08/18/2022

Cum să ștergeți o pagină sau un spațiu alb din Word

Nu este atât de dificil să ștergi o pagină sau chiar un spațiu alb din Word, dar nu o faci pare să provoace un număr destul de mare de probleme, mai ales dacă ai un tabel sau o imagine care nu se potrivește la sfârșitul unei pagini.

Mai multe metode funcționează pentru a remedia problemele spațiilor albe, dar toate se termină efectiv cu același scop. Dacă sunteți frustrat de foile goale din documentele perfect șlefuite, aveți pagini necinstite în mijloc sau aveți goluri goale în pagini, citiți mai departe pentru a afla cum să eliminați paginile goale și spațiile albe din Microsoft Word.

Cel mai simplu mod de a șterge paginile goale din Word

Cel mai simplu mod de a șterge o pagină în Word implică plasarea cursorului și butonul de ștergere.

 • Pentru Windows, plasați cursorul chiar la sfârșitul documentului, după orice punct sau imagini, și apăsați tasta „Ștergere” până când paginile goale dispar. În Mac, apăsați „fn + ștergere”. De asemenea, puteți merge la ultima locație a cursorului de poziție pe pagina goală și puteți utiliza „Backspace” pentru Windows sau „Ștergeți” pentru Mac.
 •   Cum să utilizați liniile principale pentru fotografii mai puternice

  Rețineți că, dacă pagina goală apare doar când imprimați documentul și nu o puteți vedea pe ecran, este posibil să fie necesar să verificați setările imprimantei.

  Utilizați semnele de paragraf pentru a șterge o pagină din Word

  Cel mai eficient și sigur mod de a șterge paginile goale este activarea marcajelor de paragraf. Acest proces face mai ușor să vizualizați ceea ce ștergeți și ce cauzează golurile. Caracterele arată zonele de început ale tuturor paragrafelor, indiferent dacă au conținut sau nu.

 • În Windows, apăsați „Ctrl + Shift + 8” pentru a activa marcajele de paragraf. Pe un Mac, apăsați „tasta de comandă (⌘) + 8”.
 • Pentru a șterge paragrafele goale, plasați cursorul înaintea semnului de paragraf. Apăsați „Șterge” în Windows sau „fn + ștergere” în macOS.
 • Pentru a șterge întreruperile de pagină, selectați întreruperile de pagină și apăsați „Șterge”.
 • Dacă utilizați „Word Online”, nu puteți folosi semne de paragraf, dar puteți în continuare să ștergeți paginile goale, așa cum este explicat în prima opțiune de mai sus.

  Ștergeți o pagină din Word utilizând panoul de navigare

 • Selectați fila „Vizualizare” și apoi bifați caseta de lângă „Panoul de navigare”.
 • Selectați miniatura paginii goale care se găsește în panoul din stânga și apăsați tasta „Ștergere” pentru a elimina pagina respectivă din listă.
 • Ștergeți spațiile albe din Word când utilizați tabele sau imagini

  De fiecare dată când un tabel este inserat într-un document Word; un spațiu mic este adăugat sub el. Dacă tabelul se află la sfârșitul documentului și forțează o porțiune din acesta pe o pagină nouă, eliminarea acelei zone goale necinstite sau spațiu alb devine dificilă. Pentru a ocoli problema plasării mesei, încercați una sau ambele metode de mai jos.

    Iată cum să o faci rapid

  Opțiunea 1: Reduceți dimensiunea fontului pentru a remedia spațiul alb după tabel/imagine în MS Word

  Această procedură ajută la prevenirea transferului unui tabel la pagina următoare din cauza spațiului alb de sub el.

 • În Windows, apăsați „Ctrl + Shift + 8” pentru a activa marcajele de paragraf. Pe un Mac, apăsați „tasta de comandă (⌘) + 8”.
 • Faceți clic dreapta pe simbolul paragrafului de lângă spațiul pe care doriți să-l eliminați și introduceți manual cea mai mică dimensiune posibilă a fontului (de obicei 1 pt). Acest pas micșorează rândul gol pentru a oferi mai mult spațiu pe pagină.
 • Opțiunea 2: Ajustați spațierea paragrafelor pentru a remedia spațiul alb după tabel/imagine în MS Word

 • Dacă opțiunea 1 de mai sus nu funcționează, schimbați spațierea dintre paragraf. Accesați secțiunea „Paragraf”, alegeți pictograma „Spațiere între rânduri și paragrafe”, apoi selectați „Eliminați spațiu după paragraf”.
 • Tabelul dvs. ar trebui să rămână pe o singură pagină, chiar înainte de întreruperea paginii.
 • Opțiunea 3: Ascundeți spațiul alb pentru a preveni împărțirea tabelului/imaginei în pagina următoare

  Dacă suferiți de zone albe în documentul dvs. Word de la un tabel sau o imagine care nu se potrivește în partea de jos a paginii, puteți lăsa tabelul să stea pe pagina următoare și să eliminați spațiul alb de pe cea anterioară. Iată cum să o faci.

 • Faceți clic pe „Layout -> Margins -> Custom Margins”.
 • Schimbați marginile „Sup” și „Inferioară” la „0”.
 • Reveniți la documentul Word și faceți dublu clic pe decalajul dintre pauzele de pagină.
 • Pașii de mai sus elimină spațiile albe dintre pagini, astfel încât imaginea dvs. să apară ca și cum ar fi corect sub conținutul de mai sus. Cu toate acestea, poate fi necesar să adăugați și o întrerupere de pagină.

    9 Cel mai bun software de management al sănătății și siguranței mediului (EHS) de utilizat

  Iată un exemplu de titlu (marcajele de paragraf activate) urmat de o imagine care nu se potrivea inițial în partea de jos a paginii. Utilizând pașii de mai sus, cele două elemente apar împreună fără niciun spațiu alb.

  Indiferent de modificările pe care le faceți conținutului dvs., Previzualizarea imprimării afișează întotdeauna spațiul alb. În ceea ce privește paginile goale, le-ați șters cu succes, astfel încât să nu apară într-o imprimare sau într-un PDF exportat. În general, imprimantele nu pot imprima până la marginea unei pagini, deoarece cerneala curge și uzează imprimanta mai repede. Instrucțiunile din acest articol se aplică numai beneficiilor de vizualizare a documentelor, nu și tipăririi. Cu toate acestea, uneori, trebuie doar să adăugați o întrerupere de pagină în conținut pentru a-l apropia. Dacă nimic altceva nu ajută, dați o pauză paginii!