Cum să utilizați aplicația Apple Journal pentru jurnalul personalizat

Recomandări cheie

  • Aplicația Apple Journal este disponibilă pe orice iPhone care rulează iOS 17.2 sau o versiune ulterioară.
  • Puteți personaliza înregistrările din jurnal adăugând imagini, videoclipuri, înregistrări audio și multe altele.
  • Puteți bloca aplicația Jurnal cu Face ID, Touch ID sau parola iPhone pentru a vă proteja intrările.

Încercați să obțineți obiceiul de a scrie un jurnal, dar vă pierdeți motivația de fiecare dată când încercați? Aplicația Apple Journal a simplificat procesul de a-ți nota gândurile și de a-ți păstra amintirile. De la crearea primei intrări până la personalizarea acesteia, iată tot ce trebuie să știți.

Cum se creează o intrare în jurnal

Una dintre caracteristicile care au venit cu actualizarea iOS 17.2 a fost aplicația Jurnal, pe care Apple a proiectat-o ​​pentru a vă ajuta să reflectați și să exersați recunoștința. După ce vă actualizați iPhone-ul la iOS 17.2, aplicația Jurnal ar trebui să apară pe ecranul de pornire. În cazul în care l-ați dezinstalat din greșeală pentru a elibera spațiu pe iPhone, îl puteți descărca din nou din App Store.

Descarca: Jurnal (Gratuit)

După ce ați instalat aplicația pe dispozitiv, lansați-o și atingeți pictograma plus (+) din partea de jos a ecranului pentru a crea intrarea inițială în jurnal. Dacă utilizați aplicația Jurnal pentru prima dată, veți fi întrebat dacă doriți să activați Sugestiile de jurnal, care utilizează învățarea automată de pe dispozitiv pentru a sugera solicitări de intrare în jurnal.

Atingeți Activați sugestiile de jurnal și apoi atingeți Permiteți dacă doriți să o activați sau Nu acum, în caz contrar. De asemenea, îl puteți activa sau dezactiva ulterior din setările dispozitivului, dacă doriți.

Dacă ați activat sugestiile de jurnalizare, veți vedea două file pe ecranul următor: Recomandat și Recent. Fila Recomandat afișează diferite momente importante din Amintirile tale foto, melodiile pe care le-ai redate (pe Apple Music) și numeroase instrucțiuni de scriere pe care le poți folosi pentru inspirație. Pe de altă parte, fila Recente sortează aceleași informații după dată.

Dacă doriți să creați o intrare nouă pe baza unei sugestii de jurnal, atingeți pur și simplu o sugestie pe care doriți să o începeți. Cu toate acestea, dacă doriți să scrieți pe baza propriilor gânduri, atingeți Intrare nouă în partea de sus.

Dacă scrieți despre ceva ce s-a întâmplat în trecut sau care urmează să se întâmple, puteți atinge butonul cu punctele de suspensie (…) de lângă data curentă și atinge Data personalizată. După ce ați stabilit o dată pentru intrare, atingeți Efectuat.

De asemenea, puteți marca intrarea în jurnal pentru a reveni la ea mai târziu atingând pictograma marcaj. Dacă nu sunteți mulțumit de înregistrarea din jurnal și doriți să o renunțați în întregime, atingeți butonul cu punctele de suspensie (…) de lângă dată și alegeți Ștergeți.

Cum să vă personalizați intrarea în jurnal

Cel mai bun aspect al utilizării aplicației Jurnal pentru a scrie despre cum vă simțiți sunt numeroasele opțiuni pe care le aveți pentru a vă personaliza înregistrările din jurnal. Intrările dvs. de jurnal nu trebuie să semene cu un perete de text; le puteți personaliza adăugând imagini, videoclipuri, înregistrări audio, melodii și multe altele!

Pentru a vedea mai multe sugestii de jurnal din activitățile tale recente în timp ce scrii, poți să atingi pictograma baghetă magică din bara de instrumente de deasupra tastaturii și să te îndrepți la fila Recente din meniul următor. Acum, puteți atașa mediile recente pe care le-ați redat sau persoanele de contact cu care ați fost în contact.

Odată ce ați scris conținutul înregistrării dvs., puteți atinge pictograma imagine pentru a adăuga fotografii și videoclipuri din bibliotecă la intrarea în jurnal. Dacă doriți să faceți o fotografie sau un videoclip nou pentru a le include în înregistrarea din jurnal, atingeți în schimb pictograma camerei. În mod similar, puteți atinge pictograma audio pentru a înregistra un sunet și pentru a-l atașa și la intrarea dvs.

Setările aplicației Jurnal pe care le puteți modifica

Blocarea aplicației Jurnal îmbunătățește confidențialitatea înregistrărilor dvs. solicitând codul de acces al iPhone-ului, Face ID sau Touch ID pentru acces. Pentru a activa această caracteristică, accesați aplicația Setări, derulați la opțiunea Jurnal, selectați Blocare jurnal și introduceți parola iPhone. În cele din urmă, comutați pe comutatorul de lângă Blocare.

Dacă menținerea unei rutine consecvente de jurnal este o provocare pentru dvs., vă recomandăm să stabiliți un program de jurnal. Această funcție trimite mementouri pentru a scrie o nouă intrare în jurnal la o oră stabilită în fiecare zi (sau în anumite zile ale săptămânii). Pentru a configura acest lucru, accesați Setări > Jurnal, atingeți Programul de jurnal și activează-l. Alegeți ora de notificare preferată și zilele în care doriți să primiți mementouri.

Dacă doriți să rămâneți să scrieți numai atunci când aveți ceva în minte, puteți dezactiva și sugestiile de jurnal. Pentru a face acest lucru, accesați Setări > Jurnal și dezactivați comutatorul de lângă Omiteți sugestiile de jurnal.

În timp ce aplicația Apple Journal se remarcă, fără îndoială, ca un instrument excelent pentru a păstra amintirile și a menține o rutină de jurnal consecventă, este dezamăgitor faptul că disponibilitatea sa este în prezent limitată la utilizatorii de iPhone. Prin urmare, dacă dețineți un iPad sau un Mac, trebuie să apelați deocamdată la aplicații de jurnalizare terță parte.