Cum să remediați problemele Oracle virtualbox în Windows 11

Microsoft a încercat să impulsioneze platforma UWP pentru aplicațiile Windows, dar aplicațiile desktop rămân tipul dominant de aplicație din Windows 10. Aplicații precum VLC player și Spotify au atât o versiune desktop, cât și o versiune UWP. Microsoft nu a forțat dezvoltatorii să aleagă UWP și să renunțe la aplicațiile desktop. De asemenea, cu Windows 11, toate aplicațiile care ar putea rula pe Windows 10, 8/8.1 și 7 sunt compatibile cu noul sistem de operare. Singura excepție de până acum este VirtualBox-ul Oracle.

Probleme Oracle Virtualbox în Windows 11

Probleme Oracle VirtualBox pe Windows 11

Oracle’s VritualBox este un instrument VM popular, gratuit, care este utilizat pe scară largă. Este puternic și mult mai bun decât multe alternative plătite. Din păcate, majoritatea utilizatorilor care încearcă să ruleze VirtualBox pe Windows 11 nu pot porni o mașină virtuală. Aplicația în sine se instalează perfect pe Windows 11, dar când vine vorba de încărcarea și rularea unei mașini virtuale, mașina nu pornește.

1. Dezactivează Hyper-V pe Windows 11

Microsoft a recunoscut că există o problemă cu VirtualBox care rulează pe Windows 11. Pentru a o evita, utilizatorii trebuie să dezactiveze Hyper-V pe sistemul lor.

Pentru a dezactiva Hyper-V pe Windows 11, urmați acești pași.

Deschide Panoul de control.
Accesați Programe.
Selectați Activați sau dezactivați funcțiile Windows.
Din lista de funcții, debifați Hyper-V.
Faceți clic pe Ok.

Notă: dacă nu vedeți Hyper-V, căutați în schimb Windows Hypervisor Platform sau Windows Sandbox și dezactivați-l.

  Cum să gestionați RGB pe un monitor extern pe Windows 10

2. Așteptați actualizarea VirtualBox

Problema de compatibilitate cu VirtualBox este la capătul Oracle. Aceasta înseamnă că o nouă versiune de VirtualBox trebuie să fie lansată de Oracle, iar această nouă versiune trebuie să abordeze problema de compatibilitate. Oracle lucrează la actualizare, dar de acum nu există o dată pentru lansarea remedierii.

Odată ce actualizarea este disponibilă, numai versiunile ulterioare vor rula pe Windows 11, ceea ce înseamnă că poate fi necesar să actualizați setările mașinilor dvs. VM, astfel încât acestea să poată rula pe cea mai recentă versiune.

3. Dezinstalați VirtualBox

Dacă nu utilizați VirtualBox, puteți să dezinstalați aplicația și să faceți upgrade la Windows 11 fără probleme. Dacă ați găsit o alternativă la VirtualBox care se potrivește nevoilor dvs., este sigur să eliminați aplicația din sistem și apoi să efectuați actualizarea. În prezent, Microsoft blochează upgrade-ul pe sistemele care rulează VirtualBox.

Deschide Panoul de control.
Accesați Programe>Dezinstalați un program.
Selectați VirtualBox din lista de aplicații instalate.
Faceți clic pe butonul Dezinstalare.
Permiteți aplicației să se dezinstaleze.

Concluzie

Microsoft nu a blocat VirtualBox pe Windows 11. Aceasta este o problemă simplă de compatibilitate a aplicației. Poate fi remediat atunci când aplicația este actualizată și nu implică efectuarea de modificări drastice sau respectarea noilor reguli de dezvoltare. Cu toate acestea, Oracle ar trebui să aibă actualizarea în curând, având în vedere că nu există atât de mulți utilizatori pe Windows 11, compania poate alege să lanseze o actualizare mai târziu decât mai devreme.