Cum să utilizați funcția Excel mai mare sau egal cu

Legături rapide

Recomandări cheie

 • Operatorul mai mare sau egal cu (>=) din Excel compară valori și returnează TRUE sau FALSE pe baza rezultatelor.
 • Poate fi folosit în comparații simple de celule sau încorporat în formule pentru calcule mai complexe.
 • Poate fi combinat cu funcții precum AND, COUNTIFS și IF pentru a efectua operații condiționate și a număra celulele care îndeplinesc anumite condiții.

Utilizarea operatorilor logici precum mai mare sau egal cu (>=) în Excel poate fi foarte utilă atunci când trebuie să comparați valori. Să aruncăm o privire mai atentă la acest operator pentru a vă ajuta să înțelegeți cum îl puteți utiliza în Excel.

Cum să utilizați operatorul Mai mare sau egal cu în celulele Excel

La bază, mai mare sau egal cu (>=) este unul dintre operatorii logici ai Excel. Pur și simplu, verifică dacă prima valoare este mai mare sau egală cu a doua valoare și returnează rezultatul ca fiind TRUE sau FALSE.

Utilizarea acestui operator pe cont propriu este la fel de simplă ca și tastarea declarației în bara de formule. De exemplu, să presupunem că aveți o coloană de numere care reprezintă cifrele vânzărilor și doriți să identificați vânzările care sunt mai mari sau egale cu 10.000 USD.

  10 instrumente pentru a verifica și îmbunătăți lizibilitatea conținutului

Puteți utiliza operatorul mai mare decât sau egal cu (>=) pentru a realiza acest lucru:

 • Selectați celula în care doriți să afișați rezultatele. Vom merge cu F2 în acest exemplu.
 • Accesați bara de formule și începeți formula tastând un semn egal (=).
 • Introduceți prima valoare, adăugați semnul mai mare decât egal (>=), apoi introduceți a doua valoare. Formula pentru acest exemplu va fi următoarea:
   =D2>=10000 
 • Apasa Enter.
 • Formula compară valoarea din celula D2 cu 10.000 și apoi returnează rezultatul. Puteți utiliza completarea automată a Excel pentru a popula rapid celelalte celule din coloană.

  Deoarece formula utilizează o referință relativă, se va modifica în consecință pentru a compara următoarea valoare odată ce o trageți în jos în restul coloanei. Rezultatul va fi TRUE pentru vânzări mai mari sau egale cu 10.000 USD și FALSE în caz contrar.

  Cum să utilizați operatorul Mai mare sau egal cu în formulele Excel

  Dincolo de simplele comparații de celule, operatorul mai mare sau egal cu (>=) este și mai puternic atunci când este încorporat în formulele Excel. Cele mai comune aplicații folosesc operatorul logic ca parametru pentru funcțiile logice ale Excel sau orice funcție care preia o condiție. Să aruncăm o privire la câteva exemple.

  Utilizarea operatorului logic mai mare sau egal cu funcția IF

  Funcția IF vă permite să obțineți rezultate diferite în funcție de faptul că o anumită condiție este adevărată sau falsă.

   =IF(logical_test, value_if_true, value_if_false) 

  Avantajul combinării operatorului mai mare sau egal cu (>=) cu funcția IF este că puteți seta ieșiri personalizate pentru rezultate TRUE și FALSE. Avantajele sunt nenumărate în scenarii mai complexe.

    InnerList spune că este aplicația Listă care lipsește de pe iPhone

  Să luăm în considerare un scenariu în care doriți să clasificați vânzările în mari și scăzute, în funcție de dacă acestea sunt mai mari sau egale cu 10.000 USD. Iată cum poți face asta:

 • Selectați celula în care doriți să afișați rezultatele.
 • În bara de formule, introduceți formula de mai jos:
   =IF(D2>=10000, "High", "Low") 
 • Apasa Enter.
 • Formula verifică dacă valoarea din celula D2 este mai mare sau egală cu 10.000 USD. Dacă condiția este îndeplinită, se întoarce High; în caz contrar, revine Low. Puteți duce foaia de calcul cu un pas mai departe și puteți asocia rezultatele cu formatarea condiționată a Excel pentru a le codifica color.

  Utilizarea operatorului Mai mare sau egal cu funcția COUNTIFS

  Funcția COUNTIFS numără celulele care îndeplinesc condiții specifice.

   =COUNTIFS(range1, crtierion1, range2, criterion2) 

  Cu funcția COUNTIFS, puteți număra celulele care îndeplinesc expresiile mai mari sau egale cu (>=), precum și condițiile suplimentare. Rezultatul va fi numărul de celule care îndeplinesc toate condițiile specificate, mai degrabă decât celulele reale în sine.

  Să presupunem că, în aceeași foaie de calcul, doriți să găsiți toate articolele care sunt în categoria A și, de asemenea, au vânzări mai mari sau egale cu 5.000 USD. Iată cum ați face asta:

 • Selectați celula în care doriți să afișați rezultatele.
 • În bara de formule, introduceți formula de mai jos:
   =COUNTIFS(C2:C9, "A", D2:D9, ">=5000") 
 • Apasa Enter.
 • În această formulă, COUNTIFS caută de la C2 la C9 și găsește celulele egale cu A. Apoi, caută de la D2 la D9 pentru a le găsi pe cele care sunt, de asemenea, mai mari decât egale cu 5.000. În cele din urmă, returnează numărul de articole care îndeplinesc ambele condiții.

    6 soluții de securitate a e-mailului de afaceri pentru a vă proteja de spam și atacuri de phishing

  Utilizarea operatorului Mai mare sau egal cu funcția AND

  Funcția AND preia mai multe teste logice și returnează TRUE dacă toate testele sunt adevărate și returnează FALSE în caz contrar.

   =AND(logical_test1, logical_test2, ...) 

  Ați văzut mai devreme că puteți utiliza singur operatorul mai mare decât sau egal cu (>=) pentru a verifica dacă o singură expresie logică este adevărată sau falsă. Cu funcția AND, puteți testa mai multe expresii logice într-o singură celulă.

  De exemplu, în aceeași foaie de calcul, să presupunem că produsele care au vândut 20 sau mai multe bucăți pentru 10.000 USD sau mai mult sunt considerate un succes. Puteți afișa starea fiecărui produs folosind operatorul mai mare sau egal cu (>=) și funcția AND împreună. Iată cum:

 • Selectați o celulă în care doriți să afișați rezultatele.
 • Accesați bara de formule și introduceți formula de mai jos:
   =AND(B2>=20, D2>=10000) 
 • Apasa Enter.
 • În această formulă, funcția AND verifică dacă valoarea din B2 este mai mare sau egală cu 20 și dacă valoarea din D2 este mai mare sau egală cu 10.000. Apoi returnează TRUE dacă ambele condiții sunt adevărate și false în caz contrar.

  Operatorul mai mare sau egal cu (>=) se poate dovedi util în multe scenarii Excel. Combinarea acestui operator cu alte funcții deschide și mai multe soluții pentru problemele cu foile de calcul. Trebuie doar să-ți amintești să-l folosești.