Cum să utilizați Google Docs offline

Google Docs este grozav, dar pentru că necesită de obicei o conexiune la internet pentru a fi utilizat, realizarea lucrurilor atunci când sunteți offline poate fi o provocare. Dacă utilizați Google Chrome, o extensie oficială numită Google Docs Offline modifică acest lucru.

Notă: Utilizarea Google Docs offline necesită extensia oficială Google Chrome, așa că o puteți utiliza numai în Google Chrome. Funcționează pentru Documente, Foi de calcul și Prezentări, dar nu pentru Formulare.

Cum să utilizați Google Docs offline

Mai întâi, va trebui să instalați extensia Chrome Google Docs offline. După instalarea acestuia, veți găsi o nouă setare în fiecare dintre principalele aplicații Google, care vă permite să configurați lucrurile pentru utilizare offline. Când activați acea setare într-o aplicație, aceasta devine automat activată în toate aplicațiile Google acceptate, așa că nu trebuie să accesați fiecare aplicație pentru ao activa.

Vom lucra cu Google Docs în exemplul nostru, dar funcționează la fel în Prezentări și Foi de calcul. În aplicație, faceți clic pe pictograma hamburger din colțul din stânga sus și apoi din nou pe „Setări”.

În fereastra Setări, comutați comutatorul „Offline” în poziția pornit și apoi faceți clic pe „OK”.

Procedând astfel, se activează modul offline în toate aplicațiile Google Drive (Documente, Foi de calcul și Prezentări).

În încercarea de a economisi spațiu local, Google Docs salvează numai fișierele accesate recent pentru a le utiliza offline. Trebuie să îl activați manual făcând clic pe pictograma cu trei puncte din partea unui anumit document, apoi comutați „Disponibil offline” pentru a vă accesa fișierul de oriunde.

  Ghid de întărire și securitate Apache Tomcat

Orice fișier care este disponibil offline afișează o bifă gri în colțul din stânga jos al paginii de pornire Documente, Prezentări sau Foi de calcul.

Acum, când deschideți fișierul în modul offline, o pictogramă fulger apare în partea de sus a documentului, ceea ce înseamnă că deschideți fișierul în timp ce este offline.

Acum puteți crea, deschide și edita orice fișier fără a vă conecta la internet. Data viitoare când computerul se conectează la o rețea, toate modificările pe care le-ați făcut sunt sincronizate cu serverele Google.