Cele mai bune laptopuri pentru programare și codare

Găsirea laptopului potrivit pentru tine poate fi o sarcină descurajantă, cu atât de multe opțiuni disponibile. Cu toate acestea, avantajul diferitelor alegeri este că există ceva pentru toată lumea, indiferent dacă ești un jucător, un dezvoltator sau un utilizator ocazional. Dacă ești programator sau programator, îți vei dori un laptop care are un procesor bun, suficientă memorie RAM, spațiu de stocare semnificativ și un afișaj de înaltă rezoluție. Dezvoltatorii de jocuri vor dori și o placă grafică dedicată bună. Și o tastatură confortabilă este o necesitate pentru toți.

Există diverse opțiuni de laptop pentru toate tipurile de programatori și programatori și pentru fiecare buget. Am întocmit o listă cu cele mai bune și mai bine evaluate mașini.

Alegerile noastre pentru cele mai bune laptopuri de programare și codare în 2023

Dell XPS 15 9530

Cel mai bun în general

Un laptop care excelează într-o gamă largă de domenii de programare

Modelul 9530 al Dell XPS 15 oferă câteva specificații serioase. Are un procesor puternic, RAM amplă, un spațiu mare de stocare și o placă grafică dedicată. Pe lângă performanța sa, se mândrește, de asemenea, cu un afișaj OLED de 3,5K luminos și cu precizie în culori și o tastatură satisfăcătoare pentru tastare extinsă.

Pro

 • Durată excelentă de viață a bateriei de 14 ore
 • Performanță remarcabilă
 • Placa grafica dedicata
 • Touchpad mare și receptiv
 • Tastatură cu iluminare

Contra

 • Numai porturi USB-C
 • Webcam 720p

Un laptop Windows excelent pentru programare și codare este modelul Dell XPS 15 9530. Specificațiile oferite de această mașină depășesc cu mult ceea ce au nevoie majoritatea programatorilor. Dacă lucrați în mod constant la proiecte mari, memoria RAM de 32 GB DDR5 4.800 MHz și procesorul Intel 13th-Gen 14-Core i9-13900H Evo oferă o putere mai mult decât suficientă și vă vor permite să utilizați mai multe aplicații și seturi de date simultan.

Conform specificațiilor, această versiune a Dell XPS 15 9530 vine cu GPU-ul NVIDIA RTX 4060. Dar dacă nu aveți nevoie de o placă grafică dedicată sau căutați ceva mai puțin puternic, puteți economisi niște bani trecând la RTX 4050 sau la Intel Arc A370M. Desigur, dacă aveți nevoie de mai multe, puteți face upgrade și la RTX 4070.

Obțineți, de asemenea, o cantitate mare de stocare SSD de 1 TB, în timp ce afișajul OLED InfinityEdge de 3,5K de 15,6 inchi are o luminozitate maximă de 400 de nit. Din nou, Dell XPS 15 este foarte personalizabil. Deci, puteți economisi obținând un afișaj IPS Full HD+, care este de fapt mai luminos și mai precis în ceea ce privește culoarea decât modelul OLED cu rezoluție mai mare.

Tastatura este moale la atingere, creând o experiență de tastare satisfăcătoare, iar touchpad-ul receptiv este încăpător. Laptopul este livrat cu Windows 11 Pro și are două porturi Thunderbolt 4, un USB-C 3.2 Gen 2, o mufă pentru căști și un cititor de carduri SD cu conectivitate Intel Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2.

În general, este un laptop de calitate pentru dezvoltarea de aplicații complexe și baze de cod mari și este o alegere excelentă pentru programatorii serioși.

MacBook Pro 16-inch M2 Pro/Max 2023

Cel mai bun MacBook

M2 Max și Pro Chip Power pentru programatori

Optarea pentru Cipul M2 Max va oferi cea mai mare putere pe care o poate oferi orice MacBook, în timp ce mulțumirea pentru Cipul M2 Pro oferă încă o putere extremă la un preț semnificativ mai puțin costisitor. Indiferent de cip pe care îl alegeți, veți obține, de asemenea, un display Liquid Retina XDR uimitor, o autonomie incredibilă a bateriei și o tastatură confortabilă pe care o puteți tasta ore întregi fără oboseală.

Pro

 • Putere extremă
 • Display uluitor
 • Performanță excepțională a bateriei
 • Tastatură confortabilă și încăpătoare
 • Sistem audio excelent

Contra

 • Destul de greu
 • Scump, mai ales dacă obțineți versiunea M2 Max

Cel mai bun MacBook pentru programare și codare este MacBook Pro de 16 inchi. Pentru puterea maximă, puteți opta pentru cipul M2 Max. Dar pentru majoritatea codificatorilor, cipul M2 Pro mai puțin costisitor ar trebui să fie mai mult decât suficient. Cu M2 Max, obțineți un procesor cu 12 nuclee, un GPU cu 38 de nuclee, 32 GB de memorie unificată și 1 TB de stocare SSD. Dacă doriți cu adevărat să „maxim”, puteți face upgrade la aceste specificații la un colosal 96 GB de memorie unificată cu 8 TB de stocare.

Cu toate acestea, prețul pentru această putere este mare și ar putea fi exagerat pentru mulți programatori. Optarea pentru cipul M2 Pro oferă în schimb un preț mai puțin costisitor, dar multă putere. De asemenea, ai o durată de viață a bateriei care rivalizează cu cea mai bună pe care o poate oferi orice laptop la 22 de ore și o tastatură spațioasă, confortabilă, iluminată din spate, cu un trackpad încăpător și receptiv.

Ecranul Liquid Retina XDR de 16,2 inchi este mare, uluitor și poate atinge niveluri de luminozitate maxime uimitoare. Cu toate acestea, dacă preferați un afișaj mai mic, un model configurabil de 14 inchi oferă aproape aceleași opțiuni de specificații. În ceea ce privește porturile, MacBook Pro vă oferă trei porturi Thunderbolt 4, un HDMI, un slot la îndemână pentru card SDXC, o mufă pentru căști de bun venit și un port MagSafe 3 pentru încărcare.

ASUS VivoBook 15

Cel mai prietenos cu bugetul

Un laptop ASUS accesibil cu o performanță surprinzător de puternică

ASUS Vivobook 15 este o alegere de calitate pentru programatori și programatori care caută un laptop la preț accesibil. Există diverse configurații pentru a vă ajuta să găsiți cantitatea potrivită de putere și spațiu de stocare, iar afișajul Full HD este luminos și clar.

Pro

 • Bună alegere de configurații
 • Selecție utilă de porturi
 • Display de calitate
 • Accesibil
 • Tastare confortabilă

Pentru o alternativă prietenoasă cu bugetul, luați în considerare modelul 2023 al ASUS Vivobook 15. Punctul favorabil pentru care să optați este modelul SSD de 20 GB RAM/512 GB pentru un echilibru frumos între specificații și cost. Cu toate acestea, puteți alege dintre orice între 12 și 36 GB de RAM și 256 GB până la 2 TB de stocare SSD – totodată rămânând ferm în intervalul de preț bugetar.

Cu o placă grafică integrată, este posibil să nu aibă suficientă putere pentru cele mai intense sarcini grafice. Dar, împreună cu procesorul Intel Core i5-1135G7, există suficientă putere pentru majoritatea programatorilor, iar laptopul poate face față celor mai solicitante sarcini fără griji.

Cu un ecran IPS Full HD de 15,6 inchi, ai o dimensiune și o rezoluție bună pentru un laptop de programare. Există, de asemenea, un bloc numeric pentru cei care vor introduce o mulțime de numere. Tastatura de dimensiune completă, iluminată din spate, este confortabil de tastat, deși tastele se simt puțin distanțate. Trackpad-ul este, de asemenea, plasat decentrat, ceea ce poate dura puțin să te obișnuiești.

Cu toate acestea, durata de viață a bateriei lasă mult de dorit. Deci, dacă intenționați să vă luați programarea de la birou, va trebui să vă aduceți încărcătorul și să fiți aproape de o priză de perete.

MacBook Air 15,3 inchi M2 2023

MacBook cu cea mai bună valoare

O alegere de top pentru MacBook la un preț mai accesibil

MacBook Air de 15 inchi de la Apple este o fiară puternică. Deși s-ar putea să nu atingă puterea colosală pe care MacBook Pro o poate atinge cu cipurile sale Pro și Max, Air cu un cip M2 obișnuit oferă totuși o putere incredibilă la un preț mai accesibil. Cu opțiuni de actualizare, îl puteți configura pentru a se potrivi nevoilor dvs. de programare și codare. Ecranul atinge vibrația și detaliile uimitoare pentru care MacBook-urile sunt cunoscute, în timp ce bateria poate rezista aproape oricărui laptop din această gamă de preț.

Pro

 • Calitate audio excelentă
 • Tastatură superbă cu senzor de lumină ambientală
 • Ecran luminos, vibrant de 15 inchi
 • Performanță puternică

Dacă foarte scumpul MacBook Pro de 16 inchi depășește bugetul dvs., MacBook Air de 15,3 inchi este, de asemenea, o bestie puternică, dar este disponibil la un preț mai puțin atrăgător. Cipul de pe acest model este cipul M2 obișnuit, și nu Pro sau Max. Cu toate acestea, nu este incorect să spunem că oferă încă o putere incredibilă. Modelul de bază este livrat cu un procesor cu 8 nuclee și un GPU cu 10 nuclee cu 8 GB de memorie unificată și 512 GB de stocare SSD. Pentru o taxă suplimentară, puteți face upgrade la până la 24 GB de memorie unificată și până la 2 TB de stocare.

Dacă preferați un afișaj mai mic, există o variantă de 13 inchi cu aceleași opțiuni configurabile. Sau puteți opta chiar pentru un cip M1 mai vechi care are încă suficientă putere pentru programare și codare. Obțineți, de asemenea, afișajul Liquid Retina de înaltă rezoluție, care oferă până la 500 de nits de luminozitate cu culori P3-wide și detalii incredibile.

Mai mult, primești și legendara tastatură magică de la Apple, renumită pentru tastele sale moi, mari și senzorul de lumină ambientală și o performanță excepțională a bateriei de până la 18 ore.

Microsoft Surface Laptop 4

Cea mai bună tastatură

O tastatură de lux pentru programare pe tot parcursul zilei

Cu tastatura sa luxoasă, afișajul frumos și performanța puternică, Microsoft Surface Laptop 4 este o alegere ideală pentru programatori și programatori. Deși placa grafică dedicată din AMD Ryzen 7 nu este cea mai puternică, există totuși suficientă putere pentru majoritatea sarcinilor de programare. Când luați în considerare durata de viață a bateriei, aceasta bifează toate casetele pentru a vă ajuta să începeți.

Pro

 • Durată excelentă de viață a bateriei de 13 ore
 • Tastatura foarte confortabila
 • Touchpad mare și receptiv
 • Călătorie optimizată a cheii
 • Afișare superbă

O opțiune excelentă de nivel de intrare pentru programatori și programatori este Microsoft Surface Laptop 4. AMD Ryzen 7 Surface Edition este un procesor puternic care depășește procesoarele Intel Core în ceea ce privește performanța multithreaded. Are opt nuclee și 16 fire de execuție, oferind puterea pentru compilarea codului și rularea sarcinilor de programare.

Placa grafică integrată nu este atât de puternică, dar totuși suficient de bună pentru majoritatea programărilor. Veți dori să luați în considerare adăugarea unei plăci dedicate pentru programarea intensivă în grafică. Dar, cu 16 GB de RAM DDR4, puteți rula mai multe aplicații împreună, iar stocarea SSD de 512 GB este suficientă pentru majoritatea proiectelor și oferă timpi de pornire și încărcare rapidi. Dacă preferați mai multă memorie RAM și spațiu de stocare, există o opțiune de 32 GB/1TB cu un procesor Intel Core i7.

Tastatura este printre cele mai confortabile pe care le puteți găsi, cu o călătorie optimizată a tastei și un deck acoperit cu material moale Alcantara. Puteți să tastați confortabil toată ziua și, cu o durată de viață a bateriei de aproximativ 12–13 ore (anunțat la 17,5 ore) și un ecran tactil frumos de 2496 x 1664, aveți laptopul ideal pentru programatori și programatori.

HP Spectre x360 14

Cel mai bun 2 în 1

Un dispozitiv 2 în 1 compact, dar puternic

900 USD 1500 USD Economisiți
600 USD

Cu ecranul său de 13,5 inchi și designul 2-în-1, HP Spectre x360 este un strigăt bun pentru programatori și programatori care caută ceva mai compact și versatil. Cu toate acestea, este și un laptop puternic, cu specificații puternice, un ecran tactil WUXGA, o tastatură confortabilă și o durată bună de viață a bateriei.

Pro

 • Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.3
 • Balama cu angrenaj la 360 de grade
 • Încărcare de 50% în aproximativ 45 de minute
 • Windows 11 Pro gata
 • Stylus inclus

Contra

 • Placa grafica integrata
 • Nu se poate face upgrade RAM

HP Spectre x360 este un laptop ideal pentru sarcini precum compilarea codului și depanarea bazelor de cod mari. Se mândrește cu un procesor puternic i7-1355U de generația a 13-a, cu 10 nuclee și 12 fire de execuție, care nu încetinește atunci când rulează mai multe aplicații. În plus, cei 16 GB de RAM sunt suficienți pentru majoritatea codurilor și programării, iar stocarea SSD de 512 GB ar trebui să fie, de asemenea, suficientă.

Cu toate acestea, memoria RAM nu poate fi actualizată, așa că dacă intenționați să rulați simultan aplicații care consumă mult resurse, este posibil să doriți să luați în considerare o altă opțiune cu cel puțin 32 GB. În plus, placa grafică este integrată și insuficientă pentru dezvoltarea unui joc serios. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare pentru baze de cod mai mari sau fișiere media, există alternative de 1 TB și 2 TB pentru un cost suplimentar.

Este o alegere bună pentru oricine caută ceva mai mic, fie că aveți nevoie de un laptop mai portabil și mai ușor, fie că preferați un ecran de 13,5 inchi. Ecranul IPS 1920x1280p, 60Hz este un ecran tactil și are o luminozitate maximă de 400 nits și o acoperire 100% sRGB. De asemenea, puteți plia laptopul în modul tabletă, făcându-l o alegere excelentă pentru programatori și programatori care preferă un design 2-în-1.

Tastatura confortabilă cu iluminare din spate are taste rapide cu un clic satisfăcător. Touchpad-ul este receptiv, precis și suficient de încăpător pentru gesturi Windows cu 4 degete. Și, cu o durată de viață a bateriei de 12 ore, îți poți elimina programarea de la stația de lucru ori de câte ori simți nevoia unei schimbări de peisaj.

Acer Swift 3

Cel mai portabil

O alegere puternică și portabilă

Acer Swift 3 este o alegere medie de top pentru programatori și programatori. Are un procesor AMD Ryzen 7 4700U remarcabil și oferă o putere imensă. În timp ce afișajul poate fi puțin întunecat, iar gama de culori nu atât de extinsă, ecranul Full HD este în continuare precis în ceea ce privește culoarea, în timp ce laptopul are o autonomie bună a bateriei și o tastatură și touchpad confortabile.

Pro

 • Subțire, ușor și portabil
 • Procesor puternic AMD Ryzen 7 4700U
 • Excelent multitasker
 • Durată bună a bateriei
 • Opțiuni de configurare decente

Farul strălucitor al lui Acer Swift 3 este procesorul său AMD Ryzen 7 4700U. Este un procesor foarte capabil, cu opt nuclee și grafică Radeon integrată. În echipă cu 16 GB de memorie RAM DDR4, laptopul poate gestiona proiecte solicitante și poate rula mai multe instrumente de dezvoltare în același timp. De asemenea, obțineți acces rapid și încărcare a aplicațiilor, precum și spațiu de stocare suficient cu SSD-ul de 512 GB, în timp ce afișajul IPS Full HD de 14 inchi oferă claritate și acuratețe a culorilor.

Cu toate acestea, compromisul este un afișaj slab. În timp ce culoarea este exactă, nu este deosebit de vibrantă, iar luminozitatea maximă este relativ scăzută. Dacă căutați un afișaj luminos, saturat de culori, este mai bine să alegeți un alt laptop. Nu este că ecranul este insuportabil sau arată groaznic; doar că există opțiuni mai bune în acest sens. Cu toate acestea, oferă o performanță puternică la un preț mai mult decât corect. Există, de asemenea, o gamă largă de opțiuni de configurare și pachete pentru a vă ajuta să decideți ce este mai bine pentru dvs.

Pentru un laptop de gamă medie, aveți, de asemenea, o autonomie excelentă a bateriei de aproximativ 11 ore – suficientă pentru a vă permite să vă îndepărtați de spațiul de lucru. Iar construcția sa ușoară și subțire îi sporește adecvarea ca laptop pentru programatorii aflați în mișcare. Există, de asemenea, o gamă bună de porturi, iar tastele elastice oferă un clic plăcut la fiecare lovitură. Tastatura este iluminată, iar touchpad-ul este suficient de încăpător și de receptiv pentru a efectua confortabil gesturi Windows.

Alegerea laptopului potrivit pentru programare și codare pentru dvs

Majoritatea oamenilor cunoscuți vă vor spune că aveți nevoie de cel puțin 8 GB de RAM și 500 GB de stocare SSD. Veți avea nevoie și de un procesor de calitate, cu un Intel Core i5 sau AMD Ryzen 5 la minimum. Din punct de vedere al afișajului, cel mai bine ar fi dacă ați căuta cel puțin un afișaj Full HD de 13 inchi.

Cu toate acestea, nu trebuie doar să acordați atenție specificațiilor atunci când cumpărați un laptop pentru programare și codare. Înainte de a face pasul, trebuie să luați în considerare și factori precum confortul și caracteristicile tastaturii, calitatea afișajului și durata de viață a bateriei.

MacBook Pro de 16 inchi cu chipset-ul Pro sau Max oferă o putere colosală. De asemenea, oferă durata de viață a bateriei și confortul tastaturii de care aveți nevoie pentru orele extinse de programare. Cu afișajul său uimitor, acesta verifică, de asemenea, toate casetele pe care programatorii și programatorii au nevoie. Totuși, nu este ieftin, iar dacă doriți o opțiune mai accesibilă, MacBook Air cu cip M2 este cel mai potrivit. În ciuda prețului mai mic, oferă încă performanțe incredibile și toate aceleași caracteristici de lux.

Cu toate acestea, dacă doriți o opțiune cu buget real, ASUS Vivobook 15 se laudă cu performanțe excelente cu multe opțiuni de configurare. De asemenea, are toate celelalte caracteristici favorizate de programatori, cu excepția unei durate lungi de viață a bateriei. La acest preț, trebuie să existe un fel de compromis și nu este nimic pe care să nu-l poți rezolva cu o priză de perete.

Dell XPS 15 (modelul 9530) este alegerea noastră de top pentru un laptop pentru programare și codare. Nu numai că are specificații puternice, dar și placa grafică dedicată o face o selecție excelentă de nivel de intrare pentru dezvoltarea jocurilor. De asemenea, primești toate celelalte clopote și fluiere, de la o tastatură confortabilă la un afișaj uimitor și luminos și o varietate adecvată de porturi.

Dell XPS 15 9530

Cel mai bun în general

Un laptop care excelează într-o gamă largă de domenii de programare

Modelul 9530 al Dell XPS 15 oferă câteva specificații serioase. Are un procesor puternic, RAM amplă, un spațiu mare de stocare și o placă grafică dedicată. Pe lângă performanța sa, se mândrește, de asemenea, cu un afișaj OLED de 3,5K luminos și cu acuratețe a culorilor și o tastatură satisfăcătoare pentru tastare extinsă.

Pro

 • Durată excelentă de viață a bateriei de 14 ore
 • Performanță remarcabilă
 • Placa grafica dedicata
 • Touchpad mare și receptiv
 • Tastatură cu iluminare

Contra

 • Numai porturi USB-C
 • Webcam 720p
  12 suplimente utile Excel pentru întreprinderi mici și mijlocii