12/03/2023

Cum să adăugați efecte groovy în bara de activități din Windows 10

Windows 10 aproape că nu are setări de personalizare a efectului barei de activități în afară de schimbarea culorilor. Dacă căutați o modalitate de a adăuga efecte groovy la bara de activități, probabil că aplicațiile RainbowTaskbar și NiceTaskbar vor atrage.

Ambele aplicații vă permit să aplicați efecte unice la bara de activități cu setări de culoare mai flexibile. Așadar, iată cum puteți personaliza bara de activități Windows 10 cu Rainbow Taskbar și NiceTaskbar.

Cum să aplicați efectele barei de activități cu RainbowTaskbar

RainbowTaskbar este un software care vă permite să adăugați gradienți tranzitori de estompare sau efecte de culoare solidă la bara de activități. De asemenea, puteți selecta să adăugați margini curbate, imagini, text și forme la bara de activități cu acel software.

Iată cum puteți adăuga un efect de bară de activități curcubeu multicolor cu RainbowTaskbar:

 • Deschide asta Pagina de descărcare a barei de activități Rainbow.
 • Apoi faceți clic pe linkul de descărcare rnbtsk-x64.exe de acolo.
 • Faceți dublu clic pe fișierul rnbtsk-x64 pentru a rula Rainbow Taskbar (nu este necesară nicio instalare pentru acest software).
 • Faceți clic dreapta pe pictograma barei de sistem RainbowTaskbar și selectați Presets > Rainbow.
 • Selectarea presetării culorii Curcubeu va aplica un efect de gradient multicolor frumos și dinamic barei de activități. Acea presetare constă din opt gradienți de culoare care se estompează care se schimbă la fiecare milisecundă. De asemenea, este configurat cu un efect minor de transparență (80 la sută opacitatea stratului de bază). Puteți vizualiza setările acelei presetări făcând clic dreapta pe pictograma din bara de activități Rainbow Taskbar și selectând Deschidere.

  Acum încercați să configurați o nouă presetare de la zero. De exemplu, configurați o bară de activități transparentă cu un efect de gradient static galben-roșu, după cum urmează:

    Cum să resetați istoricul fișierelor pe Windows 11
 • Mai întâi, selectați opțiunea de presetare Rainbow și deschideți fereastra RainbowTaskbar din meniul contextual al software-ului.
 • Selectați toate setările presetate ale Rainbow și faceți clic pe Eliminare pentru a le șterge.
 • Apoi, faceți clic pe butonul Adăugați.
 • Selectați setarea Transparență/Stil.
 • Faceți clic pe Stil de transparență din meniul derulant Modificare.
 • Selectați opțiunea Transparent din meniul drop-down.
 • Faceți clic pe Adăugare pentru a selecta Culoare.
 • Selectați Gradient din meniul drop-down.
 • Faceți clic pe caseta de culoare din stânga pentru a alege o culoare galbenă.
 • Apoi faceți clic pe caseta de culoare din dreapta pentru a selecta o casetă de culoare roșie.
 • Apăsați butonul Adăugare pentru a selecta din nou Transparență/Stil.
 • Selectați opacitatea subpunctului din meniul derulant Modificare.
 • Setați glisorul barei la aproximativ 66 la sută. Tragerea glisorului barei mai la stânga face bara de activități mai transparentă.
 • Faceți clic pe butonul Pentru a preseta.
 • Introduceți un nume pentru noua presetare și faceți clic pe OK.
 • Apoi selectați Aplicați și Salvați pentru a seta presetarea.
 • Acum ați creat un efect transparent de bară de activități cu culori gradient galben și roșu, ca cel afișat direct mai jos. Bara de activități este galbenă în stânga și roșie în partea dreaptă. Spre deosebire de presetarea Rainbow, este un gradient static care nu se schimbă. Puteți seta oricând acea presetare făcând clic dreapta pe pictograma barei de sistem a RainbowTaskbar și selectând-o în submeniul Presets.

  Rețineți că trebuie să setați întotdeauna un stil pentru bara de activități atunci când creați noi presetări. Puteți selecta fie un stil încețoșat, fie un stil transparent din meniul drop-down. Blurred este un stil alternativ de transparență neclară.

  Cum se creează o bară de activități Windows cu schimbarea culorilor

  Pentru a crea un efect prestabilit în bara de activități cu culori în schimbare, adăugați-i mai multe culori; apoi selectați opțiunea Fading solid sau Fading gradient și alegeți culorile dorite. Trageți cursorul de pe bara de timp de menținere mai la dreapta pentru a seta un timp în milisecunde pentru ca fiecare culoare să rămână în bara de activități.

    Cum se creează un fișier de subtitrare pentru un videoclip pe Windows 10

  De exemplu, o valoare de 1.000 de milisecunde va seta fiecare culoare să rămână o secundă înainte de a trece la alta în presetare.

  Sau puteți seta bara de activități pentru a schimba culoarea aleatoriu la fiecare câteva secunde. Puteți face acest lucru selectând opțiunile Fading solid și Randomize. Apoi setați opțiunea Timp de așteptare la ceva de genul 2.000 de milisecunde pentru ca culoarea barei de activități să se schimbe aleatoriu la fiecare două secunde.

  De asemenea, puteți adăuga chenaruri curbate în partea stângă și dreaptă a barei de activități. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Adăugare > Raza chenarului. Apoi trageți glisorul barei mai spre dreapta pentru a mări curba aplicată la chenarul barei de activități.

  Rainbow Taskbar trebuie să ruleze pentru ca o presetare a barei de activități să fie aplicată. Pentru a seta programul să pornească cu Windows, faceți clic pe fila Setări și selectați Executare la pornirea sistemului. Faceți clic pe Salvare pentru a aplica opțiunea de pornire nou selectată.

  Există tot felul de variabile pentru personalizarea barei de activități cu RainbowTaskbar. Va trebui să vă jucați mai mult cu setările aplicației respective pentru a vedea pe deplin ce puteți face cu ea. Verificați documentație pe site-ul Rainbow Taskbar pentru mai multe detalii despre cum să utilizați acest software.

  Cum să aplicați efectele barei de activități cu NiceTaskbar

  NiceTaskbar este o aplicație de personalizare a barei de activități puțin mai simplă decât RainbowTaskbar. Puteți selecta să aplicați cinci efecte diferite ale barei de activități cu acest software. De asemenea, include câteva setări suplimentare pentru centralizarea pictogramelor din bara de activități și adăugarea de secunde la ceasul din bara de sistem. Iată cum puteți aplica efectele barei de activități cu NiceTaskbar:

 • Deschide asta Pagina NiceTaskbar pe site-ul Microsoft Store.
 • Faceți clic pe opțiunea aplicației Get in Store de pe pagina NiceTaskbar și selectați Deschideți Microsoft Store.
 • Apoi, faceți clic pe Obține pentru a instala NiceTaskbar.
 • Faceți clic pe Deschidere pentru a rula NiceTaskbar. Apoi faceți dublu clic pe pictograma barei de sistem NiceTaskbar pentru a vedea fereastra aplicației.
 • Selectați o opțiune de efect Opac, Clar, Estompare, Fluent sau Noroc.
 • Faceți clic pe Culoare pentru a seta o culoare pentru bara de activități pentru efect.
 • Activați opțiunea Pornire la pornirea sistemului.
 •   Cum să ocoliți cerințele Windows 11

  Opțiunile de efect seamănă mai mult cu setările pentru aplicarea transparenței barei de activități în moduri diferite. Selectând Opac se aplică un efect de culoare solidă netransparentă. Făcând clic pe Fluent, se aplică o transparență totală barei de activități.

  Clear și Blur sunt cele mai interesante opțiuni de efect pe care să le alegeți. Selectând estompare se aplică un efect de transparență neclar. Dacă preferați o transparență mai clară, faceți clic pe opțiunea Ștergere. Tragerea glisorului barei va crește și scade nivelul de transparență pentru ambele opțiuni de efect.

  Setarea butoanelor centrale din NiceTaskbar adaugă pictograme centralizate la bara de activități Windows 10. Activați opțiunea Butoane centrale pentru a muta pictogramele în centrul barei de activități. Cu toate acestea, pictogramele care nu sunt fixate, cum ar fi meniul Start, vor rămâne în stânga.

  Activarea setării ceasului afișare secunde adaugă secunde la ceasul din bara de sistem. De asemenea, va trebui să reporniți Windows pentru ca această setare să aibă efect. Metodele alternative pentru configurarea ceasului din bara de sistem pentru a afișa secundele în Windows 10 sunt să modificați manual registrul sau să executați o comandă PowerShell.

  Îmbunătățiți bara de activități Windows 10 cu bara de activități Rainbow și NiceTaskbar

  Rainbow Taskbar și NiceTaskbar sunt aplicații ingenioase de personalizare a barei de activități. Puteți aplica degrade de tranziție uimitoare și efecte de culoare solidă cu RainbowTaskbar. NiceTaskbar este o aplicație bună pentru adăugarea de transparență și efecte de estompare la bara de activități. Așadar, ambele aplicații oferă noi setări de efect pentru îmbunătățirea barei de activități Windows 10.

  x