Cum să trimiți online fotografii de înaltă calitate

Dacă doriți să trimiteți fotografii originale de înaltă calitate prietenilor și familiei dvs., atunci există într-adevăr o singură modalitate bună de a face acest lucru: cu un furnizor de stocare în cloud. Rețelele sociale precum Facebook și Instagram nu stochează fișierele originale; reduc calitatea, astfel încât paginile se încarcă mai repede. Chiar și servicii foto bune, dedicate, cum ar fi 500px, o fac.

Aceasta nu este o problemă dacă doar postați fotografii, astfel încât oamenii să le poată vizualiza pe smartphone-urile sau computerele lor, dar dacă doriți ca ei să poată imprima imaginile, trebuie să le oferiți fișiere de înaltă calitate.

Ce contează drept fișiere „de înaltă calitate”?

Fotografiile pe care camera smartphone-ului dumneavoastră – sau orice cameră adecvată – le poate face sunt mult mai mari și de calitate superioară decât le pot gestiona site-urile de socializare. Dacă fiecare imagine de pe feedul tău Instagram ar avea 2 MB și 12 megapixeli, ți-ai arde limita de date în cel mai scurt timp. Chestia este că aceste fișiere de înaltă rezoluție, de 2 MB, sunt exact ceea ce doriți dacă le veți imprima, le setați ca fundal pentru desktop sau faceți orice altceva decât să le vizualizați în caseta de dimensiune corectă pe rețelele sociale.

Iată o fotografie de-a mea pe care am încărcat-o pe Facebook — avea 2,7 MB și 5166×3444 pixeli. Când l-am descărcat din Timeline, avea 74 KB și 860×640 pixeli. Abia puteai imprima asta pe o timbru poștal!

  4 motive pentru care podcasterii ar trebui să aleagă podcasting video

În general, când vorbim despre fișiere de înaltă calitate, ceea ce ne referim sunt la fotografiile originale direct de pe telefon sau camera foto sau, dacă ai făcut modificări, la o copie salvată la rezoluție maximă. Dacă fotografiați în format RAW, puteți trimite fișiere JPEG la rezoluție completă exportate; Fișierele RAW de dimensiune completă pot fi puțin greoaie, mai ales dacă cealaltă persoană nu are aplicațiile pentru a se ocupa de ele. Acestea sunt tipurile de fișiere din care vor putea imprima printuri frumoase.

Nu descărcați doar fotografiile pe care doriți să le partajați cu oamenii de pe pagina dvs. de Facebook. Obțineți-le de pe computer sau smartphone.

Partajare în cloud: cea mai bună, mai simplă și mai ieftină soluție

Cu câțiva ani în urmă, stocarea în cloud era o piață competitivă. Acum este o marfă: există o grămadă de servicii care doresc să vă ofere gigaocteți de spațiu de stocare gratuit. Cele trei pe care le recomandăm în general sunt Dropbox, Google Drive și Microsoft OneDrive.

Pe care dintre cele trei îl folosești nu contează. Toate sunt destul de asemănătoare și toate au aplicații desktop și mobile.

Dropbox are cel mai prost nivel gratuit la 2 GB. Dacă nu utilizați deja Dropbox, probabil că nu este cel potrivit.
Probabil ai deja Google Drive; primești 15 GB de spațiu de stocare gratuit cu un cont Gmail. Dacă nu ești sigur pe care să folosești, este o alegere sigură.
Dacă folosești un PC, ai și tu Microsoft OneDrive. La fel ca Google Drive, primești 5 GB gratuit. Cel mai bun lucru este că pentru 100 USD/an (același preț perceput de Dropbox și Google pentru 1 TB de stocare) Office 365 vă oferă 1 TB de spațiu de stocare fiecare pentru șase conturi Microsoft și acces la Microsoft Office. Dacă ai de gând să plătești, este cea mai bună opțiune.

  Cum să eliminați contul bancar din aplicația Cash

Puneți toate fișierele de înaltă calitate pe care doriți să le trimiteți într-un singur folder în aplicația de stocare în cloud aleasă și lăsați-o să se încarce. Dacă nu partajați mii de fotografii DSLR, nu veți ajunge nici pe departe să atingeți limitele spațiului de stocare gratuit. Faceți clic dreapta pe folder și alegeți opțiunea de partajare relevantă. Consultați ghidul nostru complet pentru partajarea fișierelor și folderelor cu aplicațiile de stocare în cloud pentru mai multe.

Distribuiți linkul și acum oricine îl are va putea intra și descărca imaginile de înaltă calitate.

Nu mai mergi la casa prietenilor tăi și nu mai vezi o versiune foarte neclară a unei fotografii pe care ai făcut-o la frigiderul lor.

O notă pentru profesioniști

Dacă ești un fotograf profesionist care dorește să partajeze fotografii cu clienții, metoda de stocare în cloud de mai sus va funcționa, dar poate fi puțin dificil de gestionat. În schimb, ar trebui să consultați galeriile de clienți online dedicate și serviciile de verificare precum PhotoProofPro și PixieSet. Caracteristicile suplimentare pe care le oferă, însă, depășesc cu mult nevoile oamenilor obișnuiți.