Ceasul Samsung Galaxy este rezistent la apă?

Recomandări cheie

  • Toate modelele Galaxy Watch pot rezista la apă într-o anumită măsură, dar nu sunt rezistente la apă.
  • Echipamentele portabile Samsung sunt potrivite pentru înotul în ape puțin adânci și activități cu impact redus, dar nu și pentru sporturi acvatice de mare intensitate.
  • Ar trebui să activați modul Water Lock înainte de a înota cu Galaxy Watch și să îl curățați cu apă proaspătă când ați terminat.

Oamenii se așteaptă ca ceasurile inteligente moderne să reziste ploii și picăturilor accidentale din piscină. Dacă sunteți în căutarea unui ceas Galaxy și vă întrebați dacă este rezistent la apă, suntem aici pentru a explica modul în care ceasurile inteligente de la Samsung rezistă lichidelor.

Ceasul dvs. Galaxy este rezistent la apă, nu este rezistent la apă

Samsung

În primul rând, să lămurim cea mai comună concepție greșită. Toate modelele Samsung Galaxy Watch sunt rezistente la apă, nu impermeabile. Dar care este diferența dintre dispozitivele rezistente la apă și cele rezistente la apă, vă întrebați? Rezistența la apă se referă la cât de mult și cât de adânc poate fi scufundat ceasul în apă. Pe de altă parte, impermeabil înseamnă că este impermeabil la apă.

Deci, cât de rezistent la apă este Samsung Galaxy Watch? Toate modelele sunt clasificate IP68, ceea ce denota gradul de protectie impotriva obiectelor solide si lichidelor. Numărul 6 în IP68 indică etanșeitatea la praf, în timp ce numărul 8 arată că poate rezista la scufundarea în apă timp de 30 de minute până la o adâncime maximă de 1,5 metri.

  Merită să cheltuiești 200 GBP în plus?

Toate variantele Galaxy Watch au și rezistență la apă de 5 ATM (atmosfere). Aceasta înseamnă că poate rezista la presiuni ale apei echivalente cu o adâncime de 50 de metri (sau 164 de picioare) timp de 10 minute. Cu toate acestea, acest rating este pentru apă plată și staționară, nu pentru presiune ridicată sau mișcare sub apă.

Este sigur să înoți cu Galaxy Watch?

Acum că știi că Galaxy Watch este mai degrabă rezistent la apă decât impermeabil, s-ar putea să te întrebi dacă poți înota cu dispozitivul tău Samsung.

Absolut. Ceasul este potrivit pentru înotul în ape puțin adânci și activități cu impact redus. Aceasta include ture de înot, înot recreațional și chiar snorkeling. Cu toate acestea, trebuie să evitați sporturile de apă de mare intensitate, cum ar fi scufundări, surfing sau jet ski. Aceste activități depășesc limitele rezistenței la apă și vă pot deteriora ceasul.

Deși originalul Galaxy Watch lansat în 2018 este rezistent la apă IP68, nu este potrivit pentru utilizare în piscine sau în apă de mare.

Sfaturi atunci când înotați cu ceasul Samsung Galaxy

Acum că știți pentru ce activități acvatice este potrivit Galaxy Watch și limitările sale de rezistență la apă, iată câteva sfaturi dacă doriți să înotați fără a vă deteriora purtabilul:

  • Rămâi în ape puțin adânci: ceasul tău este proiectat să reziste la apă până la 50 de metri. Cu toate acestea, este recomandabil să rămâneți în ape puțin adânci, unde presiunea este scăzută. Dacă apa este prea adâncă, presiunea poate depăși limitele de rezistență la apă și poate provoca daune.
  • Activați modul Water Lock: înainte de a vă scufunda, activați modul Water Lock. Această caracteristică împiedică afișajul ceasului să reacționeze la picăturile de apă sau la atingerile accidentale. Pentru a-l activa, glisați în jos pentru a deschide panoul Setări rapide și atingeți pictograma picătură de apă. Când ați terminat de înot, apăsați lung butonul Acasă pentru a dezactiva Blocarea apei.
  • Evitați activitățile de mare intensitate: așa cum am menționat mai devreme, sporturile acvatice dincolo de înotul de bază nu sunt potrivite pentru Galaxy Watch. Acest lucru se datorează faptului că presiunea pe care apa o exercită asupra ceasului dumneavoastră în timpul unor astfel de activități poate depăși presiunea aplicată de apă plată la adâncimile recomandate pentru nivelul de rezistență la apă al dispozitivului dumneavoastră. Scoate-ți ceasul înainte de a te angaja în orice, cum ar fi jet ski sau surfing.
  • Curățați-vă ceasul după înot: apa sărată, clorul și alte substanțe chimice găsite în piscine sau în apa de mare pot deteriora sigiliul rezistent la apă de pe ceas. Utilizați apă proaspătă pentru a o curăța după înot.
  • Evitați să folosiți ceasul în căzi cu hidromasaj sau saune: căldura și aburul din căzile cu hidromasaj sau saune pot deteriora, de asemenea, sigiliul care împiedică pătrunderea apei. Dacă un ceas devine prea fierbinte, componentele din interior se pot extinde, provocând ruperea sigiliului rezistent la apă.
  10 piețe Cardano NFT (CNFT) de unde să cumpărați și să vindeți

Galaxy Watch este un tracker de fitness și un însoțitor de telefon pentru fiecare moment, chiar și în timpul înotului. Datorită rezistenței la apă și caracteristicilor precum modul Water Lock, este o alegere ideală pentru activități acvatice. Dacă intenționați să cumpărați Galaxy Watch, acum știți ce expunere la apă este OK și ce este prea mult.