunt compatibile cu majoritatea proiectoarelor care acceptă intrare HDMI. Pentru acele proiectoare care nu acceptă HDMI, veți avea nevoie de un adaptor suplimentar. Metoda de configurare este similară modului în care vă conectați telefonul la un televizor. În plus, poate fi folosit în diverse scopuri, cum ar fi conectarea telefonului la alte dispozitive de afișare, cum ar fi monitoare și televizoare.

Puteți vizita blogul nostru pentru a afla despre cele mai bune aplicații Chromecast gratuite pe care le puteți încerca să vă conectați dispozitivele.

3. Prin Miracast

Miracast este o altă tehnologie care poate fi folosită pentru a conecta un telefon la un proiector fără HDMI. Funcționează similar cu Wi-Fi direct. Puteți descărca și instala aplicația Miracast din magazinul Google Play. Citiți mai multe despre asta în articolul nostru Conectați-vă la un afișaj wireless cu Miracast în Windows 10.

4. Utilizați Smart Ciew pe telefonul inteligent Samsung

După cum explică și numele, această metodă de conectare a unui telefon la un proiector este aplicabilă numai dispozitivelor Samsung. Funcționează similar cu Chromecast, Wi-Fi Direct și Miracast. După ce activați opțiunea de vizualizare inteligentă, va căuta oglindirea ecranului din apropiere sau dispozitivele Chromecast. Tot ce trebuie să faceți este să activați opțiunea de oglindire a ecranului din proiectorul dvs. Activați opțiunea de vizualizare inteligentă pe smartphone-ul dvs. Samsung. Puteți urma instrucțiunile solicitate pe telefon pentru a vă conecta la proiector.

5. Utilizați aplicațiile producătorului

Utilizarea aplicațiilor de producție este una dintre ultimele metode care pot fi folosite pentru a conecta Android la proiector. Acestea sunt aplicațiile care sunt create de producătorii proiectorului. Cu toate acestea, aceste aplicații variază de la proiector la proiector și de la producător la producător. Deși există unele limitări, cum ar fi nu vă permite să vă oglindiți întregul ecran, dar îl puteți utiliza pentru prezentări. Panasonic Wireless Projector, Epson iProjection și Projector Quick Connect sunt exemple de aplicații ale producătorului.

Cum să conectați iPhone-ul la un proiector prin USB

Cele menționate mai sus au fost metodele de conectare a unui telefon Android la un proiector cu și fără HDMI. Cu toate acestea, aceste metode nu funcționează pentru iPhone-uri. Va trebui să urmați metodele menționate mai jos pentru a vă conecta iPhone-ul la un proiector:

 • Cabluri Apple autorizate: Una dintre modalitățile de a conecta un iPhone la un proiector este prin utilizarea cablurilor Apple autorizate. Nu ar trebui să luați în considerare utilizarea niciunui hardware sau software terță parte cu dispozitivele Apple. Prin urmare, puteți investi într-un cablu Apple care vă va permite să vă conectați iPhone-ul la proiector.

 • Adaptor Lightning la HDMI: Un adaptor Lightning la HDMI este o necesitate atunci când încercați să vă conectați iPhone-ul la un proiector care acceptă HDMI. Acest lucru necesită să conectați adaptorul la telefon și cablul HDMI la adaptor și proiector.

 • Airplay: Airplay este singura metodă care permite unui iPhone să realizeze o conexiune wireless cu un proiector. Funcționează similar cu Wi-Fi direct și este o caracteristică încorporată. Prin urmare, nu implică descărcarea unor aplicații terță parte.

Întrebări frecvente (FAQs)

1. Ce se întâmplă dacă un telefon nu acceptă ambele metode de conectare MHL și HDMI?

Ans. Într-un astfel de caz, nu va fi posibilă realizarea unei conexiuni prin cablu. Puteți încerca să utilizați metode de conexiune fără fir dacă proiectorul acceptă oricare. Dacă nu, poți cumpăra un adaptor care să fie echipat cu portul HDMI al proiectorului tău. Astfel vei putea conecta telefonul la un proiector.

2. Cum să identifici cu ce metode de conectare este compatibil un proiector?

Ans. Puteți căuta următorii factori pentru a identifica metode de conectare compatibile:

 • Citiți manualul de utilizare: Fiecare proiector vine cu un ghid cuprinzător care explică clar compatibilitatea acestuia.

 • Examinați porturile: puteți arunca o privire prin porturile disponibile pe proiector. De obicei, vin cu o etichetă. Noile proiectoare au atât porturi de tip C, cât și HDMI. Unele au doar porturi HDMI, în timp ce cele mai vechi modele de proiectoare au un port VGA.

3. De ce nu pot să-mi conectez telefonul la un proiector?

Ans. Unele dintre motivele care explică de ce nu vă puteți conecta telefonul la un proiector sunt:

 • Atât telefonul, cât și proiectorul nu sunt conectate corect.
 • Cablurile și adaptoarele nu sunt conectate corect.
 • Este posibil ca cablul și adaptorul să nu fie compatibile.

***

Conectarea telefonului la proiector este la fel de convenabilă pe cât avem metodele menționate mai sus care v-au explicat cum să conectați telefonul la proiector fără HDMI și cu HDMI. Prin urmare, trebuie să fiți conștienți de tipurile de cabluri și de compatibilitatea acestora înainte de a utiliza unul. Sperăm că acest ghid v-a ajutat să aflați cum să conectați telefonul la proiector prin USB. Vă rugăm să împărtășiți întrebările sau sugestiile dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

x