Cum să scanezi instantaneu documente și să adaugi fotografii pe Mac folosind camera de continuitate

Unul dintre avantajele utilizării unui ecosistem integral Apple este acela de a avea dispozitive care funcționează împreună, iar camera de continuitate Apple este un exemplu grozav. Folosind un iPhone sau iPad, puteți introduce rapid imagini în documente de pe un Mac.

Ca și în cazul tuturor lucrurilor, există câteva cerințe preliminare pe care trebuie să le aveți la dispoziție înainte de a putea profita de Camera de continuitate. Va trebui să aveți un Mac și un iPhone sau iPad și ambele vor trebui să aibă Wi-Fi și Bluetooth activate. De asemenea, vor trebui să fie conectați la același cont iCloud și acel cont va trebui, de asemenea, să aibă activată autentificarea cu doi factori. De asemenea, este necesar un nivel minim de software: macOS Mojave pe Mac și iOS 12 pe iPhone sau iPad.

Există o mulțime de aplicații cu care puteți utiliza Camera Continuity, dar toate sunt soluții de la Apple. Nu este clar dacă aceasta este o limitare sau ceva care se va schimba în timp, dar la momentul scrierii, următoarele aplicații acceptă camera Continuity:

Finder
Keynote
Poștă
Mesaje
Note
Numerele
Pagini
TextEdit

Cu toate aceste condiții îndeplinite, utilizarea Continuity Camera se încadrează în două situații diferite: realizarea unei fotografii sau scanarea unui document.

Făcând o fotografie

Pentru a începe, deschideți aplicația și documentul în care doriți să importați fotografia pe Mac. Apoi, faceți clic dreapta pe document sau pe fereastră și selectați opțiunea „Importați de pe iPhone sau iPad”, urmată de „Fă fotografiere”.

  Cum (și de ce) să utilizați funcția Outliers în Excel

Pe iPhone sau iPad, atingeți butonul declanșator pentru a face fotografia, apoi atingeți „Utilizați fotografia”. Fotografia ta va apărea automat pe Mac.

Scanarea unui document

Scanarea unui document se face în același mod ca și fotografia. De data aceasta, faceți clic dreapta pe documentul sau aplicația în care doriți să importați scanarea și selectați „Importați de pe iPhone sau iPad”, urmat de „Scanați documente”.

Apoi, plasați documentul pe care doriți să îl scanați pe o suprafață plană, bine luminată și plasați-l în vederea camerei iPhone sau iPad. Scanarea ar trebui să aibă loc automat, dar dacă trebuie să capturați manual scanarea, puteți face acest lucru atingând butonul declanșator. De asemenea, puteți regla fin zona scanării trăgând colțurile zonei de scanare pe ecran. Puteți adăuga scanări suplimentare dacă este necesar – atingeți „Salvați” când ați terminat.

Scanările dvs. vor apărea automat pe Mac.