Cum să remediați laptopul care nu se conectează la hotspot Android

Telefoanele Android pot crea hotspot-uri. Un hotspot pe un dispozitiv mobil permite dispozitivelor din apropiere să se conecteze la conexiunea de internet a dispozitivului mobil, care provine probabil de la rețeaua operatorului de telefonie mobilă pe care o folosește dispozitivul Android. Un hotspot poate fi activat și dacă telefonul Android este conectat la o rețea WiFi, dar în cele mai multe cazuri, este utilizat cu rețeaua unui operator.

remediați laptopul care nu se conectează la hotspot Android

Pentru probleme de conectare la hotspot iPhone, consultați aceste remedieri.

Remediați laptopul care nu se conectează la hotspot Android

Pentru un laptop cu Windows 10, un hotspot Android apare ca orice rețea fără fir sau, dacă hotspot-ul este configurat să se conecteze prin cablu de date, va apărea ca o rețea Ethernet. Conectarea la oricare dintre tipurile de hotspot-uri necesită puțin mai mult decât selectarea acesteia și introducerea parolei.

Dacă încercați să conectați un laptop la hotspot-ul unui dispozitiv Android și nu se conectează, parcurgeți mai întâi aceste verificări generale.

Sunt alte dispozitive, în special telefoanele, capabile să se conecteze la hotspot. Dacă nu, este posibil ca hotspot-ul să fie blocat de operatorul dvs. Ceea ce vedeți ca un hotspot activat iunie sa nu fie functionala.
Încercați să utilizați un cablu de date pentru a vă conecta la hotspot dacă telefonul dvs. are opțiunea.
Asigurați-vă că nu există alte dispozitive conectate la hotspot-ul dispozitivului Android. Aceasta iunie să poată conecta doar un dispozitiv odată.
Asigurați-vă că nu sunt disponibile alte rețele mai puternice în apropiere la care se conectează sistemul dvs. Dacă există, încercați să le uitați și apoi încercați să conectați hotspot-ul.
Porniți și opriți laptopul Windows 10 și dispozitivul Android.
Dacă hotspot-ul de pe dispozitivul Android nu este protejat prin parolă, adăugați-i o parolă și apoi încercați să vă conectați.

  Cum să proiectați și să puneți în coadă postări Reddit pe Chromecast de pe telefonul dvs. Android

Dacă nu vă puteți conecta la hotspot-ul Android în toate cazurile de mai sus, încercați soluțiile de mai jos.

1. Rulați instrumentul de depanare a conexiunii

Rulați instrumentul de depanare a conexiunii la rețea Windows 10. Poate detecta și remedia problemele de conectivitate la sistem.

Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați Actualizare și securitate.
Selectați fila Depanare.
Faceți clic pe Instrumente suplimentare de depanare.
Selectați instrumentul de depanare a conexiunilor la internet.
Aplicați toate corecțiile pe care le recomandă și reporniți sistemul.

2. Resetați setările de rețea Android

Încercați să resetați setările de rețea pe dispozitivul Android. Problema iunie să fie cu legătura pe care a creat-o.

Deschideți aplicația Setări pe dispozitivul Android.
Accesați Rețea și Internet.
Căutați opțiunea Resetare.

Notă: versiunile mai noi de Android permit utilizatorilor să caute în aplicația Setări o anumită setare. Încercați să îl utilizați în loc să căutați manual opțiunea de resetare.

3. Schimbați frecvența hotspot-ului

Încercați să schimbați frecvența prin care dispozitivul Android își transmite semnalul fără fir. Această opțiune iunie nu va fi disponibil pe modelele mai vechi sau de bază. Modelele mai noi sau mai puternice vor avea opțiunea de a schimba frecvența.

Deschideți aplicația Setări pe telefonul Android.
Accesați Hotspot și tethering.
Atingeți Configurați hotspot WiFi.
Deschideți meniul derulant Selectați banda AP și selectați 2,4 Ghz.
Atingeți Salvați și încercați să vă conectați la rețea.

Concluzie

Windows 10 se poate conecta cu ușurință la un hotspot mobil. În mod normal, problemele de conectare la un hotspot creat pe un telefon înseamnă că operatorul îl blochează. Conexiunea iunie par activ, dar de fapt nu este. Dacă acesta este cazul, va trebui fie să vă rootați dispozitivul, fie să vă întrebați operatorul dacă există o opțiune (plătită sau altfel) pentru a-l debloca.

  Cum să ascundeți Notch-ul pe telefoanele Android