03/25/2023

Cum să utilizați VPN pentru Apple TV

Un ghid precis despre de ce și cum să utilizați un VPN cu Apple TV pentru streaming fără restricții.

VPN-urile nu mai sunt exclusiv produse de securitate sau de afaceri. O mare parte (50%) dintre utilizatori se abonează la ei doar pentru divertisment, iar 77% dintre acești abonați cumpără conținut digital în fiecare lună, conform acestor statistici VPN.

Prin urmare, este clar că VPN-urile nu se limitează la personalul IT sau la cineva într-un regim represiv. Oamenii „standard” îl folosesc pentru multe lucruri, inclusiv pentru deblocarea conținutului de streaming geo-blocat, securizarea pe WiFi public, torrenting și altele.

Deci, să începem acest ghid Apple TV VPN cu o mică introducere.

Ce este un VPN?

În timp ce internetul pare global și accesibil, este invers.

Sunteți identificat după adresa IP a mașinii dvs. (și încă câteva lucruri) și vă este permis să vedeți doar ceea ce ar trebui să faceți.

De exemplu, oamenii din China nu pot folosi Facebook sau Twitter. În mod similar, nu puteți vizita toate site-urile web de la WiFi-ul școlii dvs.

O VPN – rețea privată virtuală – încearcă să pună capăt acestei represiuni digitale.

Când vă conectați la un VPN, acesta acționează ca o punte între dvs. și restul internetului și, ulterior, mașina dvs. este cunoscută după adresa IP a serverului VPN activ.

Acest lucru vă oferă acces nerestricționat atunci când alegeți un server VPN adecvat care se potrivește cu conținutul de interes.

Din punct de vedere tehnic, datele dumneavoastră sunt criptate de algoritmul AES-256 de biți pentru a vă ajuta să navigați pe furiș. Aceste conexiuni securizate sunt susținute de protocoale VPN și există multe, bazate pe cazuri de utilizare și funcții precum deblocarea geografică, viteza, puterea de criptare etc.

De ce să folosiți VPN pentru Apple TV?

În calitate de utilizator Apple TV, este posibil să fi observat că nu este vorba doar despre Apple TV+ (serviciul lor de abonament).

Vă puteți bucura de o mulțime de conținut, inclusiv Netflix, Disney+, Prime Video etc. și puteți face mult mai mult, în afară de streaming videoclipuri.

  Cum să vă conectați la un VPN pe iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Cu toate acestea, aici vom vorbi doar despre conținutul digital. În acest caz, un VPN vă permite să vă bucurați de conținut regional restricționat altfel la nivel mondial.

În plus, va adăuga un strat puternic de securitate dacă îți dublezi Apple TV-ul ca hub inteligent pentru casă.

Deci, haideți să vedem cum puteți integra un VPN cu Apple TV.

Cum să utilizați VPN pentru Apple TV?

Metoda 1: Instalarea unui VPN pe router

S-ar putea să sune ca ceva rezervat băieților din IT, dar nu este.

Ceea ce veți avea nevoie sunt numele de utilizator și parola VPN și fișierul de configurare VPN.

Dar înainte de asta, trebuie să verificați dacă routerul WiFi este compatibil VPN. Cel mai probabil, routerele furnizate de ISP-ul dvs. nu vor avea suport pentru integrarea VPN.

Cu toate acestea, dacă sunteți sigur despre routerul dvs., următorul lucru de verificat este tabloul de bord al routerului.

Mai întâi, încercați 192.168.1.1 în browser. S-ar putea să arate un avertisment nesigur pe care îl puteți evita în siguranță (doar pentru aceasta).

Dacă aceasta nu deschide consola routerului, încercați să găsiți adresa URL implicită a gateway-ului în promptul de comandă cu ipconfig/all the command.

Aceasta va deschide pagina de conectare a routerului care va cere numele de utilizator și parola, care sunt diferite de acreditările contului dumneavoastră VPN.

Acum căutați o filă VPN în panoul din stânga. Totuși, acest lucru se poate ascunde și în setările avansate sau orice altceva bazat pe interfața routerului.

După găsirea opțiunii VPN, pașii suplimentari implică conectarea la interfața web a serviciului VPN, găsirea fișierelor de configurare, încărcarea acestora în router și introducerea acreditărilor VPN.

Deoarece acest lucru depinde în mare măsură de routerul și furnizorul dvs. de VPN, nu există o metodă comună pentru a ilustra, din păcate.

Metoda 2: Hotspot mobil alimentat de VPN

Aceasta este mai ușoară decât metoda anterioară. Pentru aceasta, aveți nevoie de un client VPN instalat pe laptop și de un hotspot mobil activ pentru a extinde securitatea VPN la Apple TV.

Pasul 1: Activați Hotspot mobil

Pentru început, un hotspot mobil vă va ajuta laptopul să acționeze ca un router (virtual) pentru a-și partaja conectivitatea WiFi sau ethernet cu alte dispozitive.

Aceste setări se află în Setări > Rețea și internet > Hotspot mobil.

În continuare, trebuie să configuram rețeaua hotspot-ului (marcată ca 3), inclusiv numele acesteia și o parolă suficient de puternică. În cele din urmă, activați comutatorul (marcat ca 1) și asigurați-vă că partajează conectivitate prin WiFi (marcat ca 2).

  Top 9 cele mai bune VPN nelimitate gratuite pentru Android

Pasul 2: Activați Partajarea rețelei VPN

Acest pas include câteva modificări pentru a permite tunelul VPN prin hotspot-ul mobil pe care tocmai l-am activat la pasul precedent.

Navigați la Panou de control > Toate elementele panoului de control > Centru de rețea și partajare.

Acum faceți clic pe Modificați setările adaptorului în panoul lateral.

Acesta va avea trei configurații active: conexiune VPN, hotspot mobil și router WiFi (sau ethernet).

Opțiunea de a permite criptarea VPN prin hotspot trebuie configurată în rețeaua VPN. Deci, faceți clic dreapta pe conexiunea VPN și faceți clic pe Proprietăți.

Selectați „Partajare” (ca 1), permiteți partajarea pe internet (ca 2) și selectați rețeaua (ca 3).

Aici rețeaua va fi cea care se referă la hotspot. În cele din urmă, faceți clic pe OK.

Acum puteți conecta Apple TV la computer pentru a vă bucura de falsificarea locației VPN.

Metoda 3: Setări DNS Apple TV

Aceasta implică utilizarea unui DNS inteligent, care păcălește platformele de streaming făcându-le să creadă că vă conectați dintr-o locație „permisă”.

Este ca și cum ai folosi un VPN fără criptare. Aceasta înseamnă că nicio securitate „în plus” nu scădea vitezele rețelei.

Pune simplu; utilizați un alt server DNS decât furnizorii dvs. de servicii de internet. Și în timp ce Apple TV nu vine încă cu suport VPN nativ, este compatibil cu un server DNS personalizat.

Important, ar trebui să utilizați fie un server DNS inteligent al furnizorului dumneavoastră VPN, fie un serviciu precum SmartDNSProxy. (procesul diferă în funcție de serviciu)

Deci, urmați pașii de mai jos după ce aveți adresa serverului DNS.

Deschide Setările Apple TV și intră în Rețea. Aici, accesați conexiunea, ethernet sau WiFi, oricare ar fi folosit.

Ulterior, intrați în Configurare DNS și comutați la Manual.

În sfârșit, introduceți adresa SmartDNS, faceți clic pe Terminat și reporniți.

Deci, aceasta a fost configurarea Apple TV-ului pentru a transmite în flux în întreaga lume. Totuși, ceea ce aveți nevoie este un VPN capabil – câteva pe care le puteți verifica mai jos👇.

VPN-uri Apple TV

#1. ExpressVPN

ExpressVPN este un lider de piață cu o interfață netedă, viteze de top și capabilități de deblocare geografică de invidiat.

În plus, obțineți și servere din întreaga lume, aplicații native pentru majoritatea platformelor și o listă decentă de funcții, inclusiv criptare AES-256 de biți, tunelizare divizată, comutator de oprire etc.

  Cum să configurați un VPN pe un PC sau Mac cu Windows 10

În plus, există o garanție de rambursare a banilor de 30 de zile care vă ajută să îl încercați fără riscuri.

#2. NordVPN

NordVPN este o opțiune la fel de eficientă, care este mult mai ușoară în buzunar.

Are o prezență globală și o bază mare de utilizatori care aplaudă performanța sa generală. Caracteristicile includ criptare AES-256 de biți, DNS inteligent, tunel divizat, comutator de oprire, VPN dublu și multe altele.

În ansamblu, NordVPN este unul dintre cei mai buni, care oferă securitate și divertisment cu o eficiență egală și oferă, de asemenea, o rambursare similară de 30 de zile pentru o liniște completă.

#3. Cel mai rapid VPN

FastestVPN vă oferă o afacere străină, cu abonamentul său pe viață în prezent la 40 USD.

În plus, are și planuri lunare și anuale.

Toate planurile includ lățime de bandă nelimitată, un blocant nativ de anunțuri, protecție împotriva programelor malware și zece conexiuni per abonament.

În cele din urmă, aveți o garanție de rambursare a banilor de 15 zile pentru a vedea dacă se potrivește cu factura dvs.

Deblocați-i întregul potențial!

Apple TV este un produs de calitate care are nevoie de un VPN pentru a oferi valoare maximă utilizatorilor săi. Acest ghid a fost despre modalitățile de a ocoli cenzura cu trei metode ușor de aplicat.

Probabil, cel mai eficient este să instalați VPN pe router, deoarece aceasta acoperă toate dispozitivele conectate dintr-o singură mișcare, fără a fi nevoie de instalări separate.

Cu toate acestea, VPN-urile sunt, de asemenea, infame pentru accelerarea vitezei. Deci, s-ar putea să doriți să scutiți câteva dispozitive de acea criptare inutilă pe care o puteți realiza cu un hotspot mobil sau configurând setările DNS pe Apple TV.

În cele din urmă, VPN-urile enumerate vă vor servi bine în vizionarea conținutului internațional neîntrerupt.

PS: Iată încă câteva VPN-uri pentru a debloca Netflix, Disney+, Hulu și multe altele. Totuși, există și lucruri de care ar trebui să te ferești înainte de a opta pentru orice VPN.

x