Ce înseamnă WDYM?

Secolul XXI este despre viteză, oamenii sunt concentrați să facă totul cât mai repede posibil, fără să piardă niciodată timpul. Această abordare poate fi găsită în toate aspectele vieții noastre de zi cu zi, inclusiv în comunicare, atât verbală, cât și prin text.

De aceea abrevierile au devenit atât de populare, un exemplu perfect fiind WDYM.

Înțeles WDYM

În articolul de astăzi, vom explica pe scurt ce înseamnă WDYM și când îl puteți și nu îl puteți folosi.

Ce înseamnă WDYM?

Ce înseamnă WDYM

WDYM este o abreviere foarte obișnuită folosită atunci când discutăm și înseamnă Ce vrei să spui?

Este folosit în conversațiile în care ceri mai multe detalii despre un anumit subiect sau când detaliile deja prezentate nu au fost suficient de clare în primul rând.

Folosit mai ales pe internet pe platformele de social media, forumuri sau pe chat-urile telefonice, este destul de comun, mai ales în rândul tinerilor de astăzi.

Ce înseamnă WDYM, când este potrivit

WDYM și WYM sunt aproape la fel, deoarece au același înțeles, așa că folosirea unuia sau a celuilalt este pur și simplu o chestiune de preferințe personale.

Când să utilizați WDYM sau WYM?

Atât WDYM, cât și WYM sunt de obicei folosite în timpul conversațiilor cu ritm rapid și, deoarece nu conțin cuvinte profane, pot fi folosite la o scară mult mai largă decât alte abrevieri precum CTFU.

Totuși, asta nu înseamnă că îl poți folosi oriunde, deoarece mediile de lucru sau persoanele cu care se așteaptă o relație profesională sunt una dintre puținele excepții în care WDYM și WYM nu sunt recomandate.

Exemplu (folosind WDYM)

Persoana 1: Mi-e atât de foame încât aș putea mânca un cal!

Persoana 2: WDYM?

Când NU să folosiți WDYM sau WYM?

Abrevierile sunt de obicei descurajate în mediile de lucru, precum și în anumite cercuri sociale, mai ales acolo unde există șanse mari ca oamenii să nu știe nici măcar ce înseamnă WDYM.

Așa fiind, se recomandă ca Ce vrei să spui? ar trebui folosit în schimb.

Exemplu (A NU folosi WDYM)

Angajatorul: Cred că aveți suficientă experiență pentru a primi sarcini suplimentare.

Angajat: WDYM?

Înțeles WDYM (Concluzie)

Pe scurt, WDYM face parte din marele dicționar neoficial care este Internetul și, din motive sociale, ar trebui păstrat acolo.

Este o expresie care servește doar scopului de a economisi câteva secunde pentru persoana care o folosește și, prin urmare, nu ar trebui folosită decât dacă este necesar.

Acum înțelegeți mai bine cum să utilizați corect WDYM?

Spuneți-ne dacă sunteți un fan al șirului nostru de articole legate de argou pe internet și vă vom ține la curent cu cele mai recente și cele mai utilizate abrevieri din lumea online.