03/01/2024

Cum să activați sau să dezactivați Istoricul linkurilor pe Instagram

Instagram facilitează vizualizarea site-urilor pe care le-ați vizitat recent din aplicație. Dar puteți dezactiva funcția.

Recomandări cheie

  • Instagram poate stoca toate site-urile pe care le-ați vizitat în ultimele 30 de zile cu funcția sa de istoric de linkuri.
  • Activarea istoricului linkurilor permite Instagram să urmărească activitățile dvs. de navigare în aplicație pentru a vă afișa anunțuri relevante.
  • Dacă acest lucru nu vă interesează, puteți dezactiva funcția de istoric al linkurilor din browserul din aplicația Instagram.

Instagram vă permite să vizualizați toate site-urile pe care le-ați vizitat recent în aplicație, ceea ce poate fi la îndemână atunci când doriți să preluați un link de produs pe care l-ați atins în timp ce derulați prin platformă. Pentru a profita de acest lucru, trebuie să activați funcția de istoric al linkurilor Instagram.

Instagram are nevoie de permisiunea dvs. pentru a urmări toate linkurile pe care le atingeți și le vizitați în aplicație. Cu toate acestea, este posibil să fi primit o fereastră pop-up care vă solicită să activați funcția de istoric al linkurilor pe măsură ce utilizați platforma. Deci, merită să verificați pentru a vedea dacă îl aveți deja activat.

Indiferent dacă utilizați un dispozitiv iPhone sau Android, puteți urma pașii de mai jos în aplicația Instagram pentru a verifica dacă funcția de istoric al linkurilor este activă:

  Cum poți ști dacă Instagram ți-a șters contul
  • Lansați Instagram și atingeți pictograma profilului din colțul din dreapta jos.
  • Atingeți cele trei linii din colțul din dreapta sus și alegeți Activitatea dvs. din meniul pop-up.
  • Derulați în jos și selectați Istoricul linkurilor.
  • Aici, dacă vedeți o listă de linkuri, înseamnă că funcția este activă. Cu toate acestea, dacă vi se solicită să o activați, puteți atinge opțiunea Permite istoricul linkurilor de sub mesaj. De asemenea, este posibil să vedeți „Fără istoric de linkuri recente” în acest meniu, ceea ce înseamnă că nu ați atins încă niciun link extern din platformă.
  • Acum, dacă preferați să dezactivați această funcție, atingeți oricare dintre linkurile din istoricul dvs. pentru a afișa browserul în aplicație al Instagram.
  • Apoi, atingeți butonul cu punctele de suspensie (…) din colțul din dreapta sus al browserului și alegeți Setări browser.
  • Aici, dezactivați Permiteți istoricului linkurilor să nu mai folosească această funcție. Când vi se solicită confirmarea, alegeți Nu permiteți.
  • Veți găsi, de asemenea, opțiunea de a șterge istoricul linkurilor în același meniu. Dar dezactivarea funcției va șterge și toate linkurile pe care le-ați vizitat de pe Instagram recent.

    Instagram salvează numai linkurile pe care le-ați vizitat timp de până la 30 de zile. De asemenea, linkurile pe care le accesați din versiunea web a Instagram nu vor fi adăugate la pagina cu istoricul linkurilor.

    Oricât de util poate fi, nu vă recomandăm să activați funcția de istoric al linkurilor pe Facebook sau Instagram dacă vă îngrijorează confidențialitatea online. Asta pentru că Meta, compania care deține atât Facebook, cât și Instagram, va livra reclame direcționate pe platformele sale pe baza site-urilor pe care le vizitați. Și, deoarece Meta este cunoscută pentru că își urmărește utilizatorii, acordarea activă a permisiunii de a face acest lucru nu va fi pe gustul tuturor.

      Cum să publicați în colaborare pe Instagram pentru a vă dezlănțui sinergia creativă

    Pe partea pozitivă a lucrurilor, activarea funcției de istoric al linkurilor în Instagram înseamnă că: a. veți putea găsi rapid un link pe care l-ați vizitat anterior și b. veți vedea mai multe anunțuri care sunt relevante pentru interesele dvs. Deci, în cele din urmă, se rezumă la tipul de experiență pe care îl doriți de la Instagram.

    x