03/05/2024

Cum să rulați sfc /scannow (Verificator fișiere de sistem) pe Windows 10

Ori de câte ori întâmpinați probleme cu PC-ul, cea mai comună soluție de depanare pe care ar trebui să o încerce oricine este să folosească instrumentele încorporate ale sistemului de operare.

De exemplu, dacă întâmpinați erori generice de Windows 10, corupții de sistem sau orice fel, Verificatorul fișierelor de sistem este și ar trebui să fie soluția dvs. de bază.

Ce este Verificatorul fișierelor de sistem

Verificatorul de fișiere de sistem, cunoscut și sub numele de sfc.exe, este un utilitar care a fost cu sistemul de operare Windows încă din Windows 98, deși a servit un scop diferit față de cel din zilele noastre.

Începând cu Windows Vista, System File Checker a fost inclus în Windows Resource Protection (WRP), permițându-i să protejeze nu doar datele tipice, ci și registrele și fișierele de sistem critice.

Utilizatorii Windows de astăzi pot folosi Verificatorul fișierelor de sistem pentru a scana, detecta și restaura orice date care ar fi putut fi distruse sau șterse din cauza programelor malware, a corupției sau a utilizării greșite de către utilizator.

Cum funcționează sfc /scannow?

De când SFC a fost inclus în WRP, orice modificări care sunt aplicate oricăruia dintre fișierele de bază ale sistemului Windows vor fi detectate de SFC, iar fișierul modificat este restaurat folosind o copie în cache situată în folderul Windows însuși.

Din acest motiv, ori de câte ori întâmpinați orice formă de pierdere sau corupție de date, este mai bine să utilizați mai întâi acest instrument, înainte de a efectua o restaurare a sistemului.

  Remediați Outlook se deschide numai în modul sigur pe Windows 10

Cum rulez Verificatorul fișierelor de sistem?

Verificatorul de fișiere de sistem a fost făcut pentru a fi extrem de ușor de accesat și utilizat, mai ales că se așteaptă să îl utilizați în condiții în care este posibil ca multe dintre funcțiile superioare ale Windows să nu mai fie disponibile.

Ca atare, iată cum puteți declanșa o scanare completă System File Checker:

Apăsați tasta Windows pentru a deschide meniul Start
Tastați cmd și lansați linia de comandă folosind Executare ca administratorCum să rulați Verificatorul fișierelor de sistem
În funcție de ceea ce doriți să facă SFC, puteți introduce una dintre aceste 2 rânduri în linia de comandă:
sfc /scannow
Utilizați acest lucru dacă doriți ca SFC să detecteze și să repare orice date lipsă sau corupte

sfc /verifyonly
Utilizați acest lucru dacă doriți ca SFC să detecteze orice date lipsă sau corupte

Odată ce ați început să rulați oricare dintre aceste scanări, tot ce trebuie să faceți este să așteptați ca computerul să parcurgă toate datele stocate pe el.

Rețineți că, deoarece SFC vă scanează întregul computer, timpul de scanare va dura mai mult pe computerele cu spațiu de stocare mai mare și cu mai multe date pe ele, comparativ cu computerele care abia au ceva salvat pe ele.

CONCLUZIE: Verificator de fișiere de sistem

Acesta este aproape tot ce trebuie să știți despre System File Checker.

Verificator fișiere de sistem rulează

Amintiți-vă că Verificatorul fișierelor de sistem este o componentă de bază a sistemului de operare Windows și rata de reparare a acestuia este destul de mare, așa că ori de câte ori vă confruntați cu coruperea datelor pe computer, încercați mai întâi să-l utilizați.

  Cum să adăugați și să schimbați aspectul tastaturii în Windows 11

Ați încercat vreodată să utilizați SFC pentru a rezolva o problemă cu PC-ul? Dacă da, spuneți-ne cum a fost pentru dvs., lăsându-ne feedback-ul dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

x