12/04/2023

Cum să remediați eroarea de activare Windows 0x803F700F

Eroarea de activare Windows 0x803F700F, care este de obicei însoțită de un mesaj care spune „Ceva ne-a împiedicat să comunicăm cu serverele noastre de activare” apare atunci când un sistem de operare Windows nu poate stabili o conexiune cu serverele de activare ale Microsoft pentru a verifica starea licenței sale.

Mai jos, vă prezentăm diferitele cauze ale acestei probleme, urmate de metodele de depanare pe care le puteți încerca să o remediați.

Factori care pot cauza eroarea de activare Windows 0x803F700F

Dacă vă confruntați cu eroarea de activare când încercați să activați Windows pentru prima dată, este posibil să întâmpinați această problemă din unul sau mai multe dintre următoarele motive:

 • Probleme de rețea: computerul dvs. poate avea probleme de conectare la internet, ceea ce îl împiedică să ajungă la serverele de activare ale Microsoft.
 • Firewall sau software de securitate: dacă utilizați un firewall sau un software de securitate terță parte, există șansa ca acesta să blocheze comunicarea dintre computerul dvs. și serverele de activare. Acest lucru se poate întâmpla și dacă utilizați un server proxy.
 • Probleme cu serverul: Serverele Microsoft în sine pot întâmpina probleme temporare, care cauzează probleme în timpul procesului de activare.

În cazul în care cheia de licență a fost dezactivată automat, atunci problema poate apărea din cauza unei modificări semnificative de hardware.

  Cum se remediază eroarea Windows Update 0x80070057

Indiferent de motiv, soluțiile pe care le-am enumerat mai sus ar trebui să vă ajute să rezolvați problema și să treceți destul de ușor prin procesul de activare. Cu toate acestea, înainte de a continua, vă recomandăm să treceți la un cont de administrator, deoarece majoritatea soluțiilor de mai jos necesită acces de administrator la sistem.

1. Verificați conexiunea la rețea

În timpul procesului de activare, computerul dumneavoastră comunică cu serverele de activare ale Microsoft pentru a transmite date și pentru a vă verifica licența Windows. Dacă nu aveți o conexiune stabilă la internet, această comunicare nu poate avea loc, rezultând probleme precum cea în cauză.

De aceea, vă recomandăm să începeți prin a vă asigura că aveți o conexiune stabilă la rețea. Dacă este posibil, încercați să comutați la o altă rețea Wi-Fi și apoi să efectuați acțiunea care a declanșat inițial eroarea.

Există, de asemenea, mai multe moduri diferite de a depana erorile de rețea pe care le puteți încerca să remediați problema.

2. Dezactivează firewall-ul și software-ul de securitate

Dacă conexiunea dvs. la rețea este stabilă și funcționează corect, atunci următoarea soluție pe care vă recomandăm să o încercați este dezactivarea paravanului de protecție terță parte sau a software-ului de securitate, deoarece nu este neobișnuit ca aceste programe să blocheze comunicarea dintre computerul dvs. și serverele de activare ale Microsoft.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când firewall-ul sau programul de securitate interpretează greșit comunicarea legată de activare ca activitate suspectă sau neautorizată. Pentru a continua cu dezactivarea, faceți clic dreapta pe pictograma programului din bara de activități și alegeți Dezactivare până când computerul este repornit. Această opțiune poate fi ușor diferită pentru dvs., în funcție de programul antivirus pe care îl utilizați.

  Cum să obțineți teme personalizate pe Windows 10 (cu perdele Stardock)

Dacă dezactivarea software-ului de securitate rezolvă problema de activare, atunci cel mai bine este să modificați setările din software pentru a permite comunicarea necesară. Alternativ, puteți trece la oricare dintre cele mai bune programe antivirus pentru Windows care nu cauzează aceste probleme.

3. Verificați ora și data

Procesele de activare folosesc adesea marcaje temporale ca marcatori care spun serverelor când se întâmplă ceva. Dacă ora computerului dvs. nu este sincronizată cu ora serverului, este posibil ca cererea de activare să fie respinsă.

Iată cum puteți ajusta ora și data computerului dvs.:

 • Apăsați simultan tastele Win + I pentru a deschide aplicația Setări.
 • Alegeți Ora și limba > Data și ora.
 • Activați comutatorul pentru Setați ora automat și Setați automat fusul orar.
 • După ce ați terminat, încercați să activați din nou Windows și verificați dacă funcționează.

  4. Activați Utilizarea telefonului

  Microsoft vă permite să activați Windows și folosind telefonul, ceea ce este o soluție excelentă de încercat atunci când computerul nu este capabil să comunice cu serverele de activare Microsoft pentru a vă verifica licența Windows.

  Când alegeți această opțiune, Windows vă va oferi un număr de telefon gratuit și o serie de numere numite ID de instalare. Puteți apela numărul furnizat și un sistem automat vă ghidează prin procesul de activare. Vi se va cere să introduceți ID-ul de instalare folosind tastatura telefonului.

  Urmați acești pași pentru a continua cu activarea telefonului:

 • Deschideți aplicația Setări apăsând simultan tastele Win + I.
 • Navigați la Sistem > Activare.
 • Mergeți la secțiunea Activați Windows acum și alegeți Activați prin telefon.
 • Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a finaliza procesul și verificați dacă aceasta rezolvă problema.
 •   Cum să schimbați formatul de dată și oră în Windows

  5. Utilizați instrumentul de depanare de activare

  Microsoft oferă un instrument de depanare de activare care vă poate ajuta să diagnosticați și să remediați problemele legate de activarea Windows. Dacă identifică o problemă, vă va ghida prin pașii de rezolvare a problemei, făcându-vă mai ușor să urmăriți și să aplicați soluțiile sugerate.

  Pentru a accesa instrumentul de depanare, navigați la Sistem > Activare în aplicația Setări. Alegeți Depanare în starea Activare și urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a continua cu depanarea.

  6. Reactivați Windows

  Când instalați și activați Windows, acesta creează o licență digitală care este legată de hardware-ul dispozitivului dvs. Această licență informează Windows că dispozitivul dvs. este autorizat să-l ruleze.

  Cu toate acestea, dacă schimbați o componentă hardware majoră (cum ar fi placa de bază), Windows nu vă va mai recunoaște dispozitivul și vă va dezactiva licența. Pentru a remedia acest lucru, va trebui să reactivați Windows de la zero.

  Dacă aveți o licență digitală, adăugați contul Microsoft pe dispozitiv și conectați-l la licență. După ce ați terminat, rulați instrumentul de depanare de activare și alegeți Am schimbat hardware-ul pe acest dispozitiv recent. Introduceți detaliile contului dvs. Microsoft și continuați cu conectarea. În fereastra următoare, alegeți dispozitivul pe care doriți să activați Windows și faceți clic pe butonul Activare.

  Activați Windows cu succes

  Activarea Windows oferă mai multe beneficii care vă îmbunătățesc experiența generală de calcul și vă asigură utilizarea legitimă a sistemului de operare, dar acest proces nu decurge întotdeauna fără probleme. Sperăm că metodele enumerate mai sus vă vor ajuta să remediați în cel mai scurt timp eroarea de activare 0x803F700F. Dacă eroarea persistă, puteți contacta echipa de asistență Microsoft și le puteți raporta problema.

  x