Cum să restabiliți licențele pe PS5

Recomandări cheie

  • Restaurarea licențelor pe PS5 rezolvă problemele legate de accesarea jocurilor sau a conținutului pe care l-ați achiziționat.
  • Ar trebui să restaurați licențele dacă vedeți o pictogramă de lacăt, aveți probleme la lansarea jocurilor sau întâmpinați probleme cu DLC.
  • Procesul de restaurare este rapid și sigur și poate fi efectuat prin setările consolei din Utilizatori și Conturi.

Dacă jocurile dvs. PS5 au o pictogramă de lacăt lângă ele sau dacă aveți probleme la accesarea conținutului descărcabil, poate fi necesar să restaurați licențele pe consolă. Deși procesul este ușor, poate fi și intimidant dacă nu înțelegeți pe deplin ce este implicat. Dacă trebuie să restaurați licențele pe consola PS5, iată cum.

Ce face restabilirea licențelor pe PS5 meu?

Mohsen Vaziri/Shutterstock

Restaurarea licențelor pe PS5 este un proces conceput pentru a ajuta la rezolvarea oricăror probleme pe care le puteți întâmpina la accesarea jocurilor sau a conținutului pe care l-ați achiziționat.

Ocazional, informațiile din biblioteca dvs. de jocuri sunt diferite de informațiile stocate pe serverele de jocuri. Restaurarea licențelor sincronizează aceste informații, astfel încât să puteți recâștiga accesul la jocurile dvs.

Există o varietate de motive pentru care apar aceste discrepanțe. Acestea includ probleme legate de PlayStation Network, erori de verificare a licenței, probleme legate de partajarea jocurilor între console sau chiar modificări ale detaliilor contului. Această problemă poate apărea atunci când vă schimbați numele PSN, de exemplu.

  Ghidul suprem pentru analiza decalajelor de conținut

Restaurarea licențelor pe PS5 nu vă perturbă și nu vă afectează în niciun fel datele. Este un proces sigur și simplu pe care îl puteți rula ori de câte ori aveți probleme la accesarea jocurilor și conținutului dvs.

Când ar trebui să restabilesc licențele pe PS5-ul meu?

Ar trebui să restabiliți licențele pe PS5 ori de câte ori vedeți o pictogramă de lacăt lângă titlul jocului, atunci când aveți probleme la lansarea sau la jocul sau dacă vedeți mesaje de eroare care vă informează că nu dețineți conținutul, deși sunteți am cumparat-o.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare restaurarea licențelor PS5 pentru a remedia problemele DLC, cum ar fi dacă nu puteți găsi conținutul descărcat. Restaurarea licențelor poate fi, de asemenea, benefică după trecerea la o nouă consolă PlayStation, pentru a vă asigura că informațiile dvs. sunt actualizate.

Cum să restabiliți licențele pe un PS5

Dacă întâmpinați probleme la accesarea unora dintre jocurile dvs. și doriți să vă restaurați licențele, puteți face acest lucru în doar câteva minute, cu un stres minim.

Mai întâi, mergeți la setările consolei dvs. selectând pictograma roată din colțul din dreapta sus și selectând Utilizatori și Conturi.

Mergeți la Altele și selectați Restaurare licențe. Apoi alegeți Restaurare pentru a începe procesul.

Ar trebui să dureze doar câteva minute înainte de finalizarea procesului și puteți apăsa OK pentru a continua jocul ca de obicei.

Ce trebuie să faceți dacă restaurarea licențelor pe un PS5 nu funcționează

Ocazional, este posibil ca procesul de restaurare a licenței să nu funcționeze din cauza unor probleme sau întreruperi cu PlayStation Network. Dacă acesta este cazul, așteptați puțin până când rețeaua revine și rulează înainte de a încerca din nou procesul.

  Top 7 API-uri de e-mail de încredere gestionate pentru întreprinderile mici până la mari

Dacă v-ați restaurat cu succes licențele, dar aveți încă probleme la accesarea jocurilor, este posibil să trebuiască să încercați alte metode de depanare.

Dacă încercați să vă accesați jocurile pe o consolă secundară, este posibil să nu recunoască faptul că aveți acces la jocul pe care încercați să îl jucați. În acest caz, activarea Partajării jocurilor pe PS5 ar putea ajuta la rezolvarea problemelor.

Pentru a face acest lucru, urmați același proces ca înainte pentru a ajunge la secțiunea Restaurare licențe, dar selectați în schimb Partajare consolă și Redare offline. Alegeți Activare pentru a activa Partajarea jocului. Acest lucru ar trebui să permită consolei secundare să se sincronizeze cu informațiile de pe consola principală și să vă restabilească accesul la conținutul pe care încercați să îl redați.

Restaurarea licențelor pe PS5 poate părea intimidantă, dar este complet sigură și nu va afecta negativ niciuna dintre datele consolei.

Procesul este conceput pur și simplu pentru a sincroniza datele consolei dvs. cu datele stocate pe PlayStation Network, astfel încât să puteți recâștiga accesul și să continuați să jucați jocurile la care aveți dreptul.